Маринад для курячих крилець – важлива складова рецепта для приготування крилець будь-яким способом, адже саме маринад робить їх хрусткими і дуже смачними. Основою всіх маринадів є продукти з кислотою (лимонний сік, йогурт, оцет), будь-яка рослинна олія і смакові добавки у вигляді солі, соєвого соусу, гірчиці, меду і спецій. Маринуються крильця швидко і їм вистачає 20-30 хвилин.
Маринад для крилець з гірчицею, медом і соєвим соусом
Маринад для курячих крил з медом, соєвим соусом і гірчицею дозволить вам приготувати блюдо пікантним і рум’яним, а м’ясо буде м’яким і ніжним. Гірчиця балансує нудотний смак меду і робить його гостро-солодким. З медом крильця швидко стають рум’яними, тому потрібно контролювати процес готування. Крильця, замариновані в такому маринаді, можна запікати будь-яким способом: в духовці, на грилі, мультиварці і на звичайній сковорідці.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 600 гр.
- Мед натуральний – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 4 ст.л.
- Гірчиця зернова – 3 ст.л.
- Лимон – ½ шт.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі крильця очищаються від залишків пера, ретельно промиваються під проточною водою і серветкою витираються насухо.
Крок 2. Для маринаду в окрему піалу наливаються чотири ложки якісного соєвого соусу, кладеться зернова гірчиця, розтоплений в мікрохвильовці натуральний мед і дрібно нарізана зелень. Ці інгредієнти вінчиком добре перемішуються.
Крок 3. Лимон промивається, м’якоть половинки плода додається в маринад і ще раз перемішується.
Крок 4. Підготовлені курячі крила натираються вибраними спеціями, потім заливаються приготованим пряним маринадом і ще раз перемішуються.
Крок 5. Далі крила разом з маринадом перекладаються в щільний поліетиленовий пакет і туго зав’язуються. Пакет поміщається в холодильник мінімум на 4 – 5 годин, а краще на ніч.
Крок 6. За час маринування крила пару раз перемішуються, щоб промаринувалися рівномірно. Запікаються мариновані крила в духовці при 185 градусах протягом 20 хвилин. Смачного!
Простий маринад для крилець з майонезом
Для любителів запечених курячих крилець є смачний варіант маринування – в майонезному соусі. Майонез відмінно просочує куряче м’ясо, як і шашлик і додає готовому страві новий смак. У цьому рецепті доповнимо маринад паприкою, базиліком і гірчицею. Запікати крильця в майонезному маринаді можна будь-яким способом і мінімальний час маринування – 1 година.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 1 кг.
- Майонез – 150 гр.
- Гірчиця – 50 гр.
- Олія – 30 гр.
- Паприка – 1 ч.л.
- Базилік сушений – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готується маринад для запікання крилець. В окрему піалу кладеться вказане в рецепті кількість майонезу і гірчиці.
Крок 2. До них наливається 30 мл олії, і насипаються сухі Інгредієнти: сіль по особистому смаку, сухий базилік і паприка. Ложкою все добре перемішується до однорідного стану.
Крок 3. Курячі крильця очищаються від залишків пера, промиваються і серветкою витираються насухо.
Крок 4. Потім перекладаються в глибокий посуд і перемішуються з приготованим майонезним маринадом. Крильцям дається одна година для маринування, але можна і більше.
Крок 5. Після закінчення часу маринування, крильця укладаються на застелений папером деко.
Крок 6. Запікаються крильця в духовці при 195 градусах протягом 45 – 50 хвилин.
Крок 7. Запечені крильця у вас вийдуть дуже апетитними і рум’яними. Смачного!
Маринад для крилець барбекю на мангалі
Смак курячих крилець, запечених на мангалі, багато в чому визначає хороший маринад. Рецептів маринадів багато і готують їх на основі вина, коньяку, пива, масла і фруктових соків, а для тонкого пікантного смаку додають різні соуси і приправи. Найбільш популярним і смачним для мангала, незмінно є приготований маринад, на основі соєвого соусу. До нього в цьому рецепті додамо аджику, часник, перець і цибуля. Час маринування – 2 – 5 годин.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 10.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 2 кг.
- Соєвий соус – 50 мл.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Аджика суха – 1 ст.л.
- Часник – 5 зуб.
- Паприка – 1 ст.л.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються всі інгредієнти для запікання крилець, згідно із зазначеним в рецепті кількості.
Крок 2. Для маринаду в окрему піалу наливається 50 мл якісного соєвого соусу. Потім до нього насипаються по столовій ложці сухої аджики з паприкою і чайна ложка чорного перцю. Сіль додається до смаку, так як соєвий соус солоний сам по собі.
Крок 3. Очищаються від лушпиння часникові зубки, подрібнюються на часнику і додаються до маринаду. Потім маринад ложкою добре перемішується.
Крок 4. Курячі крильця готуються до запікання, кладуться в глибоку миску і заливаються соєвим маринадом. Очищені цибулини нарізаються тонкими чверть колечками і перекладаються до крильців.
Крок 5. Потім крильця з маринадом і цибулею добре перемішуються і залишаються для маринування на 2 – 3 години. Оптимальний час маринування – 4 – 5 годин, тоді маринад просочує м’ясо до самої кісточки і буде смачніше. Після закінчення часу маринування, курячі крильця готові до запікання на мангалі. Смачного!
Cамий смачний маринад для запікання крилець в духовці
Курячі крильця мають мінімум м’яса і багато шкіри з кісточками, тому вибір страв з них обмежений. Але, поза всяким сумнівом, загальновизнано, що краще страву з них – крильця, запечені в духовці під різними маринадами. До будь-якої птиці і курячі крильця не виняток, відмінно підійде поєднання трьох інгредієнтів для маринаду: кетчуп, соєвий соус і часник. В такому маринаді крильця витримувати не треба, їх можна відразу запікати в духовці.
Час готування: 1 година 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 6 шт.
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі крильця очищаються від залишків пера, добре промиваються під проточною водою, обсушуються серветкою і кладуться в окремий посуд.
Крок 2. Потім до них кладуться дві ложки кетчупу, наливаються три ложки якісного соєвого соусу і додаються подрібнені на часнику зубки часнику. Сіль додається до смаку і з урахуванням солоності соєвого соусу. Крильця з цим маринадом добре перемішуються, щоб маринад покрив їх з усіх боків.
Крок 3. Потім крильця в маринаді перекладаються в будь-яку форму для запікання. До них наливається стакан чистої води.
Крок 4. Запікаються крильця в духовці при 210 градусах протягом однієї години. Рум’яні і апетитні крильця перекладаються на порційну тарілку і відразу подаються до столу. Смачного!
Маринад для гострих курячих крилець як в KFC
Гострі курячі крильця як в KFC, покриті хрусткою паніруванням, – блюдо, улюблене багатьма людьми і його можна приготувати в домашніх умовах. У його приготуванні важливі два моменти: правильний маринад і панірування, точніше кляр. За пропонованим рецептом, приготовані курячі крильця за смаком будуть максимально наближені до оригіналу. Маринад для них готується з набором спецій, для пікантного і насиченого смаку.
Час готування: 13 годин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 1 кг.
- Перець чилі – 1 шт.
- Вода – 300 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Перець червоний гострий – 1 ст.л.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Борошно – 200 гр.
- Паприка солодка – 10 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Олія – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі крильця промиваються під проточною водою і по суглобах розрізаються на три шматочки кожне. Фаланги крил видаляються.
Крок 2. Промитий стручок перцю чилі розрізається навпіл, насіння видаляються і перець нарізається маленькими шматочками, щоб помістилися в часничницю.
Крок 3. В окремий посуд наливається 300 мл чистої води. До неї додається подрібнений на часнику гострий перець. Потім в цю воду насипається по чайній ложці молотого імбиру і чорного перцю, ложка червоного перцю і дві ложки олії. Ці інгредієнти ретельно перемішуються. Маринад для крилець готовий.
Крок 4. У маринад занурюються курячі крильця ( працюємо в рукавичках ) і добре перемішуються. Крильця залишаються в маринаді на 12 годин для маринування і бажано в холодильнику.
Крок 5. Після закінчення часу маринування, готується панірування для крилець. Для цього зручно використовувати деко з високими бортиками. У деко насипається 200 гр. борошна і до неї додається по 10 гр солі і паприки. Ці інгредієнти руками перемішуються.
Крок 6. У приготовлене панірування кладуться замариновані крильця. Потім вони на друшляку занурюються в холодну воду і паніруються повторно.
Крок 7. Смажаться крила у фритюрі протягом 6 хвилин. Шумівкою перекладаються на серветки для видалення зайвої олії і подаються до столу. Смачного!
Як приготувати маринад для курячих крилець з часником?
Часник надає багатьом стравам свій чудовий аромат і додавання його в маринад для курячих крилець не виняток. Маринади на будь-якій основі з часником роблять м’ясо дуже ароматним, ніжним і соковитим. У цьому рецепті готуємо маринад на основі соєвого соусу і меду, що буде менш калорійно, ніж на майонезі. Крильця для запікання краще вибрати охолоджені, щоб при смаженню менше відділялося рідини і вийшла хрустка скоринка. Рецепт зручний тим, не займає багато часу і для маринування досить однієї години.
Час готування: 1 година 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 10 шт.
- Соєвий соус – 50 мл.
- Мед – 2 ст.л.
- Часник – 4 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуються, згідно з рецептом, всі інгредієнти для приготування цієї страви.
Крок 2. Для маринаду в окрему піалу наливається якісний соєвий соус і сік одного лимона.
Крок 3. Очищаються від лушпиння зубки часнику і ножем дрібно рубаються. Кількість часнику можна збільшити за своїм смаком, адже є і любителі цього запеченого овоча. Часник перекладається в маринад.
Крок 4. Розтоплюється в мікрохвильовці натуральний мед і додається до маринаду. Сіль додається з урахуванням солоності соєвого соусу. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуються.
Крок 5. Курячі крильця очищаються від залишків пера, добре промиваються під проточною водою і обсушуються серветкою.
Крок 6. Підготовлені курячі крильця кладуться в окремий посуд, заливаються маринадом, добре перемішуються і залишаються в холодному місці на одну годину мінімум, для маринування.
Крок 7. Після закінчення часу маринування, крильця перекладаються на застелений папером деко, посипаються насінням кунжуту і запікаються в духовці при 180 градусах протягом 30 – 40 хвилин.
Крок 8. Запечені в часниковому маринаді крильця подаються до столу з будь-яким гарніром і соусом. Смачного!
Смачний маринад для курячих крилець на кефірі
Традиційний майонез, як соус калорійний, можна замінити в маринаді для курячих крилець звичайним кефіром. Цей кисломолочний продукт робить м’ясо більш ніжним, соковитим і надає рум’яний колір при запіканні. Смак маринаду доповнюється спеціями і сухим часником і для маринування досить пару годин.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 1 кг.
- Кефір – 250 мл.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Часник сушений – 1 ч.л.
- Приправа для курки – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед курячі крильця очищаються від залишків пера, добре промиваються і серветкою обсушуються. Потім крильця по суглобах розрізаються на шматочки.
Крок 2. В окремий посуд наливається 250 мл кефіру будь-якої жирності. До нього насипаються зазначені в рецепті сухі спеції з сіллю і ці інгредієнти перемішуються.
Крок 3. Підготовлені крильця кладуться в глибокий посуд, заливаються кефірним маринадом і перемішуються, щоб маринад покрив їх повністю.
Крок 4. У цьому ж посуді або контейнері з кришкою, крильця залишаються в холодному місці мінімум на дві години для маринування.
Крок 5. Після закінчення часу маринування крильця перекладаються одним шаром на застелений папером деко.
Крок 6. Запікаються крильця в духовці при 190 градусах з режимом конвекції протягом 35 – 40 хвилин і до рум’яного кольору. Смачного!