Хек на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Хек на сковороді – це дуже смачна і нескладна в приготуванні ідея для домашнього столу. Приготувати апетитну рибу можна самими різними способами. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з семи покрокових рецептів з фото. Готові частування яскраво доповнять ваш обідній стіл або сімейна вечеря. Беріть на замітку!

Хек з цибулею і морквою на сковороді

Хек з цибулею і морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком і дивним ароматом. Готова страва подавайте до обіду, доповнивши вашими улюбленими гарнірами. Для приготування рибного частування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Хек – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Борошно – для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасті цибулини і нарізаємо їх дрібними кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості, після доповнюємо її тертою морквою. Готуємо все разом ще пару хвилин.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо під водою тушки хека. Обговорюємо паперовими рушниками.

Крок 4. Натираємо рибу сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. Далі рибку добре обвалюємо в борошні.

Крок 6. Опускаємо хек в сковороду, розігріту з великою кількістю олії.

Крок 7. Обсмажуємо рибу до яскравого рум’янцю з усіх боків, після викладаємо на тарілку разом з цибулею і морквою.

Крок 8. Хек з цибулею і морквою на сковороді готовий. Пригощайтеся!

Смажений хек в борошні

Смажений хек в борошні виходить неймовірно соковитим всередині, рум’яним і хрустким зовні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматної зеленню, свіжими овочами або соліннями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хек – 5 шт.
  • Борошно – для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її порційними шматочками.

Крок 2. Висипаємо в плоску тарілку борошно, перемішуємо її з сіллю і спеціями.

Крок 3. Кожен шматочок хека потрібно обваляти в борошняної суміші.

Крок 4. Перекладаємо заготовки на сковороду, розігріту з олією.

Крок 5. Смажимо рибні шматочки до яскравої золотистої скоринки з усіх боків. Стежимо, щоб хек не підгорів.

Крок 6. Перекладаємо частування на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру. Далі частування можна викладати на сервірувальну тарілку.

Крок 7. Смажений хек в борошні готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

Хек, тушкований з цибулею на сковороді

Хек, тушкований з цибулею на сковороді, приємно здивує вас своєю соковитою і апетитним ароматом. Подавайте яскраве рибне блюдо, доповнивши свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт і урізноманітнюйте своє меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хек – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Йогурт натуральний – 3 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.

Крок 2. Очищаємо рибу від нутрощів і плавників. Видаляємо голови і хвости. Добре промиваємо під водою.

Крок 3. Підготовлену рибу нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо в сковороді на олії до рум’янцю. Солимо до смаку.

Крок 4. На обсмажену рибу викладаємо цибулю.

Крок 5. Дрібно нарізаємо твердий сир і перемішуємо його з натуральним йогуртом.

Крок 6. Поливаємо заготівлею рибу з цибулею. Тушкуємо ще близько 7 хвилин.

Крок 7. Хек, тушкований з цибулею на сковороді, готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Хек з овочами на сковороді

Хек з овочами на сковороді порадує вас своїм соковитим смаком і дивним ароматом. Подавайте яскраве рибне блюдо з хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хек – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – 1 щіпка.
  • Насіння коріандру – 1 ч.л.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сік лимонний – 2 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо і промиваємо рибу.

Крок 2. Після продукт нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Рибні шматочки посипаємо чорним молотим перцем і поливаємо їх лимонним соком. Ми залишаємо на 20 хвилин.

Крок 4. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.

Крок 5. М’якоть томатів дрібно подрібнюємо.

Крок 6. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і натираємо на терці морквину.

Крок 7. Мариновані шматочки риби обвалюємо в борошні.

Крок 8. Обсмажуємо рибу на олії до яскравого рум’янцю.

Крок 9. Перекладаємо продукт на тарілку.

Крок 10. Тепер в маслі обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Тушкуємо до м’якого стану.

Крок 11. Доповнюємо овочі ароматними спеціями зі списку. Перемішуємо і тушкуємо одну хвилину.

Крок 12. Сюди ж відправляємо подрібнені помідори. Тушкуємо ще дві хвилини.

Крок 13. Подрібнюємо петрушку і кінзу.

Крок 14. Викладаємо зелень в овочеву масу. Тушкуємо хвилину. Солимо і перчимо.

Крок 15. Викладаємо до овочів обсмажену рибу.

Крок 16. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

Крок 17. Очищаємо від насіння болгарський перець, дрібно нарізаємо його.

Крок 18. Кладемо подрібнений перець в блюдо. Тушкуємо до готовності ще 10 хвилин.

Крок 19. Хек з овочами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Тушкований хек в сметані

Тушкований хек в сметані виходить неймовірно соковитим, ніжним і поживним. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматної зеленню, свіжими овочами або соліннями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Хек – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Борошно – 1 ст.л. + 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Порошок часниковий – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її порційними шматочками.

Крок 2. В окремій тарілці з’єднуємо вказану кількість борошна, сіль і коріандр. Гарненько перемішуємо.

Крок 3. Обвалюємо рибні шматочки в борошні і викладаємо на сковороду з олією. Готуємо до рум’янцю.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, воду, сіль, перець, паприку і сушений часник. Добре все перемішуємо.

Крок 5. Прибираємо рибу з сковороди і обсмажуємо тут подрібнену цибулю з морквою. Всипаємо чайну ложку борошна.

Крок 6. Викладаємо до овочів рум’яну рибку. Заливаємо все це сметанним соусом і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні близько 15-20 хвилин.

Крок 7. Тушкований хек в сметані готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Хек в томатному соусі

Хек в томатному соусі порадує вас цікавим смаком, апетитним видом і поживністю. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе хека – 0,5 кг.
  • Паста томатна – 1 ч.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і нарізаємо філе хека. Солимо продукт і посипаємо чорним молотим перцем.

Крок 2. Томатну пасту розводимо у воді.

Крок 3. Сюди ж додаємо одну столову ложку борошна. Ретельно перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Частину, що борошно яке залишилось висипаємо на рибу. Перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо рибні шматочки в сковороду з олією. Обсмажуємо протягом 5 хвилин до рум’янцю.

Крок 6. Заливаємо блюдо томатною сумішшю і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин.

Крок 7. Додаємо в заготівлю горошини запашного перцю і подрібнений кріп. Прибираємо з плити.

Крок 8. Хек в томатному соусі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Хек в вершковому соусі

Хек в вершковому соусі – це дивно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі сім’ї. Риба, приготована таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Хек – 0,5 кг.
  • Вершки 20% – 250 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Шпинат – 150 гр.
  • Цедра лимона – 2 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Хек попередньо розморожуємо, очищаємо, промиваємо і нарізаємо порційними шматочками.

Крок 2. Підготуємо інші продукти: вершки, зубчики часнику, лимонну цедру і шпинат ( можна використовувати заморожений ).

Крок 3. Подрібнюємо часник і обсмажуємо його на олії разом з лимонною цедрою до появи яскравого аромату.

Крок 4. Викладаємо в ароматне масло рибні шматочки. Солимо їх і тушкуємо під кришкою.

Крок 5. Коли риба змінить колір, додаємо до неї шпинат. Продовжуємо томити.

Крок 6. Після готовності риби вливаємо вершки. Тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 7. Хек в вершковому соусі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал