Дріжджове тісто для пирога – 10 найкращих рецептів у духовці з покроковими фото

a6ad1e11a9ae02fdc5d7de6c8266726a

Дріжджове тісто для пирога – основа для повітряної випічки у духовці. Завдяки цим рецептам дріжджового тіста, у вас вийдуть дуже смачні та пишні пироги. Готується воно нескладно, з доступних інгредієнтів та під силу кожному. За невеликий проміжок часу на столі буде чудова страва, яка порадує кожного члена вашої родини та гостей.

Здобне дріжджове тісто для пирога в домашніх умовах

У тепле молоко додаються дріжджі, цукор, все перемішується та залишається у теплі. Далі туди додаються яйця, ванілін, розтоплене вершкове масло та борошно. Тісто добре вимішується і ставиться у тепле місце. Усього воно підходить тричі, після чого з нього можна пекти пиріг.

1828bbab575ef7c947acd758a84480a6

Тісто для пирога із сухими дріжджами

Молоко прогрівається з водою, туди додається цукор, сухі дріжджі та все залишається на 10 хвилин. Окремо змішується борошно з сіллю, олією, содою та сметаною. Далі туди додається опара, маргарин, борошно, що залишилося, і замішується тісто. Воно виходить дуже ніжним.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Молоко – 200мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Сметана – 3 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Маргарін – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 800 гр.-1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку змішуємо молоко з водою і прогріваємо все до теплого стану. Далі додаємо туди цукровий пісок, сухі дріжджі та добре перемішуємо. Потім накриваємо ємність рушником і відставляємо убік на 10 хвилин.

005240e5ab99d9f693ec9a95f4291b53

Крок 2. У глибоку ємність просіюємо дві склянки борошна. Додаємо туди сіль, олію, соду та сметану.

fff38cf1c47ad633dce3d0ff23aa1969

Крок 3. Далі вливаємо дріжджі, що оживилися.

051d1c9c22d865b847bbc82fea5f95f8

Крок 4. Маргарин злегка розтоплюємо в мікрохвильовій печі, даємо йому охолонути, вливаємо в суміш і ретельно перемішуємо.

c81b6fdfecd5aeee2afd645c29d06a6d

Крок 5. Тепер насипаємо ще одну склянку борошна, що просіює, і починаємо вимішувати тісто руками. Воно має трохи прилипати до рук.

94c9304e2e89aca228ed648ff984989c

Крок 6. Майже готове тісто змащуємо олією, накриваємо вологим рушником і ставимо в злегка розігріту духовку на 30 хвилин. Тісто любить тепло та боїться протягів. Можемо починати пекти пиріг. Смачного!

036a971911b341c133c3b0bcae84e817

Тісто зі свіжими дріжджами для пирога

До свіжих дріжджів додається цукор, тепла вода, все розмішується і залишається на 10 хвилин. В окремій ємності змішується борошно з сіллю, водою, дріжджами і замішується тісто. Наприкінці до нього додається рослинна олія, і вона вирушає в тепле місце на одну годину.

Час приготування: 1 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 900 гр.-1 кг.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст.
  • Олія – 80 мл.
  • Вода питна – 500 мл.

Крок 1. Свіжі пресовані дріжджі подрібнюємо, додаємо до них 2.5 ложки цукрового піску, наливаємо трохи теплої води, ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин.

96ca9fddc785d364227c3e7082af6b73

Крок 2. У глибоку ємність насипаємо борошно пшеничне, додаємо до неї сіль і перемішуємо.

af8e7ea302bd98691bf9644de3702d5f

Крок 3. Далі порціями вливаємо теплу воду, що залишилася, розчинилися дріжджі і замішуємо тісто.

4cfc9d286a3a3b64d250d2cb4d1bd673

Крок 4. В останню чергу додаємо 80 мл рослинної олії і добре вмішуємо її в дріжджове тісто.

9bb3df756edc187eaec79f628a2ab647

Крок 5. Відправляємо майже готове тісто в тепле місце на годину, після чого можемо починати пекти пиріг з будь-якою начинкою. Він вийде неймовірно м’яким, смачним та ароматним. Смачного!

bffa7ad341e73bd4a50e07593f05da95

Дріжджове тісто на молоці для пирога в духовці

У тепле молоко додається цукор, сухі дріжджі, олія і все ретельно перемішується. Далі туди насипається просіяне кілька разів через сито борошно, після чого тісто спочатку замішується ложкою, а потім вимішується руками. Наприкінці воно накривається рушником і залишається на годину.

Час приготування: 1 год. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Молоко – 200мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку наливаємо молоко в каструлю, відправляємо його на невеликий вогонь і прогріваємо до температури 37-40оС. Потім знімаємо його з плити, додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо.

33bd02d8ad773dbd46b8948c8ac34899

Крок 2. Далі всипаємо сухі дріжджі та знову ретельно перемішуємо.

b2b57a8b0499ac217d15746c70f14026

Крок 3. Потім наливаємо 4 столові ложки олії та перемішуємо.

d5ed74f751f6d662484e121bacb7308a

Крок 4. Пшеничне борошно просіюємо кілька разів через сито, щоб тісто вийшло повітрянішим, і частинами засипаємо його в молочну масу. Швидко перемішуємо, щоб тісто залишалося ще теплим.

7ac4e098a01b10e417a5fcb0e5432cf8

Крок 5. Після того як воно стане досить густим, перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипаємо борошном, що залишилося, і вимішуємо його руками.

29972b1dfe10fcdff43b62d286c21f90

Крок 6. Готове тісто скочуємо в колобок, накриваємо рушником або харчовою плівкою і даємо полежати за кімнатної температури протягом години. Наше тісто готове. Можемо приступати до приготування пирога. Смачного!

5463f5bfc2758d44b2aa8773f02c375e

Дріжджове тісто на кефірі для пирога з капустою

У глибокій ємності змішується цукор, сіль та сухі дріжджі. Далі до них вливається кефір кімнатної температури, олія та борошно. Спочатку тісто замішується вилкою, а потім – руками. В кінці воно накривається серветкою і ставиться в тепле місце на годину. Воно виходить пишним та смачним.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 1 год.

Порції – 1.

Складові:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Кефір 1% – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 0.5 ст.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність насипаємо цукровий пісок, сіль, сухі дріжджі та все перемішуємо.

9833d942d2ecbd35bdddff8ad585c7c1

Крок 2 Далі вливаємо кефір кімнатної температури. Якщо він тільки з холодильника, то трохи підігріваємо його в мікрохвильовій печі.

8c8b333b1460e5be7d982e1ddb702598

Крок 3. Все добре перемішуємо і додаємо олію. За бажання, замість нього можна використовувати розтоплене вершкове масло або маргарин.

facb1f27a9eb0523173aad4c0747d119

Крок 4. В кінці частинами всипаємо борошно пшеничне і починаємо замішувати тісто. Спочатку робимо це вилкою, після чого перекладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо вимішувати його руками.

cf23dc955284b5810ce97b047d3f3d50

Крок 5. Накриваємо тісто, що вийшло, серветкою і ставимо його в тепле місце на одну годину. Через потрібний час можемо починати робити ароматний пиріг з капустою. Смачного!

2b62daf18285225ed2e9bb3e5b7be315

Дріжджове тісто на воді для пирога

У теплій воді розчиняється цукор та дріжджі. Потім туди додається сіль, олія і все ретельно перемішується. Далі засипається мука|борошно| і тісто спочатку замішується ложкою, після чого перекладається на робочу поверхню і вимішується руками. Тісто підходить двічі і з нього випікається пиріг.

Час приготування: 1 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У невелику ємність насипаємо цукровий пісок, додаємо до нього сухі дріжджі, вливаємо теплу воду і добре перемішуємо ложкою. Потім ставимо в тепле місце на 15 хвилин, поки маса не почне пінитися.

e248cce841f1c39ae86454c8f317d9b0

Крок 2. Через необхідний час додаємо туди сіль, олію і ретельно перемішуємо до повного розчинення солі.

888afe6ea0e4699e23463f9c155adfc6

Крок 3. Борошно просіюємо через сито. Спочатку засипаємо 1 склянку і добре перемішуємо до однорідності. Далі додаємо другий і ще раз перемішуємо.

48a01c5b1230dbf986f7ce88079b0daf

Крок 4. Третю склянку борошна висипаємо на робочу поверхню, зверху викладаємо тісто і вмішуємо його в борошно. Якщо тісто все ще липке, то додаємо ще трохи борошна.

67d10b92846cc6f4c5bc6e9dd5210477

Крок 5. Скачуємо тісто, що вийшло в кулю, перекладаємо його в глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце. Після того, як його стане в 1,5 рази більше, знову вимішуємо його, накриваємо плівкою і даємо підійти ще раз.

e60017ceab7e37f9f25e56fcbebed7a2

Крок 6. Наприкінці обминаємо тісто і може починати пекти пиріг із улюбленою начинкою. Смачного!

3893b7f4eea03f7e73bc20e72ff282c1

Листкове тісто з сухими дріжджами для домашнього пирога

Дріжджі розлучаються у молоці з цукром. В окрему ємність просівається борошно, додається цукор, дріжджі, сіль, молоко, вершкове масло та два жовтки. Тісто замішується і вирушає в холодильник на кілька годин. Далі воно розкочуємоться, туди загортається пласт олії, все згортається і ставиться в холодильник.

Час приготування: 13 годин.

Час приготування: 1 год. 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 800-900 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Молоко – 500мл.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідну ємність насипаємо сухі дріжджі, додаємо до них трохи цукру, чверть склянки молока, ретельно перемішуємо і даємо підійти. В окрему миску просіюємо борошно, додаємо цукор, що підійшли, дріжджі, що підійшли, молоко, 50 грам вершкового масла і два жовтки. Починаємо замішувати тісто.

ab5919fa02ad3b4efcb324799375ca0c

Крок 2. Якщо воно виходить занадто рідким, то додаємо туди ще муки і вимішуємо його руками протягом 8-10 хвилин, доки воно не стане еластичним. Потім перекладаємо його в целофановий пакет і кладемо на нижню полицю холодильника щонайменше на чотири години або на ніч.

843466d32cb6bf58832899db4b1a0fde

Крок 3. Тепер беремо 250 гр. охолодженого вершкового масла|мастила|, дрібно|мілко| його нарізаємо і змішуємо з 40 гр. борошна. Далі перекладаємо все на пергамент і за допомогою качалки розгортаємо в квадрат. Олію також ставимо в холодильник на 1 годину.

a65d071518917678d06d7ad25fcda090

Крок 4. Дістаємо з холодильника тісто дріжджове, робимо на ньому надрізи, розтягуємо його і розгортаємо в прямокутник. Зверху кладемо пласт із олії, накриваємо його тістом і защипуємо краї.

5509c5a644854c7e26121830b36d9ac0

Крок 5. Натискаємо на тісто качалкою, перевертаємо його, ще раз натискаємо і розгортаємо в прямокутник.

7c7971a08976e288b7c143cc6246ca29

Крок 6. Загортаємо тісто один на одного, за бажання перед цим розрізаємо його на чотири частини, знову перекладаємо в пакет і ставимо в холодильник на годину.

be614b408639307ca6880aab1df537fa

Крок 7. Через цей час знову розгортаємо тісто прямокутник, згортаємо, перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину. Повторюємо ще 3-4 рази. Наприкінці кладемо тісто в пакет і залишаємо в холодильнику щонайменше на 4 години або на ніч.

404c1375fe78dba1906b125c67093693

Крок 8. На ранок можемо вже пекти пиріг або розрізати на частини і відправити на зберігання в морозилку. Смачного!

07382e6a600c581f695ca93790b88d44

Дріжджове тісто на сметані для пирога

Для початку готується опара з молока, цукру, дріжджів та борошна. Потім туди додається суміш із сметани, яєць, вершкового масла, солі і все добре перемішується. Далі туди поступово всипається борошно і замішується тісто, що не липне до рук. Наприкінці тісто ставиться у тепле місце на 2-3 години.

Час приготування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Молоко – 120-150мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з підготовки опари. У глибоку миску відправляємо тепле молоко, цукровий пісок, дріжджі швидкодіючі і близько 50 грам борошна. Ретельно перемішуємо, накриваємо ємність рушником і даємо постояти таким чином півгодини, поки опара не підійде.

f77ecd648534c6f27f9def6305049c71

Крок 2. В окрему ємність відправляємо сметану, одне яйце, розтоплене вершкове масло, сіль і добре перемішуємо.

d46541c038b9a48be4668cbb38441eb5

Крок 3. сметанну суміш, що вийшла, переливаємо в опару, що підійшла, і акуратно перемішуємо, після чого поступово додаємо просіяне через сито борошно. Замішуємо тісто. Воно повинне вийде м’яким і не прилипати до рук.

f7ffe46530c4a48f80613cff5b8ea924

Крок 4. Накриваємо готове тісто дріжджове бавовняним рушником і відправляємо в тепле місце підніматися.

e483fc22a3e7f6813b18d4a6a8bfbca1

Крок 5. Приблизно тісто має постояти близько 2-3 годин. За цей час можна вимісити його ще раз, щоб воно наповнилося киснем. У результаті у вас вийде чудовий пиріг з м’яким та повітряним тістом.

3435ed7b2ad685d5b4071ddefe2942d1

Дріжджове тісто для пирога з рибою

Для початку в теплій воді розчиняються дріжджі, цукор і трохи борошна. Потім в опару додається соняшникову олію, сіль, борошно, що залишилося, і замішується тісто. Воно має вийти м’яким і не липнути до рук. Наприкінці воно ставиться на 20-25 хвилин у тепле місце і можна пекти пиріг.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія соняшникова – 70 мл.
  • Вода – 300 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність наливаємо 300 мл теплої води, додаємо туди сухі дріжджі, цукровий пісок, 3 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо. Даємо опарі постояти у теплому місці протягом 15 хв.

bfcf45d79e0e184e7aa83e06333cd3d7

Крок 2. У опару, що підійшла, додаємо борошно, що залишилося, соняшникову олію і сіль. Починаємо замішувати тісто.

fd2cc89ce07edd7e206b5b7d2ec94929

Крок 3. Вимішуємо його доти, доки воно не перестане прилипати до рук. Далі повертаємо його в ємність і відправляємо у тепле місце на 20-25 хвилин.

e6e5f637cd5eda25f538727a8b29fa5a

Крок 4. Готове тісто має збільшитись у 1-1.5 рази. Воно виходить м’яким, ніжним та повітряним.

9c5d2c0051e5a598e0108414d244bc4e

Крок 5 Тепер можемо приступати до приготування пирога. Для нього можна використовувати вашу улюблену рибу та пригостити їм усіх членів вашої родини та гостей. Смачного!

4acdc1cbb1eb5d36967651c0314d500b

Пишне тісто для пирога з м’ясом

Опара із дріжджів із цукром вливається у борошно. Туди додається сіль, цукор, що залишився, яйця, тепле молоко і все ретельно перемішується. Далі вливається олія, тісто добре вимішується і залишається в теплому місці на пару годин. Потім воно обминається та піднімається ще годину.

Час приготування: 3 год. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 4-5 ст.
  • Дріжджі – 1 упаковка.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У склянку висипаємо пакетик дріжджів, додаємо чайну ложку цукру, перемішуємо і ставимо в тепле місце.

99fb411ae7a746ed266c2025171e8c0e

Крок 2. У глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукровий пісок, що залишився, і ретельно все перемішуємо.

c80eda14958bfad45dcfc7ce7b92cd22

Крок 3. В окрему ємність розбиваємо три яйця та розмішуємо їх вилкою.

bad43e45864a2b188b30b6b7f3f660b2

Крок 4. Переливаємо опару, що піднялася, в борошно, потім додаємо туди яйця, тепле молоко і ретельно все перемішуємо.

6c5842de05787981428c60263424c5ba

Крок 5. Останнім наливаємо олію і добре вимішуємо тісто. Далі відправляємо його в тепле місце і залишаємо підніматися на кілька годин.

4c5075992bce6d984461cebb7a2597c3

Крок 6. Через необхідний час обминаємо його, накриваємо поліетиленовим пакетом і залишаємо підніматися ще годину.

2afad526a6ea5504ef8efa55f01d2f9e

Крок 7. Готове тісто перекладаємо в пакет і перед приготуванням пирога забираємо його в холодильник на півгодини. Смачного!

424c8a9a3a759ff8da43b8db779d345d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал