Пиріжки з рисом та яйцем – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з рисом та яйцем – це справжня пиріжкова класика, випічка смачна, ситна та соковита, адже начинка на основі рису та яйця і досі дуже популярна. Варіанти яєчно-рисової начинки, як і тіста, вибираються до смаку господині. Подають такі пиріжки і самостійною стравою, доповненням до головних страв, і просто для перекусу з чаєм.

Пиріжки з начинкою з рису та яйця в духовці

Хорошим варіантом несолодкої домашньої випічки можуть бути пиріжки з начинкою з рису і рису. Пиріжки доповнять гарнір, підійдуть до будь-якої першої чи другої страви і просто до чаю. Замішуємо просте дріжджове тісто на сухих дріжджах з яйцем та олією. До тіста, начинки та посипання додамо трохи цукру, що зробить пиріжки дуже смачними. Випікаємо пиріжки у духовці.

    Тістечка з рисом і яйцем, смажені на сковороді.

    Простою і ситною начинкою для смажених на сковорідці пиріжків може бути рис із відвареним яйцем, який часто доповнюють цибулею. Вони більш калорійні в порівнянні з приготовленими в духовці пиріжками, але набагато смачніші. Вибір тіста залежить від вільного часу та смаку господині, а в цьому рецепті беремо готове дріжджове тісто.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 5.

    Складові:

    • Тісто дріжджове – 500 гр.
    • Рис – 0.5 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Цибуля зелена – 7 пір'я.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Рис відварюється до готовності у воді з додаванням солі. Зварений рис відкидається на сито, промивається проточною водою та перекладається в окремий посуд.

    Крок 2. Відварюються круто курячі яйця, остуджуються, очищаються від шкаралупи, нарізуються невеликими шматочками і додаються до рису.

    Крок 3. Пір'я зеленої цибулі промивається, обсушується серветкою, дрібно нарізається і також перекладається до рису.

    Крок 4. Начинка посипається сіллю з|із| чорним перцем і добре перемішується.

    Крок 5. Готове дріжджове тісто розділяється на однакові шматочки, і кожен шматочок розкочуємоться качалкою в круглі коржики.

    Крок 6. На кожен корж кладеться по 1,5 столової ложки приготованої начинки.

    Крок 7. Краї коржів щільно защипуються і формуються пиріжки. Долонею їм надається більш плоска форма.

    Крок 8. У сковорідці добре розжарюється олія. Пиріжки кладуться в гарячу олію швом донизу.

    Крок 9. Пиріжки обсмажуються на обох сторонах до рум'яного кольору. Потім на паперовій серветці видаляється з пиріжків зайва олія.

    Крок 10. Приготовлені пиріжки з рисом та яйцем смачні як гарячими, так і холодними. Смачного!

    Смачні пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею

    Пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею – затишна домашня випічка, яку не знайти у ресторані. Начинка на перший погляд проста, але пиріжки робить смачними. Такі пиріжки подаються закускою або доповненням до основної страви. Готують пиріжки зазвичай влітку, коли зелена цибуля найсмачніша. У цьому рецепті готуємо пиріжки на сирному тісті та випікаємо у духовці.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 12.

    Складові:

    Для тіста:

    • Сир – 250 гр.
    • Масло вершкове – 125 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Борошно – 2 ст.
    • Розпушувач – 1 ст.
    • Олія – 1 ст.л.

    Для начинки:

    • Рис – 1 ст.
    • Яйце – 4 шт.
    • Цибуля зелена – 50 гр.
    • Масло вершкове – 1 ст.л.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. У каструлі доводиться до кипіння 2 склянки води з половиною чайної ложки солі, краплею олії. У воду насипається промитий рис, вариться 5 хвилин на великому вогні і потім нудиться до готовності на маленькому та під прикритою кришкою.

    Крок 2. Відварюються курячі яйця, остуджуються, очищаються від шкаралупи та подрібнюються будь-яким способом.

    Крок 3. Пір'я зеленої цибулі промивається, обсушується і дрібно нарізається. Подрібнені яйця із зеленою цибулею та вершковим маслом додаються до відвареного рису та добре перемішуються.

    Крок 4. Сир кладеться у посуд для замісу тіста. Потім до сиру додаються два яйця, розтоплене вершкове масло і все добре перемішується.

    Крок 5. Борошно просіюється через сито, поєднується з розпушувачем і порційно пересипається до сиру. Замішується сирне тісто. Воно ділиться на 12 однакових шматочків, які розкочуються товстими коржами.

    Крок 6. На коржики кладеться по півтори ложки начинки і формуються пиріжки. Вони змащуються олією, укладаються швом донизу на деко.

    Крок 7. Пиріжки випікаються протягом 35 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

    Крок 8. Спечені пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею подаються до столу гарячі. Смачного!

    Дріжджові пиріжки з рисом та яйцем у духовці

    Для любителів домашньої випічки, а таких чимало, пропонується рецепт пиріжків із рисом та яйцем на дріжджовому тісті. Тістечка виходять і ситними, і смачними, і підійдуть як для перекусу, так і для вечері. Дріжджове тісто замішуємо на сухих дріжджах, молоці та яйці. Випікаємо пиріжки у духовці.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 350 гр.
    • Молоко – 175мл.
    • Яйце – 1 шт.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Дріжджі сухі – 1 год.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор – 1 ст.

    Для начинки:

    • Рис – 75 грн.
    • Яйце – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 гр.
    • Олія – 1 ст.л.
    • Сіль – 25 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для тіста в окремий посуд налити підігріте молоко, розчинити одну ложку цукру, насипати сухі дріжджі, добре перемішати і залишити на 10 хвилин у теплі, щоб активувалися дріжджі.

    Крок 2. У посуд для замісу тіста просіяти через сито вказану в рецепті кількість борошна.

    Крок 3. У чашку розбити одне куряче яйце.

    Крок 4. До яйця насипати сіль, налити дві ложки олії і вінчиком добре перемішати.

    Крок 5. До просіяного борошна перелити яєчну та дріжджову суміші.

    Крок 6. Замісити тісто до однорідного стану, скачати в колобок, прикрити серветкою і поставити в тепло на 2 години для підйому.

    Крок 7. Наприкінці цього часу приготувати начинку для пиріжків. Відварити два яйця та потрібну кількість рису.

    Крок 8. Розігріти в сковорідці вершкове масло|мастило| і додати|добавляти| до нього ложку рослинної олії.

    Крок 9. Цибулину очистити, дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості на розігрітій олії.

    Крок 10. До вареного рису перекласти дрібно нарізані яйця.

    Крок 11. Потім до рису перекласти обсмажену цибулю, додати|добавляти| сіль|соль| і начинку добре перемішати.

    Крок 12. Тісто, що підійшло і збільшилося в два рази в об'ємі, трохи рукою обім'яти.

    Крок 13. Розділити його на однакові невеликі шматочки і скачати в кульки.

    Крок 14. Потім тісто розкотити в тонкі коржі до 5 см у діаметрі. На кожен корж покласти по 1,5 ст. ложки начинки і сформувати пиріжки, щільно та красиво защипавши краї.

    Крок 15. Пиріжки укласти на застелений папером лист і поставити їх на 20 хвилин у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

    Крок 16. Спечені на дріжджовому тісті пиріжки з рисом та яйцем трохи остудити під рушником і подати до столу. Смачного!

    Як приготувати пиріжки з рисом, яйцем і капустою?

    Домашні пиріжки – випічка популярна, смачна, ситна, і для неї використовується різне тісто та різна начинка. У цьому рецепті готуємо їх із начинкою з рису, яєць і капусти, що недорого і досить швидко. Тісто замішуємо на сухих дріжджах, молоці, яйці та вершковому маслі чи маргарині. Випікаємо пиріжки у духовці. Капусту, краще ранню, для начинки обов'язково гасимо.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 3-4 ст.
    • Масло вершкове (маргарин) – 50 гр.
    • Яйце – 2 шт.
    • Цукор – ½ ст.
    • Молоко – 1 ст.
    • Дріжджі сухі – 30 грн.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор – 1 ст.

    Для начинки:

    • Рис – 150 грн.
    • Яйце – 4 шт.
    • Капуста молода – ½ качана.
    • Олія – для смаження.
    • Сіль – 1 год.
    • Зелень – до смаку.
    • Спеції – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Половину середнього качана капусти шаткуємо соломкою і ставимо гасити на сковорідці в розігрітій рослинній олії і на невеликому вогні. Капусту солимо на свій смак.

    Крок 2. Одночасно в підігрітому молоці розчиняємо потрібну кількість цукру із сіллю та сухими дріжджами. Суміш залишаємо на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

    Крок 3. У тушковану капусту додаємо дрібно нарізану зелень і спеції, перемішуємо і через пару хвилин вогонь вимикаємо. Капусту перекладаємо в окрему тарілку, щоб трохи остигнула.

    Крок 4. У посуд для замісу тіста розбиваємо два яйця. До них насипаємо половину просіяного через сито борошна і вінчиком добре перемішуємо.

    Крок 5. Потім до тіста переливаємо дріжджову суміш, додаємо розтоплену олію (маргарин) і насипаємо решту борошна. Замішуємо тісто спочатку вінчиком.

    Крок 6. Потім тісто добре вимішуємо руками в цьому ж посуді або на присипаній борошном стільниці, згортаємо в колобок, прикриваємо серветкою і ставимо тепло на 2 години для підйому. За цей час тісто двічі обминаємо.

    Крок 7. До остиглої капусти додаємо заздалегідь відварений рис і нарубані відварені круто 4 яйця. Начинку добре перемішуємо.

    Крок 8. Готове тісто ділимо на однакові шматочки, розгортаємо їх і кладемо на кожен шматочок по 1,5 ст. ложки начинки. Формуємо гарні пиріжки і укладаємо їх на застелений папером лист листом донизу. Пиріжки змащуємо збитим яйцем.

    Крок 9. Духовку заздалегідь вмикаємо до 200 градусів. Випікаємо пиріжки протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.

    Крок 10. Спечені пиріжки з рисом, яйцем і капустою трохи остудити і подати до столу. Смачного та вдалої випічки!

    Пиріжки на кефірі з рисом та яйцем у домашніх умовах

    Найсмачніші пиріжки, що відомо всім, виходять на дріжджовому тісті. У цьому рецепті пропонується швидша альтернатива – замішуємо тісто на кефірі будь-якої жирності та трохи додаємо дріжджів. Для підйому такому тісто достатньо 20 хвилин, а пиріжки на ньому вийдуть пишними та м'якими. Головний секрет смаку пиріжків – правильно приготовлена та смачна начинка. Смажити пиріжки з рисом і яйцем на сковорідці.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Кефір – 500 мл.
    • Борошно – 750 гр.
    • Дріжджі сухі – 8 грн.
    • Рис – 100 грн.
    • Яйце – 4 шт.
    • Сіль – 5 гр.
    • Олія – 180 мл.

    Процес приготування:

    Кефір кімнатної температури переливається в посуд для замісу тіста.

    Крок 2. До нього розбивається одне яйце, насипаються сіль та сухі дріжджі.

    Крок 3. Потім порційно насипається борошно, що просіяє, і вінчиком тісто одночасно замішується.

    Крок 4. Заміс завершується руками. Тісто має вийти однорідною еластичною текстурою та не прилипати до долонь. Замішане тісто згортається колобком і залишається на 20 хвилин у теплі, прикрите серветкою.

    Крок 5. Відварені круто та очищені від шкаралупи яйця добре розминаються за допомогою вилки.

    Крок 6. До яєць перекладається рис, наперед відварений у воді з додаванням солі. Потім начинка добре перемішується.

    Крок 7. кефірне тісто, що трохи підійшло, розділяється на 3 частини і кожна частина розрізається на 4 однакових шматочка.

    Крок 8. Шматочки тіста на дошці, що присипає борошном, рукою розминаються і розкочуються в заготовки діаметром до 5 см.

    Крок 9. На заготовки кладеться начинка.

    Крок 10. Краї заготовок щільно та красиво защипуються, щоб вийшли пиріжки. Їм долонею надається трохи плоска форма.

    Крок 11. У сковорідці добре нагрівається олія. У нього по черзі кладуться пиріжки.

    Крок 12. Обсмажуються пиріжки до рум'яного кольору з усіх боків.

    Крок 13. Обсмажені пиріжки з рисом і яйцем спочатку перекладаються зі сковорідки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, а потім подаються до столу. Смачного!

    Листкові пиріжки з рисом та яйцем

    Листкові пиріжки з начинкою з яєць та рису – чудова закусочна випічка, та й до того ж нескладна, швидка та ситна. Тісто краще вибрати листкове дріжджове, тому що пиріжки з нього виходять м'якшими. Пиріжки на листковому тісті смачні як гарячими, і холодними. До начинки для пиріжків додамо зелену цибулю. Заздалегідь при домашній температурі розморожуємо листкове тісто. Готуємо пиріжки у духовці.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове – 300 гр.
    • Рис відварний – 200 гр.
    • Яйце відварене – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 1 пучок.
    • Кріп – 5 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Борошно – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується начинка для пиріжків. У посуд для начинки перекладається відварений до готовності та остуджений рис.

    Крок 2. Зелений кріп і пір'я цибулі промиваються, обсушуються серветкою, дрібно нарізаються і додаються до рису.

    Крок 3. Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи, нарізуються невеликими кубиками і перекладаються в посуд з рисом. Начинка до смаку посипається сіллю з чорним перцем і добре перемішується.

    Крок 4. Розморожене тісто качалкою і на борошном, що присипає, стільниці розкочуємоться в пласт товщиною до 3 мм. З тіста вирізають круглі заготовки.

    Крок 5. У середину кожної заготовки кладеться трохи (1,5 ст. ложки) приготованої начинки.

    Крок 6. Краї заготовок щільно защипуються та формуються акуратні пиріжки.

    Крок 7. Деко присипається борошном або застеляється папером для випікання. На нього викладаються сформовані пиріжки на невеликій відстані один від одного. Духовка розігрівається до 190 градусів. Випікаються пиріжки протягом 40 хвилин до рум'яності.

    Крок 8. Спечені листкові пиріжки з рисом та яйцем трохи остуджуються та подаються до столу. Смачного!

    Простий і смачний рецепт пиріжків з рисом, яйцем та фаршем

    Пиріжки займають важливе місце на нашому столі як випічка різноманітна, ситна та бюджетна. У цьому рецепті готуємо пиріжки з начинкою з фаршу, рису та яєць. Тісто беремо готове дріжджове без молока та яєць, адже на такому тісті пиріжки будуть більш повітряні та мати хрумку скоринку. Фарш обов'язково обсмажуємо та рис відварюємо.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порція: 10 шт.

    Складові:

    • Тісто дріжджове готове – 500 гр.
    • Рис – ½ ст.
    • Яйце – 5 шт.
    • Фарш – 250 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Рослинна олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. До готовності відварюється рис. 4 яйця відварюються круто і очищаються від шкаралупи.

    Крок 2. На розігрітій олії обсмажується будь-який м'ясний фарш.

    Крок 3. До смаженого фаршу перекладається відварений рис.

    Крок 4. Яйця нарізають невеликими шматочками і додають до фаршу з рисом. Начинка посипається сіллю та добре перемішується.

    Крок 5. Готове тісто дріжджове розкочуємоться в тонкий лист і з нього вирізаються заготовки будь-якої форми.

    Крок 6. На кожен шматочок тіста, що розкотив, викладається по 1,5 ст. ложки начинки.

    Крок 7. Краї тіста щільно защипуються та формуються пиріжки.

    Крок 8. Потім вони викладаються на застелений папером лист, змащуються збитим яйцем і залишаються на 10 хвилин для вистоювання.

    Крок 9. До 180 градусів розігрівається духовка. Пиріжки з фаршем, рисом та яйцем випікаються протягом 20 хвилин. Вони за цей час піднімуться і стануть гарним рум'яним кольором. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал