Курячий суп з рисом – 7 смачних рецептів з покроковими фото

5f1b0eac51b6ed956dda141307cd271b

Курячий суп з рисом – страва популярна і затребувана в кожній родині. Основою його є курка і рис. Незмінні інгредієнти – морква з цибулею, а приправи додаються в невеликій кількості. Для супу береться м’ясо курки на кісточці. Рис використовується пропарений, щоб суп не став каламутним. На цю супову основу добре лягають і картопля, і овочі, і сир, роблячи суп різноманітним.

Курячий суп з рисом і картоплею

Курячий суп з рисом і картоплею відносять до класики перших страв. Його люблять за хороший смак, ситність, простоту приготування і доступність всіх інгредієнтів. У цьому рецепті суп варимо на курячих ніжках. Рис до супу підходить будь-який, але краще брати розварюються сортів, а картопля зробить блюдо більш густим і поживним.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 500 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Курячі гомілки, якщо вони заморожені, заздалегідь розморозьте. Овочі почистіть і промийте.

1e218d975586fc62d1e0548d7e07ec23

Крок 2. Покладіть їх в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і проваріть протягом 15 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Пінку з поверхні бульйону зніміть.

20c1397d3462f076e8a7bc02981ee3c3

Крок 3. Рис кілька разів промийте, залийте холодною водою і залиште на деякий час.

a6d35f91c164667d948df0ea2314336e

Крок 4. Поки куряче м’ясо вариться, наріжте овочі. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на великій терці.

c2c688b75b5b3d4e1f9a06dd4ca64795

Крок 5. Картоплю наріжте тонкою соломкою.

c1ecff5e130f3ae885134418f6195fc5

Крок 6. У на розігрітій олії цибулю з морквою трохи обсмажте до м’якості і легкого золотистого кольору.

79043248280c8c03f92eca9f0d777496

Крок 7. З бульйону витягніть зварені гомілки і відокремите м’ясо від кісточок.

ddeb28ddafa9addb528d65256dd5dc91

Крок 8. У бульйон перекладіть нарізку картоплі, овочеву засмажування і за своїм смаком посолите. Поваріть суп ще 10 хвилин.

f083cce70313d3ce88030367231737cd

Крок 9. Зварене м’ясо розділіть на невеликі шматочки. У бульйон до картоплі перекладіть рис з шматочками курки, поваримо ще 10 хвилин, додайте чорний перець і вогонь вимкніть. Дайте супу 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою.

db430b2c832e8fdb519c9d9c9d8cb896

Крок 10. Приготований курячий суп з рисом і картоплею розлийте по тарілках, додайте будь-яку зелень і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

5ccc4d9bfb3a199701d896ddba3e0497

Курячий суп з рисом і яйцем

Легким і смачним варіантом курячого супу з рисом буде доповнення його яйцем, адже ці інгредієнти добре поєднуються. Яйце до рисовому супу додають або в овочеву засмажування, або нарізаним шматочками, або збитим, як в грецькому супі « Авголемоно ». У цьому рецепті готуємо суп трохи по-іншому. Варимо курячий бульйон і окремо рис. Збираємо суп в тарілці і доповнюємо його яйцем-пашот, зеленим горошком і зеленою цибулею.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Курка ( будь-які частини ) – 300 гр.
  • Рис відварний – 3 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Горошок зелений – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Часник – 2 зубки.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Тім’ян гілочки – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо з кісточкою відваріть до готовності. Зварене м’ясо відділіть від кісток, розберіть на шматочки, а бульйон процідіть. Промитий рис відваріть до готовності або для страви візьміть рис, відварений раніше.

7ccb9dc4b667b4a8a45cba23d89a8854

Крок 2. У супову порційну тарілку покладіть шматочки курячого м’яса і відварений рис.

f24242000dbf33202b06ecb9bd934da4

Крок 3. Перо зеленої цибулі наріжте кільцями і перекладіть до м’яса з рисом. Додайте в тарілку зелений горошок, заморожений або консервований.

46176b0f3a7d2bc22dd623da3cc27158

Крок 4. Проціджений бульйон доведіть до кипіння, додайте до нього подрібнені зубки часнику, лавровий лист, чебрець і інші прянощі на свій смак. Бульйон проваріть пару хвилин на невеликому вогні.

de56b55f468995bf5c5ceb454b0bb413

Крок 5. Одне куряче яйце розбийте в піалу або чашку.

0830d810a95901174ce664e890300036

Крок 6. Потім його акуратно, щоб не порушити текстуру, перелийте в киплячий з прянощами бульйон. Яйце проваріть 2-3 хвилини на великому вогні.

92ee9ae0ef0d1969325e00b171e11606

Крок 7. Зварене яйце-пашот перекладіть в тарілку до решти інгредієнтів.

d65736a2cbcafe384f00e44f8422345a

Крок 8. Гарячим бульйоном залийте всі інгредієнти в тарілці.

8ee91788a4dbea6b15f0feefe0d42e06

Крок 9. Приготований курячий суп з яйцем і рисом доповніть будь-який зеленню і соломкою гострого перцю. Блюдо можете сервірувати до столу. Смачного!

982c931d5f134a33a1a428e2f706ac7a

Суп з курки з рисом і плавленим сиром

Суп з курки з рисом і плавленим сиром, як варіант популярного першого страви, відрізняється ніжною кремовою текстурою і приємним вершковим смаком. Суп готується просто, швидко і добре підходить для ПП, дієтичного і дитячого меню. У цьому рецепті готуємо суп з курячою грудкою, морквою з цибулею, а сир вибираємо якісний, щоб розчинився в бульйоні.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець гострий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для супу. Куряче філе промийте і відваріть протягом 20 хвилин від початку кипіння.

9ad3aad4a341eab9d6d20892be2bafb0

Крок 2. Поки філе вариться, очистіть і промийте цибулину, морква і картопля.

711f9a3e208fa3ae95651ec852a5e7ea

Крок 3. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Морква подрібніть на дрібній терці.

81366dedea4ca3c4a97572044ebe4a00

Крок 4. Невеликими кубиками наріжте картоплю.

37425f90cb7d0c15faab302af89efaea

Крок 5. Зварене філе перекладіть з бульйону на тарілку і трохи остудити.

ff20a4216ad14f85ddf425a543dc4ec0

Крок 6. Бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього нарізку картоплі.

864d0b13ee0974bf8adcb1c26cbb5c33

Крок 7. Потім перекладіть нарізку цибулі і натерту моркву.

97de7e5c04e14fae764eed8bf0b86f90

Крок 8. Рис кілька разів промийте холодною водою і пересипте в бульйон. Варіть суп ще 15 хвилин і майже до готовності рису з картоплею, адже час варіння у них однакове.

a62856d342013a4203c271e93c1d3bfc

Крок 9. Відварене філе наріжте поперек волокон невеликими шматочками.

cdf22bc70e5504f3d223d1e01b9d9072

Крок 10. Перекладіть м’ясо до майже звареним овочам з рисом.

670c76acfe6430ec5444c3e3acb4eab8

Крок 11. Одночасно в суп додайте плавлений сир невеликими порціями і відразу добре перемішайте, щоб сир рівномірно розчинився. Суп за своїм смаком посолите і можете додати трохи гострого перцю.

a64bea10cf1985847f88829aa88a9158

Крок 12. Промиту зелень дрібно наріжте, додайте до супу і потушкуйте його на невеликому вогні ще 5 хвилин.

25a2e37e96a01d692e5cf782f7c4b57d

Крок 13. Приготований суп з курки з рисом і плавленим сиром сервіруйте до столу гарячим. Смачного!

b05fc46863b5bb1cfe738b39da0823a9

Суп з курячої грудки з рисом

Варіант супу з рисом на основі курячої грудки, а не на м’ясі з кісточкою, виходить більш легким і низькокалорійним. Приготувати його можна по простому класичним рецептом, але в цьому рецепті зробимо смак супу більш насиченим і вишуканим. Куряче філе перед варінням запекти в духовці з приправами. Суп доповнимо коренем петрушки і лимоном.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 100 гр.
  • Рис – 60 гр.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимон – 20 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Курячий бульйон – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки, заздалегідь промите і обсушіть серветкою, посипати приправами на свій смак, змастити олією і запекти в духовці до готовності.

05e0f9e0f095a91d14c8a134cc1f9e84

Крок 2. Цибуля і зубки часнику очистити і дрібно нарізати.

34caebaeb0354cac7b3fd6ac414821da

Крок 3. Очищену морква подрібнити на великій терці.

0186582f47ac096cad6d12e4c2370e70

Крок 4. Очищений і промитий корінь петрушки нарізати тонкими слайсами. Цей інгредієнт можна використовувати і заморожений.

1affa8fddce8be74ba0ac81f2fd5d698

Крок 5. Для варіння супу взяти каструлю з товстим дном. У ній розігріти олію і трохи обсмажити подрібнені овочі.

2db5f3d135d0d317591233e2fe3aa121

Крок 6. Запечене куряче філе нарізати поперек волокон соломкою або брусочками.

92e15615afd2c447da7a0581cc9b7a79

Крок 7. До обсмажених овочів перекласти нарізане філе і залити все курячим бульйоном. Додати в каструлю промитий рис. Варити суп на невеликому вогні і до готовності рису. До кінця варіння в суп покласти лавровий лист, налити сік лимона і через пару хвилин вогонь вимкнути.

78918ef6bb2e7b7dc12eb709715f526e

Крок 8. Приготований суп з курячої грудки з рисом розлити по тарілках, доповнити дрібно нарізаною петрушкою, шматочком лимона і блюдо сервірувати до обіду. Смачного!

ad7ce9df92b0d6bcbdeadfcc2a458022

Суп з курки з рисом в мультиварці

Суп з курки з рисом в мультиварці, як і всі інші страви, готується просто. Рецепти такого супу не припускають попередню варіння бульйону, а всі інгредієнти відразу кладуться в чашу. У цьому рецепті вам пропонується дещо інший варіант. Курячі кістки томів в мультиварці 2 години, що дозволяє отримати дуже насичений бульйон. Рис вариться окремо, кладеться в тарілки і заливається бульйоном. Виходить смачно.

Час готування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Курячі кістки ( остова ) – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Рис відварний – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Остова курки, охолоджені або заздалегідь розморожені, добре промийте під проточною водою.

029a01b852b5d061e22a8bf76797e7dc

Крок 2. Перекладіть їх в мульти-чашу. Додайте цибулину з лушпинням і очищену моркву, розрізавши її на великі шматки. Залийте ці інгредієнти 2,5 літрами чистої води. Увімкніть програму « Тушкування », а якщо такий немає, то « Тушкування » на 1 годину.

6892c7a2f1dea53b0408b2500168dc52

Крок 3. Після закінчення цього часу в бульйон покладіть лавровий лист, будь-яку дрібно нарізану зелень, сіль з чорним перцем, закрийте кришку і продовжите підготовку на тій же програмі ще 1 годину.

04c9bc92f9f856928d32d6224e2c94f0

Крок 4. По завершенні програми у вас вийде ароматний насичений бульйон. М’ясо від кісточок буде легко відділятися.

a40a12e4af0fd9f11ba50302b2413eb8

Крок 5. Остови і морква витягніть з бульйону, кісточки видаліть і м’ясо розділіть на невеликі шматочки. Моркву наріжте невеликими кубиками. Заздалегідь відваріть до готовності будь-який рис. Бульйон через сито процідіть, щоб вийшов прозорим, і повторно доведіть до кипіння.

0d098bcca383c6da7d79197ee913cb0b

Крок 6. У супові тарілки покладіть відварений рис, нарізану моркву, шматочки відвареної курки і залийте гарячим курячим бульйоном.

067796c923624214b1ec2a854ff991a1

Крок 7. Приготований в мультиварці суп з курки з рисом можете сервірувати до обіду. Смачного!

595f46b08647fcdbf72c4c4f4ad53dcb

Курячий суп харчо з рисом

Курячий суп харчо з рисом наближений до варіанту класичного з м’ясом яловичини, адже в ньому повністю зберігаються вимоги до таких супів: густа консистенція, гострий смак і багато томата із зеленню і прянощами грузинської кухні. У цьому рецепті готуємо суп-харчо на курячої грудці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Рис – 40 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Томатна паста – 120 гр.
  • Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подачі:

  • Ткемалі – за смаком.
  • Лаваш грузинський – за смаком.
  • Кінза – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для супу-харчо підготувати згідно з рецептом, але кількість приправ можна змінити на свій смак. Відварити протягом 20 хвилин куряче філе, остудити і нарізати шматочками. Промитий рис замочити в холодній воді. Цибуля з часником почистити і дрібно нарізати разом з кінзою.

31b079f4a8c04b611fc4185c89152f3b

Крок 2. У сковорідці розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору цибулю, додати томатну пасту, налити 3 ложки бульйону, перемішати і потомити під кришкою кілька хвилин.

245c58aa6144033e61b1ae7bfd8ca1c0

Крок 3. Курячий бульйон повторно довести до кипіння, пересипати в нього замочений рис і поварити до готовності на маленькому вогні. Потім перекласти в бульйон засмажування, нарізане відварене куряче філе, додати спеції з лавровим листом, подрібненим часником і нарізаною кінзою. Суп перемішати, поварити 2 хвилини, зняти пробу, відкоригувавши смак і вогонь вимкнути.

728f73bd77c8be28d9c15737f66c3bb2

Крок 4. Приготований курячий суп-харчо з рисом відразу гарячим розлити по тарілках і сервірувати до обіду. До супу подати лаваш з соусом « Ткемалі » і свіжої кінзою. Смачного!

ae1608736fcf104af60f86c40b25cd4c

Курячий суп з овочами і рисом

Курячий суп з овочами і рисом передбачає використання не тільки таких традиційних інгредієнтів, як картопля з цибулею і морквою, але і доповнення його будь-якими сезонними або замороженими овочами, що робить блюдо легким, смачним і корисним. У цьому рецепті варимо суп на курячих спинках і беремо баклажани, солодкий перець і помідори. Готуємо суп без обсмажування овочів.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Курячі спинки – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Баклажани маленькі – 2 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Рис – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для супу. Овочі почистіть, і промийте під проточною водою.

465ac112fa16b1f22f50ffa897c00d22

Крок 2. Курячі спинки промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте 3 літрами чистої води, додайте очищені цибулину з морквою і поваримо протягом 25-30 хвилин від початку кипіння. Пінку з бульйону зніміть.

42176bcbce8f5152d89594c4092a9972

Крок 3. Всі вибрані овочі наріжте невеликими кубиками однакового розміру.

ca0b3a66c7f4db3f367718025da5be05

Крок 4. Зварені спинки витягніть з бульйону. М’ясо відокремите від кісток і розділіть на невеликі шматочки. Варену цибулину видаліть, а морква наріжте кубиками. Решта інгредієнти перекладіть в киплячий бульйон в такій послідовності: нарізку цибулі з промитим рисом і поварити 10 хвилин; нарізку картоплі з перцем і баклажанами і поварити 10 хвилин; нарізку помідор з вареною морквою, шматочками курки і поварити 10 хвилин. Потім в суп додайте на свій смак сіль з чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню, перемішайте, зніміть пробу і через пару хвилин вогонь вимкніть. Дайте супу 5-10 хвилин для настоювання.

dd37a87510823d515199ab63f411eb85

Крок 5. Приготований курячий суп з овочами і рисом розлийте по тарілках, доповніть сметаною і сервіруйте до обіду. Смачного!

cc681ad1a05d787b082a2866c331a014

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал