Манник з яблуками – 7 дуже смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Манник з яблуками – це дуже смачний, соковитий і ароматний десерт для вашого столу. Подавайте до сімейного чаювання або в якості оригінального перекусу. Приготувати таке частування своїми руками зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з семи апетитних рецептів в духовці з покроковим описом процесу і фото.

Манник на сметані з яблуками

Манник на сметані з яблуками – яскравий домашній рецепт, який кожному варто приготувати на своїй кухні. Готове ласощі приємно здивує ваших близьких або гостей. Подавайте ніжний і соковитий десерт до чаю або їжте його просто так. Підходить як для сімейного, так і для святкового столу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимішуємо манну крупу зі сметаною, залишаємо на 45 хвилин.

Крок 2. Білки відділяємо від жовтків. Перші збиваємо до пишної піни.

Крок 3. В окремій мисці з’єднуємо жовтки з цукром, сіллю, розпушувачем і розтопленим вершковим маслом.

Крок 4. Збиваємо продукти до отримання однорідної суміші.

Крок 5. Акуратно перемішуємо яєчні суміші з набряклої манкою в сметані. Робимо це обережно силіконовою лопаткою.

Крок 6. Викладаємо тісто в форму для випікання, обмазану олією. Доповнюємо акуратними часточками яблука. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Ніжний манник з яблуками на сметані готовий. Можна подавати до столу і пробувати!

Манник з яблуками і корицею

Манник з яблуками і корицею виходить неймовірно соковитим, ароматним і яскравим за смаком. Подавайте його до столу разом з чашкою гарячого чаю. Актуально як для домашніх сімейних посиденьок, так і святкових вечорів. Для приготування своїми руками скористайтеся перевіреним покроковим рецептом!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кориця молота – 1 пакетик.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

Крок 2. Манну крупу заливаємо кефіром.

Крок 3. Ретельно перемішуємо суміш і залишаємо набухати на 30 хвилин.

Крок 4. Після сюди розбиваємо курячі яйця і знову збиваємо.

Крок 5. Всипаємо цукор і продовжуємо перемішувати.

Крок 6. Просіюємо в заготівлю борошно з содою. Вимішуємо до однорідного складу без грудочок.

Крок 7. Вливаємо в тісто розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.

Крок 8. У рідкувате тісто відправляємо кубики яблука і молоту корицю.

Крок 9. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.

Крок 10. Вливаємо сюди підготовлене тісто.

Крок 11. Відправляємо блюдо на 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Ароматний манник з яблуками і корицею готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

Манник без борошна з яблуками

Манник без борошна з яблуками виходить неймовірно ніжним, легким і соковитим. Ароматне ласощі займе гідне місце на вашому сімейному столі. Приготуйте випічку по перевіреному покроковому рецептом, і ваші близькі не зможуть встояти. Яблучний манний пиріг підійде як для домашнього чаювання, так і для сніданків.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо набухати на 30 хвилин.

Крок 2. В цей час промиваємо яблука і натираємо їх на терці.

Крок 3. Збиваємо яйця з цукром до розчинення сухого інгредієнта.

Крок 4. З’єднуємо яєчну суміш з манною. Сюди ж відправляємо терті яблука і розпушувач. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Переливаємо рідкувате тісто в форму для випікання.

Крок 6. Прибираємо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою.

Крок 7. Ніжний і повітряний манник без борошна з яблуками готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Пісний манник з яблуками в духовці

Пісний манник з яблуками в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. З нашим перевіреним покроковим рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі. Обов’язково беріть на замітку просту і смачну кулінарну ідею. Дивуйте своїх близьких і гостей!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яблуко – 450 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки.

Крок 2. Натираємо підготовлені плоди на терці.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, манну крупу і розпушувач. Перемішуємо.

Крок 4. Сюди ж відправляємо цукор і вливаємо олію.

Крок 5. Ретельно перемішуємо тісто. Важливо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю тертими яблуками. Знову перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо тісто в форму, застелену фольгою. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Крок 8. Смачний і ніжний пісний манник з яблуками готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

Сирний манник з яблуками

Сирний манник з яблуками виходить неймовірно ніжним, легким і повітряним. Подавайте таке частування до чаю або їжте його просто так. Апетитний десерт зможе приготувати в домашніх умовах кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Яблуко – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-яким зручним способом відділяємо білки від жовтків.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо жовтки з цукром і сиром. Вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Доповнюємо масу манною крупою, сметаною і содою. Знову все перемішуємо і залишаємо на 15- 20 хвилин для набухання крупи.

Крок 4. Яєчні білки збиваємо до стійких піків.

Крок 5. Викладаємо білкову масу в загальне тісто. Акуратно перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Переливаємо тісто в форму для випікання. Доповнюємо заготівлю яблучними часточками і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Крок 7. Ніжний і повітряний сирний манник з яблуками готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Яблучний манник на молоці в духовці

Яблучний манник на молоці в духовці – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний десерт для всієї родини. Свіжий фруктовий смак нікого не залишить байдужим. Відмінне рішення для домашнього чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 130 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – для обмазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу розмішуємо з молоком. Ми залишаємо її набухати на 20 хвилин.

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо курячі яйця з цукром і сіллю. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. З’єднуємо яєчну і манну суміші. Сюди ж відправляємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Занурюємо в масу кубики яблука і корицю. Акуратно перемішуємо.

Крок 5. Переливаємо заготівлю в форму для випікання, змащену маслом. Готуємо блюдо 35 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 6. Яблучний манник на молоці в домашніх умовах готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Манник без яєць з яблуками

Манник без яєць з яблуками – дуже соковитий, смачний і ароматний десерт для вашого домашнього або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати частування своїми руками. У цьому вам допоможе наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і близьких!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу перемішуємо з кефіром і цукром, і залишаємо набухати на 40 хвилин.

Крок 2. Через час суміш стане більш об’ємною. Перемішуємо її.

Крок 3. Сюди відправляємо борошно, крохмаль і соду, гашене оцтом.

Крок 4. Перемішуємо продукти до однорідного рідкуватого тіста.

Крок 5. Невеликими шматочками промиваємо яблука. Опускаємо їх в підготовлене тісто.

Крок 6. Переливаємо заготівлю в відповідну форму для випікання.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо манний пиріг близько 40-50 хвилин.

Крок 8. Апетитний і ніжний манник з яблуками без яєць готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал