Малосольні огірки на мінеральній воді – це простий і доступний спосіб приготування апетитної закуски, перед якою ніхто не може встояти. Для процесу потрібен мінімальний набір кухонного начиння, а також зовсім небагато інгредієнтів, які, як правило, є під рукою у кожного кулінара. І якщо ви ніколи не готували таку страву, то читайте уважно і, не втрачаючи ні хвилини, приступайте!
Малосольні огірки на мінералці з часником і кропом
Малосольні огірки на мінералці з часником і кропом – дуже смачна закуска, яка стане ідеальним доповненням не тільки до сімейного вечері, але і до святкового столу. Але це й не дивно, бо такі огірочки ідеально поєднуються і з алкоголем, і просто з відварної картоплею.
Час готування – 24 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Мінералка – 1,5 л.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У великій кількості води промиваємо зелень, ділимо пучок на дві частини і половину кладемо на дно ємності, в якій огірки будуть солитися.
Крок 2. Огірки ретельно промиваємо, видаляючи шипи і бруд, зрізаємо хвостики.
Крок 3. Перекладаємо овочі до кропу.
Крок 4. Видаляємо лушпиння з кожного зубця часнику, ріжемо на слайси середньої товщини.
Крок 5. Рівномірно посипаємо плоди подрібненим часником.
Крок 6. Додаємо залишилася зелень.
Крок 7. Для розсолу об’єднуємо мінералку з потрібною кількістю солі.
Крок 8. Повністю заливаємо огірочки підготовленою рідиною, закриваємо кришкою і прибираємо на добу в холодильник. Смачного!
Швидкі малосольні огірки на мінералці з гірчицею
Швидкі малосольні огірки на мінералці з гірчицею можуть виявитися на вашому столі всього лише через одну добу! Молоді плоди досить швидко просочуються в міру солоної мінералкою з газами, а також всіма пряними добавками і спеціями.
Час готування – 1-2 діб.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – 50 гр.
- Стрілки часникові – 50 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Насіння гірчиці – 1 ч.л.
- Мінералка – 1 л.
- Сіль – 50 гр.
- Вода – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо всі овочі, знімаємо лушпиння з часнику.
Крок 2. Для приготування розсолу в теплій воді розмішуємо сіль, виливаємо до мінералки – помішуємо. Паралельно видаляємо «попки» у огірків, крупно ріжемо зелень і ребром ножа тиснемо часник.
Крок 3. Складаємо плоди в банку, чергуючи зі спеціями, і заливаємо підготовленим розчином.
Крок 4. Ємність закриваємо кришкою і для засолювання відправляємо на полицю холодильної камери.
Крок 5. Через добу подаємо хрусткі огірочки в поєднанні з гарячим шашликом і маринованим цибулею. Смачного!
Малосольні огірки на мінеральній воді з листям хрону
Малосольні огірки на мінеральній воді з листям хрону мають неперевершеними смаковими характеристиками і неймовірним ароматом. Готується така закуска досить просто, а компоненти будуть потрібні тільки ті, що завжди є під рукою у кожного кулінара.
Час готування – 1 добу.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Огірки – 500 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – за смаком.
- Сіль – 1 ст.л.
- Часник – 3 зуб.
- Вода мінеральна – 0,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Для особливого хрускоту заливаємо плоди прохолодною водою на 2-4 години, а після обрізаємо хвостики і розрізаємо уздовж на дві половинки.
Крок 2. На дно глибокої ємності поміщаємо промиту зелень і прянощі.
Крок 3. Викладаємо овочі, перекладаючи половинки часниковими стрілками, часточками часнику і листям.
Крок 4. Компоненти присмачуємо сіллю.
Крок 5. І заливаємо газованою водою. Ми залишаємо на три години на столі і після відразу дегустуємо або прибираємо в холод на всю ніч.
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!