Лосось на сковороді – 7 смачних рецептів смаженого лосося з покроковими фото

bd6bdeea89fd571a2ca460f95fc0c74d

Лосось на сковороді – це чудове частування, яке сподобається всім без винятку. Лосось – зовсім не бюджетна страва і щодня її готувати навряд чи вдасться. А пригостити близьких на свято дуже прийнятний варіант. Доповнити лосось можна гарнірами із свіжих або запечених овочів за бажанням. Або подавати самостійно із соусами. У добірці достатньо варіантів, щоб вибрати для себе підходящий.

Смажений лосось на сковороді гриль

Смажений лосось на сковороді гриль виходить запаморочливим. Ідеальний набір продуктів геніально поєднується між собою. Нарядне блюдо виглядає дуже апетитно і максимально привертає увагу своїми яскравими фарбами. Якщо ви чекаєте гостей, і в холодильнику є потрібні інгредієнти, біжіть на кухню і втілюйте в життя цю красу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 500 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Кабачки – 350 гр.
  • Шампіньйони – 180 гр.
  • Цибуля червона – 150 гр.
  • Бальзамічний оцет світлий – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Морська сіль – 0,5 ч.л.
  • Суміш перців – 0,5 ч.л.
  • Кріп – для подачі.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене були охолоджені. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Натріть спеціями для риби. Овочі і зелень ополосніть і просушіть.

07c64316e36c216c9bac7038be0e1f83

Крок 2. З шампіньйонів зніміть шкірку, краще їх не мити, щоб гриби не ввібрали в себе зайву вологу. Розріжте навпіл. Кабачки і баклажани нашаткуйте кружечками. Очищену червону цибулю розділіть навпіл або на четвертинки.

a7cbdda2b414b53dae932fd10832406e

Крок 3. Сковорідку гриль прогрійте, підрум’яньте кабачки з баклажанами, а потім цибулини і шампіньйони, слідом відправте помідори черрі. Далі відправте стейки на суху або злегка змащену маслом поверхню. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності з двох сторін.

0bd3afafe2b6c256150c7670b0d6b970

Крок 4. Для заправки об’єднайте бальзамічний оцет, оливкову олію, соєвий соус, суміш перців і морську сіль. Збовтайте заливку. Полийте запечені овочі і ніжно переміщайте.

075123b606196c2ac7731584c59caea1

Крок 5. На подушку із запечених овочів викладіть стейки лосося. Посипте рубаним кропом.

b3e64dcc68c340ba2d1d97b3c5effcb7

Крок 6. Пригощайте рідних чарівним частуванням. Смачного!

41646eced7568d4f18d9860540bf6f56

Лосось в вершковому соусі на сковороді

Лосось в вершковому соусі на сковороді – яскрава страва, яка залишає після себе незабутні враження і емоції. Спробувавши одного разу, блюдо назавжди залишається в пам’яті. Ніжна і соковита риба подобається всім від малого до великого. Цей рецепт – класний спосіб ситно перекусити.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 3 шт.
  • Вершки 33% – 400 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелену цибулю – за смаком.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Кріп – 3-4 гілочки.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Лимон – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене були охолоджені. Зелень промийте.

99a7de1cd74c915dcaaf7b9507511b2e

Крок 2. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками.

3343ead8bfbb5cfe2f51329a41ebd1e5

Крок 3. В окремій мисці з’єднайте сіль, перець і гірчицю. Отриманою сумішшю натріть стейки і маринуйте 20 хвилин.

b5d8a8d9c4d5f91067a7c13b56a079ed

Крок 4. На розігріту і змащену олією поверхню сковорідки відправте рибні шматки.

fef235dcfeb777326e28a941a46ff4a1

Крок 5. Готуйте на середньому нагріванні до золотистого кольору з двох сторін.

fcfca94307523f37eec1b82f44ce7c14

Крок 6. Цибулини наріжте кубиком, попередньо очистивши від лушпиння.

55a7429d4c609e99f235692b7459fd27

Крок 7. Цибулю пасеруйте на розігрітій олії.

0429f94be759dcfb6b60a3a3dbff6353

Крок 8. Вилийте вершки і нагрійте.

ec92d14a49b32fc3c6e210cdd1ec7796

Крок 9. У підігріті вершки відправте рум’яні стейки, тушкуйте 10 хвилин.

85a8296575e5c10f27e829bab82aa5c8

Крок 10. Золотисті стейки викладіть на тарілку. Доповніть гарніром і прикрасьте за бажанням. До риби в якості гарніру підходить ідеально зварений рис. Посипте подрібненою зеленню, поруч викладіть лимонні часточки. Цитрусовий сік додасть родзинку страви. Презентуйте частування і отримуйте компліменти. Смачного!

c671e1a5430cc9b9c07f3ce55586fb31

Філе лосося, смажене на сковороді

Філе лосося, смажене на сковороді, готується просто і швидко. Якщо ви не любитель витрачати час на підготовку, цей ідеальний рецепт стовідсотково для вас. Їжа виглядає по-святковому яскраво. Щільна і ніжна текстура в поєднанні з салатом – чудовий варіант для пізнього збалансованого вечері.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 600 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Дайкон – 100 гр.
  • Салатний мікс – 50 гр.
  • Томати черрі – 100 гр.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Для заправки салату:

  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розтанули скибочки лосося обмийте.

d81c9eb79a19603e98b77f3ae3378d47

Крок 2. Зайву вологу приберіть рушниками.

3f650e626c9287fdcc661ee20efa92c4

Крок 3. Натріть сіллю і перцем.

df96135ca2dc6f5219405df6a3639d08

Крок 4. На розігріту з олією сковорідку відправте рибні шматки.

efc94f11d108f4833b449d88e1db1e63

Крок 5. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності.

4db806edee0e3af9d0898903bc835c9d

Крок 6. Обсмаження відбуватиметься з двох сторін.

25752af661ab5e8edf154dfcd66352e3

Крок 7. Промийте салатний мікс і зелень. Очищений дайкон порубайте соломкою.

a126719e551744ab031839ca5b2a33c9

Крок 8. Помідори черрі розділіть навпіл, попередньо вимивши і просушивши. Компоненти об’єднайте в салатнику. Для заправки змішайте оливкова олія і бальзамічний оцет. Насипте сіль, перець і спеції. Розбовтайте.

bbe357588faf67660a07b706c7adc850

Крок 9. Полийте салат заправкою і змішайте.

55f784ddd18d794010a0037fdff22bef

Крок 10. Золотисте філе викладіть на тарілку. Прикрасьте рубаною зеленню. Доповніть салатом. Салат готувати не обов’язково, можна зварити рис або приготувати печена картопля. Все залежить від фантазії і ступеня голоду.

480f917b119ab5af53eca71bf5acde3b

Крок 11. Кличте вечеряти рідних. Приємної насолоди!

a42917944c59a3da139d8f2c9aa41122

Лосось з овочами на сковороді

Лосось з овочами на сковороді – ідеальний вечерю для всіх, хто веде здоровий спосіб життя і намагається харчуватися збалансовано. Швидка вечеря сподобається всім, хто не любить годинами стояти на кухні і вигадувати кулінарні шедеври. Рецепт максимально простий і мега апетитний.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі обполосніть і обсушити кухонним рушником. Кабачок, помідори і баклажан наріжте кружечками.

7655480c2991fb705aed08f54e219ada

Крок 2. Сковорідку гриль прогрійте, налийте олію.

cf6bef7e3d23ecb346bae990ea74164d

Крок 3. Розкладіть овочі.

8e106dea5237791cc697895a37bff65a

Крок 4. Підрум’яньте з двох сторін.

939c0557f240a7c573bfb63d2919e752

Крок 5. При необхідності розморозьте стейк. У мене був охолоджений. Заздалегідь розморожений стейк лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Посипте сіллю і перцем. Натріть рибу.

baa81ad0e6539bcd08d3902d58c2f89d

Крок 6. Відправте стейк на суху або злегка змащену маслом поверхню. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності з двох сторін.

0de441620f20865534e9b4a65e613913

Крок 7. Пригощайте рідних чудовою їжею. Приємної насолоди!

122edcc8d3e716a03d91761e95fc4255

Лосось в сметанному соусі на сковороді

Лосось в сметанному соусі на сковороді – дивовижне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень. Риба сама по собі виходить феноменальною, ситної і дуже смачною. Єдиний гарнір, який не обтяжить частування, буде відварна брокколі. Якщо брокколі не до душі, візьміть те, що подобається.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 1-2 шт.
  • Сметана 30% – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сушені трави – 1 гілочка.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приберіть верхній шар з цибулі.

c726c2f01a9079e495145cc7067ee6dd

Крок 2. Велику головку цибулі наріжте кільцями. На розігрітій сковорідці розпустіть вершкове масло. У гаряче масло занурте цибульні кільця. Посоліть і приперчіть, тушкуйте до м’якості і прозорості.

abc5808514438995af27c43abc19c30f

Крок 3. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене стейки охолоджені. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Посипте сіллю і перцем. Натріть рибу. Занурте на лушпиння подушку. Прикрийте кришкою і тушкуйте. Риба готується швидко. Головне не пересушити. Як тільки лосось поміняє колір, дійте далі.

f2585376a44a66a83d327940c045e9d3

Крок 4. Залийте сметаною, додайте гілочку ароматних трав і перець чилі. Продовжуйте готувати. Коли сметана, прогріється, і соус почне густіти, вимкніть нагрів. Трохи постоявши, соус стане ще густіше.

b224280ab91eb0a5b45bd02534005d5c

Крок 5. Стейк викладіть на тарілку разом з цибулею і вершковим соусом. Доповніть гарніром і прикрасьте за бажанням. Брокколі занурте в окріп, не забувши підсолити, прокип’ятіть 5 хвилин і відкиньте на друшляк. У мене була заморожена, але можна взяти і свіжу. Презентуйте частування і насолоджуйтеся ніжним і соковитим лососем. Приємної насолоди!

847633b41349cdb30d8b42c393eff9f7

Лосось в клярі на сковороді

Лосось в клярі на сковороді можна приготувати максимально легко і швидко. Апетитна скоринка і ніжна м’якоть підкорить вас з першого укусу. Рибу подають з гарніром або без. Все залежить від вашого бажання, фантазії і ступеня голоду. Лосось в клярі бездоганний як в тільки зготованому, так і в охолодженому вигляді.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лосось – 500 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. З розтанули рибних скибочок приберіть зайву вологу серветками. Поріжте на шматочки.

911d5929d2a047612f60e00bcf8f2254

Крок 2. Яйця збовтайте, трохи підсолив і приперчивши. В окремі тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі.

040b462cc16edd9b7f50a0379977fc88

Крок 3. Рибні скибочки щедро обваляти в борошні.

4353c6c3150801d1882b55ab03d540cd

Крок 4. Потім скупайте у збитих яйцях. Обваляйте в сухарях. Повторіть процедуру, виконавши всі дії.

3bdcbea0654b8d6b0c77625dcfb0ebae

Крок 5. На розжарену з маслом сковорідку відправте рибні шматки. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності.

c0b6d78eccc42fae86a96acfb91031c7

Крок 6. Золотисте філе викладіть на тарілку. Прикрасьте або доповніть гарніром за бажанням. Кличте вечеряти рідних. Приємної насолоди!

da17d81e89dfe44ca059e0b83dc3749c

Лосось в соусі теріякі

Лосось в соусі теріякі – чудове блюдо японської кухні. Соковита риба призведе в захват всіх гурманів. Лосось виходить чудовим. Блюдо готується максимально швидко і доставляє непередаване насолоду. Приготуйте, і у вас з’явиться фаворит серед азіатських рибних закусок.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 300 гр.
  • Соус теріякі – 60 гр.
  • Устричний соус – 20 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кунжутне масло – 5 мл.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Цукор-пісок – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти для азіатського страви. Заздалегідь розморожене філе лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. У мене було охолоджене.

5f2b15c20c7b065b08fb12f241bfd928

Крок 2. Часник порубати, попередньо знявши верхній шар. Лайм вимийте, відріжте третю частину і видавіть сік.

28c8b182361861209e212690ab4d0c16

Крок 3. У мисці з’єднайте обидва соусу, кунжутне масло, сік лайма, воду, підцукріть і додайте рубаний часник.

b37601db4b95b340d8c67bf0d59c4422

Крок 4. Філе розріжте на шматки.

c8486ee4c2f1c0f586b74ba8ab19d5d3

Крок 5. В гарячу сковорідку перелийте заправку, не перестаючи розмішувати, закип’ятіть.

9a882427249cd856177ebb1e3e1ffd4a

Крок 6. У киплячий соус занурте рибні шматки. Поливаючи соусом, готуйте по парі хвилин з одного боку, через час переверніть і повторіть дії.

531b44f3cea68e3aae3f18d3ba5a587a

Крок 7. Презентуйте яскраве блюдо гостям і спостерігайте за їх реакцією. Гості будуть збентежені чудовою закускою. Смачного!

8589ed7ae3cf440396134b42e46643a7

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал