Пельмені в горщиках у духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

b2070b1128a714e795216489d98e4f0a

Всі люблять пельмені, проте, не всі обізнані, що приготувати їх можна не лише відваривши або обсмаживши на олії. Звичайно, всі вибирають варіант до душі, проте, пропонуємо вам спробувати приготувати такий банальний напівфабрикат, як «пельмені по-особливому», а саме – запекти їх у горщиках у духовці. Доповнити основний інгредієнт можна різними продуктами, наприклад, твердим сиром, сметаною, майонезом і вершковим соусом. Спробувавши лише раз, ви, напевно, продовжите експериментувати і пробувати всі покрокові рецепти в наших добірках, доповнені фото.

Пельмені з сиром у горщиках у духовці

Не знаєте, як урізноманітнити звичний раціон чи чим здивувати рідних? Приготуємо таку популярну страву, як пельмені, абсолютно новим способом: запечемо їх у духовці і додамо пікантності, приправивши напівфабрикат ароматним сиром, що тягнеться.

77bb1834e6ef024038ebf8a1662fa942

Пельмені з грибами, запечені в горщику

Запечені пельмешки під сметаною з печерицями – це дуже проста і швидка страва, яка ідеально підійде для ситного та повноцінного обіду чи вечері. Готується страва за цим рецептом у глиняних або керамічних горщиках і зачаровує своїм вершковим смаком.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Складові:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сметана – 5 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, хаотично кришимо і пасеруємо на олії до легкого рум’янцю.

5606685c7fe68239af68c567ced4d06e

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами і перекладаємо до цибулі, перемішуємо і гасимо до випаровування вологи.

cb0a464b9e692d319a41d2f8e1304581

Крок 3. Після, додаємо до печериць сметану, сіль і мелений перець – розмішуємо і тушкуємоо під кришкою близько 5 хвилин.

6ee2c4e95a4ecc166901567c057e8bc3

Крок 4. У киплячій підсоленій воді відварюємо заморожені напівфабрикати до випливання на поверхню.

9d3bce1747bbcc6aacda67c7a9ae6694

Крок 5. На дно горщиків кладемо по невеликій скибочці вершкового масла.

ec0f37e0aa71f61b60602147a939b825

Крок 6. А поверх олії шарами викладаємо відварені пельмешки та грибну масу зі сметаною.

dd3f72a153a6652873f612ff185d8d93

Крок 7. Відправляємо жароміцний посуд у духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Після закінчення часу виймаємо запечені пельмені і відразу ж подаємо до столу. Смачного!

59cd833bb4b7089afa956842f1adea4d

Пельмені зі сметаною та сиром у горщиках

Пельмені – це дуже «зручна» страва, яка завжди прийде на допомогу господаркам, коли на довге приготування вечері чи обіду зовсім немає часу чи бажання стояти біля плити годинами. Витративши мінімум свого вільного часу, готуємо ситну та ароматну страву – запечені пельмешки, доповнені сметаною та сиром.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Пельмені – 350 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Сметана – 100 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі компоненти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

9fc463c568ae8437cd56db0187162e7b

Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі та лавра – закидаємо пельмені та відварюємо практично до готовності.

5300137519153023312974f53f3b5dc3

Крок 3. Тим часом подрібнюємо сир за допомогою терки з дрібними отворами.

62cd4f27b6f1f0bf66088a1dc44a5a4f

Крок 4. Готові пельмешки відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишкам рідини.

76e9fa3e463c09f4130b096f3a6fe031

Крок 5. Перекладаємо гарячі напівфабрикати в горщики.

8d774c16c99283463f9519ef98611fab

Крок 6. У кожну ємність для запікання також відправляємо шматочком вершкового масла і по 50 грам сметани.

cf7f1c003396b0d4727b34ebcae082bc

Крок 7. Заправлені пельмені доповнюємо натертим сиром.

96868666cc0d2e0f1db5a56e99909479

Крок 8. Накриваємо посуд кришками і ставимо в духовку за 200 градусів на 10 хвилин.

27f886467b33041d42fade708a6b4f2a

Крок 9. Ароматну страву розкладаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо дрібнорубаною зеленню. Смачного!

ddc4dbb247c3c41f63c0d2f5ba7c1b4a

Як приготувати пельмені в горщиках з бульйоном?

Пельмені, приготовані таким чином, а саме, запечені в духовці з бульйоном, можна сміливо подавати навіть до святкового столу, тому що це неймовірно смачно і ароматно. А в тому, що ваші гості будуть приємно вражені, можете навіть не сумніватися!

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Пельмені – 15 прим.
  • Бульйон – 1 ст.
  • Цибуля – ¼ шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Сир – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень і цибулю дрібно шаткуємо, 30 грам твердого сиру натираємо на тертці.

468f52348a042537e66d34ba054a16a8

Крок 2. У глиняний або керамічний горщик укладаємо порцію пельменів, подрібнену цибулю із зеленню, а також сметану (перчим і солимо на свій смак).

367777c6c3c68516141d3bfa64b27d3e

Крок 3. Будь-який бульйон, який у вас є, доводимо в окремому посуді до кипіння і заливаємо вміст жароміцного посуду таким чином, щоб рідина покривала інгредієнти приблизно на 1 сантиметр і до шийки ще залишалося близько 2 сантиметрів.

90e133406349ffa34694ddf5c6d3e9cd

Крок 4. Відправляємо страва в духовку при 180-190 градусах на 30-40 хвилин (випікаємо пельмені перші 20 хвилин без кришки, а потім накриваємо).

7f88c10d3461544a2a90bc401d2ca631

Крок 5. Перед подачею прикрашаємо страву подрібненим сиром і приступаємо до трапези. Смачного!

2780757c7231fc29d46350dde14de5a0

Простий і смачний рецепт пельменів із майонезом

Пельмені – це страва, улюблена багатьма і готувати її теж можна по-різному, проте, варінням і жаркою вже нікого не здивуєш, тому пропонуємо вам приготувати пельмішки по-новому. Запечемо їх у глиняних горщиках у духовці з майонезом – пальчики оближеш!

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Складові:

  • Пельмені – 500-600 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 60-70 гр.
  • Сметана – 5 ст.
  • Майонез – 1 ст.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Приправа “хмелі-сунелі” – 1 ч.л.
  • Пластівці чилі – ½ ч.л.
  • Перець запашний горошком – 5-7 шт.
  • Аркуш лавра – 3-4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На робочий стіл викладаємо всі потрібні продукти.

100b3f81525a3a237c9d77034597830f

Крок 2. Свіжі гриби нарізаємо платівками.

92e9afd56fac24ded51f8f1fdfd3c562

Крок 3. Головки цибулі дрібно нарізаємо.

0477c54e84d3c409110bf15aceda4317

Крок 4. У сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла.

f70dbc55f8574fc8b8179c3633a24069

Крок 5. Пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо гриби, перемішуємо і гасимо на помірному вогні близько 8-10 хвилин.

5dde5510d7d61ef8c0cffd27ffe5a6ac

Крок 6. У каструльці кип’ятимо воду з горошком запашного перцю та хмелі-сунелі (1/2 чайної ложки).

daedc300dd28ef9cb085f26ca9ebd9b0

Крок 7. Засипаємо в ароматний бульйон пельмені і варимо доти, доки напівфабрикати не спливуть.

3b942bb4d90a93468cece0609f1823d9

Крок 8. Напівготові пельмішки перекладаємо в сковороду до грибів.

01af896be78879099a315ab3beb1c005

Крок 9. Займемося соусом: у глибоку піалу наливаємо сметану.

9a402b4b2d5ae6d056485d806b763945

Крок 10. Додаємо кетчуп.

04c4ddb731206b7bd6fde52f20863845

Крок 11. І майонез.

9523fde2998f6fb219c8a75239f3b1e3

Крок 12. Заправляємо компоненти залишками хмелі-сунелі.

907b401efa8aefdb13f477a3a318b7d2

Крок 13. А також пластівцями чилі.

0aaf4d6a2e7df5496bbc95cfe58fc675

Крок 14. Додаємо лимонний сік і ретельно перемішуємо.

bb6d24e67013a125f13724f08685c88a

Крок 15. Сир подрібнюємо за допомогою тертки.

b1c24295a1aeef577dd31da5c2622fbc

Крок 16. У гарячий бульйон з-під пельменів додаємо зелень і листи лавра – кип’ятимо протягом 5-7 хвилин.

f6e7cfc6c423d91e4d08a691db83aef7

Крок 17. Приступаємо до заповнення горщиків: першим шаром викладаємо пельмені з грибами.

ca5b7425ac1baef04d852c79379792c8

Крок 18. Потім сир.

d287af3fc4b1ddb78d0044325520f2e7

Крок 19. І пряний соус.

a34cea5c075451d2696599fea4189dbe

Крок 20. Повторюємо шари до заповнення посуду.

d5a4c5622565dae8ee1250339aeea8b6

Крок 21. Після того, підливаємо в горщики ароматні бульйон із зеленню.

7aa1ebdfc0f6347ff492cb3ba148e2cb

Крок 22. Заповнюючи майже до країв.

03222bfa984b553cf4a275fa089d9bd7

Крок 23. Духову шафу розігріваємо до 180 градусів.

1c79df5c01f324efe44d124c7c0a2007

Крок 24. Ставимо в гарячу піч жароміцний посуд на півгодини.

09522b970efbc3ea4ee29f4d57e44ae2

Крок 25. Через 30 хвилин оздоблюємо верхівку сиром і доводимо до готовності протягом 10-12 хвилин.

d8322455a5d16e299508f79ce6b3266f

Крок 26. Запечені пельмені під «шубкою» із сиру відразу ж подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!

1d6981e1bdeaaecda961f2d0e148fff4

Пельмені «по-таємничому» у горщиках

Приготуємо ситну та неймовірно смачну страву – пельмені «по-тайговому», запечені в горщиках у соусі з вершків та маленьких шматочків печінки. Ця страва закохує в себе з першої вилочки, завдяки цікавому поєднанню продуктів та чудовим смаковим характеристикам.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Пельмені – 300 гр.
  • Печінка – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо печінку, нарізану соломкою до випаровування надлишків рідини. Після цього додаємо дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник, смажимо до рум’яності і присипаємо сіллю і меленим перцем.

2bca778bf438fad5a814ae3359b79ce6

Крок 2. Підливаємо окропу і гасимо на мінімальному вогні під кришкою протягом 10 хвилин.

46e45fb66becfdf0a8babaa30b37da7e

Крок 3. В окремому посуді змішуємо вершки та сир, розігріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення сиру. Отриману масу вливаємо в сковороду до печінки, перемішуємо і доводимо до закипання (після відразу вимикаємо вогонь).

bed15a90075cc45cba8d95a2505cb144

Крок 4. У киплячій воді варимо пельмені до моменту випливання на поверхню.

e5d363fc98e60fb463cfdf0f5044afb7

Крок 5. У горщики накладаємо пельмешки, зверху розділимо сирно-печінкову масу і заливаємо бульйоном, в якому варилися напівфабрикати (густоту страви регулюємо на свій смак). Прикрашаємо подрібненим кропом і при необхідності досолюємо і перчимо.

dabaff36e97410d336b9378313d7aec3

Крок 6. Ставимо горщики в духовку на 15 хвилин при 170-180 градусів і приступаємо до трапези. Смачного!

52c9565edb9f997fac5f8c7898a1dc09

Пельмені в горщиках у вершковому соусі

На жаль, не багато хто знає, що пельмені подавати до столу можна не лише зі сметаною та майонезом, але ще й з неймовірно смачним і насиченим вершковим соусом, в якому, до речі, напівфабрикати і проходитимуть термічну обробку. Така страва ідеально підійде для ситного та повноцінного обіду для всієї родини.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Пельмені – 300 гр.
  • Горіхи грецькі – 30 гр.
  • Сметана – 3 ст.
  • Сир твердих сортів – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Бульйон – 100 мл.
  • Аркуш лавра – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У каструльці кип’ятимо воду з додаванням солі, лаврушки та горошків перцю – варимо пельмішки до готовності.

9a7b3a67827b3779f4ab986c5dac345a

Крок 2. Волоські або будь-які інші горіхи подрібнюємо.

d44b269911ed209603a0231c05e9e5bc

Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами.

41faf09986e9f883583ec08992c7a9de

Крок 4. В окремому глибокому посуді змішуємо бульйон зі сметаною, а також додаємо нарізану зелену цибулю, горіхи та часник. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої переваги і добре перемішуємо.

9eed5663bc79d67d8f54c4d2660e7047

Крок 5. Сир натираємо на буряковій тертці.

a4c95b9f36ede4ede235178a7313c506

Крок 6. У горщики укладаємо відварені пельмені, присмачуємо їх вершковим соусом і присипаємо сиром.

33e48997c3b9281823424e687f87dbd9

Крок 7. Запікаємо ароматну страву близько 20 хвилин за температури 180 градусів. Перед подачею прикрашаємо зеленню та приступаємо до дегустації. Смачного!

a9a38ce83ed0d62bcd2dcaa8c52947d7

Пельмені в горщиках з печінкою амурською

Лише раз, приготувавши пельмені за цим рецептом, ви повертатиметеся до нього знову і знову, що зовсім не дивно. Тому що, витративши мінімум часу біля плити, ми отримуємо неймовірно смачну та ситну страву з напівфабрикатів, доповнену печінкою.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Пельмені – 10-15 шт.
  • Печінка – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Бульйон – ½ ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Аркуш лавра – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Для коржів (на 4 горщики):

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода – (гашена) – ½ ч.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відраховуємо потрібну кількість пельменів середнього розміру.

e17c50ac0e13992a74ecba9927c6a651

Крок 2. З цибулини знімаємо лушпиння, половинку нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.

e49881db2f25a0343ad8c46cd267f5c1

Крок 3. Борошно смажимо на сухій сковороді до горіхового кольору, постійно помішуючи, щоб уникнути пригару.

34efd31f89306a30f707608b4340421b

Крок 4. В іншій сковорідці обсмажуємо шматочки печінки до повної готовності, солимо і перчимо.

fdb2447bf2d64f79dbd36a538b912ee4

Крок 5. Пельмені відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і розкладаємо по горщиках, доповнюємо пасерованою цибулею та печінкою.

d96343e32eaba3cea1813adb3a729ce8

Крок 6. Для соусу: залишки цибулі дрібно кришимо, моркву натираємо на тертці і смажимо до м’якості, потім додаємо пасту з томатів і тушкуємоо близько 5 хвилин. Після закінчення часу заливаємо рум’яні овочі бульйоном і підсипаємо обсмажене борошно, сіль і мелений перець, за бажанням додаємо лаврові листочки.

aaf8d976f6e56c0e53cde3ed6e768ee2

Крок 7. Перемішуємо та заливаємо масою вміст горщиків.

fde95363aacddb61f8ad0760e068fa7d

Крок 8. Для приготування пшеничних «шапочок», що замінюють кришку, змішуємо в ємності з глибокими бортиками всі компоненти, вказані у графі «для коржів» і замішуємо тісто. Розділяємо грудку на шматочки, розгортаємо і отриманими коржами накриваємо посуд для запікання.

684bd24cde6173e0394112c198b2e395

Крок 9. Ставимо горщики в холодну духовку і тільки тепер починаємо її нагрівання до 180 градусів. Готуємо протягом 20 хвилин.

758b1677a297660f99514acc3b8ab15b

Крок 10. Смачного!

3a9dfaed4e257a072ecb22dde7c6bc51

Як приготувати пельмені з молоком?

З таких простих інгредієнтів, як пельмені, молоко та сир, можна з легкістю приготувати ароматну та дуже смачну страву для всієї родини – запечені пельмішки в горщиках або у формі для запікання в духовці. Рецепт настільки простий, що впорається навіть дитина, особливо, якщо слідувати детальному покроковому рецепту з фото.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Молоко – 500мл.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені напівфабрикати укладаємо в глиняні горщики або силіконову форму.

d3f2cc7b8043c13236ad68f9927f447b

Крок 2. Заливаємо основний компонент молоком так, щоб рідина доходила приблизно до середини пельменів, посипаємо сіллю, орієнтуючись на свої переваги.

9a72b17423bcb9397b5bbb9206e2cf68

Крок 3. Зверху присипаємо заготовку сиром, подрібненим теркою.

dadc4652e917ad0377ec517a6ef73ca6

Крок 4. Змащуємо інгредієнти майонезом для більшої соковитості.

69b0d2afc784fbc255f3de60c400de7a

Крок 5. Накриваємо жароміцний посуд фольгою або кришкою.

3a858dbfe39e99cff0997f23428a29e2

Крок 6. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при 200 градусах, після закінчення часу, розкладаємо ароматні пельмені в молоці по порційним піалам.

0f1cc78cb6a7f793a3126d60ac347cc6

Смачного!

Рибні пельмені в горщиках

Приготуємо соковиті та ароматні пельмені з рибкою, в керамічних горщиках із соусом із кетчупу та майонезу, а також із зеленню. Рецепт анітрохи не складніше, ніж класичне варіння, проте напівфабрикати, приготовані таким чином, зберігають у собі набагато більше смаку та соку.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Пельмені (рибні) – 400 гр.
  • Майонез – 2 ст.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – ½ пучка.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. 400 грам пельмішок розкладаємо по горщиках.

77ceb71866dccec210ab492146e9c80c

Крок 2. В окремому посуді поєднуємо дрібнорубану зелень, майонез, кетчуп, сіль + ваші улюблені спеції.

e638da5297ae5e02f52f194cb15e1d6f

Крок 3. Додаємо близько 100 мл води і добре перемішуємо.

0d7b31b9d1e92e7f5915ef6e0bb630e5

Крок 4. Отриманою сумішшю заливаємо пельмешки і відправляємо в духовку.

6a18d2b026fa926d5b2dcf9eb3501056

Крок 5. Випікаємо близько 30-40 хвилин до готовності, приблизно за 15 хвилин до вилучення з печі, присипаємо натертим сиром. Смачного!

b69c782f54da2c5dccdc880b1d6561cb

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал