Курячий суп з рисом – страва популярна і затребувана в кожній родині. Основою його є курка і рис. Незмінні інгредієнти – морква з цибулею, а приправи додаються в невеликій кількості. Для супу береться м’ясо курки на кісточці. Рис використовується пропарений, щоб суп не став каламутним. На цю супову основу добре лягають і картопля, і овочі, і сир, роблячи суп різноманітним.
Курячий суп з рисом і картоплею
Курячий суп з рисом і картоплею відносять до класики перших страв. Його люблять за хороший смак, ситність, простоту приготування і доступність всіх інгредієнтів. У цьому рецепті суп варимо на курячих ніжках. Рис до супу підходить будь-який, але краще брати розварюються сортів, а картопля зробить блюдо більш густим і поживним.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 500 гр.
- Рис – 150 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Курячі гомілки, якщо вони заморожені, заздалегідь розморозьте. Овочі почистіть і промийте.
Крок 2. Покладіть їх в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і проваріть протягом 15 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Пінку з поверхні бульйону зніміть.
Крок 3. Рис кілька разів промийте, залийте холодною водою і залиште на деякий час.
Крок 4. Поки куряче м’ясо вариться, наріжте овочі. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на великій терці.
Крок 5. Картоплю наріжте тонкою соломкою.
Крок 6. У на розігрітій олії цибулю з морквою трохи обсмажте до м’якості і легкого золотистого кольору.
Крок 7. З бульйону витягніть зварені гомілки і відокремите м’ясо від кісточок.
Крок 8. У бульйон перекладіть нарізку картоплі, овочеву засмажування і за своїм смаком посолите. Поваріть суп ще 10 хвилин.
Крок 9. Зварене м’ясо розділіть на невеликі шматочки. У бульйон до картоплі перекладіть рис з шматочками курки, поваримо ще 10 хвилин, додайте чорний перець і вогонь вимкніть. Дайте супу 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою.
Крок 10. Приготований курячий суп з рисом і картоплею розлийте по тарілках, додайте будь-яку зелень і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!
Курячий суп з рисом і яйцем
Легким і смачним варіантом курячого супу з рисом буде доповнення його яйцем, адже ці інгредієнти добре поєднуються. Яйце до рисовому супу додають або в овочеву засмажування, або нарізаним шматочками, або збитим, як в грецькому супі « Авголемоно ». У цьому рецепті готуємо суп трохи по-іншому. Варимо курячий бульйон і окремо рис. Збираємо суп в тарілці і доповнюємо його яйцем-пашот, зеленим горошком і зеленою цибулею.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Курка ( будь-які частини ) – 300 гр.
- Рис відварний – 3 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Горошок зелений – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Часник – 2 зубки.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Тім’ян гілочки – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче м’ясо з кісточкою відваріть до готовності. Зварене м’ясо відділіть від кісток, розберіть на шматочки, а бульйон процідіть. Промитий рис відваріть до готовності або для страви візьміть рис, відварений раніше.
Крок 2. У супову порційну тарілку покладіть шматочки курячого м’яса і відварений рис.
Крок 3. Перо зеленої цибулі наріжте кільцями і перекладіть до м’яса з рисом. Додайте в тарілку зелений горошок, заморожений або консервований.
Крок 4. Проціджений бульйон доведіть до кипіння, додайте до нього подрібнені зубки часнику, лавровий лист, чебрець і інші прянощі на свій смак. Бульйон проваріть пару хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Одне куряче яйце розбийте в піалу або чашку.
Крок 6. Потім його акуратно, щоб не порушити текстуру, перелийте в киплячий з прянощами бульйон. Яйце проваріть 2-3 хвилини на великому вогні.
Крок 7. Зварене яйце-пашот перекладіть в тарілку до решти інгредієнтів.
Крок 8. Гарячим бульйоном залийте всі інгредієнти в тарілці.
Крок 9. Приготований курячий суп з яйцем і рисом доповніть будь-який зеленню і соломкою гострого перцю. Блюдо можете сервірувати до столу. Смачного!
Суп з курки з рисом і плавленим сиром
Суп з курки з рисом і плавленим сиром, як варіант популярного першого страви, відрізняється ніжною кремовою текстурою і приємним вершковим смаком. Суп готується просто, швидко і добре підходить для ПП, дієтичного і дитячого меню. У цьому рецепті готуємо суп з курячою грудкою, морквою з цибулею, а сир вибираємо якісний, щоб розчинився в бульйоні.
Час готування: 1 година 10 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Рис – 150 гр.
- Сир плавлений – 250 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець гострий – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Куряче філе промийте і відваріть протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Крок 2. Поки філе вариться, очистіть і промийте цибулину, морква і картопля.
Крок 3. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на дрібній терці.
Крок 4. Невеликими кубиками наріжте картоплю.
Крок 5. Зварене філе перекладіть з бульйону на тарілку і трохи остудити.
Крок 6. Бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього нарізку картоплі.
Крок 7. Потім перекладіть нарізку цибулі і натерту моркву.
Крок 8. Рис кілька разів промийте холодною водою і пересипте в бульйон. Варіть суп ще 15 хвилин і майже до готовності рису з картоплею, адже час варіння у них однакове.
Крок 9. Відварене філе наріжте поперек волокон невеликими шматочками.
Крок 10. Перекладіть м’ясо до майже звареним овочам з рисом.
Крок 11. Одночасно в суп додайте плавлений сир невеликими порціями і відразу добре перемішайте, щоб сир рівномірно розчинився. Суп за своїм смаком посолите і можете додати трохи гострого перцю.
Крок 12. Промиту зелень дрібно наріжте, додайте до супу і потушкуйте його на невеликому вогні ще 5 хвилин.
Крок 13. Приготований суп з курки з рисом і плавленим сиром сервіруйте до столу гарячим. Смачного!
Суп з курячої грудки з рисом
Варіант супу з рисом на основі курячої грудки, а не на м’ясі з кісточкою, виходить більш легким і низькокалорійним. Приготувати його можна по простому класичним рецептом, але в цьому рецепті зробимо смак супу більш насиченим і вишуканим. Куряче філе перед варінням запекти в духовці з приправами. Суп доповнимо коренем петрушки і лимоном.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зубка.
- Морква – 1 шт.
- Корінь петрушки – 100 гр.
- Рис – 60 гр.
- Зелень петрушки – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Лимон – 20 гр.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Курячий бульйон – 2.5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе курки, заздалегідь промите і обсушіть серветкою, посипати приправами на свій смак, змастити олією і запекти в духовці до готовності.
Крок 2. Цибуля і зубки часнику очистити і дрібно нарізати.
Крок 3. Очищену морква подрібнити на великій терці.
Крок 4. Очищений і промитий корінь петрушки нарізати тонкими слайсами. Цей інгредієнт можна використовувати і заморожений.
Крок 5. Для варіння супу взяти каструлю з товстим дном. У ній розігріти олію і трохи обсмажити подрібнені овочі.
Крок 6. Запечене куряче філе нарізати поперек волокон соломкою або брусочками.
Крок 7. До обсмажених овочів перекласти нарізане філе і залити все курячим бульйоном. Додати в каструлю промитий рис. Варити суп на невеликому вогні і до готовності рису. До кінця варіння в суп покласти лавровий лист, налити сік лимона і через пару хвилин вогонь вимкнути.
Крок 8. Приготований суп з курячої грудки з рисом розлити по тарілках, доповнити дрібно нарізаною петрушкою, шматочком лимона і блюдо сервірувати до обіду. Смачного!
Суп з курки з рисом в мультиварці
Суп з курки з рисом в мультиварці, як і всі інші страви, готується просто. Рецепти такого супу не припускають попередню варіння бульйону, а всі інгредієнти відразу кладуться в чашу. У цьому рецепті вам пропонується дещо інший варіант. Курячі кістки томів в мультиварці 2 години, що дозволяє отримати дуже насичений бульйон. Рис вариться окремо, кладеться в тарілки і заливається бульйоном. Виходить смачно.
Час готування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Курячі кістки ( остова ) – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2.5 л.
- Рис відварний – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Остова курки, охолоджені або заздалегідь розморожені, добре промийте під проточною водою.
Крок 2. Перекладіть їх в мульти-чашу. Додайте цибулину з лушпинням і очищену моркву, розрізавши її на великі шматки. Залийте ці інгредієнти 2,5 літрами чистої води. Увімкніть програму « Тушкування », а якщо такий немає, то « Тушкування » на 1 годину.
Крок 3. Після закінчення цього часу в бульйон покладіть лавровий лист, будь-яку дрібно нарізану зелень, сіль з чорним перцем, закрийте кришку і продовжите підготовку на тій же програмі ще 1 годину.
Крок 4. По завершенні програми у вас вийде ароматний насичений бульйон. М’ясо від кісточок буде легко відділятися.
Крок 5. Остови і морква витягніть з бульйону, кісточки видаліть і м’ясо розділіть на невеликі шматочки. Моркву наріжте невеликими кубиками. Заздалегідь відваріть до готовності будь-який рис. Бульйон через сито процідіть, щоб вийшов прозорим, і повторно доведіть до кипіння.
Крок 6. У супові тарілки покладіть відварений рис, нарізану моркву, шматочки відвареної курки і залийте гарячим курячим бульйоном.
Крок 7. Приготований в мультиварці суп з курки з рисом можете сервірувати до обіду. Смачного!
Курячий суп харчо з рисом
Курячий суп харчо з рисом наближений до варіанту класичного з м’ясом яловичини, адже в ньому повністю зберігаються вимоги до таких супів: густа консистенція, гострий смак і багато томата із зеленню і прянощами грузинської кухні. У цьому рецепті готуємо суп-харчо на курячої грудці.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Рис – 40 гр.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 5 зубків.
- Томатна паста – 120 гр.
- Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
- Кінза – 1 пучок.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для подачі:
- Ткемалі – за смаком.
- Лаваш грузинський – за смаком.
- Кінза – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для супу-харчо підготувати згідно з рецептом, але кількість приправ можна змінити на свій смак. Відварити протягом 20 хвилин куряче філе, остудити і нарізати шматочками. Промитий рис замочити в холодній воді. Цибуля з часником почистити і дрібно нарізати разом з кінзою.
Крок 2. У сковорідці розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору цибулю, додати томатну пасту, налити 3 ложки бульйону, перемішати і потомити під кришкою кілька хвилин.
Крок 3. Курячий бульйон повторно довести до кипіння, пересипати в нього замочений рис і поварити до готовності на маленькому вогні. Потім перекласти в бульйон засмажування, нарізане відварене куряче філе, додати спеції з лавровим листом, подрібненим часником і нарізаною кінзою. Суп перемішати, поварити 2 хвилини, зняти пробу, відкоригувавши смак і вогонь вимкнути.
Крок 4. Приготований курячий суп-харчо з рисом відразу гарячим розлити по тарілках і сервірувати до обіду. До супу подати лаваш з соусом « Ткемалі » і свіжої кінзою. Смачного!
Курячий суп з овочами і рисом
Курячий суп з овочами і рисом передбачає використання не тільки таких традиційних інгредієнтів, як картопля з цибулею і морквою, але і доповнення його будь-якими сезонними або замороженими овочами, що робить блюдо легким, смачним і корисним. У цьому рецепті варимо суп на курячих спинках і беремо баклажани, солодкий перець і помідори. Готуємо суп без обсмажування овочів.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Курячі спинки – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Баклажани маленькі – 2 шт.
- Часник – 3 зубка.
- Рис – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для супу. Овочі почистіть, і промийте під проточною водою.
Крок 2. Курячі спинки промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте 3 літрами чистої води, додайте очищені цибулину з морквою і поваримо протягом 25-30 хвилин від початку кипіння. Пінку з бульйону зніміть.
Крок 3. Всі вибрані овочі наріжте невеликими кубиками однакового розміру.
Крок 4. Зварені спинки витягніть з бульйону. М’ясо відокремите від кісток і розділіть на невеликі шматочки. Варену цибулину видаліть, а морква наріжте кубиками. Решта інгредієнти перекладіть в киплячий бульйон в такій послідовності: нарізку цибулі з промитим рисом і поварити 10 хвилин; нарізку картоплі з перцем і баклажанами і поварити 10 хвилин; нарізку помідор з вареною морквою, шматочками курки і поварити 10 хвилин. Потім в суп додайте на свій смак сіль з чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню, перемішайте, зніміть пробу і через пару хвилин вогонь вимкніть. Дайте супу 5-10 хвилин для настоювання.
Крок 5. Приготований курячий суп з овочами і рисом розлийте по тарілках, доповніть сметаною і сервіруйте до обіду. Смачного!