Всі люблять пельмені, проте, не всі обізнані, що приготувати їх можна не лише відваривши або обсмаживши на олії. Звичайно, всі вибирають варіант до душі, проте, пропонуємо вам спробувати приготувати такий банальний напівфабрикат, як «пельмені по-особливому», а саме – запекти їх у горщиках у духовці. Доповнити основний інгредієнт можна різними продуктами, наприклад, твердим сиром, сметаною, майонезом і вершковим соусом. Спробувавши лише раз, ви, напевно, продовжите експериментувати і пробувати всі покрокові рецепти в наших добірках, доповнені фото.
Пельмені з сиром у горщиках у духовці
Не знаєте, як урізноманітнити звичний раціон чи чим здивувати рідних? Приготуємо таку популярну страву, як пельмені, абсолютно новим способом: запечемо їх у духовці і додамо пікантності, приправивши напівфабрикат ароматним сиром, що тягнеться.
Пельмені з грибами, запечені в горщику
Запечені пельмешки під сметаною з печерицями – це дуже проста і швидка страва, яка ідеально підійде для ситного та повноцінного обіду чи вечері. Готується страва за цим рецептом у глиняних або керамічних горщиках і зачаровує своїм вершковим смаком.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Складові:
- Пельмені – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сметана – 5 ст.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, хаотично кришимо і пасеруємо на олії до легкого рум’янцю.
Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами і перекладаємо до цибулі, перемішуємо і гасимо до випаровування вологи.
Крок 3. Після, додаємо до печериць сметану, сіль і мелений перець – розмішуємо і тушкуємоо під кришкою близько 5 хвилин.
Крок 4. У киплячій підсоленій воді відварюємо заморожені напівфабрикати до випливання на поверхню.
Крок 5. На дно горщиків кладемо по невеликій скибочці вершкового масла.
Крок 6. А поверх олії шарами викладаємо відварені пельмешки та грибну масу зі сметаною.
Крок 7. Відправляємо жароміцний посуд у духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Після закінчення часу виймаємо запечені пельмені і відразу ж подаємо до столу. Смачного!
Пельмені зі сметаною та сиром у горщиках
Пельмені – це дуже «зручна» страва, яка завжди прийде на допомогу господаркам, коли на довге приготування вечері чи обіду зовсім немає часу чи бажання стояти біля плити годинами. Витративши мінімум свого вільного часу, готуємо ситну та ароматну страву – запечені пельмешки, доповнені сметаною та сиром.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Складові:
- Пельмені – 350 гр.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Сметана – 100 мл.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Аркуш лавра – 2 шт.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі компоненти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.
Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі та лавра – закидаємо пельмені та відварюємо практично до готовності.
Крок 3. Тим часом подрібнюємо сир за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 4. Готові пельмешки відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишкам рідини.
Крок 5. Перекладаємо гарячі напівфабрикати в горщики.
Крок 6. У кожну ємність для запікання також відправляємо шматочком вершкового масла і по 50 грам сметани.
Крок 7. Заправлені пельмені доповнюємо натертим сиром.
Крок 8. Накриваємо посуд кришками і ставимо в духовку за 200 градусів на 10 хвилин.
Крок 9. Ароматну страву розкладаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо дрібнорубаною зеленню. Смачного!
Як приготувати пельмені в горщиках з бульйоном?
Пельмені, приготовані таким чином, а саме, запечені в духовці з бульйоном, можна сміливо подавати навіть до святкового столу, тому що це неймовірно смачно і ароматно. А в тому, що ваші гості будуть приємно вражені, можете навіть не сумніватися!
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Складові:
- Пельмені – 15 прим.
- Бульйон – 1 ст.
- Цибуля – ¼ шт.
- Сметана – 1 ст.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Сир – 30 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень і цибулю дрібно шаткуємо, 30 грам твердого сиру натираємо на тертці.
Крок 2. У глиняний або керамічний горщик укладаємо порцію пельменів, подрібнену цибулю із зеленню, а також сметану (перчим і солимо на свій смак).
Крок 3. Будь-який бульйон, який у вас є, доводимо в окремому посуді до кипіння і заливаємо вміст жароміцного посуду таким чином, щоб рідина покривала інгредієнти приблизно на 1 сантиметр і до шийки ще залишалося близько 2 сантиметрів.
Крок 4. Відправляємо страва в духовку при 180-190 градусах на 30-40 хвилин (випікаємо пельмені перші 20 хвилин без кришки, а потім накриваємо).
Крок 5. Перед подачею прикрашаємо страву подрібненим сиром і приступаємо до трапези. Смачного!
Простий і смачний рецепт пельменів із майонезом
Пельмені – це страва, улюблена багатьма і готувати її теж можна по-різному, проте, варінням і жаркою вже нікого не здивуєш, тому пропонуємо вам приготувати пельмішки по-новому. Запечемо їх у глиняних горщиках у духовці з майонезом – пальчики оближеш!
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Складові:
- Пельмені – 500-600 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло вершкове – 60-70 гр.
- Сметана – 5 ст.
- Майонез – 1 ст.
- Кетчуп – 2 ст.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Приправа “хмелі-сунелі” – 1 ч.л.
- Пластівці чилі – ½ ч.л.
- Перець запашний горошком – 5-7 шт.
- Аркуш лавра – 3-4 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. На робочий стіл викладаємо всі потрібні продукти.
Крок 2. Свіжі гриби нарізаємо платівками.
Крок 3. Головки цибулі дрібно нарізаємо.
Крок 4. У сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла.
Крок 5. Пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо гриби, перемішуємо і гасимо на помірному вогні близько 8-10 хвилин.
Крок 6. У каструльці кип’ятимо воду з горошком запашного перцю та хмелі-сунелі (1/2 чайної ложки).
Крок 7. Засипаємо в ароматний бульйон пельмені і варимо доти, доки напівфабрикати не спливуть.
Крок 8. Напівготові пельмішки перекладаємо в сковороду до грибів.
Крок 9. Займемося соусом: у глибоку піалу наливаємо сметану.
Крок 10. Додаємо кетчуп.
Крок 11. І майонез.
Крок 12. Заправляємо компоненти залишками хмелі-сунелі.
Крок 13. А також пластівцями чилі.
Крок 14. Додаємо лимонний сік і ретельно перемішуємо.
Крок 15. Сир подрібнюємо за допомогою тертки.
Крок 16. У гарячий бульйон з-під пельменів додаємо зелень і листи лавра – кип’ятимо протягом 5-7 хвилин.
Крок 17. Приступаємо до заповнення горщиків: першим шаром викладаємо пельмені з грибами.
Крок 18. Потім сир.
Крок 19. І пряний соус.
Крок 20. Повторюємо шари до заповнення посуду.
Крок 21. Після того, підливаємо в горщики ароматні бульйон із зеленню.
Крок 22. Заповнюючи майже до країв.
Крок 23. Духову шафу розігріваємо до 180 градусів.
Крок 24. Ставимо в гарячу піч жароміцний посуд на півгодини.
Крок 25. Через 30 хвилин оздоблюємо верхівку сиром і доводимо до готовності протягом 10-12 хвилин.
Крок 26. Запечені пельмені під «шубкою» із сиру відразу ж подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!
Пельмені «по-таємничому» у горщиках
Приготуємо ситну та неймовірно смачну страву – пельмені «по-тайговому», запечені в горщиках у соусі з вершків та маленьких шматочків печінки. Ця страва закохує в себе з першої вилочки, завдяки цікавому поєднанню продуктів та чудовим смаковим характеристикам.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Складові:
- Пельмені – 300 гр.
- Печінка – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вершки 10% – 100 мл.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кріп – за смаком.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо печінку, нарізану соломкою до випаровування надлишків рідини. Після цього додаємо дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник, смажимо до рум’яності і присипаємо сіллю і меленим перцем.
Крок 2. Підливаємо окропу і гасимо на мінімальному вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо вершки та сир, розігріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення сиру. Отриману масу вливаємо в сковороду до печінки, перемішуємо і доводимо до закипання (після відразу вимикаємо вогонь).
Крок 4. У киплячій воді варимо пельмені до моменту випливання на поверхню.
Крок 5. У горщики накладаємо пельмешки, зверху розділимо сирно-печінкову масу і заливаємо бульйоном, в якому варилися напівфабрикати (густоту страви регулюємо на свій смак). Прикрашаємо подрібненим кропом і при необхідності досолюємо і перчимо.
Крок 6. Ставимо горщики в духовку на 15 хвилин при 170-180 градусів і приступаємо до трапези. Смачного!
Пельмені в горщиках у вершковому соусі
На жаль, не багато хто знає, що пельмені подавати до столу можна не лише зі сметаною та майонезом, але ще й з неймовірно смачним і насиченим вершковим соусом, в якому, до речі, напівфабрикати і проходитимуть термічну обробку. Така страва ідеально підійде для ситного та повноцінного обіду для всієї родини.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Складові:
- Пельмені – 300 гр.
- Горіхи грецькі – 30 гр.
- Сметана – 3 ст.
- Сир твердих сортів – 20 гр.
- Цибуля зелена – 15 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Бульйон – 100 мл.
- Аркуш лавра – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 3-4 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У каструльці кип’ятимо воду з додаванням солі, лаврушки та горошків перцю – варимо пельмішки до готовності.
Крок 2. Волоські або будь-які інші горіхи подрібнюємо.
Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами.
Крок 4. В окремому глибокому посуді змішуємо бульйон зі сметаною, а також додаємо нарізану зелену цибулю, горіхи та часник. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої переваги і добре перемішуємо.
Крок 5. Сир натираємо на буряковій тертці.
Крок 6. У горщики укладаємо відварені пельмені, присмачуємо їх вершковим соусом і присипаємо сиром.
Крок 7. Запікаємо ароматну страву близько 20 хвилин за температури 180 градусів. Перед подачею прикрашаємо зеленню та приступаємо до дегустації. Смачного!
Пельмені в горщиках з печінкою амурською
Лише раз, приготувавши пельмені за цим рецептом, ви повертатиметеся до нього знову і знову, що зовсім не дивно. Тому що, витративши мінімум часу біля плити, ми отримуємо неймовірно смачну та ситну страву з напівфабрикатів, доповнену печінкою.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Складові:
- Пельмені – 10-15 шт.
- Печінка – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – ½ шт.
- Бульйон – ½ ст.
- Борошно – 1 ст.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Аркуш лавра – за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Для коржів (на 4 горщики):
- Кефір – 1 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Маргарин – 100 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Сода – (гашена) – ½ ч.л.
- Борошно – 1 ст.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відраховуємо потрібну кількість пельменів середнього розміру.
Крок 2. З цибулини знімаємо лушпиння, половинку нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.
Крок 3. Борошно смажимо на сухій сковороді до горіхового кольору, постійно помішуючи, щоб уникнути пригару.
Крок 4. В іншій сковорідці обсмажуємо шматочки печінки до повної готовності, солимо і перчимо.
Крок 5. Пельмені відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і розкладаємо по горщиках, доповнюємо пасерованою цибулею та печінкою.
Крок 6. Для соусу: залишки цибулі дрібно кришимо, моркву натираємо на тертці і смажимо до м’якості, потім додаємо пасту з томатів і тушкуємоо близько 5 хвилин. Після закінчення часу заливаємо рум’яні овочі бульйоном і підсипаємо обсмажене борошно, сіль і мелений перець, за бажанням додаємо лаврові листочки.
Крок 7. Перемішуємо та заливаємо масою вміст горщиків.
Крок 8. Для приготування пшеничних «шапочок», що замінюють кришку, змішуємо в ємності з глибокими бортиками всі компоненти, вказані у графі «для коржів» і замішуємо тісто. Розділяємо грудку на шматочки, розгортаємо і отриманими коржами накриваємо посуд для запікання.
Крок 9. Ставимо горщики в холодну духовку і тільки тепер починаємо її нагрівання до 180 градусів. Готуємо протягом 20 хвилин.
Крок 10. Смачного!
Як приготувати пельмені з молоком?
З таких простих інгредієнтів, як пельмені, молоко та сир, можна з легкістю приготувати ароматну та дуже смачну страву для всієї родини – запечені пельмішки в горщиках або у формі для запікання в духовці. Рецепт настільки простий, що впорається навіть дитина, особливо, якщо слідувати детальному покроковому рецепту з фото.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Складові:
- Пельмені – 500 гр.
- Молоко – 500мл.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Майонез – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожені напівфабрикати укладаємо в глиняні горщики або силіконову форму.
Крок 2. Заливаємо основний компонент молоком так, щоб рідина доходила приблизно до середини пельменів, посипаємо сіллю, орієнтуючись на свої переваги.
Крок 3. Зверху присипаємо заготовку сиром, подрібненим теркою.
Крок 4. Змащуємо інгредієнти майонезом для більшої соковитості.
Крок 5. Накриваємо жароміцний посуд фольгою або кришкою.
Крок 6. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при 200 градусах, після закінчення часу, розкладаємо ароматні пельмені в молоці по порційним піалам.
Смачного!
Рибні пельмені в горщиках
Приготуємо соковиті та ароматні пельмені з рибкою, в керамічних горщиках із соусом із кетчупу та майонезу, а також із зеленню. Рецепт анітрохи не складніше, ніж класичне варіння, проте напівфабрикати, приготовані таким чином, зберігають у собі набагато більше смаку та соку.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Складові:
- Пельмені (рибні) – 400 гр.
- Майонез – 2 ст.
- Кетчуп – 2 ст.
- Сир – 100 гр.
- Зелень – ½ пучка.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. 400 грам пельмішок розкладаємо по горщиках.
Крок 2. В окремому посуді поєднуємо дрібнорубану зелень, майонез, кетчуп, сіль + ваші улюблені спеції.
Крок 3. Додаємо близько 100 мл води і добре перемішуємо.
Крок 4. Отриманою сумішшю заливаємо пельмешки і відправляємо в духовку.
Крок 5. Випікаємо близько 30-40 хвилин до готовності, приблизно за 15 хвилин до вилучення з печі, присипаємо натертим сиром. Смачного!