Новорічне меню на 2025 рік прості рецепти з фото

Новий 2025 рік несе символ Змії. Вона не вибаглива, тому новорічне меню до 2025 року має бути різноманітним. У прийдешній рік змії господині можуть втілити всі свої кулінарні рецепти в фантастичні шедеври до святкового столу.

Якою має бути головна страва?

Головною стравою в меню на Новий 2025 рік можна зробити качку, фаршировану гречкою. Рідко хто на Новорічний стіл ставить гречку, але зате це дуже смачно, особливо якщо це гречка в качці.

Качка фарширована гречкою

Для приготування нам знадобиться:

  1. Качка. Вибирайте по-жирніше на 1,5-2 кг.
  2. Стакан сирої гречаної крупи.
  3. Сіль. За смаком, приблизно 2/3 чайної ложки.
  4. Лавровий лист. 1-2 шт.
  5. Трав’яні приправи італійських сортів, гірчиця.
  6. Чорний мелений перець, сік лимона, коріандр, імбир – по 3-5 г кожної спеції.
  7. Олія. 2-3 столових ложки.

Приготування:

  1. Гречку потрібно відварити до повної готовності.
  2. Качку добре помити. Очистити.
  3. Всі спеції змішати і перемолоти.
  4. Натерти спеціями качку, щільно нафарширувати її гречкою, отвори скріпити зубочисткою.
  5. Помістити качку в гусятницю на 3-3,5 години в холодильник.
  6. Приготування качки займає 1,5-2 години, в залежності від того, скільки важить качка від цього і розраховується час приготування в духовці при температурі 180 градусів.

Подаючи до столу, видаліть з качки зубочистки. Можете її прикрасити овочами. Такий рецепт з фото до новорічного меню на 2025 рік буде хорошою допомогою господині.

Вибір гарніру

Гарніром до основних страв новорічного столу можуть стати тушковані овочі.

Тушковані овочі

знадобиться:

  • морква;
  • болгарський перець;
  • картопля;
  • баклажани;
  • сіль;
  • олія.

приготування:

  1. Невелика кількість овочевих плодів: картоплі, моркви, баклажанів, болгарського перцю в окремих сковорідках протомити на олії.
  2. Перекласти в одну сковороду, посолити, поперчити.
  3. Влити бульйон з томатною пастою, затушкувати хв 30 на невеликому вогні.

Кількість овочів беріть в залежності від кількості гостей і власних уподобань.

Як гарнір можна затушкувати бобові. Для меню гарячих страв на Новий 2025 рік підійде відварний рис або сочевиця.

Салати в новорічному меню

Жоден новорічний стіл не обходиться без класичного олів’є, оселедця під шубою. Рецепти ці всім давно відомі. Салати в новорічне меню на 2025 рік не відрізняються складністю.

З рисом і шинкою

У рік 2025 можна приготувати салат, який схвалять як гості, так і господар року.

Сирний салат з додаванням шинки і рису. Попередньо для його приготування потрібно підготувати:

  • сир, шинка – по 100 г;
  • рис сирий – 2-3 ложки;
  • яйця варені – 2 шт.;
  • майонез для заправки;
  • томатний соус або паста – 2 чайні ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Рис відварити до м’якого стану, дати охолонути.
  2. Яйця перетерти на тертці з дрібними осередками, так само, як і сир.
  3. Майонез з томатним соусом перемішати.
  4. Інгредієнти викладають в суворій черговості: рис, шинка, яйця, сир. Кожен шар змащувати заправкою. Шар рису посолити і поперчити.

Прикрасити можна потерши жовток яєчний на дрібну тертку.

Закуски

До святкового столу крім основних страв, салатів можна включити в новорічне меню на 2025 рік закуски.

Сирні палички

Сирні палички – популярна і легка страва. Діти із задоволенням з’їдять з напоями, дорослі з пивом.

Знадобиться:

  • півсклянки води;
  • сіль;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 100 г теплого молока;
  • 30 г сирої манки;
  • 200 г борошна;
  • 10 г олії;
  • 15 г сухого орегано;
  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • шматочок шинки;
  • перець.

Приготування:

  1. У теплому молоці розбавити дріжджі, влити півсклянки води і 5 г олії. З’єднати з борошном і посолити.
  2. Тісто ретельно вимісити і відправити на 40-50 хвилин в тепле місце. Потім додати орегано і знову пом’яти.
  3. Шинку і сир тонко порізати, можна потерти на тертку.
  4. Сир розділити на 2 частини, одну включити в тісто.
  5. Тісто розрізати на 10-12 частин і сформувати тонкі ковбаски.
  6. Тару для випічки обробити маслом і обсипати манною крупою.
  7. Розкатані палички викласти на деко, доповнити зверху сиром і відправити для запікання в духовку.
  8. Випічка здійснюється при 200 градусах 10-15 хвилин.

Можна приготувати різні канапе, від стандартної класики з сиру і винограду, до складних 3х або 4-х складових. Все залежить від вашого настрою і смаку.

Десерти та напої в меню

Завершувати новорічне свято завжди приємно чимось солоденьким. Святкове меню на Новий 2025 рік дозволяє здивувати гостей десертом, приготованим з ягідного безе з яблуком .

Десерт безе з яблуками

Для нього знадобляться:

  • 320 г борошна;
  • упаковка вершкового масла;
  • склянку цукор;
  • З курячих яйця;
  • 1 пакет розпушувача;
  • 400 г яблука;
  • лимонна кислота 0,5 г;
  • ягоди 0.5 склянки: зливу, ожина, полуниця, смородина, чорниця ( бажано свіжі ).

Приготування:

  1. Відокремлюємо в яйцях білки, акуратно розбиваючи в чашку.
  2. З жовтків збиваємо гарну пінку, білки охолоджуємо в холодильнику.
  3. До жовтків додаємо цукор і доводимо до однорідної маси, потім додаємо 70 г вершкового масла, збиваємо.
  4. Змішуємо тісто з розпушувачем і вливаємо туди жовтки – залишаємо на півгодини.
  5. Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, тушкуємо на вершковому маслі з додаванням цукру і кориці близько 15 хвилин.
  6. Тісто викладаємо на змащену маслом форму і випікаємо в духовій шафі хвилин 15-20 хвилин при t 180 градусів.
  7. Білки збиваємо до густої піни, додаємо цукор і збиваємо ще 3-5 хвилин, до однорідної щільної піни. Викладаємо в масу свіжі ягоди і акуратно перемішуємо.
  8. На випечений корж викладаємо яблука, зверху розділимо білкову суміш і випікаємо в духовці 15-20 хвилин при температурі 140-150 градусів.

Наш десерт до столу готовий.

З напоїв Кролик не любить міцні. Але це не заважає вам їх вживати, ви можете приготувати всілякі коктейлі з міцним алкоголем. Можна змішати джин з тоніком, ром з колою, горілку з соком. Але якщо ви віддаєте перевагу чистий міцний алкоголь, не варто собі в цьому відмовляти, адже це ваше свято. Припустимо поставити на новорічний стіл вино, ну і, звичайно, шампанське – це традиція відкрити пляшечку під бій курантів.

Висновок

До святкування Нового року кожен підходить грунтовно, адже якщо вірити старої приказці « як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш », то відзначати потрібно весело, а головне, ситно. Вибір страв на новорічне меню в 2025 році і їх склад повинно повністю відповідати вашим настрою і бажанням.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал