Новий 2025 рік несе символ Змії. Вона не вибаглива, тому новорічне меню до 2025 року має бути різноманітним. У прийдешній рік змії господині можуть втілити всі свої кулінарні рецепти в фантастичні шедеври до святкового столу.
Якою має бути головна страва?
Головною стравою в меню на Новий 2025 рік можна зробити качку, фаршировану гречкою. Рідко хто на Новорічний стіл ставить гречку, але зате це дуже смачно, особливо якщо це гречка в качці.
Качка фарширована гречкою
Для приготування нам знадобиться:
- Качка. Вибирайте по-жирніше на 1,5-2 кг.
- Стакан сирої гречаної крупи.
- Сіль. За смаком, приблизно 2/3 чайної ложки.
- Лавровий лист. 1-2 шт.
- Трав’яні приправи італійських сортів, гірчиця.
- Чорний мелений перець, сік лимона, коріандр, імбир – по 3-5 г кожної спеції.
- Олія. 2-3 столових ложки.
Приготування:
- Гречку потрібно відварити до повної готовності.
- Качку добре помити. Очистити.
- Всі спеції змішати і перемолоти.
- Натерти спеціями качку, щільно нафарширувати її гречкою, отвори скріпити зубочисткою.
- Помістити качку в гусятницю на 3-3,5 години в холодильник.
- Приготування качки займає 1,5-2 години, в залежності від того, скільки важить качка від цього і розраховується час приготування в духовці при температурі 180 градусів.
Подаючи до столу, видаліть з качки зубочистки. Можете її прикрасити овочами. Такий рецепт з фото до новорічного меню на 2025 рік буде хорошою допомогою господині.
Вибір гарніру
Гарніром до основних страв новорічного столу можуть стати тушковані овочі.
Тушковані овочі
знадобиться:
- морква;
- болгарський перець;
- картопля;
- баклажани;
- сіль;
- олія.
приготування:
- Невелика кількість овочевих плодів: картоплі, моркви, баклажанів, болгарського перцю в окремих сковорідках протомити на олії.
- Перекласти в одну сковороду, посолити, поперчити.
- Влити бульйон з томатною пастою, затушкувати хв 30 на невеликому вогні.
Кількість овочів беріть в залежності від кількості гостей і власних уподобань.
Як гарнір можна затушкувати бобові. Для меню гарячих страв на Новий 2025 рік підійде відварний рис або сочевиця.
Салати в новорічному меню
Жоден новорічний стіл не обходиться без класичного олів’є, оселедця під шубою. Рецепти ці всім давно відомі. Салати в новорічне меню на 2025 рік не відрізняються складністю.
З рисом і шинкою
У рік 2025 можна приготувати салат, який схвалять як гості, так і господар року.
Сирний салат з додаванням шинки і рису. Попередньо для його приготування потрібно підготувати:
- сир, шинка – по 100 г;
- рис сирий – 2-3 ложки;
- яйця варені – 2 шт.;
- майонез для заправки;
- томатний соус або паста – 2 чайні ложки;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Рис відварити до м’якого стану, дати охолонути.
- Яйця перетерти на тертці з дрібними осередками, так само, як і сир.
- Майонез з томатним соусом перемішати.
- Інгредієнти викладають в суворій черговості: рис, шинка, яйця, сир. Кожен шар змащувати заправкою. Шар рису посолити і поперчити.
Прикрасити можна потерши жовток яєчний на дрібну тертку.
Закуски
До святкового столу крім основних страв, салатів можна включити в новорічне меню на 2025 рік закуски.
Сирні палички
Сирні палички – популярна і легка страва. Діти із задоволенням з’їдять з напоями, дорослі з пивом.
Знадобиться:
- півсклянки води;
- сіль;
- 5 г сухих дріжджів;
- 100 г теплого молока;
- 30 г сирої манки;
- 200 г борошна;
- 10 г олії;
- 15 г сухого орегано;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- шматочок шинки;
- перець.
Приготування:
- У теплому молоці розбавити дріжджі, влити півсклянки води і 5 г олії. З’єднати з борошном і посолити.
- Тісто ретельно вимісити і відправити на 40-50 хвилин в тепле місце. Потім додати орегано і знову пом’яти.
- Шинку і сир тонко порізати, можна потерти на тертку.
- Сир розділити на 2 частини, одну включити в тісто.
- Тісто розрізати на 10-12 частин і сформувати тонкі ковбаски.
- Тару для випічки обробити маслом і обсипати манною крупою.
- Розкатані палички викласти на деко, доповнити зверху сиром і відправити для запікання в духовку.
- Випічка здійснюється при 200 градусах 10-15 хвилин.
Можна приготувати різні канапе, від стандартної класики з сиру і винограду, до складних 3х або 4-х складових. Все залежить від вашого настрою і смаку.
Десерти та напої в меню
Завершувати новорічне свято завжди приємно чимось солоденьким. Святкове меню на Новий 2025 рік дозволяє здивувати гостей десертом, приготованим з ягідного безе з яблуком .
Десерт безе з яблуками
Для нього знадобляться:
- 320 г борошна;
- упаковка вершкового масла;
- склянку цукор;
- З курячих яйця;
- 1 пакет розпушувача;
- 400 г яблука;
- лимонна кислота 0,5 г;
- ягоди 0.5 склянки: зливу, ожина, полуниця, смородина, чорниця ( бажано свіжі ).
Приготування:
- Відокремлюємо в яйцях білки, акуратно розбиваючи в чашку.
- З жовтків збиваємо гарну пінку, білки охолоджуємо в холодильнику.
- До жовтків додаємо цукор і доводимо до однорідної маси, потім додаємо 70 г вершкового масла, збиваємо.
- Змішуємо тісто з розпушувачем і вливаємо туди жовтки – залишаємо на півгодини.
- Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, тушкуємо на вершковому маслі з додаванням цукру і кориці близько 15 хвилин.
- Тісто викладаємо на змащену маслом форму і випікаємо в духовій шафі хвилин 15-20 хвилин при t 180 градусів.
- Білки збиваємо до густої піни, додаємо цукор і збиваємо ще 3-5 хвилин, до однорідної щільної піни. Викладаємо в масу свіжі ягоди і акуратно перемішуємо.
- На випечений корж викладаємо яблука, зверху розділимо білкову суміш і випікаємо в духовці 15-20 хвилин при температурі 140-150 градусів.
Наш десерт до столу готовий.
З напоїв Кролик не любить міцні. Але це не заважає вам їх вживати, ви можете приготувати всілякі коктейлі з міцним алкоголем. Можна змішати джин з тоніком, ром з колою, горілку з соком. Але якщо ви віддаєте перевагу чистий міцний алкоголь, не варто собі в цьому відмовляти, адже це ваше свято. Припустимо поставити на новорічний стіл вино, ну і, звичайно, шампанське – це традиція відкрити пляшечку під бій курантів.
Висновок
До святкування Нового року кожен підходить грунтовно, адже якщо вірити старої приказці « як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш », то відзначати потрібно весело, а головне, ситно. Вибір страв на новорічне меню в 2025 році і їх склад повинно повністю відповідати вашим настрою і бажанням.