Пікша на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша на сковороді – це апетитне і рум’яне частування для вашого сімейного обіду, вечері або перекусу. Готовий продукт можна просто подавати з чорним хлібом або доповнити ситними гарнірами. Щоб смачно приготувати пікшу в домашніх умовах, беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Пікша в клярі на сковороді

Пікша в клярі на сковороді – апетитне частування для вашої родини, яке нікого не залишить байдужим. Готовий продукт вийде соковитим всередині і рум’яним зовні. Подавайте його зі свіжими овочами, соліннями і іншими гарнірами за смаком. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пікша – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Пікшу заздалегідь розморожуємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Нарізаємо рибу порційними шматочками, солимо їх і посипаємо чорним меленим перцем за смаком.

Крок 3. Поливаємо шматочки лимонним соком.

Крок 4. Приготуємо кляр. Для цього з’єднуємо куряче яйце і борошно.

Крок 5. Вливаємо в масу вершки. Збиваємо до однорідності.

Крок 6. Обвалюємо рибу в клярі і обсмажуємо на сковороді з олією до рум’янцю з усіх боків. Після продукт кладемо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир.

Крок 7. Пікша в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Тушкована пікша з цибулею на сковороді

Тушкована пікша з цибулею на сковороді порадує вас цікавим смаком, апетитним видом і поживністю. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейки пікші – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сік апельсиновий – 60 мл.
  • Вино біле сухе – 60 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Олія – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки пікші попередньо розморожуємо, промиваємо і обсушуємо. Після посипаємо сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, після нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо сюди цибулю, обсмажуємо її протягом двох хвилин до м’якості.

Крок 4. Додаємо до цибулі підготовлену пікшу, перемішуємо.

Крок 5. Обсмажуємо пікшу з цибулею близько 15 хвилин на середньому вогні, періодично шматки перевертаємо.

Крок 6. Сік апельсина перемішуємо з сухим білим вином. Поливаємо частування сумішшю і тушкуємо під кришкою ще близько 3 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7. Тушкована пікша з цибулею на сковороді готова. Викладайте на сервірувальні тарілка і подавайте до столу, доповнивши ароматної свіжої петрушкою.

Пікша в сметані на сковороді

Пікша в сметані на сковороді — апетитне частування для вашої родини, яке нікого не залишить байдужим. Готовий продукт вийде неймовірно соковитим і ніжним. Подавайте його зі свіжими овочами, соліннями і іншими гарнірами за смаком. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейки пікші – 8-9 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо стейки пікші. Вони повинні бути розморожені і промиті.

Крок 2. Викладаємо рибні шматочки в сковороду з олією. Додаємо сіль і трохи води, щоб продукт гасився, а не смажився. Готуємо по 15 хвилин з кожного боку.

Крок 3. Додаємо до риби вказану кількість сметани.

Крок 4. Посипаємо заготівлю подрібненою зеленню. Якщо потрібно додаємо ще сіль.

Крок 5. Промитий помідор нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 6. Викладаємо овоч в загальне блюдо. Тушкуємо під кришкою ще 5-7 хвилин, після вимикаємо плиту.

Крок 7. Пікша в сметані на сковороді готова. Розкладайте по тарілках, подавайте до столу і швидше пробуйте!

Пікша з овочами на сковороді

Пікша з овочами на сковороді – яскраве і ситне рішення для вашого домашнього столу. Щоб приготувати рибу з овочами смачно і швидко, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Розповсюдьте своє звичне меню, побалуйте себе і близьких.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пікша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо його середніми за розміром шматочками.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Викладаємо картоплю в сковороду, розігріту з олією.

Крок 4. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю. Швидко обсмажуємо овочі до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 5. Злегка відсуваємо овочі і викладаємо на сковороду нарізану шматками рибу. Солимо і перчимо за смаком. Підрум’янюємо рибні шматочки.

Крок 6. Заливаємо частування водою і доповнюємо сметаною. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько години. В кінці додаємо в блюдо подрібнену зелень.

Крок 7. Пікша з овочами на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Пікша в вершковому соусі

Пікша в вершковому соусі – це неймовірно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі сім’ї. Риба, приготована таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе пікші – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибне філе промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її дрібними кубиками. Морквину пропускаємо через велику терку.

Крок 3. У сковороді з олією тушкуємо шматочки пікші. Готуємо пару хвилин.

Крок 4. Викладаємо овочі в сковороду до риби, солимо і перчимо їх. Тушкуємо до м’якості пару хвилин.

Крок 5. Вливаємо вказану кількість вершків. Акуратно перемішуємо вміст.

Крок 6. Тушкуємо частування під кришкою на невеликому вогні близько 15 хвилин. Якщо вершки занадто швидко загустіють, можна влити трохи окропу.

Крок 7. Пікша в вершковому соусі готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал