Пиріжки з рисом та яйцем – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

13a88e8de885fb790921585a9a249320

Пиріжки з рисом та яйцем – це справжня пиріжкова класика, випічка смачна, ситна та соковита, адже начинка на основі рису та яйця і досі дуже популярна. Варіанти яєчно-рисової начинки, як і тіста, вибираються до смаку господині. Подають такі пиріжки і самостійною стравою, доповненням до головних страв, і просто для перекусу з чаєм.

Пиріжки з начинкою з рису та яйця в духовці

Хорошим варіантом несолодкої домашньої випічки можуть бути пиріжки з начинкою з рису і рису. Пиріжки доповнять гарнір, підійдуть до будь-якої першої чи другої страви і просто до чаю. Замішуємо просте дріжджове тісто на сухих дріжджах з яйцем та олією. До тіста, начинки та посипання додамо трохи цукру, що зробить пиріжки дуже смачними. Випікаємо пиріжки у духовці.

10c47993583c586f5a2da8326176543f

    Тістечка з рисом і яйцем, смажені на сковороді.

    Простою і ситною начинкою для смажених на сковорідці пиріжків може бути рис із відвареним яйцем, який часто доповнюють цибулею. Вони більш калорійні в порівнянні з приготовленими в духовці пиріжками, але набагато смачніші. Вибір тіста залежить від вільного часу та смаку господині, а в цьому рецепті беремо готове дріжджове тісто.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 5.

    Складові:

    • Тісто дріжджове – 500 гр.
    • Рис – 0.5 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Цибуля зелена – 7 пір'я.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Рис відварюється до готовності у воді з додаванням солі. Зварений рис відкидається на сито, промивається проточною водою та перекладається в окремий посуд.

    aa232327a0e537e7106494a8fdfdd6ae

    Крок 2. Відварюються круто курячі яйця, остуджуються, очищаються від шкаралупи, нарізуються невеликими шматочками і додаються до рису.

    8e17f5452cb72dbbb651cdd169aa4d5b

    Крок 3. Пір'я зеленої цибулі промивається, обсушується серветкою, дрібно нарізається і також перекладається до рису.

    46e560f7add7c977f129043834371462

    Крок 4. Начинка посипається сіллю з|із| чорним перцем і добре перемішується.

    0293d4bf6ab2f0d76c43adf91067984b

    Крок 5. Готове дріжджове тісто розділяється на однакові шматочки, і кожен шматочок розкочуємоться качалкою в круглі коржики.

    c453f773e9fa395cb91766beee512c28

    Крок 6. На кожен корж кладеться по 1,5 столової ложки приготованої начинки.

    dc2cdcf9a9f498429d3d2d78966074c1

    Крок 7. Краї коржів щільно защипуються і формуються пиріжки. Долонею їм надається більш плоска форма.

    88745164395c3202cb0878d9661a1138

    Крок 8. У сковорідці добре розжарюється олія. Пиріжки кладуться в гарячу олію швом донизу.

    949f7a49159d6c71c4ba7c902391b2ae

    Крок 9. Пиріжки обсмажуються на обох сторонах до рум'яного кольору. Потім на паперовій серветці видаляється з пиріжків зайва олія.

    75ea2f69a639b955096b816a93c7ffe1

    Крок 10. Приготовлені пиріжки з рисом та яйцем смачні як гарячими, так і холодними. Смачного!

    a05db0cdea3b31f174dc8d92dff3e28f

    Смачні пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею

    Пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею – затишна домашня випічка, яку не знайти у ресторані. Начинка на перший погляд проста, але пиріжки робить смачними. Такі пиріжки подаються закускою або доповненням до основної страви. Готують пиріжки зазвичай влітку, коли зелена цибуля найсмачніша. У цьому рецепті готуємо пиріжки на сирному тісті та випікаємо у духовці.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 12.

    Складові:

    Для тіста:

    • Сир – 250 гр.
    • Масло вершкове – 125 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Борошно – 2 ст.
    • Розпушувач – 1 ст.
    • Олія – 1 ст.л.

    Для начинки:

    • Рис – 1 ст.
    • Яйце – 4 шт.
    • Цибуля зелена – 50 гр.
    • Масло вершкове – 1 ст.л.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. У каструлі доводиться до кипіння 2 склянки води з половиною чайної ложки солі, краплею олії. У воду насипається промитий рис, вариться 5 хвилин на великому вогні і потім нудиться до готовності на маленькому та під прикритою кришкою.

    c106a0c83413ef1b775aa25ab3bd9655

    Крок 2. Відварюються курячі яйця, остуджуються, очищаються від шкаралупи та подрібнюються будь-яким способом.

    7a03a6396ee6908a394bec950626973b

    Крок 3. Пір'я зеленої цибулі промивається, обсушується і дрібно нарізається. Подрібнені яйця із зеленою цибулею та вершковим маслом додаються до відвареного рису та добре перемішуються.

    6c50fb3c8b4d8dd5e2c98a4d88af16a6

    Крок 4. Сир кладеться у посуд для замісу тіста. Потім до сиру додаються два яйця, розтоплене вершкове масло і все добре перемішується.

    db1f69a2787fbe29f9f37d966d45655f

    Крок 5. Борошно просіюється через сито, поєднується з розпушувачем і порційно пересипається до сиру. Замішується сирне тісто. Воно ділиться на 12 однакових шматочків, які розкочуються товстими коржами.

    1a0d1d25259b0a895467ad51caea0bb9

    Крок 6. На коржики кладеться по півтори ложки начинки і формуються пиріжки. Вони змащуються олією, укладаються швом донизу на деко.

    b28907e0e0b11a7faf6919698f18e391

    Крок 7. Пиріжки випікаються протягом 35 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

    31159525defd442782c13b23ef9b75b4

    Крок 8. Спечені пиріжки з рисом, яйцем та зеленою цибулею подаються до столу гарячі. Смачного!

    f73bacb07566f42c5ba6ab599d8b2b3c

    Дріжджові пиріжки з рисом та яйцем у духовці

    Для любителів домашньої випічки, а таких чимало, пропонується рецепт пиріжків із рисом та яйцем на дріжджовому тісті. Тістечка виходять і ситними, і смачними, і підійдуть як для перекусу, так і для вечері. Дріжджове тісто замішуємо на сухих дріжджах, молоці та яйці. Випікаємо пиріжки у духовці.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 350 гр.
    • Молоко – 175мл.
    • Яйце – 1 шт.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Дріжджі сухі – 1 год.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор – 1 ст.

    Для начинки:

    • Рис – 75 грн.
    • Яйце – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 гр.
    • Олія – 1 ст.л.
    • Сіль – 25 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для тіста в окремий посуд налити підігріте молоко, розчинити одну ложку цукру, насипати сухі дріжджі, добре перемішати і залишити на 10 хвилин у теплі, щоб активувалися дріжджі.

    e8cd23ff4d0595cd755e6f7c7041fc1f

    Крок 2. У посуд для замісу тіста просіяти через сито вказану в рецепті кількість борошна.

    f0691ca1d990ac6f9a0a8792077c5b9e

    Крок 3. У чашку розбити одне куряче яйце.

    f4ca0896f74f04cc0a95df078bc2e1ad

    Крок 4. До яйця насипати сіль, налити дві ложки олії і вінчиком добре перемішати.

    5f7bc0d202d33b9812ef9404bfc45d01

    Крок 5. До просіяного борошна перелити яєчну та дріжджову суміші.

    08105d04bef1b26cec414c7c5e13a498

    Крок 6. Замісити тісто до однорідного стану, скачати в колобок, прикрити серветкою і поставити в тепло на 2 години для підйому.

    596dedd1f7ab73cdaf025ce0dc87275e

    Крок 7. Наприкінці цього часу приготувати начинку для пиріжків. Відварити два яйця та потрібну кількість рису.

    5198c759676d43617732a9a8d78e8bd7

    Крок 8. Розігріти в сковорідці вершкове масло|мастило| і додати|добавляти| до нього ложку рослинної олії.

    1a4df58a1842f6203259e7ff89d899c9

    Крок 9. Цибулину очистити, дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості на розігрітій олії.

    4f6238e2441324880c4992be993d6188

    Крок 10. До вареного рису перекласти дрібно нарізані яйця.

    ee8ce8df5eb3371ea9dd8bae7fed3459

    Крок 11. Потім до рису перекласти обсмажену цибулю, додати|добавляти| сіль|соль| і начинку добре перемішати.

    38ada0c8042f6c1af878a8dc6aef9d66

    Крок 12. Тісто, що підійшло і збільшилося в два рази в об'ємі, трохи рукою обім'яти.

    c88f53cb41bdd748e46d8e2cb8cf2504

    Крок 13. Розділити його на однакові невеликі шматочки і скачати в кульки.

    8c683a60eca037a049b5db6119ca9f41

    Крок 14. Потім тісто розкотити в тонкі коржі до 5 см у діаметрі. На кожен корж покласти по 1,5 ст. ложки начинки і сформувати пиріжки, щільно та красиво защипавши краї.

    4c90719af66d9869979208dae812758d

    Крок 15. Пиріжки укласти на застелений папером лист і поставити їх на 20 хвилин у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

    dfead5369b03068a0a8fcbeb539aece2

    Крок 16. Спечені на дріжджовому тісті пиріжки з рисом та яйцем трохи остудити під рушником і подати до столу. Смачного!

    af63fad1f463406cbc4bef11f1c0a6cf

    Як приготувати пиріжки з рисом, яйцем і капустою?

    Домашні пиріжки – випічка популярна, смачна, ситна, і для неї використовується різне тісто та різна начинка. У цьому рецепті готуємо їх із начинкою з рису, яєць і капусти, що недорого і досить швидко. Тісто замішуємо на сухих дріжджах, молоці, яйці та вершковому маслі чи маргарині. Випікаємо пиріжки у духовці. Капусту, краще ранню, для начинки обов'язково гасимо.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 3-4 ст.
    • Масло вершкове (маргарин) – 50 гр.
    • Яйце – 2 шт.
    • Цукор – ½ ст.
    • Молоко – 1 ст.
    • Дріжджі сухі – 30 грн.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор – 1 ст.

    Для начинки:

    • Рис – 150 грн.
    • Яйце – 4 шт.
    • Капуста молода – ½ качана.
    • Олія – для смаження.
    • Сіль – 1 год.
    • Зелень – до смаку.
    • Спеції – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Половину середнього качана капусти шаткуємо соломкою і ставимо гасити на сковорідці в розігрітій рослинній олії і на невеликому вогні. Капусту солимо на свій смак.

    58f9187b82865c490756e7b29c62d39d

    Крок 2. Одночасно в підігрітому молоці розчиняємо потрібну кількість цукру із сіллю та сухими дріжджами. Суміш залишаємо на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

    193e0e71fd2b40bdfd48272e561dc8a9

    Крок 3. У тушковану капусту додаємо дрібно нарізану зелень і спеції, перемішуємо і через пару хвилин вогонь вимикаємо. Капусту перекладаємо в окрему тарілку, щоб трохи остигнула.

    dbe268ebac8ef3e0a6947107205fb1c1

    Крок 4. У посуд для замісу тіста розбиваємо два яйця. До них насипаємо половину просіяного через сито борошна і вінчиком добре перемішуємо.

    ad6b2a4503f8653a11de6613af2f42e3

    Крок 5. Потім до тіста переливаємо дріжджову суміш, додаємо розтоплену олію (маргарин) і насипаємо решту борошна. Замішуємо тісто спочатку вінчиком.

    e9077bae09160cd8dd433e07a5358f2a

    Крок 6. Потім тісто добре вимішуємо руками в цьому ж посуді або на присипаній борошном стільниці, згортаємо в колобок, прикриваємо серветкою і ставимо тепло на 2 години для підйому. За цей час тісто двічі обминаємо.

    dfb70275090938ee254232a95d19bb8e

    Крок 7. До остиглої капусти додаємо заздалегідь відварений рис і нарубані відварені круто 4 яйця. Начинку добре перемішуємо.

    69c9f05a878851408ed3029e0a4594b0

    Крок 8. Готове тісто ділимо на однакові шматочки, розгортаємо їх і кладемо на кожен шматочок по 1,5 ст. ложки начинки. Формуємо гарні пиріжки і укладаємо їх на застелений папером лист листом донизу. Пиріжки змащуємо збитим яйцем.

    625827ea1420797edf106ac6d930ae30

    Крок 9. Духовку заздалегідь вмикаємо до 200 градусів. Випікаємо пиріжки протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.

    ae3a93838323351a2036716e709dc3c8

    Крок 10. Спечені пиріжки з рисом, яйцем і капустою трохи остудити і подати до столу. Смачного та вдалої випічки!

    73c38aa090f949b58ae0b64b75187388

    Пиріжки на кефірі з рисом та яйцем у домашніх умовах

    Найсмачніші пиріжки, що відомо всім, виходять на дріжджовому тісті. У цьому рецепті пропонується швидша альтернатива – замішуємо тісто на кефірі будь-якої жирності та трохи додаємо дріжджів. Для підйому такому тісто достатньо 20 хвилин, а пиріжки на ньому вийдуть пишними та м'якими. Головний секрет смаку пиріжків – правильно приготовлена та смачна начинка. Смажити пиріжки з рисом і яйцем на сковорідці.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Кефір – 500 мл.
    • Борошно – 750 гр.
    • Дріжджі сухі – 8 грн.
    • Рис – 100 грн.
    • Яйце – 4 шт.
    • Сіль – 5 гр.
    • Олія – 180 мл.

    Процес приготування:

    Кефір кімнатної температури переливається в посуд для замісу тіста.

    e767647ac508128ffae55ac528d149da

    Крок 2. До нього розбивається одне яйце, насипаються сіль та сухі дріжджі.

    948506d7b50556a45cd79ca3f5271cd3

    Крок 3. Потім порційно насипається борошно, що просіяє, і вінчиком тісто одночасно замішується.

    e3476c25a3bd378e4d32d4d7e77d1d11

    Крок 4. Заміс завершується руками. Тісто має вийти однорідною еластичною текстурою та не прилипати до долонь. Замішане тісто згортається колобком і залишається на 20 хвилин у теплі, прикрите серветкою.

    c96ab2d5c33bfa4605628cd1ea6b14d8

    Крок 5. Відварені круто та очищені від шкаралупи яйця добре розминаються за допомогою вилки.

    11f4e2f0e7e291905505311a4f3e91c3

    Крок 6. До яєць перекладається рис, наперед відварений у воді з додаванням солі. Потім начинка добре перемішується.

    d0a373848f5ce9b02a26a4654572eb71

    Крок 7. кефірне тісто, що трохи підійшло, розділяється на 3 частини і кожна частина розрізається на 4 однакових шматочка.

    31d0334371a47aa225bd170ebec6bb35

    Крок 8. Шматочки тіста на дошці, що присипає борошном, рукою розминаються і розкочуються в заготовки діаметром до 5 см.

    40c6bd87c4d9d46bf772a16ba925193c

    Крок 9. На заготовки кладеться начинка.

    2792a6f967d6f6e0ddba79ba98d56550

    Крок 10. Краї заготовок щільно та красиво защипуються, щоб вийшли пиріжки. Їм долонею надається трохи плоска форма.

    5d1be11b6b7a328dcccf3640a4863c5f

    Крок 11. У сковорідці добре нагрівається олія. У нього по черзі кладуться пиріжки.

    bd0a537750246b5e3d2f0be5b9a9041b

    Крок 12. Обсмажуються пиріжки до рум'яного кольору з усіх боків.

    0d5088dcb260edfa34b3e95503815cc3

    Крок 13. Обсмажені пиріжки з рисом і яйцем спочатку перекладаються зі сковорідки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, а потім подаються до столу. Смачного!

    0b8ec6aee47cf56924e7a6ebb1421588

    Листкові пиріжки з рисом та яйцем

    Листкові пиріжки з начинкою з яєць та рису – чудова закусочна випічка, та й до того ж нескладна, швидка та ситна. Тісто краще вибрати листкове дріжджове, тому що пиріжки з нього виходять м'якшими. Пиріжки на листковому тісті смачні як гарячими, і холодними. До начинки для пиріжків додамо зелену цибулю. Заздалегідь при домашній температурі розморожуємо листкове тісто. Готуємо пиріжки у духовці.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове – 300 гр.
    • Рис відварний – 200 гр.
    • Яйце відварене – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 1 пучок.
    • Кріп – 5 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Борошно – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується начинка для пиріжків. У посуд для начинки перекладається відварений до готовності та остуджений рис.

    4de2049de9a715f75b87e7813620aa6b

    Крок 2. Зелений кріп і пір'я цибулі промиваються, обсушуються серветкою, дрібно нарізаються і додаються до рису.

    3a13eaeb461c7bc92bf0b8f3bfde7a14

    Крок 3. Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи, нарізуються невеликими кубиками і перекладаються в посуд з рисом. Начинка до смаку посипається сіллю з чорним перцем і добре перемішується.

    a66bb11d4d61261adac155665b3290e7

    Крок 4. Розморожене тісто качалкою і на борошном, що присипає, стільниці розкочуємоться в пласт товщиною до 3 мм. З тіста вирізають круглі заготовки.

    53a0cf708430966f930fc43c2a7783fa

    Крок 5. У середину кожної заготовки кладеться трохи (1,5 ст. ложки) приготованої начинки.

    0925701b0d465c6982223b8c88539976

    Крок 6. Краї заготовок щільно защипуються та формуються акуратні пиріжки.

    91d897ca9de3bba4a7237bfa7e824553

    Крок 7. Деко присипається борошном або застеляється папером для випікання. На нього викладаються сформовані пиріжки на невеликій відстані один від одного. Духовка розігрівається до 190 градусів. Випікаються пиріжки протягом 40 хвилин до рум'яності.

    5566ff02cb3146cdb8842ef5d8daf26c

    Крок 8. Спечені листкові пиріжки з рисом та яйцем трохи остуджуються та подаються до столу. Смачного!

    43248d9a631d5345c9f08d7eebaead0b

    Простий і смачний рецепт пиріжків з рисом, яйцем та фаршем

    Пиріжки займають важливе місце на нашому столі як випічка різноманітна, ситна та бюджетна. У цьому рецепті готуємо пиріжки з начинкою з фаршу, рису та яєць. Тісто беремо готове дріжджове без молока та яєць, адже на такому тісті пиріжки будуть більш повітряні та мати хрумку скоринку. Фарш обов'язково обсмажуємо та рис відварюємо.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порція: 10 шт.

    Складові:

    • Тісто дріжджове готове – 500 гр.
    • Рис – ½ ст.
    • Яйце – 5 шт.
    • Фарш – 250 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Рослинна олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. До готовності відварюється рис. 4 яйця відварюються круто і очищаються від шкаралупи.

    51ce83b569307bcfa136bd818c18ea29

    Крок 2. На розігрітій олії обсмажується будь-який м'ясний фарш.

    03ecc7d9745eaaccd4fefba43c5c4ae1

    Крок 3. До смаженого фаршу перекладається відварений рис.

    ec88a4f229952081548c4e6b8e99f5fd

    Крок 4. Яйця нарізають невеликими шматочками і додають до фаршу з рисом. Начинка посипається сіллю та добре перемішується.

    f4e517ebb1477b6a41efe3da147a96b1

    Крок 5. Готове тісто дріжджове розкочуємоться в тонкий лист і з нього вирізаються заготовки будь-якої форми.

    99e47fccc43d993f18ff11315b59e32e

    Крок 6. На кожен шматочок тіста, що розкотив, викладається по 1,5 ст. ложки начинки.

    c16dcc5742ed5083549ca056cc22023b

    Крок 7. Краї тіста щільно защипуються та формуються пиріжки.

    b32ae97cd553015c518d5d8b7a221cc8

    Крок 8. Потім вони викладаються на застелений папером лист, змащуються збитим яйцем і залишаються на 10 хвилин для вистоювання.

    35e6ad54d317a7a3402ccbc2998b6b88

    Крок 9. До 180 градусів розігрівається духовка. Пиріжки з фаршем, рисом та яйцем випікаються протягом 20 хвилин. Вони за цей час піднімуться і стануть гарним рум'яним кольором. Смачного!

    f8e097a0346d9f408397ef18fbf1f927

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал