Курячий суп з рисом – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Курячий суп з рисом – страва популярна і затребувана в кожній родині. Основою його є курка і рис. Незмінні інгредієнти – морква з цибулею, а приправи додаються в невеликій кількості. Для супу береться м’ясо курки на кісточці. Рис використовується пропарений, щоб суп не став каламутним. На цю супову основу добре лягають і картопля, і овочі, і сир, роблячи суп різноманітним.

Курячий суп з рисом і картоплею

Курячий суп з рисом і картоплею відносять до класики перших страв. Його люблять за хороший смак, ситність, простоту приготування і доступність всіх інгредієнтів. У цьому рецепті суп варимо на курячих ніжках. Рис до супу підходить будь-який, але краще брати розварюються сортів, а картопля зробить блюдо більш густим і поживним.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 500 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Курячі гомілки, якщо вони заморожені, заздалегідь розморозьте. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. Покладіть їх в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і проваріть протягом 15 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Пінку з поверхні бульйону зніміть.

Крок 3. Рис кілька разів промийте, залийте холодною водою і залиште на деякий час.

Крок 4. Поки куряче м’ясо вариться, наріжте овочі. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на великій терці.

Крок 5. Картоплю наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. У на розігрітій олії цибулю з морквою трохи обсмажте до м’якості і легкого золотистого кольору.

Крок 7. З бульйону витягніть зварені гомілки і відокремите м’ясо від кісточок.

Крок 8. У бульйон перекладіть нарізку картоплі, овочеву засмажування і за своїм смаком посолите. Поваріть суп ще 10 хвилин.

Крок 9. Зварене м’ясо розділіть на невеликі шматочки. У бульйон до картоплі перекладіть рис з шматочками курки, поваримо ще 10 хвилин, додайте чорний перець і вогонь вимкніть. Дайте супу 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою.

Крок 10. Приготований курячий суп з рисом і картоплею розлийте по тарілках, додайте будь-яку зелень і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

Курячий суп з рисом і яйцем

Легким і смачним варіантом курячого супу з рисом буде доповнення його яйцем, адже ці інгредієнти добре поєднуються. Яйце до рисовому супу додають або в овочеву засмажування, або нарізаним шматочками, або збитим, як в грецькому супі « Авголемоно ». У цьому рецепті готуємо суп трохи по-іншому. Варимо курячий бульйон і окремо рис. Збираємо суп в тарілці і доповнюємо його яйцем-пашот, зеленим горошком і зеленою цибулею.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Курка ( будь-які частини ) – 300 гр.
  • Рис відварний – 3 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Горошок зелений – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Часник – 2 зубки.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Тім’ян гілочки – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо з кісточкою відваріть до готовності. Зварене м’ясо відділіть від кісток, розберіть на шматочки, а бульйон процідіть. Промитий рис відваріть до готовності або для страви візьміть рис, відварений раніше.

Крок 2. У супову порційну тарілку покладіть шматочки курячого м’яса і відварений рис.

Крок 3. Перо зеленої цибулі наріжте кільцями і перекладіть до м’яса з рисом. Додайте в тарілку зелений горошок, заморожений або консервований.

Крок 4. Проціджений бульйон доведіть до кипіння, додайте до нього подрібнені зубки часнику, лавровий лист, чебрець і інші прянощі на свій смак. Бульйон проваріть пару хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. Одне куряче яйце розбийте в піалу або чашку.

Крок 6. Потім його акуратно, щоб не порушити текстуру, перелийте в киплячий з прянощами бульйон. Яйце проваріть 2-3 хвилини на великому вогні.

Крок 7. Зварене яйце-пашот перекладіть в тарілку до решти інгредієнтів.

Крок 8. Гарячим бульйоном залийте всі інгредієнти в тарілці.

Крок 9. Приготований курячий суп з яйцем і рисом доповніть будь-який зеленню і соломкою гострого перцю. Блюдо можете сервірувати до столу. Смачного!

Суп з курки з рисом і плавленим сиром

Суп з курки з рисом і плавленим сиром, як варіант популярного першого страви, відрізняється ніжною кремовою текстурою і приємним вершковим смаком. Суп готується просто, швидко і добре підходить для ПП, дієтичного і дитячого меню. У цьому рецепті готуємо суп з курячою грудкою, морквою з цибулею, а сир вибираємо якісний, щоб розчинився в бульйоні.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець гострий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Куряче філе промийте і відваріть протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Крок 2. Поки філе вариться, очистіть і промийте цибулину, морква і картопля.

Крок 3. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на дрібній терці.

Крок 4. Невеликими кубиками наріжте картоплю.

Крок 5. Зварене філе перекладіть з бульйону на тарілку і трохи остудити.

Крок 6. Бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього нарізку картоплі.

Крок 7. Потім перекладіть нарізку цибулі і натерту моркву.

Крок 8. Рис кілька разів промийте холодною водою і пересипте в бульйон. Варіть суп ще 15 хвилин і майже до готовності рису з картоплею, адже час варіння у них однакове.

Крок 9. Відварене філе наріжте поперек волокон невеликими шматочками.

Крок 10. Перекладіть м’ясо до майже звареним овочам з рисом.

Крок 11. Одночасно в суп додайте плавлений сир невеликими порціями і відразу добре перемішайте, щоб сир рівномірно розчинився. Суп за своїм смаком посолите і можете додати трохи гострого перцю.

Крок 12. Промиту зелень дрібно наріжте, додайте до супу і потушкуйте його на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Крок 13. Приготований суп з курки з рисом і плавленим сиром сервіруйте до столу гарячим. Смачного!

Суп з курячої грудки з рисом

Варіант супу з рисом на основі курячої грудки, а не на м’ясі з кісточкою, виходить більш легким і низькокалорійним. Приготувати його можна по простому класичним рецептом, але в цьому рецепті зробимо смак супу більш насиченим і вишуканим. Куряче філе перед варінням запекти в духовці з приправами. Суп доповнимо коренем петрушки і лимоном.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 100 гр.
  • Рис – 60 гр.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимон – 20 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Курячий бульйон – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки, заздалегідь промите і обсушіть серветкою, посипати приправами на свій смак, змастити олією і запекти в духовці до готовності.

Крок 2. Цибуля і зубки часнику очистити і дрібно нарізати.

Крок 3. Очищену морква подрібнити на великій терці.

Крок 4. Очищений і промитий корінь петрушки нарізати тонкими слайсами. Цей інгредієнт можна використовувати і заморожений.

Крок 5. Для варіння супу взяти каструлю з товстим дном. У ній розігріти олію і трохи обсмажити подрібнені овочі.

Крок 6. Запечене куряче філе нарізати поперек волокон соломкою або брусочками.

Крок 7. До обсмажених овочів перекласти нарізане філе і залити все курячим бульйоном. Додати в каструлю промитий рис. Варити суп на невеликому вогні і до готовності рису. До кінця варіння в суп покласти лавровий лист, налити сік лимона і через пару хвилин вогонь вимкнути.

Крок 8. Приготований суп з курячої грудки з рисом розлити по тарілках, доповнити дрібно нарізаною петрушкою, шматочком лимона і блюдо сервірувати до обіду. Смачного!

Суп з курки з рисом в мультиварці

Суп з курки з рисом в мультиварці, як і всі інші страви, готується просто. Рецепти такого супу не припускають попередню варіння бульйону, а всі інгредієнти відразу кладуться в чашу. У цьому рецепті вам пропонується дещо інший варіант. Курячі кістки томів в мультиварці 2 години, що дозволяє отримати дуже насичений бульйон. Рис вариться окремо, кладеться в тарілки і заливається бульйоном. Виходить смачно.

Час готування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Курячі кістки ( остова ) – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Рис відварний – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Остова курки, охолоджені або заздалегідь розморожені, добре промийте під проточною водою.

Крок 2. Перекладіть їх в мульти-чашу. Додайте цибулину з лушпинням і очищену моркву, розрізавши її на великі шматки. Залийте ці інгредієнти 2,5 літрами чистої води. Увімкніть програму « Тушкування », а якщо такий немає, то « Тушкування » на 1 годину.

Крок 3. Після закінчення цього часу в бульйон покладіть лавровий лист, будь-яку дрібно нарізану зелень, сіль з чорним перцем, закрийте кришку і продовжите підготовку на тій же програмі ще 1 годину.

Крок 4. По завершенні програми у вас вийде ароматний насичений бульйон. М’ясо від кісточок буде легко відділятися.

Крок 5. Остови і морква витягніть з бульйону, кісточки видаліть і м’ясо розділіть на невеликі шматочки. Моркву наріжте невеликими кубиками. Заздалегідь відваріть до готовності будь-який рис. Бульйон через сито процідіть, щоб вийшов прозорим, і повторно доведіть до кипіння.

Крок 6. У супові тарілки покладіть відварений рис, нарізану моркву, шматочки відвареної курки і залийте гарячим курячим бульйоном.

Крок 7. Приготований в мультиварці суп з курки з рисом можете сервірувати до обіду. Смачного!

Курячий суп харчо з рисом

Курячий суп харчо з рисом наближений до варіанту класичного з м’ясом яловичини, адже в ньому повністю зберігаються вимоги до таких супів: густа консистенція, гострий смак і багато томата із зеленню і прянощами грузинської кухні. У цьому рецепті готуємо суп-харчо на курячої грудці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Рис – 40 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Томатна паста – 120 гр.
  • Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подачі:

  • Ткемалі – за смаком.
  • Лаваш грузинський – за смаком.
  • Кінза – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для супу-харчо підготувати згідно з рецептом, але кількість приправ можна змінити на свій смак. Відварити протягом 20 хвилин куряче філе, остудити і нарізати шматочками. Промитий рис замочити в холодній воді. Цибуля з часником почистити і дрібно нарізати разом з кінзою.

Крок 2. У сковорідці розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору цибулю, додати томатну пасту, налити 3 ложки бульйону, перемішати і потомити під кришкою кілька хвилин.

Крок 3. Курячий бульйон повторно довести до кипіння, пересипати в нього замочений рис і поварити до готовності на маленькому вогні. Потім перекласти в бульйон засмажування, нарізане відварене куряче філе, додати спеції з лавровим листом, подрібненим часником і нарізаною кінзою. Суп перемішати, поварити 2 хвилини, зняти пробу, відкоригувавши смак і вогонь вимкнути.

Крок 4. Приготований курячий суп-харчо з рисом відразу гарячим розлити по тарілках і сервірувати до обіду. До супу подати лаваш з соусом « Ткемалі » і свіжої кінзою. Смачного!

Курячий суп з овочами і рисом

Курячий суп з овочами і рисом передбачає використання не тільки таких традиційних інгредієнтів, як картопля з цибулею і морквою, але і доповнення його будь-якими сезонними або замороженими овочами, що робить блюдо легким, смачним і корисним. У цьому рецепті варимо суп на курячих спинках і беремо баклажани, солодкий перець і помідори. Готуємо суп без обсмажування овочів.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Курячі спинки – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Баклажани маленькі – 2 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Рис – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для супу. Овочі почистіть, і промийте під проточною водою.

Крок 2. Курячі спинки промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте 3 літрами чистої води, додайте очищені цибулину з морквою і поваримо протягом 25-30 хвилин від початку кипіння. Пінку з бульйону зніміть.

Крок 3. Всі вибрані овочі наріжте невеликими кубиками однакового розміру.

Крок 4. Зварені спинки витягніть з бульйону. М’ясо відокремите від кісток і розділіть на невеликі шматочки. Варену цибулину видаліть, а морква наріжте кубиками. Решта інгредієнти перекладіть в киплячий бульйон в такій послідовності: нарізку цибулі з промитим рисом і поварити 10 хвилин; нарізку картоплі з перцем і баклажанами і поварити 10 хвилин; нарізку помідор з вареною морквою, шматочками курки і поварити 10 хвилин. Потім в суп додайте на свій смак сіль з чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню, перемішайте, зніміть пробу і через пару хвилин вогонь вимкніть. Дайте супу 5-10 хвилин для настоювання.

Крок 5. Приготований курячий суп з овочами і рисом розлийте по тарілках, доповніть сметаною і сервіруйте до обіду. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал