Кекси з яблуками – найпопулярніший і найсмачніший варіант у широкій лінійці цієї домашньої випічки. Основу тіста для яблучних кексів складають борошно, цукор, яйця та вершкове масло, а яблука шматочками або у вигляді пюре дають десерту яблучний смак та аромат. Для особливого смаку до кексів додається кориця з ваніллю. Технологія гранично проста і рецепти можна вибрати, на власний смак.
Сирний кекс з яблуками в духовці
Сирний кекс з яблуками в духовці подібний до класичної яблучної шарлотки, але набагато смачніше, тому що тісто інше. У цьому рецепті замішуємо тісто на звичайних інгредієнтах для кексу, і додаємо до нього сир. Яблука нарізаємо та викладаємо поверх тіста. Випікаємо у духовці та у великій формі, одним пирогом. Спечений кекс вийде з ніжною вологою текстурою та хрусткою скоринкою.
Кекси з яблуками у силіконових формах
Кекси з яблуками можна сформувати у вигляді пирога, а можна приготувати і в силіконових формах, що буде і оригінальною окрасою чайного столу, а смак та ніжна текстура десерту не зміниться. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на сметані. Яблука наріжемо шматочками і додамо до тіста, а випічку доповнимо штрейзельною крихтою. Такий десерт порадує ваших близьких та особливо дітей.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 7.
Складові:
- Яйце – 3 шт.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Сметана – 125 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Розпушувач – 15 гр.
- Яблуко – 2 шт.
Посипання:
- Вершкове масло – 50 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука для кексу промийте, зніміть шкірку та наріжте невеликими кубиками.
Крок 2. У посуд для замісу тіста покладіть сметану та бажано жирну.
Крок 3. Розбийте до неї два курячі яйця.
Крок 4. Насипте цукор звичайний у зазначеній у рецепті кількості.
Крок 5. Потім насипте розпушувач з ванільним цукром.
Крок 6. Покладіть до цих інгредієнтів шматочок розм’якшеного вершкового масла і міксером на невеликій швидкості перемішайте все в однорідну масу.
Крок 7. Потім у цю масу насипте борошно, що просіює через сито, і замісіть тісто.
Крок 8. У замішане тісто перекладіть яблучну нарізку і все ще раз перемішайте.
Крок 9. В окрему піалу перекладіть усі інгредієнти для посипання.
Крок 10. Виделкою або руками їх перетріть до стану дрібної крихти, яка називається штрейзельною.
Крок 11. Замішане тісто з яблуками розкладіть у підготовлені силіконові формочки, заповнюючи їх тільки на 2/3 об’єму.
Крок 12. Всі кекси у формах рівномірно посипте приготованою крихтою.
Крок 13. Силіконові формочки з яблучними кексами поставте на лист і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Спечені кекси трохи остудіть, витягніть із форм і можете сервірувати до столу. Смачної та вдалої випічки!
Кекс з яблуками та корицею
Кекс з яблуками та корицею, цей класичний тандем, відрізняється особливим ароматом, смаком, в міру вологою текстурою та хрусткою скоринкою. Випікаються кекси як у прямокутній чи круглій з виступом формі, так і у спеціальних формах, що на смак випічки не впливає. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на збитих яйцях, цукрі та муці з розпушувачем. Яблука наріжемо, змішаємо з корицею і додамо тісто.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порція: 10 шт.
Складові:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Борошно – 60 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
- Олія – 30 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для кексу відміряти у зазначеній у рецепті кількості.
Крок 2. Яблуко очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками, адже їх змішуватимемо з тістом.
Крок 3. Яблучну нарізку в окремій піалі змішати з меленою корицею.
Крок 4. У посуд для замісу тіста розбити курячі яйця, насипати до них цукор і збити міксером в пишну масу.
Крок 5. До збитих яєць налити 30 мл олії і все просто перемішати.
Крок 6. Борошно разом із розпушувачем через сито насипати в рідку основу тіста.
Крок 7. Потім міксером замісити тісто до однорідного стану, і консистенція повинна вийти досить рідкою.
Крок 8. У тісто перекласти нарізані яблука з корицею і ще раз акуратно перемішати.
Крок 9. Замішане тісто перелити в одну велику або маленьку форму для випічки, заповнюючи на 2/3 об’єму. Випікати кекс/кекси в духовці при 170 градусах протягом 20 хвилин до готовності. Спечений десерт остудити, декорувати на свій смак і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Кекс на кефірі з яблуками
Кефірне тісто у будь-якому варіанті виконання є гарною основою для будь-якої домашньої випічки і в цьому рецепті вам пропонується приготувати кекс на кефірі з яблуками. Таке тісто добре піднімається і робить десерт ніжним та повітряним. Інгредієнти для тіста, крім кефіру, беремо звичайні: борошно, яйця, цукор та олію замість вершкового масла. Яблука нарізаємо шматочками та додаємо в тісто.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Олія – 100 мл.
- Борошно – 2 ст.
- Яблуко – 2 шт.
- Кориця – 1 ч.л.
- Ваніль – ½ ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 1 тріска.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця з цукром помістіть у посуд для замісу тіста.
Крок 2. Збийте їх міксером у пишну масу протягом 5 хвилин.
Крок 3. До цієї маси налийте кефір кімнатної температури, насипте соду з щіпкою солі, ваніль і додайте олію.
Крок 4. Потім ці інгредієнти перемішайте міксером.
Крок 5. Борошно просійте через сито, пересипте в масу кефіру і замісіть тісто також міксером.
Крок 6. Яблука краще кислі, щоб їх смак відчувався яскравіше, промийте, наріжте маленькими кубиками і перемішайте з корицею. Потім перекладіть їх у тісто кефіру, і все перемішайте ще раз.
Крок 7. Тісто з яблуками перелийте у спеціальну форму для кексу. Випікайте в духовці при 200 градусах і протягом 30 хвилин. Спечений кекс на кефірі з яблуками остудіть, витягніть з|із| форми, декоруйте на свій розсуд і подайте до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Кекс з яблуками та бананами
З безлічі варіантів випічки кексів у цьому незвичайному рецепті вам пропонується приготувати кекс з яблуками та бананами для правильного або дієтичного харчування. Замісимо тісто на гречаному борошні з додаванням банана та меду замість цукру. Нарізані часточками яблука покладемо у форми поверх тіста і доповнимо смак десерту волоськими горіхами та корицею. Банани, особливо перестиглі, текстуру кексу збережуть вологою і пухкою, а смак гречаного борошна не відчуватиметься.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 8.
Складові:
- Банан – 1 шт.
- Кориця – 1 ч.л.
- Мед – 3 ст.
- Борошно гречневе – 1 ст.
- Горіхи грецькі – до смаку.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Ваніль – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зрілий та м’який банан очистіть від шкірки, покладіть у посуд для замісу тіста та виделкою розімніть.
Крок 2. До розім’ятого банана розбийте три курячі яйця і додайте рідкий мед. Ці інгредієнти виделкою або вінчиком перемішайте.
Крок 3. В інший посуд насипте вказану в рецепті кількість сухих інгредієнтів: гречаного борошна, кориці та розпушувача. Їх добре перемішайте і суміш просійте через сито.
Крок 4. Суху суміш ще раз через сито пересипте до рідкої основи і вилкою або міксером замісіть тісто.
Крок 5. На свій смак у замішане тісто можете додати подрібнені волоські горіхи.
Крок 6. Замішане тісто викладіть у силіконові формочки або одну велику, застеливши її шматочком паперу. Яблука наріжте часточками і покладіть їх поверх тіста.
Крок 7. Випікайте десерт у духовці, розігрітій до 180-190 градусів протягом 40 хвилин. Спечені кекси з яблуками та бананами остудіть, витягніть із форми та можете подати до чаю. Смачного!