Хек на сковороді – це дуже смачна і нескладна в приготуванні ідея для домашнього столу. Приготувати апетитну рибу можна самими різними способами. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з семи покрокових рецептів з фото. Готові частування яскраво доповнять ваш обідній стіл або сімейна вечеря. Беріть на замітку!
Хек з цибулею і морквою на сковороді
Хек з цибулею і морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком і дивним ароматом. Готова страва подавайте до обіду, доповнивши вашими улюбленими гарнірами. Для приготування рибного частування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Хек – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Борошно – для панірування.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасті цибулини і нарізаємо їх дрібними кубиками.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості, після доповнюємо її тертою морквою. Готуємо все разом ще пару хвилин.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо під водою тушки хека. Обговорюємо паперовими рушниками.
Крок 4. Натираємо рибу сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 5. Далі рибку добре обвалюємо в борошні.
Крок 6. Опускаємо хек в сковороду, розігріту з великою кількістю олії.
Крок 7. Обсмажуємо рибу до яскравого рум’янцю з усіх боків, після викладаємо на тарілку разом з цибулею і морквою.
Крок 8. Хек з цибулею і морквою на сковороді готовий. Пригощайтеся!
Смажений хек в борошні
Смажений хек в борошні виходить неймовірно соковитим всередині, рум’яним і хрустким зовні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматної зеленню, свіжими овочами або соліннями. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Хек – 5 шт.
- Борошно – для панірування.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її порційними шматочками.
Крок 2. Висипаємо в плоску тарілку борошно, перемішуємо її з сіллю і спеціями.
Крок 3. Кожен шматочок хека потрібно обваляти в борошняної суміші.
Крок 4. Перекладаємо заготовки на сковороду, розігріту з олією.
Крок 5. Смажимо рибні шматочки до яскравої золотистої скоринки з усіх боків. Стежимо, щоб хек не підгорів.
Крок 6. Перекладаємо частування на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру. Далі частування можна викладати на сервірувальну тарілку.
Крок 7. Смажений хек в борошні готовий. Подавайте до столу і пробуйте!
Хек, тушкований з цибулею на сковороді
Хек, тушкований з цибулею на сковороді, приємно здивує вас своєю соковитою і апетитним ароматом. Подавайте яскраве рибне блюдо, доповнивши свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт і урізноманітнюйте своє меню.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Хек – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Йогурт натуральний – 3 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.
Крок 2. Очищаємо рибу від нутрощів і плавників. Видаляємо голови і хвости. Добре промиваємо під водою.
Крок 3. Підготовлену рибу нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо в сковороді на олії до рум’янцю. Солимо до смаку.
Крок 4. На обсмажену рибу викладаємо цибулю.
Крок 5. Дрібно нарізаємо твердий сир і перемішуємо його з натуральним йогуртом.
Крок 6. Поливаємо заготівлею рибу з цибулею. Тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Крок 7. Хек, тушкований з цибулею на сковороді, готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Хек з овочами на сковороді
Хек з овочами на сковороді порадує вас своїм соковитим смаком і дивним ароматом. Подавайте яскраве рибне блюдо з хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Хек – 0,7 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кінза – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – 1 щіпка.
- Насіння коріандру – 1 ч.л.
- Борошно – 0,5 ст.
- Часник – 2 зубчика.
- Сік лимонний – 2 ст.л.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо і промиваємо рибу.
Крок 2. Після продукт нарізаємо порційними шматочками.
Крок 3. Рибні шматочки посипаємо чорним молотим перцем і поливаємо їх лимонним соком. Ми залишаємо на 20 хвилин.
Крок 4. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.
Крок 5. М’якоть томатів дрібно подрібнюємо.
Крок 6. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і натираємо на терці морквину.
Крок 7. Мариновані шматочки риби обвалюємо в борошні.
Крок 8. Обсмажуємо рибу на олії до яскравого рум’янцю.
Крок 9. Перекладаємо продукт на тарілку.
Крок 10. Тепер в маслі обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Тушкуємо до м’якого стану.
Крок 11. Доповнюємо овочі ароматними спеціями зі списку. Перемішуємо і тушкуємо одну хвилину.
Крок 12. Сюди ж відправляємо подрібнені помідори. Тушкуємо ще дві хвилини.
Крок 13. Подрібнюємо петрушку і кінзу.
Крок 14. Викладаємо зелень в овочеву масу. Тушкуємо хвилину. Солимо і перчимо.
Крок 15. Викладаємо до овочів обсмажену рибу.
Крок 16. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Крок 17. Очищаємо від насіння болгарський перець, дрібно нарізаємо його.
Крок 18. Кладемо подрібнений перець в блюдо. Тушкуємо до готовності ще 10 хвилин.
Крок 19. Хек з овочами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Тушкований хек в сметані
Тушкований хек в сметані виходить неймовірно соковитим, ніжним і поживним. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматної зеленню, свіжими овочами або соліннями. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Хек – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 150 мл.
- Борошно – 1 ст.л. + 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Коріандр – 0,5 ч.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
- Порошок часниковий – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її порційними шматочками.
Крок 2. В окремій тарілці з’єднуємо вказану кількість борошна, сіль і коріандр. Гарненько перемішуємо.
Крок 3. Обвалюємо рибні шматочки в борошні і викладаємо на сковороду з олією. Готуємо до рум’янцю.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, воду, сіль, перець, паприку і сушений часник. Добре все перемішуємо.
Крок 5. Прибираємо рибу з сковороди і обсмажуємо тут подрібнену цибулю з морквою. Всипаємо чайну ложку борошна.
Крок 6. Викладаємо до овочів рум’яну рибку. Заливаємо все це сметанним соусом і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні близько 15-20 хвилин.
Крок 7. Тушкований хек в сметані готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!
Хек в томатному соусі
Хек в томатному соусі порадує вас цікавим смаком, апетитним видом і поживністю. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе хека – 0,5 кг.
- Паста томатна – 1 ч.л.
- Вода – 250 мл.
- Борошно – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець запашний горошок – 3 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і нарізаємо філе хека. Солимо продукт і посипаємо чорним молотим перцем.
Крок 2. Томатну пасту розводимо у воді.
Крок 3. Сюди ж додаємо одну столову ложку борошна. Ретельно перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 4. Частину, що борошно яке залишилось висипаємо на рибу. Перемішуємо.
Крок 5. Викладаємо рибні шматочки в сковороду з олією. Обсмажуємо протягом 5 хвилин до рум’янцю.
Крок 6. Заливаємо блюдо томатною сумішшю і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
Крок 7. Додаємо в заготівлю горошини запашного перцю і подрібнений кріп. Прибираємо з плити.
Крок 8. Хек в томатному соусі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Хек в вершковому соусі
Хек в вершковому соусі – це дивно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі сім’ї. Риба, приготована таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Хек – 0,5 кг.
- Вершки 20% – 250 мл.
- Часник – 3 зубчика.
- Шпинат – 150 гр.
- Цедра лимона – 2 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Хек попередньо розморожуємо, очищаємо, промиваємо і нарізаємо порційними шматочками.
Крок 2. Підготуємо інші продукти: вершки, зубчики часнику, лимонну цедру і шпинат ( можна використовувати заморожений ).
Крок 3. Подрібнюємо часник і обсмажуємо його на олії разом з лимонною цедрою до появи яскравого аромату.
Крок 4. Викладаємо в ароматне масло рибні шматочки. Солимо їх і тушкуємо під кришкою.
Крок 5. Коли риба змінить колір, додаємо до неї шпинат. Продовжуємо томити.
Крок 6. Після готовності риби вливаємо вершки. Тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 7. Хек в вершковому соусі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу.