Ніжні, поживні котлети з бобового пюре і овочевою зажаркою – ідеальне блюдо для пісного меню!
Інгредієнти:
- Червона сочевиця – 1 стакан;
- Вода – 2 склянки;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- Морква – 1 штука;
- Рослинна олія – 5 ст. ложок;
- Манна крупа – 3 ст. ложки;
- Сіль, перець, спеції – за смаком;
- Панірувальні сухарі – 6 ст. ложок.
Приготування:
- Сочевицю промийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть близько 20 хвилин після закипання, поки бобові не стануть м’якими.
- Тим часом дрібно порубати цибулю. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі зі столовою ложкою олії до м’якості.
- Якщо в каструлі з сочевицею залишилася вода, злийте її. Бобові повинні перетворитися в пюре. Якщо цього не сталося, злегка пробийте блендером або подрібніть товкачем.
- Всипте в пюре манку, сіль, перець і улюблені спеції. Перемішавши. Залийте зажарку і остудіть фарш.
- Сформуйте з фаршу котлети, обвалюючи їх в панірувальних сухарях.
- Гарненько розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Котлети з сочевичного пюре дуже ніжні, тому при смаженні вони можуть розповзатися. Будьте обережні. Але коли вони трохи охолонуть, вони будуть добре тримати форму.
Смачні пісні котлети готові!!! Всім приємного апетиту!!!