Манник з яблуками – 7 дуже смачних рецептів в духовці з покроковими фото

7371a20773598bc713a870819ab646c7

Манник з яблуками – це дуже смачний, соковитий і ароматний десерт для вашого столу. Подавайте до сімейного чаювання або в якості оригінального перекусу. Приготувати таке частування своїми руками зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з семи апетитних рецептів в духовці з покроковим описом процесу і фото.

Манник на сметані з яблуками

Манник на сметані з яблуками – яскравий домашній рецепт, який кожному варто приготувати на своїй кухні. Готове ласощі приємно здивує ваших близьких або гостей. Подавайте ніжний і соковитий десерт до чаю або їжте його просто так. Підходить як для сімейного, так і для святкового столу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимішуємо манну крупу зі сметаною, залишаємо на 45 хвилин.

f2e21b3c9b18479fb54d25aeed554eaa

Крок 2. Білки відділяємо від жовтків. Перші збиваємо до пишної піни.

667c9dc91c32089c42fd9b77711a5c81

Крок 3. В окремій мисці з’єднуємо жовтки з цукром, сіллю, розпушувачем і розтопленим вершковим маслом.

dae00b747141e3e9036b555d14d1cce6

Крок 4. Збиваємо продукти до отримання однорідної суміші.

59842cfcad5f095b5deb42880727eead

Крок 5. Акуратно перемішуємо яєчні суміші з набряклої манкою в сметані. Робимо це обережно силіконовою лопаткою.

81c2d9dfb56d0c83af6a8892db933171

Крок 6. Викладаємо тісто в форму для випікання, обмазану олією. Доповнюємо акуратними часточками яблука. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

6b0071a3d9759097cf4c22ef3e339607

Крок 7. Ніжний манник з яблуками на сметані готовий. Можна подавати до столу і пробувати!

2c40808546db00af4772a89b4bde0bed

Манник з яблуками і корицею

Манник з яблуками і корицею виходить неймовірно соковитим, ароматним і яскравим за смаком. Подавайте його до столу разом з чашкою гарячого чаю. Актуально як для домашніх сімейних посиденьок, так і святкових вечорів. Для приготування своїми руками скористайтеся перевіреним покроковим рецептом!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кориця молота – 1 пакетик.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

c86eb066a969d69dd29d7f3f504f0f0c

Крок 2. Манну крупу заливаємо кефіром.

0e9090ffe804fff55566b4f4f39c62ad

Крок 3. Ретельно перемішуємо суміш і залишаємо набухати на 30 хвилин.

5f2975ca5150db3386c810c84758d261

Крок 4. Після сюди розбиваємо курячі яйця і знову збиваємо.

b4fc65a433e17edba418acea8abae38f

Крок 5. Всипаємо цукор і продовжуємо перемішувати.

b5daf385ad2a17e12325184993268e96

Крок 6. Просіюємо в заготівлю борошно з содою. Вимішуємо до однорідного складу без грудочок.

aca699b55a145b945ec88257429d7871

Крок 7. Вливаємо в тісто розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.

085181e5fcbf7ad9154f8ee5f65b61a1

Крок 8. У рідкувате тісто відправляємо кубики яблука і молоту корицю.

c4334ce06e1ef8187f80640c104adb44

Крок 9. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.

d7bf049549372b5348ca1cf97d90227d

Крок 10. Вливаємо сюди підготовлене тісто.

0f8d1de6c9615d59a6f88b02779dd501

Крок 11. Відправляємо блюдо на 50 хвилин при температурі 180 градусів.

0baaad330aac083120233c97a47169e8

Крок 12. Ароматний манник з яблуками і корицею готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

29f31b0578a227231914d38b349bd4f5

Манник без борошна з яблуками

Манник без борошна з яблуками виходить неймовірно ніжним, легким і соковитим. Ароматне ласощі займе гідне місце на вашому сімейному столі. Приготуйте випічку по перевіреному покроковому рецептом, і ваші близькі не зможуть встояти. Яблучний манний пиріг підійде як для домашнього чаювання, так і для сніданків.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо набухати на 30 хвилин.

22c7215d362a8d453a5736e1100ea8a1

Крок 2. В цей час промиваємо яблука і натираємо їх на терці.

9cf4baed9827ff055cccd207632bc2a1

Крок 3. Збиваємо яйця з цукром до розчинення сухого інгредієнта.

8b23c81b78a8b85cf5379d264572f3a3

Крок 4. З’єднуємо яєчну суміш з манною. Сюди ж відправляємо терті яблука і розпушувач. Ретельно перемішуємо.

b6aae77fc5eb144863753c96454d0fc1

Крок 5. Переливаємо рідкувате тісто в форму для випікання.

3a0d1301f79030d933c32410073b9c53

Крок 6. Прибираємо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою.

2ce6c43f29bb978d66228ef984edc30d

Крок 7. Ніжний і повітряний манник без борошна з яблуками готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

88f339bb075440c39193a9de7e9fd8b4

Пісний манник з яблуками в духовці

Пісний манник з яблуками в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. З нашим перевіреним покроковим рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі. Обов’язково беріть на замітку просту і смачну кулінарну ідею. Дивуйте своїх близьких і гостей!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яблуко – 450 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки.

68b3915ad94580f06219ef9d6b6d0cff

Крок 2. Натираємо підготовлені плоди на терці.

8cff04a6933d6303dda5662178de9981

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, манну крупу і розпушувач. Перемішуємо.

9abab0edc1dc86ea9e992d7f62519b69

Крок 4. Сюди ж відправляємо цукор і вливаємо олію.

07fd4a3093b75b26855ef0b0cb073e81

Крок 5. Ретельно перемішуємо тісто. Важливо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

7530ca8c2a35277c743c98b0547d5968

Крок 6. Доповнюємо заготівлю тертими яблуками. Знову перемішуємо.

39ff5f3d1a2fb4a2a930f4c5508392a2

Крок 7. Викладаємо тісто в форму, застелену фольгою. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

40fa26c5f0786d1316451e3fea6ddd73

Крок 8. Смачний і ніжний пісний манник з яблуками готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

019f3ba9fe46f03563da4ab2b0e36927

Сирний манник з яблуками

Сирний манник з яблуками виходить неймовірно ніжним, легким і повітряним. Подавайте таке частування до чаю або їжте його просто так. Апетитний десерт зможе приготувати в домашніх умовах кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Яблуко – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-яким зручним способом відділяємо білки від жовтків.

375f86884ffc546527cfe5e509e1689d

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо жовтки з цукром і сиром. Вимішуємо до однорідності.

a9eff44027a81dc8f016591e076794d8

Крок 3. Доповнюємо масу манною крупою, сметаною і содою. Знову все перемішуємо і залишаємо на 15- 20 хвилин для набухання крупи.

04ca23058e7954157b5e606114d5cd4e

Крок 4. Яєчні білки збиваємо до стійких піків.

5e8a1e614f84837708dc070b033df115

Крок 5. Викладаємо білкову масу в загальне тісто. Акуратно перемішуємо до однорідності.

d48e576d453a65237c0f783e5a1596f2

Крок 6. Переливаємо тісто в форму для випікання. Доповнюємо заготівлю яблучними часточками і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

54c9e2d0f27a8f0691937f77b68af4a5

Крок 7. Ніжний і повітряний сирний манник з яблуками готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

97beb6f7c2c22863cc217c7a055ef0ec

Яблучний манник на молоці в духовці

Яблучний манник на молоці в духовці – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний десерт для всієї родини. Свіжий фруктовий смак нікого не залишить байдужим. Відмінне рішення для домашнього чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 130 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – для обмазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу розмішуємо з молоком. Ми залишаємо її набухати на 20 хвилин.

51636fc7fcc653fc0fad45581ac40af7

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо курячі яйця з цукром і сіллю. Збиваємо до однорідності.

c6ef0b94b8c4da795092d3abf6346a48

Крок 3. З’єднуємо яєчну і манну суміші. Сюди ж відправляємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо до зникнення грудочок.

a0a8e26570de6865ad55bfcfb5083284

Крок 4. Занурюємо в масу кубики яблука і корицю. Акуратно перемішуємо.

b9f5b7cd536197bf645a51131396ff47

Крок 5. Переливаємо заготівлю в форму для випікання, змащену маслом. Готуємо блюдо 35 хвилин при температурі 190 градусів.

2a656e8c2d987356ccfcf09c32af3140

Крок 6. Яблучний манник на молоці в домашніх умовах готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

d46535a39c4bd7f52ae45c75b466c063

Манник без яєць з яблуками

Манник без яєць з яблуками – дуже соковитий, смачний і ароматний десерт для вашого домашнього або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати частування своїми руками. У цьому вам допоможе наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і близьких!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу перемішуємо з кефіром і цукром, і залишаємо набухати на 40 хвилин.

f98c9efc93b7371d2c723eebca075a97

Крок 2. Через час суміш стане більш об’ємною. Перемішуємо її.

3f2398625f989b82034e6c7f5f4897ae

Крок 3. Сюди відправляємо борошно, крохмаль і соду, гашене оцтом.

8cd831bac0bd372385d48c2b4bb36d04

Крок 4. Перемішуємо продукти до однорідного рідкуватого тіста.

bd24139cae8c159c317bdf355a17c06c

Крок 5. Невеликими шматочками промиваємо яблука. Опускаємо їх в підготовлене тісто.

46580406efd22e6771e217483f9e46f5

Крок 6. Переливаємо заготівлю в відповідну форму для випікання.

742b2701e41f79d09d74044125588a5e

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо манний пиріг близько 40-50 хвилин.

b7bc266919e6cc2f1b7d517009781918

Крок 8. Апетитний і ніжний манник з яблуками без яєць готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

fe09ec01c5af464a51be84fd2e54b9f2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал