Карась в сметані в духовці – 4 смачні рецепти приготування запечених карасів з фото

Карась в сметані в духовці – це проста і смачна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготована таким чином річкова риба виходить дуже ніжною і в міру рум’яною. Для вас ми зібрали кращі кулінарні ідеї з покроковим описом для запікання карасів. Обов’язково беріть на замітку і радуйте своїх рідних!

Карась в сметані з цибулею в духовці

Карась в сметані з цибулею в духовці приємно здивують апетитним ароматом, яскравим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати річкову рибу по нашому перевіреному рецепту. Здивуйте своїх близьких цікавим обідом або вечерею. Готову страву можна подавати зі свіжими овочами та іншими гарнірами.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Карась – 5 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу старанно очищаємо і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Робимо на рибі надрізи. Добре її збризкувалися лимонним соком і залишаємо на 20 хвилин. Це дозволить прибрати річковий запах карасів.

Крок 3. В окремому посуді змішуємо сметану з подрібненою петрушкою, сіллю і чорним молотим перцем. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Добре обмазуємо рибу отриманим соусом.

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його кільцями середньої товщини.

Крок 6. Обмазуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо на дно цибулю, на нього кладемо рибу, обмазану сметаною.

Крок 7.  Ставимо блюдо на 30 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку. Після рибу поливаємо виділився цибульним соком і ставимо в духовку ще на 20 хвилин.

Крок 8. Соковиті і ароматні карасі в сметані з цибулею готові. Подавайте їх до столу!

Карась зі сметаною, запечені в фользі

Карась зі сметаною, запечені в фользі, послужать яскравим і апетитним частуванням для всієї родини. Така страва точно урізноманітнює ваше звичне меню. Готова риба виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Подавайте її з вашими улюбленими гарнірами, овочами або зеленню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карась – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сметана ( майонез ) – 2 ст.л.
  • Лимон – 3 кружечка.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо карасів, після натираємо їх сіллю, чорним молотим перцем і спеціями для риби. Натираємо зсередини і зовні, після залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Крок 2. Півкільцями нарізаємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії до рум’янцю.

Крок 3. Промиваємо пучок зелені і дрібно ріжемо його ножем.

Крок 4. Відміряємо, вказане кількість сметани або майонезу і перемішуємо її з подрібненим часником.

Крок 5. Рибу перекладаємо на деко з фольгою. Всередину кладемо цибулю із зеленню. Обмазуємо заготовки сметаною.

Крок 6. Щільно загортаємо заготовки в фольгу. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Ніжні і соковиті карасі в сметані готові. Подавайте до столу з гарніром!

Карась з картоплею в сметані в духовці

Карась з картоплею в сметані в духовці – це смачне і ситне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Готову страву можна подавати до столу зі свіжими овочами або просто так. Завдяки додаванню картоплі, додатково готувати гарнір не доведеться. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Карась великий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оцет винний – 5 мл.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарненько очищаємо великого карася і промиваємо його під водою.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Подрібнений цибулю ошпарюємо окропом пару хвилин, після воду зливаємо.

Крок 4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Відварюємо його до напівготовності.

Крок 5. До цибулі додаємо сметану, сіль і дві столові ложки борошна.

Крок 6. Все ретельно перемішуємо.

Крок 7. Рибку гарненько промиваємо зсередини.

Крок 8. Робимо на тушці поперечні надрізи.

Крок 9. Посипаємо карася сіллю і поливаємо винним оцтом.

Крок 10. Обвалюємо продукт в борошні, що залишилось.

Крок 11. Розігріваємо сковороду з олією.

Крок 12. Викладаємо в масло підготовлену рибу.

Крок 13. Обсмажуємо її з обох сторін до яскравого рум’янцю. Така процедура прибере дрібні кісточки і додасть приємний золотистий відтінок.

Крок 14. Форму для запікання устилаємо фольгою.

Крок 15. Вливаємо частина сметанного соусу на фольгу. Кладемо сюди рибу.

Крок 16. Доповнюємо рибу часточками картоплі.

Крок 17. Заливаємо все це залишилися соусом.

Крок 18. Закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 19. Відправляємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 20. Соковитий і ароматний карась з картоплею в сметані готовий. Перекладайте на тарілки і подавайте до столу!

Карась без кісток, запечені в сметані

Карась без кісток, запечені в сметані – це дуже ніжне, смачне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Приготована таким способом річкова риба нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Карась – 1 кг.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Борошно – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Карась гарненько промиваємо і очищаємо. Видаляємо всі нутрощі.

Крок 2. Акуратно зрізаємо плавники, голови і хвости.

Крок 3. На підготовлених тушках робимо неглибокі надрізи.

Крок 4. Перекладаємо рибу в глибоку миску. За смаком посипаємо її сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. Поливаємо інгредієнт лимонним соком. Гарненько все перемішуємо.

Крок 6. Далі кожен шматочок обвалюємо в борошні.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і кладемо сюди рибу.

Крок 8. Обсмажуємо продукт до рум’янцю з обох сторін. Ця процедура наділить карасів не тільки золотистою скоринкою, але і видалить дрібні кісточки.

Крок 9. Перекладаємо обсмажену рибу в форму для запікання.

Крок 10. Добре промазуємо кожен шматок сметаною.

Крок 11. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Апетитні карасі в сметані без кісточок готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал