Курячий суп – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв у світовій кулінарії. Страва задовольняє низку потреб людини: від бажання насолодитися смаком та ароматом до отримання корисних поживних речовин, необхідних для здорового та збалансованого раціону. Страва відрізняється своєю простотою та доступністю у приготуванні. Суп може бути приготовлений з різних частин курки – грудки, стегенця, стегна або навіть крил. При цьому використання кісток та шкіри при варінні надає супу особливого смаку та багатства аромату. Курячий суп також є неймовірно корисною та поживною стравою. У складі супу міститься велика кількість білка, що є необхідним для зростання та відновлення клітин організму. Суп також може виконувати роль дієтичної страви, так як він має низький вміст жиру і калорій. Тому його рекомендують для людей, які стежать за своєю вагою або за дотримання дієти.
Простий курячий суп з вермішеллю
Простий курячий суп з вермішеллю – це легка і швидка страва, яку зможе приготувати навіть кулінар-початківець. Ароматний бульйон, ніжне куряче м’ясо та ситна вермішель, створюють збалансований смак супу. Подайте його з тостами чи свіжим хлібом, щоб насолодитися повноцінним обідом.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Курка – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Вермішель – 150 гр.
- Морквина –150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Вода – 2-3 л.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Птицю розрубуємо на сегменти середнього розміру та закидаємо у каструлю, заливаємо водою та ставимо на вогонь.
Крок 2. Воду доводимо до кипіння, видаляємо шумівкою піну та солимо, проварюємо на помірному вогні близько півгодини.
Крок 3. Очищаємо головку цибулі та дрібно нарізаємо.
Крок 4. За допомогою тертки з великими отворами подрібнюємо морквину.
Крок 5. Довгастими брусками нарізаємо картоплю.
Крок 6. Розігріваємо олію і протягом 5 хвилин обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і, помішуючи, пасеруємо овочі ще 5 хвилин.
Крок 7. Готове м’ясо перекладаємо в тарілку, бульйон висипаємо скибочки картоплі.
Крок 8. Через 10 хвилин у каструлю викладаємо засмажку та курячу м’якоть, відокремлену від кісток.
Крок 9. Засипаємо вермішель, добре перемішуємо і витримуємо на вогні до готовності макаронних виробів. Солимо та перчимо, орієнтуючись на свій смак.
Крок 10. Розливаємо страву по порційних супницях та подаємо. Смачного!
Курячий суп з домашньою локшиною та картоплею
Курячий суп з домашньою локшиною та картоплею – це справжня знахідка для любителів традиційних страв. Домашня локшина надає супу особливого колориту і неповторного смаку. А соковите куряче м’ясо та ніжна картопля роблять цей суп насиченою та ситною стравою для всієї родини.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Вода – 2 л.
- Гомілка куряча – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 70 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Олія виноградної кісточки – для смаження.
- Локшина домашня – 1 жменя
- Лавровий лист – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець запашний горошком – до смаку.
- Майоран – до смаку.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
- Горіх мускатний мелений – до смаку.
- Чебрець – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо та промиваємо бульби та коренеплоди, відміряємо необхідну кількість води та локшини.
Крок 2. Курку заливаємо водою, додаємо горошини перцю та лавр, варимо півгодини з моменту закипання, обов’язково знімаючи піну.
Крок 3. Солодкий перець, морква та цибулю ріжемо на кубики однакового розміру.
Крок 4. Розігріваємо олію виноградної скоринки та обсмажуємо на ній овочеве асорті, включаючи кукурудзу, 3-5 хвилин.
Крок 5. З готового бульйону витягуємо та остуджуємо ніжки. Засипаємо обсмажені овочі та кубики картоплі, солимо та проварюємо ще 15 хвилин.
Крок 6. Засипаємо локшину, доводимо до кипіння і тушкуємо ще 4 хвилини, помішуючи.
Крок 7. Після закінчення зазначеного часу суп приправляємо і при необхідності досолюємо. Повертаємо у каструлю волокна курки.
Крок 8. Розливаємо апетитну страву за піалами та насолоджуємося. Смачного!
Простий курячий суп з рисом
Простий курячий суп з рисом – це збалансована страва, яка відмінно підійде для вечері чи обіду. Витративши мінімум зусиль і продуктів, на вашому столі може виявитися навариста і поживна страва, яка сподобається кожному з рідних – гарантовано!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Курка – 300 гр.
- Рис –100 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вода – 2,5л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець запашний горошок – 10 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Кріп – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо заливаємо водою і проварюємо на помірному вогні близько 30 хвилин, для прозорості не забуваємо позбавлятися піни шумівкою.
Крок 2. Відварену курку розбираємо та висипаємо м’якоть у готовий бульйон.
Крок 3. Знімаємо шкірку з бульбою картоплі, ріжемо кубиками.
Крок 4. Відправляємо у каструлю.
Крок 5. Засипаємо ретельно промиту крупу, активно перемішуємо і доводимо до кипіння – зменшуємо нагрівання і тушкуємо 15-20 хвилин.
Крок 6. Довільно подрібнюємо очищену моркву.
Крок 7. На розігрітій олії обсмажуємо овочі до рум’яності та розм’якшення.
Крок 8. Перекладаємо засмажку у суп.
Крок 9. Доповнюємо страву сіллю, горошинами перцю, лавровим листом та рубаним кропом.
Крок 10. Вкотре доводимо до кипіння та запрошуємо родину для дегустації. Смачного!
Суп на курячому бульйоні з галушками
Суп на курячому бульйоні з галушками – це збалансована та ароматна страва, яка чудово вгамовує голод. Ніжні галушки, що плавають в ароматному бульйоні, додають цьому супу особливий шарм та ситість, після якої ви ще довго не відчуєте голоду. Подається з зеленню і посипається свіжим перцем.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Кріп – 3 гілки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – до смаку.
- Вода – 2,5л.
Для галушок:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 6 ст.
- Вода тепла –50 мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Курку та лаврушку заливаємо водою та варимо протягом півгодини, знімаючи пінку.
Крок 2. Очищаємо та промиваємо овочі, моркву натираємо на тертці, а цибулю з картоплею нарізаємо кубиками.
Крок 3. На розігрітій олії обсмажуємо 4-5 хвилин морквину з цибулею, не допускаючи підгоряння.
Крок 4. Висипаємо в бульйон пасерування та картопляні кубики.
Крок 5. Паралельно замішуємо тісто для галушок: з’єднуємо борошно, яке просіяли, воду, яйце і спеції.
Крок 6. Чайною ложкою набираємо тісто і викладаємо в бульйон, тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Крок 7. Посипаємо меленим перцем та кропом, даємо настоятися під кришкою 10-15 хвилин для розкриття всіх ароматів. Смачного!
Суп з курячими фрикадельками
Суп з курячими фрикадельками – це ситна та смачна страва, яка прикрасить будь-який стіл. Ароматні курячі фрикадельки, що плавають в ароматному бульйоні з овочами, роблять цей суп особливо апетитним. Подається з зеленню та порцією охолодженої сметани.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 2,5л.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Корнішони – 150 гр.
- Сіль – до смаку
- Перець чорний мелений – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед у каструлю наливаємо воду і поміщаємо на вогонь. Для фрикадельок змішуємо фарш з рубаною цибулею, чорним перцем та сіллю.
Крок 2. Вологі руки ліпимо м’ясні кульки і по одному занурюємо в окріп, зменшуємо нагрівання до мінімуму і готуємо під кришкою 25-30 хвилин.
Крок 3. Після закінчення зазначеного часу додаємо пасту з протертих томатів.
Крок 4. Засипаємо кільця корнішонів.
Крок 5. Додаємо терту на тертці моркву та кубики картоплі, перемішуємо та тушкуємо до м’якості овочів.
Крок 6. У момент коли всі інгредієнти готові, доповнюємо суп зеленню, сіллю та меленим перцем.
Крок 7. Доводимо до кипіння і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення!
Курячий суп з плавленим сиром
Курячий суп з плавленим сиром – це апетитна перша страва, яка радує своїм смаком та ніжністю. Шматочки ніжного курячого філе та кубиків овочів чудово поєднуються з плавленим сиром, надаючи супу насичений смак та неповторний аромат, а також оригінальну текстуру.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Сирок плавлений – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед куряче філе заливаємо водою і проварюємо, знімаючи шумівкою піну протягом 30 хвилин. Не гаючи часу, натираємо на тертці моркву і дрібно ріжемо цибулю.
Крок 2. Очищаємо та обполіскуємо картоплю та ріжемо кубиками.
Крок 3. Виймаємо м’ясо з бульйону, остуджуємо та розбираємо. У каструлю закидаємо сіль, горошини перцю, лавр та картоплю – варимо 15 хвилин.
Крок 4. Паралельно розтоплюємо вершкове масло|| і обсмажуємо цибулю до прозорості, всипаємо морквину і обсмажуємо компоненти ще кілька хвилин.
Крок 5. Пасерування викладаємо до практично готової картоплі.
Крок 6. Додаємо нарізане філе.
Крок 7. Сир натираємо на тертці і засипаємо в каструлю, помішуємо до розплавлення і досолюємо.
Крок 8. Сирний суп подаємо до столу в порційних піалах, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Курячий суп-пюре
Курячий суп-пюре – це ніжна і бархатиста страва, яка радує своїм яскравим смаком та ароматом. Куряче м’ясо у поєднанні з картоплею та цибулею створює ідеальну основу для апетитного супу-пюре. Така страва відмінно підходить для холодних осінніх та зимних днів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2,8л.
Інгредієнти:
- Вода – 2 л.
- Картопля – 6 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія рослинна – 50 мл.
- Курка копчена – 500 гр.
- Сіль – до смаку.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо шкірку та лушпиння з моркви та цибулі, промиваємо та довільно нарізаємо.
Крок 2. Картоплю чистимо і ріжемо кубиком, заливаємо окропом і ставимо на середній вогонь.
Крок 3. На розігрітій олії пасеруємо цибулю, моркву та кубики кабачка (без шкірки).
Крок 4. У киплячий овочевий бульйон перекладаємо вміст сковороди.
Крок 5. Копчену птицю нарізаємо або розбираємо по волокнах.
Крок 6. Овочевий склад солимо і перчимо, пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Крок 7. У порційні тарілки розкладаємо птаха та заливаємо супом-пюре. Смачного!
Курячий суп з грибами
Курячий суп з грибами – це смачна та ситна страва, яка чудово підійде для поживного прийому їжі. Ніжне куряче м’ясо, ароматні гриби та овочі створюють витончений смак супу, який радуватиме всю родину. Цей суп не тільки смачний, але ще й корисний завдяки величезній кількості вітамінів і мінералів.
Час приготування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Курка – 350 гр.
- Вода – 1,5л.
- Печериці – 150 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Зелень – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо заливаємо водою і відварюємо до готовності, виймаємо на тарілку і розбираємо по волокнах, повертаємо в каструлю та солимо.
Крок 2. Досить великими часточками ріжемо картоплю, висипаємо в бульйон і варимо 15-20 хвилин.
Крок 3. Печериці розрізаємо на пластини і відправляємо в суп через 10 хвилин, після картоплі.
Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю та солодкий перець, натираємо на тертці моркву, слайсами ріжемо помідори.
Крок 5. Обсмажуємо овочеве асорті на розігрітій олії 5-7 хвилин.
Крок 6. Викладаємо засмажку в бульйон і тушкуємо до готовності всіх складових. Солимо та перчимо.
Крок 7. Розлив по піалах, доповнюємо свіжою зеленню. Знімаємо пробу та насолоджуємося. Смачного!
Курячий суп з цвітною капустою
Курячий суп з цвітною капустою – це корисна і неймовірно смачна перша страва, яка не тільки позбавить вас від голоду, але ще й зарядить енергією до самого вечора. Велика кількість клітковини, що міститься в овочах, наситить вас корисними речовинами, макро та мікроелементами.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Капуста цвітна – 1 виделок
- Картопля – 4 шт.
- Шпинат – 1 пучок
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Вода – 2,5л.
- Сіль – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Необхідний продуктовий набір викладаємо на робочий стіл.
Крок 2. У каструлю відправляємо кубики картоплі та куряче філе, додаємо лавр і сіль – заливаємо водою та варимо, прикривши кришкою на середньому нагріванні, близько 20 хвилин.
Крок 3. На олії 3-4 хвилини обсмажуємо дрібні кубики моркви, засипаємо кільця зеленої цибулі і прогріваємо всі разом.
Крок 4. Засмаження викладаємо в бульйон разом з промитим листям шпинату.
Крок 5. Додаємо невеликі суцвіття цвітної капусти, доводимо до кипіння та готуємо ще 7-9 хвилин.
Крок 6. Страву розливаємо по тарілках та доповнюємо половинками відварених яєць. Дегустуємо!