Пшоняна каша на молоці – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

40676a8168b2c642ddc7a1f46bdc1d44

Пшоняна каша на молоці – це страва, яка може бути як гарніром, так і повноцінним сніданком. Якщо ви є любителем пшонки, то обов’язково приділіть час на прочитання статті, тому що ми підібрали для вас найсмачніші та апетитні рецепти! Кашу можна приготувати до сніданку і присмажити її різними фруктами, ягодами та медом, також таку страву можна запропонувати сім’ї як гарнір до м’яса, просто поклавши в кожну порцію по скибочці вершкового масла.

Пшоняна каша на молоці з гарбузом

Пшоняна каша на молоці з гарбузом – це осіння страва, яка повинна бути в раціоні у кожного, тому що крім прекрасних смакових характеристик, страва також має велику кількість вітамінів, яких ми так потребуємо зміни сезонів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 180 гр.
  • Молоко –600 мл.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. З гарбуза знімаємо шкірку та вичищаємо насіннєву область, м’якоть подрібнюємо кубиками.

2d4451a2dcc1a9a6426bd7c51a5147f2

Крок 2. У каструльці кип’ятимо молоко, закидаємо помаранчеві скибочки та проварюємо протягом 10-15 хвилин.

907d1487298e7232d6dabdb7908445e1

Крок 3. Після закінчення часу висипаємо промиту крупу, цукор і сіль – варимо ще 15-20 хвилин при частому помішуванні на вогні, нижче середнього.

662e66057166607d350f6e82b66811d4

Крок 4. Отриманий склад перекладаємо в горщик і закривши кришкою, прибираємо в духовку на 25-30 хвилин при 80 градусах.

9ee4b3376725b6174957d21ad01d5009

Крок 5. Ароматну кашу подаємо до столу негайно. Смачного!

9d8318a29a8ad86dda20b5288e43fd93

Молочна пшоняна каша в мультиварці

Молочна пшоняна каша в мультиварці готується настільки легко, що впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні, тому що все, що потрібно від кулінара –, це відправити інгредієнти в чашу в потрібних пропорціях. Решта за вас зробить сучасна кухонна техніка!

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промите пшоно заливаємо окропом і даємо трохи постояти.

9d81562c36cb1088f4e072b0a6791c9e

Крок 2. Приблизно через 10 хвилин крупу знову промиваємо і відправляємо в чашу мультиварки.

91acfa5df877867fbf077a0176d88a36

Крок 3. Заливаємо основний інгредієнт молоком та водою, також не забуваємо додати цукор і сіль – перемішуємо та закриваємо кришкою. Запускаємо програму «молочна каша», а на таймері встановлюємо «60 хвилин».

86ca0fbf6b15cff9e720c4b0d5770ad4

Крок 4. Після звукового сигналу, заправляємо страву вершковим маслом та залишаємо під кришкою ще на кілька хвилин.

d4efbfc994be21e2c94167ea1215d829

Крок 5. Розкладаємо страву по порційних піалах та подаємо до столу у теплому вигляді. Смачного!

e48cd0fd3d2526af1f576091fe28a05a

Пшоняна каша на молоці в горщиках у духовці

Пшоняна каша на молоці в горщиках в духовці – це один з найвдаліших способів приготування, тому що саме в глиняному або керамічному посуді, готова страва виходить неймовірно розсипчастою і ароматною. Тому якщо раніше ви відварювали крупу виключно в каструлі, то обов’язково спробуйте скористатися горщиками!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 4 ст.
  • Молоко –300 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вершкове масло – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість крупи старанно промиваємо в холодній, теплій та гарячій воді до повної прозорості рідини.

d021e57398180c064ace4b42e6b9bd05

Крок 2. В окрему миску наливаємо молоко та розчиняємо кристали солі та цукрового піску.

f9dd1503b1e4709bb2ea29083ca7e3ce

Крок 3. У горщик висипаємо пшоно і заливаємо молочним розчином, додаємо скибочку вершкового масла.

737ea692644071bf810333ce5b9b53cf

Крок 4. Переміщуємо посуд у холодну духовку та починаємо нагрівання до 160 градусів. Після набухання пшона закриваємо ємності кришками – загальний час теплової обробки близько 50 хвилин.

f43454e349d85ac75039e6f057e466d6

Крок 5. Готуйте та отримуйте задоволення!

18024b755f07e0061cf13a5f053fa756

Рідка пшоняна каша на молоці

Рідка пшоняна каша на молоці та воді, приготована з додаванням вершкового масла та цукрового піску – це поживна страва, яка надовго позбавить вас ненависного почуття голоду, а також порадує смакові рецептори. Також ви можете доповнити кашу свіжими фруктовими скибочками чи ягодами.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед у кількох водах ретельно промиваємо крупу.

ecdd8139cdbc9286fd4d71c3ab567fc6

Крок 2. Пшоно висипаємо в сотейник і слідом відправляємо необхідну кількість цукрового піску та солі.

d8f4bf39a3847910f483fc25800ba5a8

Крок 3. Заливаємо інгредієнти водою та на помірному полум’ї проварюємо практично до повного випаровування рідини.

9128db47b57d447ea9f83425c36719f2

Крок 4. Додаємо молоко і доводимо страву до кипіння, тушкуємоо на повільному вогні ще 20-25 хвилин і прибираємо з конфорки.

ca91fe6f92b85579d7096be7477cc077

Крок 5. Здобрюємо кашу вершковим маслом, настоюємо під кришкою 5-10 хвилин і розкладаємо по тарілках. Смачного!

19f1380a75e44b686e61d3e61e241879

Солодка пшоняна каша на молоці з цукром

Солодка пшоняна каша на молоці з цукром – це традиційна слов’янська страва, яку можна запросто приготувати на сучасний лад і привнести до звичного раціону щось зовсім нове і надзвичайно смачне. Рекомендуємо подавати кашу в порційних чашах, прикрасивши яблуками, полуницею та бананами.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 180 гр.
  • Вода –400 мл.
  • Молоко –400 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Склянку пшона промиваємо відразу в холодній, а потім у гарячій воді, щоб позбутися крохмалю та жиру.

1af8bf951232cd49023d72ed29e60efc

Крок 2. Пересипаємо крупу в сотейник і заливаємо 400 мл води, на помірному полум’ї доводимо до кипіння і чекаємо, поки практично вся вода вбереться.

4e1d96fd1a62a0b1af26dfbe56aba41b

Крок 3. Тепер виливаємо молоко та додаємо цукор із сіллю, перемішуємо та тушкуємоо протягом 20 хвилин, знімаючи пінку та помішуючи.

ef9e7c15066cbbb129bc9b97dca5e0b4

Крок 4. Гарячу кашу сервіруємо та доповнюємо солодкими та корисними інгредієнтами на свій смак.

b70c5710ab2ba10f0cffb53c6ad3cfc9

Крок 5. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

20838b723a0698bc276ae8e9348b9e6f

Пшоняна каша на кокосовому молоці

Пшоняна каша на кокосовому молоці – це вишукана страва, яка швидше нагадує ресторанний десерт, ніж звичайну кашу, зварену в каструльці. Крім молока з кокосу, нам також знадобиться соєве молоко, ванільний сироп і трохи хурми для декору.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 100 гр.
  • Молоко кокосове – 120мл.
  • Соєве молоко – 160 мл.
  • Сироп ванільний – 1-2 краплі.
  • Цукор-пісок – 1-3 ст.
  • Хурма – 1 шт.
  • Вода –200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промите пшоно висипаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і проварюємо близько 10 хвилин з моменту закипання.

01ef63860aa1c3e752aac2fd16289ecc

Крок 2. Виливаємо воду, яка залишилася, а до крупи відправляємо два види молока, ароматний сироп та цукор – варимо ще 10 хвилин, а потім даємо постояти під кришкою ще 5 хвилин.

1d3ed05b103811f40d653c9c9811c932

Крок 3. Паралельно м’яку хурму пробиваємо у блендері до однорідної консистенції.

77e32718cd2bcfb710659beff36afbb4

Крок 4. Кладемо порцію каші в піалу та щедро поливаємо фруктовим «соусом».

2bb5324f3dcf613855d1eb0d9ea49a80

Крок 5. За бажанням присмачуємо ягодами та мигдальними пелюстками – пробуємо та насолоджуємося. Смачного!

e0784683de859e56b9b39fc4a5c538f0

Молочна пшоняна каша з родзинками

Молочна пшоняна каша з родзинками – це страва, яка може стати апетитним та корисним сніданком для всіх членів вашої родини. Незважаючи на елементарність приготування, така каша відрізняється своїм яскравим смаком та насиченим ароматом, перед яким неможливо встояти.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Пшоно – ½ ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Мед бджолиний – 20 гр.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем теплої води добре промиваємо крупу, потім обдаємо окропом, щоб позбутися гіркоти.

0fd9f11129668be2d264ba1773afdaf5

Крок 2. У каструлю набираємо воду і висипаємо пшоно, трохи солимо.

92338dc441e83c4e785fce9784ed8034

Крок 3. Готуємо кашу на середньому полум’ї близько 10 хвилин, помішуючи та знімаючи шумівкою піну.

83aab1eb83ae7fedc7b5eccf85d3335d

Крок 4. У цей же час запарюємо сухофрукти в окропі протягом 5 хвилин.

adb4b465618c49e8aba2be11099e6393

Крок 5. Обсушуємо родзинки, розсипавши компонент на лляний рушник.

b3ae1400691d76fdb1fa81db8669af96

Крок 6. До пшона додаємо сухофрукти та молоко, тушкуємоо на повільному полум’ї до отримання бажаної консистенції.

1a7d080f030b0902f868ed4aa6ebd755

Крок 7. Доповнюємо кашу шматочком вершкового масла та меду, активно перемішуємо та даємо постояти під кришкою ще 5-10 хвилин.

5260c5352c39698ce308935130ab0f0b

Крок 8. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

f2a8caa7c586b79113de07f39189bab1

Пшоняна каша на молоці з яблуками

Пшоняна каша на молоці яблуками – це оригінальна страва, яка готується з додаванням не лише фруктів, а й ароматної кориці. Цими компонентами неможливо зіпсувати страву, тому не бійтеся експериментувати –, дивуйте близьких!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Пшоно – ½ ст.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо промиту крупу та воду відправляємо в сотейник, солимо.

9c1c94e320ea43d4c18c454993ea6ed8

Крок 2. Готуємо на середньому нагріванні до тих пір, поки вся рідина не вбереться в крупинки.

7d39585191cb7410e9ddfcea8699f928

Крок 3. Не гаючи часу, знімаємо шкірку з яблука і вирізаємо насіннєву коробочку. М’якуш розрізаємо на сегменти бажаного розміру.

f1acb955a81cf39be7e2825262886abd

Крок 4. У кашу викладаємо яблука, посипаємо корицею і заливаємо молоком – уварюємо до загусання, часто помішуючи.

f78095cacacfc4632565870966d71824

Крок 5. Заправляємо страву медом та вершковим маслом – настоюємо під кришкою ще 10 хвилин, і приступаємо до сервірування.

b2540a7f46ec5b53a624ec79a21f40ce

Крок 6. Смачного!

d8f5a0acc026b4f40619c4e48528424a

Пшоняна каша на молоці з курагою

Пшоняна каша на молоці з курагою – це поживна та дуже корисна страва, регулярне вживання якої сприяє покращенню обміну речовин та нормальній роботі нервової та серцево-судинної системи. Привнесіть у свої сніданки щось ароматне та смачне!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 180 гр.
  • Вода –600 мл.
  • Молоко –400 мл.
  • Курага – 110 гр.
  • Фундук – 60 гр.
  • Вершкове масло – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість сухофруктів заливаємо окропом та залишаємо на 10 хвилин.

2e0ba5dc84e5ccb3bbbbca4e12c05eaa

Крок 2. Крупу висипаємо в сито з дрібними отворами та старанно промиваємо під струменем води.

cba6bfac930132d0362e0aac35d4b947

Крок 3. У сотейник висипаємо пшоно, заливаємо гарячою водою і варимо на помірному полум’ї, видаляючи шумівкою піну.

0096cb1b312f47d38b44f33c1cc7a60e

Крок 4. Після випаровування води, вливаємо молоко та варимо 5 хвилин. Потім зменшуємо нагрівання до мінімуму і тушкуємоо страву ще 10 хвилин.

87335ef4260aea6dd69abb815aa31dfa

Крок 5. Не гаючи часу, обсушуємо курагу і нарізаємо невеликими скибочками.

84e078f73742222458b9f9b73dcadd9c

Крок 6. Подрібнюємо горіхи.

00b9d7ff80bde411f363e5371310aaf8

Крок 7. Висипаємо підготовлені компоненти в кашу та перемішуємо.

546eae16bd8c1d0d37d22a2bd4bc94e9

Крок 8. Гарячу кашу подаємо до столу і негайно приступаємо до трапези. Смачного!

9143980811422b240a38069d7c23844b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал