Плов зі свининою на сковороді — це класна альтернатива для тих, у кого немає казана. Плов, приготований на сковороді, теж може бути смачним і розсипчастим. Досить дотримуватися технологію і у вас все вийде. Для смачного плову важливо придбати рис хорошої якості. Інакше ваш плов може перетворитися в рисову кашу, що засмутить будь-якого гурмана. У сьогоднішній збірці є цікаві варіанти приготування. Зберігайте і пробуйте втілити в життя апетитний плов!
Плов на сковороді зі свининою і томатною пастою
Плов на сковороді зі свининою і томатною пастою – чудове блюдо, яке наситить і зігріє вас в прохолодне пору року. Плов – відмінний варіант для обіду або вечері. Рис прекрасно доповнює м’ясо і залишається розсипчастим. У приготуванні немає нічого складного, процес подужає навіть недосвідчений кулінар.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 1,5 ст.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Вода – 4,5 ст.
- Спеції для плову – за смаком.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морквину звільніть від шкірки овочечисткою, і натріть на терці. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, наріжте, як вам подобається. Товстостінні сковорідку поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Вилийте олія без запаху. Після чого вивантажите цибулину і морквину, зарум’яньте овочі.
Крок 2. Свинину обполосніть і обсушіть паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки. Відправте до розм’якшених овочів.
Крок 3. Готуйте на середній температурі, поки м’ясо не підрум’яниться.
Крок 4. Улюблений рис для плову сполосніть під холодною водою кілька разів, щоб позбутися від зайвої крохмалистості. Коли зірвак буде майже готовий, висипте промитий рис і рівномірно розподіліть його лопаткою.
Крок 5. Заправити томатною пастою хорошої якості і обсмажте все разом. Приправте сіллю і спеціями для плову. Можна купити в упаковці готові або придбати ароматні прянощі в східній крамниці.
Крок 6. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст сковорідки на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і готуйте близько півгодини.
Крок 7. Ароматний розсипчастий плов перевірте на готовність, вимкніть нагрів, присипте улюбленою зеленню і дайте постояти ще 10 хвилин.
Крок 8. Дивовижне блюдо розділіть на порції. Смачного, їжте із задоволенням!
Плов з бурого рису зі свининою
Плов з бурого рису зі свининою виходить мега апетитним. Бурий рис анітрохи не псує традиційне блюдо, а навпаки, надає якусь родзинку і специфічний аромат. Яскравий плов виходить по-особливому апетитним. Якщо ніколи не використовували бурий рис – час прийшов! Це дуже цікаво!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 400 гр.
- Рис бурий – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Зіра – 1 ч.л.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1 головка.
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчаста цибуля почистіть від лушпиння, нарізати, як вам подобається. Половинку залиште не нарізаючи. Товстостінні сковорідку, в ідеалі чавунну, поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Вилийте рафіновану олію. Після чого акуратно занурте половинку цибулини і підрум’яньте.
Крок 2. Рум’яну цибулину приберіть, вона більше не потрібна. Закиньте подрібнену цибулю і обсмажуйте до карамельного кольору.
Крок 3. Свинину промийте під водою і обсушити паперовими серветками. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки зручного розміру. Закиньте до цибулі.
Крок 4. Готуйте на сильному вогні, щоб м’ясний сік випарувався.
Крок 5. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Почищену морквину подрібніть соломкою або брусочками. Закиньте до м’яса.
Крок 6. Готуйте, поки морквина не стане м’якою.
Крок 7. Коли зірвак буде майже готовий, залийте окропом і тушкуйте хвилин 20.
Крок 8. З головки часнику зніміть верхній шар лушпиння, щоб головка залишилася цілою. Увіткніть в зірвак. Зіру розітріть руками і приправте зірвак. Посоліть за смаком і додайте гострий перець. Тушкуйте ще 20 хвилин.
Крок 9. Стакан бурого рису промийте в холодній воді кілька разів, щоб позбутися від зайвого крохмалю, вода повинна стати прозорою, висипте промитий рис і розрівняйте його.
Крок 10. Коли рис вбере воду, зберіть його гірочкою.
Крок 11. На рис покладіть велику тарілку, зверху серветку і закрийте кришкою.
Крок 12. Тушкуйте блюдо ще 30 хвилин на найменшому нагріванні.
Крок 13. Готовий плов перемішайте.
Крок 14. Плов розділіть на порції. Запрошуйте рідних до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!
Плов на сковороді зі свининою і родзинками
Плов на сковороді зі свининою і родзинками виходить просто чарівним. Солодкість сухофруктів надає страви незвичайний смак. Вишукане блюдо оцінять всі гурмани. Не переборщить з сухофруктами, інакше плов перетвориться в солодку кашу. Апетитний плов дуже подобається діткам. Готуйте і пригощайте своїх малюків.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 150 гр.
- Вода – 1 ст.
- Ізюм – 20 гр.
- Курага – 40 гр.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчаста цибуля почистіть від лушпиння. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Ізюм з курагою промийте і просушіть. Свинину промийте під краном і обсушити паперовими серветками. Відміряйте 150 грамів улюбленого рису для плову.
Крок 2. Почищену цибулю наріжте, як вам подобається. Морквину подрібніть будь-яким зручним способом. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки. Товстостінні сковорідку, поставте на конфорку, встановивши середній нагрів і розігрійте. Влийте рафіновану олію. Після чого акуратно вивантажите продукти і підрум’яньте їх.
Крок 3. Рис промийте в холодній воді кілька разів, щоб позбутися від зайвого крохмалю, вода повинна стати прозорою, висипте промитий рис і розрівняйте його.
Крок 4. Курагу розріжте на частини і разом з родзинками відправте в сковорідку.
Крок 5. Посоліть за смаком і додайте перець. Залийте окропом і тушкуйте хвилин 20.
Крок 6. Готовий яскравий плов перемішайте. Вимкніть нагрів і дайте подружитися продуктам і наповнитися ароматами один одного ще хвилин 15.
Крок 7. Апетитний плов розділіть на порції. Запрошуйте рідних до обіду. Смачного, їжте ситно і з задоволенням!
Плов зі свининою і салом на сковороді
Плов зі свининою і салом на сковороді виходить просто чудовим. Ароматний і соковитий рис доставить вам незабутні емоції. Розсипчаста страва просто тане в роті і підкорить ваше серце з першої вилки. Дуже смачний плов реально приготувати на сковороді. Так що ніяких відмовок – дійте!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Рис довгозернистий – 2 ст.
- Вода гаряча – 2 ст.
- Спеції для плову – за смаком.
- Часник – 3 зубчика.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Товстостінні сковорідку, в ідеалі чавунну, поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Свиняче сало наріжте шматочками і складіть в гарячу сковорідку. Витопите жир.
Крок 2. Свинину промийте під проточною водою і обсушити паперовими серветками. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки. Закиньте до салу і підрум’яньте. При необхідності долийте рафіновану олію.
Крок 3. Ріпчаста цибуля почистіть від лушпиння, наріжте, як вам подобається. Після чого занурте до м’яса і обсмажте до карамельного кольору.
Крок 4. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Почищену морквину наріжте соломкою або брусочками. Закиньте до м’яса. Готуйте, поки морквина не стане м’якою.
Крок 5. Коли зірвак буде майже готовий, приправте спеціями для плову і сіллю, залийте окропом і тушкуйте хвилин 20. Не забудьте мінімізувати нагрів і накрити кришкою.
Крок 6. Рис промийте в холодній воді кілька разів, щоб позбутися від зайвого крохмалю, вода повинна стати прозорою, висипте промитий рис і розрівняйте його. Залийте окропом, щоб рідина покривала вміст сковорідки на 2 сантиметри. Варіть без кришки до повного вбирання води.
Крок 7. Коли рис вбере воду, зберіть його гірочкою. По периметру зробіть проколи. У центрі розмістіть почищені часникові зубчики. Закрийте кришкою. Тушкуйте блюдо ще 30 хвилин на найменшому нагріванні.
Крок 8. Вимкніть конфорку і дайте постояти страві ще 15 хвилин. Готовий плов перемішайте і розділіть на порції. Запрошуйте рідних до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!
Свинячий плов з грибами на сковороді
Свинячий плов з грибами на сковороді призведе в захват будь-якого. Цей шедевр гастрономії закохує себе з першої вилки. Ароматний плов виходить неймовірно ситним і надзвичайно апетитним. Запахи просто зводять з розуму. Найскладніше – дочекатися кінця приготування.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Шампіньйони – 7 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Рис кругло-зернистий – 200 гр.
- Вода – 2 ст.
- Спеції для плову – за смаком.
- Олія – 150 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчаста цибуля почистіть від лушпиння, наріжте, як вам подобається. Товстостінні сковорідку, в ідеалі чавунну, поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Вилийте рафіновану олію. Після чого акуратно занурте подрібнену цибулину і підрум’яньте.
Крок 2. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Почищену морквину подрібніть довільно. З грибочків зніміть шкірку, зріз поновіть, і наріжте скибочками. Продукти відправте до цибулі. Готуйте, поки вся рідина не випарується.
Крок 3. Свинину промийте під проточною водою і обсушити паперовими серветками. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки. Закиньте в сковорідку. Готуйте на сильному вогні, щоб м’ясний сік випарувався.
Крок 4. Помідори сполосніть, наріжте і закиньте до вмісту сковорідки. Готуйте хвилин 5-7. Заправити спеціями для плову і щедро посоліть. Рис промийте, щоб позбутися від зайвого крохмалю, висипте в сковорідку і розрівняйте. Залийте окропом і тушкуйте хвилин 20.
Крок 5. Коли рис вбере воду, зберіть його гірочкою. Застромите почищений часник. Тушкуйте блюдо 20 хвилин на найменшому нагріванні. Готовий плов перемішайте і розділіть на порції. Запрошуйте домашніх до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!
Плов з пропареного рису зі свининою на сковороді
Плов з пропареного рису зі свининою на сковороді готується дуже просто. Не докладаючи практично зусиль, ви зможете смачно і ситно нагодувати домашніх. Ароматне блюдо наситить і зігріє вас дощовими вечорами. Плов виходить мега апетитним.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис пропарений – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Часник – 2 зубчика.
- Олія – 40 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння. Свинину обполосніть під водою і обсушити паперовими серветками. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Відміряйте стакан пропареного рису.
Крок 2. Товстостінні сковорідку, бажано чавунну, поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Влийте рафіновану олію. Підготовлене м’ясо розділіть на шматочки. Закиньте в сковорідку і підрум’яньте з усіх боків, запечатуючи всередині сік.
Крок 3. Підготовлену цибулину і морквину наріжте, як вам подобається. Закиньте до м’яса і обсмажуйте до карамельного кольору.
Крок 4. Насипте вимитий в декількох водах пропарений рис.
Крок 5. Часникові зубчики почистіть, і застроміть в рис. Посоліть за смаком і додайте мелений перець.
Крок 6. Залийте окропом. Тушкуйте 10 хвилин. Не забудьте зменшити температуру після закипання і прикрити кришкою.
Крок 7. Коли рис вбере воду, зберіть його гірочкою. Тушкуйте блюдо ще 10 хвилин на найменшому нагріванні. Готовий плов перемішайте.
Крок 8. Апетитне яскраве блюдо розділіть на порції. Запрошуйте рідних і близьких до вечері. Їжте і насолоджуйтеся!
Плов з булгуру та свининою на сковороді
Плов з булгуру та свининою на сковороді має неперевершеним ароматом. Прянощі виконують свою функцію на сто відсотків. Ситно і мега смачно нагодувати сім’ю можна без зусиль, навіть не сумнівайтеся. Булгур чудово замінить рис, якщо того не виявилося в запасах або хочеться урізноманітнити повсякденне меню!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Булгур – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Паприка – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Спеції для плову – за смаком.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину замочіть у воді, струсіть зайву вологу і обмокніть серветками. Підготовлене м’ясо поріжте шматками.
Крок 2. М’ясо присмачити сіллю і перцем. Масажними рухами утріть їх в м’ясо.
Крок 3. Ріпчаста цибуля почистіть від лушпиння, наріжте, як вам зручно.
Крок 4. Морквину почистіть від шкірки овочечисткою. Почищену морквину подрібніть будь-яким способом.
Крок 5. Товстостінні сковорідку, в ідеалі чавунну, поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Влийте рафіновану олію. Закиньте підготовлене м’ясо. Рекомендую брати м’ясо з жирком, щоб плов був соковитіше.
Крок 6. До рум’яного м’яса додайте подрібнену цибулю і обсмажуйте до карамельного кольору. Додайте морквину. Готуйте, поки морквина не розм’якшиться.
Крок 7. Стакан булгуру замочіть в холодній воді, щоб позбутися від зайвого крохмалю, потім промийте його в декількох водах, вода повинна стати прозорою, висипте булгур в сковорідку. Посоліть за смаком і додайте паприку, спеції для плову, мелений перчик і мускатний горіх. Закиньте лаврушку.
Крок 8. Залийте крутим окропом. Тушкуйте 20-25 хвилин на маленькому нагріванні до повного випаровування рідини.
Крок 9. Насичений плов з булгура перемішайте і розкладіть по порціях. Пригощайте домашніх. Їжте і насолоджуйтеся!