Розсольник з перловкою і солоними огірками – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник з перловкою і солоними огірками — це популярна гаряча страва з характерною кислинкою. Суп виходить ситним і готується просто. Розсольник подають зі сметаною. Суп готується з будь-яким видом м’яса або взагалі без його використання. Варять розсольник на плиті або в мультиварці. Напевно, хоча б один раз, але ви пробували апетитний суп. У добірці є різні варіанти, серед яких ви знайдете свій.

Розсольник з перловкою, огірками і куркою

Розсольник з перловкою, огірками і куркою виходить досить апетитним. Любителі пікантних страв оцінять гідно смачний суп. Розсольник готується з доступних інгредієнтів. Солоні огірки можна засолити самостійно або купити в магазині. Бочкові огірки впишуться в блюдо ідеально.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Перлова крупа – 2/3 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо від лушпиння цибулю і часник. Промивши перловку, заливаємо водою. Краще це зробити напередодні.

Крок 2. Очищену цибулю ріжемо кубиками. За допомогою економки звільняємо картопляні бульби і морквину від шкірки. Картоплю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на терці. Часник тиснемо через часничницю або кришимо ножем. Солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками.

Крок 3. Ополоснувши курячі гомілки, вивантажуємо їх у велику каструлю. Заливаємо водою. Поміщаємо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо піну шумівкою. Кладемо горошини перцю і лаврушку. Солимо, зменшуємо нагрів і варимо під кришкою 40 хвилин.

Крок 4. Промивши перловку, заливаємо окропом і даємо набрякнути, поки готується бульйон.

Крок 5. Прогріваємо в сковороді олія на середньому вогні. Закидаємо цибулю і морквину. Пасеруємо овочі до м’якості протягом 5 хвилин, активно помішуючи. Засмажку перекладаємо в тарілку.

Крок 6. У сковорідку відправляємо солоні огірки і часник. Зачерпнувши ополоник бульйону, виливаємо в сковорідку і тушкуємо, зрідка помішуємо.

Крок 7. До огірків повертаємо зажарку. Розмішавши компоненти, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки не звариться бульйон.

Крок 8. Дістаємо з бульйону курячі ніжки. Знімаємо шкірку і дістаємо кісточки, м’якоть ділимо на шматочки. Процідив бульйон через дрібне сито, виливаємо в чисту каструлю. Розміщуємо на плиті. М’ясо повертаємо в киплячу основу.

Крок 9. Зливаємо з перловки воду і закидаємо в каструлю разом з картоплею. Закип’ятив, варимо півгодини під кришкою і на мінімальній температурі. Перекладаємо засмажування. Пробуємо на смак, балансуємо за смаком, якщо потрібно. Відключивши, даємо настоятися чверть години.

Крок 10. Розливаємо розсольник по тарілкам. Посипаємо рубаною зеленню за бажанням і присмачуємо ложкою сметани.

Крок 11. Подаємо суп, доповнивши його свіжим хлібом. Смачного!

Класичний розсольник з перловкою і грибами

Класичний розсольник з перловкою і грибами – пісна варіація смачної страви, яка володіє незвичайним ароматом і багатим смаком. Насичена страва урізноманітнює повсякденне меню і не відіб’ється на фігурі. Приголомшливий розсольник цілком може конкурувати з аналогами, що містять м’ясо.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Перловку миємо. Пересипаємо в посуд і наповнюємо водою. Відставивши на 1,5 години, даємо набрякнути. Якщо є обмеження в часі, перловку висипаємо в крутий окріп.

Крок 3. 50 грамів сухих грибів закидаємо в тарілку з теплою водою. Щоб вони розмокли досить 10 хвилин.

Крок 4. Почистивши 3 картоплі середньої величини від шкірки за допомогою економки, ріжемо кубиками.

Крок 5. З солоними огірками чинимо таким же чином.

Крок 6. Звільнивши морквину від шкірки економкою, крупно нарізаємо.

Крок 7. Позбавивши цибулину від лушпиння, кришимо, як можна дрібніше.

Крок 8. Гриби обдаємо водою і ріжемо на прийнятні сегменти.

Крок 9. Промиваємо перловку. Заливаємо двома літрами води і розміщуємо на вогні. Готуємо на помірній температурі до розм’якшення.

Крок 10. Закидаємо картоплю і гриби. Приправляємо лавровим листом лавра і горошками перцю. Готуємо третину години під кришкою.

Крок 11. Розмістивши сковороду на вогні, прогріваємо в ній 2 столові ложки олії без запаху. Висипаємо цибулю і припускаємо до прозорого відтінку.

Крок 12. Закидаємо морквяну стружку. Тушкуємо при частому перемішуванні до розм’якшення. Додаємо огірки. Перемішавши, тушкуємо 3 хвилини.

Крок 13. Засмажку вивантажуємо до решти компонентів. Здобрюємо розсолом і кип’ятимо.

Крок 14. Потім додаємо рубаний кріп. Розмішавши і прикривши кришкою, відключаємо нагрів і залишаємо на чверть години.

Крок 15. Наповнюємо глибокі тарілки апетитним розсольником з грибами. Обов’язково подаємо сметану, якщо блюдо не призначене для дотримуються пост. Смачного!

Як зварити смачний розсольник з м’ясом свинини

Як зварити смачний розсольник з м’ясом свинини, розповім в сьогоднішньому рецепті. Суп виходить наваристим, ситним і неймовірно апетитним. Кислинка надає страві ні з чим не порівнянну родзинку. Страва підходить для сімейних обідів. Використовуючи даний рецепт, зварити суп зможе абсолютно кожен.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Перлова крупа – 200 гр.
  • Огірки солоні – 250 гр.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Олія – 70 гр.
  • Вода – 4 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши м’ясо, нарізаємо його на бажані сегменти.

Крок 2. Очистивши моркву від шкірки, крупно тремо на терці. Звільнивши цибулини від лушпиння, ріжемо кубиками.

Крок 3. Промивши перловку, замочуємо в воді.

Крок 4. Позбавивши картоплю від шкірки за допомогою економки, ріжемо кубиками.

Крок 5. Зливаємо з перловки воду, заливаємо новою. Розміщуємо каструлю з крупою на вогні. Закип’ятив, зменшуємо нагрів. Готуємо перловку до м’якості півгодини.

Крок 6. Відкидаємо перловку на сито або друшляк.

Крок 7. Розмістивши сковорідку на вогні, прогріваємо олію. Закинувши цибулю і морквину, підрум’янюємо хвилин 10 до золотистого відтінку.

Крок 8. У каструлю кладемо свинину і заливаємо водою, щоб м’ясо було трохи прикрите рідиною. Розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, видаляємо піну, яка утворилася. Для зручності беремо ложку з отворами. Прикривши і зменшивши нагрів, варимо 1 годину. Засипаємо картопля і готуємо 10 хвилин.

Крок 9. Слідом викладаємо засмажування.

Крок 10. Засипаємо відварну перловку і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 11. Ріжемо брусочками солоні огірки.

Крок 12. Огірки варимо в окремій каструлі чверть години під кришкою.

Крок 13. У суп відправляємо огірки і відвар, в якому вони готувалися.

Крок 14. Доливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо суп 5 хвилин. Пробуємо на смак, балансуємо сіллю і перцем, якщо буде потрібно.

Крок 15. Розливаємо розсольник по тарілках. Доповнюємо жирною сметаною на розсуд. Смачного!

Класичний розсольник з яловичиною, перловкою і огірками

Класичний розсольник з яловичиною, перловкою і огірками володіє приголомшливим смаком. Суп виходить наваристим, завдяки використанню яловичини на кісточці. Страва готується просто, але процес варіння досить тривалий. Зварити бульйон і замочити крупу бажано заздалегідь. Ця маніпуляція пристойно скоротить час варіння.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Для супу:

  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. 100 грамів промитої перловки засипаємо в каструлю з одним літром окропу. Повторно закип’ятити, зменшуємо полум’я до мінімуму. Прикривши, готуємо 1 годину. Зливаємо воду через сито або друшляк. Очищаємо головку цибулі, морква і корінь петрушки. Ополоснувши яловичину на кісточці, кладемо в окремий посудину.

Крок 2. Наливаємо до м’яса 2,5 літра води. Закип’ятив, знімаємо піну. Мінімізуємо нагрів. Закидаємо одну цибулину і корінь петрушки. Готуємо 1 годину. Закидаємо лист лавра і горошки перцю. Продовжуємо варіння протягом 40 хвилин. Дістаємо яловичину. Остуджуємо і звільняємо від кісточок, ріжемо кубиками. Переливаємо бульйон в чисту посуд через сито, доводимо до кипіння.

Крок 3. Почистивши картоплю овочечисткою, промиваємо і нарізаємо брусочками. Прогріваємо сковорідку з олією. Підрум’янюємо картоплю 10 хвилин. Закинувши в бульйон, варимо 5 хвилин. Очищаємо морквину і цибулю для засмаження. Цибуля дрібно кришимо. Морквину і соління нарізаємо смужками.

Крок 4. У гарячу сковорідку доливаємо олію. Засипаємо цибулину і підсмажуємо 3 хвилини. Закидаємо морквину і огірки. Здобрюємо томатною пастою. При активному помішуванні обсмажуємо 5 хвилин. Наливаємо 100 мілілітрів розсолу і доводимо до кипіння.

Крок 5. Злегка потомив, перекладаємо вміст сковороди в суп. Кладемо відварну перловку і нарізане м’ясо. Прикриваємо і варимо 7 хвилин на помірному полум’ї. Пробуємо і регулюємо смак при необхідності. Головне не переборщити з сіллю. Відключивши нагрів, щільно закриваємо кришку і настоюємо блюдо 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо настояний суп по красивим тарілках. Прикрашаємо гілочками кропу. Здобрюємо жирною сметаною, в ідеалі домашньою, і доповнюємо страву хлібобулочними виробами. Смачного!

Пісний розсольник з перловкою і огірками без м’яса

Пісний розсольник з перловкою і огірками без м’яса – ідеальна страва для тих, хто постить або не вживає м’ясні вироби. Суп готується просто і досить швидко. Зварити розсольник з легкістю вийде у кожного. Для рецепта знадобляться звичайні інгредієнти, багато з яких обов’язково є будинки. Бюджетний розсольник втамовує голод, не витрачаючи великих коштів. Хороший варіант для студентів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Селера – 2 шт.
  • Перловка – 150 гр.
  • Вода – 2 ст. + 1,5 л.
  • Огірки солоні середні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 1 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Соус томатний – 2 ст.л.
  • Часник – 2-4 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Солодка молота паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник, сковорідку або каструлю з важким дном заливаємо олію. Всипаємо 150 грамів перловки. Розмістивши на плиті, встановлюємо помірний нагрів. Підрум’янюємо 10 хвилин, часто розмішуючи. Наливаємо 2 склянки води. Посолив, кип’ятимо. Накривши, мінімізуємо нагрів і готуємо крупу третину години.

Крок 2. Звільняємо цибулю і часник від лушпиння. Звільняємо морквину від шкірки, використовуючи овочечистку. Промиваємо стеблову селеру. Ріжемо овочі кубиками. З солоних огірків знімаємо шкірку, нарізаємо брусочками, соломкою або так, як подобається.

Крок 3. У товстостінну каструлю наливаємо олію. Закинувши цибулю, пасеруємо при великій температурі 4 хвилини. Кладемо селера і морквину. Підсмажуємо 5 хвилин при частому помішуванні. Додаємо подрібнений часник і огірки. Смажимо 1 хвилину.

Крок 4. Здобрюємо засмажку томатним соусом. Розмішавши, вливаємо 1,5 літра питної води. Закип’ятив, проварюємо 5 хвилин. Додаємо перлову крупу. Поперчивши, приправивши паприкою, готуємо суп на слабкому полум’я 10 хвилин.

Крок 5. Регулюємо смак розсолом, поступово підливаючи його. Кип’ятимо і відключаємо нагрів. Посипаємо дрібно нашаткованою зеленню. Настоюємо розсольник, щільно закривши, 10 хвилин. Розливаємо страву по глибоким піалам.

Крок 6. Якщо суп призначений для тих, хто не постить, доповнюємо сметаною, подаємо солоне сало з цибулею або часником. Смачного!

Розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці

Розсольник з перловкою і солоними огірками мультиварці – частування, реалізацію якого подужає навіть початківець кулінар. Суп виходить наваристим з багатим смаком. Насичений розсольник зігріває і насичує в прохолодне час. Залив напередодні перловку водою, часу на варіння перловки знадобиться менше.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Перлова крупа – 0,5 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 0,5 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Замість свинини можна готувати курку, яловичину або обходимося взагалі без м’яса. Наприклад, замінивши грибами або залишивши пісну версію. Якщо є заздалегідь зварене м’ясо і бульйон, процес готування піде ще швидше.

Крок 2. Крупу необхідно замочити напередодні, попередньо перебравши і ополоснувши її. Краще зробити це з вечора. Якщо вийшло замочити заздалегідь, перед приготуванням розсольника перловку заливаємо крутим окропом.

Крок 3. М’ясо розрізаємо на зручні сегменти. Включивши в мережу мультиварку, активуємо режим “ Жарка ”. Наливаємо олію. У прогріте масло вивантажуємо м’ясо. Запустивши таймер на третину години, підсмажуємо м’ясо 12 хвилин, перевертаючи його.

Крок 4. Звільняємо морквину і цибулину від шкірки і лушпиння. Моркву крупно тремо на терці, кришимо цибулю кубиками. Огірки натираємо на великій терці або ріжемо брусочками. Овочі закидаємо до золотистої свинини. Здобрюємо томат-пастою.

Крок 5. Розмішавши, тушкуємо 8 хвилин до кінця режиму.

Крок 6. Чистимо картоплю економкою, розрізаємо на кубики. Промиваємо перловку. Висипаємо разом з картоплею до решти компонентів. Вливаємо воду до останньої ризики. Закриваємо прилад і запускаємо програму “ Тушкування ” або “ Суп ” на 1,5 години.

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення відкриваємо прилад. Посипаємо дрібно рубаним кропом. Кладемо лист лавра. Пробуємо і при необхідності балансуємо смак сіллю або вливаємо огірковий розсіл. Важливо не переборщити, тому підливаємо по трішки, визначаючи кількість за власними перевагами.

Крок 8. Наваристий розсольник розливаємо по об’ємних мисок. Подаємо з нарізаним цибулею і сухариками. При бажанні додаємо сметану. Смачного!

Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою

Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою володіє яскравим і багатим смаком. Насичена страва швидко втамовує голод. Суп підходить для повсякденного меню і для обідів у великій компанії. Розсольник вариться без особливих клопоту і перешкод. Для супу не потрібно попередньо відварювати м’ясо, тушонка спрощує процес готування.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 350 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Детально прополоскавши перловку, висипаємо в миску з гарячою водою. Відставляємо на 2 години, далі проціджуємо через сито. Краще це зробити заздалегідь. Робиться це для того, щоб крупа розм’якшилася, і щоб суп був рідким, а не схожим на кисіль.

Крок 2. Звільнивши цибулину від верхнього шару, дрібно кришимо. Очищену морквину нарізаємо довгими смужками за допомогою гострого ножа або терки. Огірки нарізаємо брусочками.

Крок 3. Сковорідку прогріваємо з олією на помірному полум’ї. Закинувши цибулю, припускаємо 2 хвилини до прозорого стану. Додавши морквину, тушкуємо овочі 7 хвилин. Здобривши томат-пастою, закидаємо огірки. Тушкуємо 5 хвилин і гасимо полум’я.

Крок 4. 4 картоплі середньої величини очищаємо від шкірки, для зручності застосувавши економку, нарізаємо кубиками. Заливаємо нарізку водою, щоб позбутися від крохмалю.

Крок 5. У каструлі доводимо 3 літри води до кипіння. Висипаємо перловку. Після вторинного закипання, переводимо вогонь на середній рівень і готуємо 10 хвилин.

Крок 6. Закидаємо картоплю, варимо чверть години. Викладаємо засмажку і тушонку. Як що немає тушонки, замінюємо відварним м’ясом, якщо таке є або взагалі нічого не кладемо. В цьому випадку вийде пісне блюдо. Здобрюємо розсолом і молотим перцем. Кладемо лаврушку і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Спробувавши, регулюємо смак, доливаємо маринад або додаючи сіль. Даємо покипіти. Відключаємо газ. Вимиту зелень ріжемо подрібніше, наскільки це можливо. Використовуємо свіжі, сухі або заморожені трави.

Крок 8. Розподіливши насичену страву по порціях, посипаємо зеленню. Додатково кладемо сметану в кожну тарілку або ставимо на стіл в соуснику. Смачного!

Розсольник з тушонкою, перловкою і солоними огірками

Розсольник з тушонкою, перловкою і солоними огірками не втрачає смакових якостей і виходить не менш апетитним в порівнянні з супом, приготованому на м’ясному бульйоні. Цей рецепт більше підходить для студентів або тих, хто працює вахтовим методом. Використання тушонки спрощує процес варіння смачного страви, залишаючи час на відпочинок.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушонка свиняча – 200 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 20 гр.
  • Стебло селери – 30 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо крупу, опускаємо в крутий окріп, витримуємо годину-два або варимо її окремо. Після чого проціджуємо. Крупа при замочуванні стає м’якше, вариться швидше і не надає супу кисельну текстуру.

Крок 2. Беремо 3 середніх бульби. Почистивши картоплю від шкірки овочечисткою, розрізаємо на зручні сегменти.

Крок 3. Промивши стебло селери і звільнивши морква від шкірки, кришимо дрібним кубиком. Якщо вийшло знайти селера, можна обійтися і без нього.

Крок 4. У каструлю з подвійним дном засипаємо запарену перловку і картоплю.

Крок 5. Закидаємо морквину і селера.

Крок 6. Залив крутим окропом, розміщуємо на помірному полум’ї. Закип’ятивши, варимо до напівготовності картоплі.

Крок 7. Очистивши цибулину, нарізаємо дрібним кубиком. З огірками чинимо так само.

Крок 8. Висипаємо нарізку в суп. Довівши до кипіння, закладаємо тушонку. В даному випадку свинячу. На розсуд застосовуємо напівфабрикат з інших видів м’яса. Здобрюємо прянощами, кладемо 2 лаврових листка. Наливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо до готовності картоплі і крупи.

Крок 9. Спробувавши розсольник, балансуємо смак, якщо буде потрібно. Розливаємо по піалах. Промиваємо кріп і зелену цибулю, просушуємо. Посипаємо блюдо рубаною зеленню.

Крок 10. Здобрюємо сметаною на розсуд. Доповнюємо цибулею і часником, хлібобулочними виробами. В ідеалі використовуємо 25% сметану або домашній продукт. Смачного!

Розсольник з перловкою і копченостями

Розсольник з перловкою і копченостями володіє неймовірним смаком. Насичене запашне блюдо не залишає байдужих. Від одного тільки аромату збуджується апетит. Суп з копченостями стане улюбленцем серед інших варіантів. Реалізація пройде без клопоту і перешкод, якщо уважно діяти, не відходячи від інструкції.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Копчені курячі спинки – 2 шт.
  • Перлова крупа варена – 2 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Перловку промиваємо і закидаємо в окріп. Витримуємо, поки не охолоне рідина. Картоплю очищаємо за допомогою економки. Рубаємо копчені курячі спинки на шматки. Цибулину звільняємо від лушпиння. Промиваємо водою з-під крана.

Крок 2. Промивши крупу, ставимо варитися до напівготовності. Зварену перловку обдаємо під проточною водою, проціджуємо через сито і залишаємо, щоб скла рідина. Відміряємо 2 склянки готової перловки. Іншу можна заморозити і використовувати за потребою.

Крок 3. Копчені спинки складаємо в вільну посудину з подвійним дном, наливаємо воду. Можна взяти копчені крила або стегенця. Розмістивши на плиті і довівши до кипіння, зливаємо і оновлюємо воду. Повторно закип’ятити, варимо 10 хвилин. Нарізаємо картоплю звичним чином і закидаємо в основу для супу. Зваривши до напівготовності, засипаємо перловку.

Крок 4. Цибулю і морквину дрібно ріжемо соломкою, кубиком або так, як подобається. Розміщуємо сковорідку з олією на плиті. Прогрів промаслену поверхню, кладемо овочі. Пасеруємо нарізку до золотистого відтінку, час від часу перевертаючи овочі, щоб не пригоріли.

Крок 5. Нарізаємо огірки кубиками, перекладаємо до обсмажуванні. Здобривши ложкою томат-пасти, розмішуємо. Злегка потомив, вливаємо розсіл і проварюємо 5 хвилин.

Крок 6. Вміст сковороди відправляємо в супову основу. Розмішавши, пробуємо. Додаємо сіль або доливаємо ще розсолу, якщо потрібно. Закидаємо лаврушку і перець. Закип’ятивши, вимикаємо газ. Ми залишаємо розсольник під щільно закритою кришкою на третину години.

Крок 7. Розливаємо по порціях настояний ароматний розсольник і подаємо, присмачивши ложкою сметани. Наваристий розсольник з підкопченим після-смаком не залишає байдужих. Ситна страва буде доречно для сімейних і дружніх обідів. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал