Бульйон – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати бульйон – це універсальна заготівля для вашого домашнього меню. Продукт можна подавати як самостійну гарячу страву або використовувати в приготуванні різних супів, холодців і інших апетитних частувань. Для приготування ароматного і наваристого бульйону різними способами скористайтеся нашою підбіркою з дев’яти смачних покрокових рецептів з фото.

Бульйон з яловичих кісток

Бульйон з яловичих кісток – це дуже наваристий, апетитний і ароматний домашній продукт. Його можна використовувати як основу обіднього супу або задіяти в приготуванні інших поживних страв. Обов’язково спробуйте відварити яловичий бульйон по нашому перевіреному рецепту!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичину на кісточці. Розрізаємо продукт на шматки середнього розміру.

Крок 2. Підготовлений інгредієнт викладаємо в велику каструлю.

Крок 3. Заливаємо яловичі кістки водою. Доводимо до кипіння на сильному вогні, після відразу робимо його поменше.

Крок 4. Після кипіння утворюється багато піни. Її акуратно прибираємо шумівкою.

Крок 5. Додаємо в каструлю шматочки очищеної моркви і цибулі, сюди ж відправляємо горошини чорного перцю.

Крок 6. Варимо заготівлю під кришкою дві години на тихому вогні. В кінці додаємо сіль і лавровий лист. Після готовності продукт проціджуємо.

Крок 7. Ароматний і апетитний бульйон з яловичих кісток готовий. Можна пробувати!

Бульйон на курячих ніжках

Бульйон на курячих ніжках виходить неймовірно ароматним, наваристим і апетитним. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Справляться навіть новачки!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Очищаємо морквину від шкірки і промиваємо її під водою.

Крок 3. Розрізаємо морквину на великі шматочки.

Крок 4. Також очищаємо ріпчасту цибулю. Розрізати його не потрібно.

Крок 5. Очищаємо зубчик часнику від лушпиння.

Крок 6. Викладаємо в велику каструлю розморожені і промиті курячі ніжки. Сюди ж відправляємо підготовлені овочі разом з лавровим листом і горошинами перцю.

Крок 7.  Заливаємо інгредієнти водою і доводимо все до кипіння. Додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 8. Знімаємо пінку і готуємо бульйон ще 40-50 хвилин на тихому вогні. Викладаємо в кінці готування промитий пучок зелені.

Крок 9. Після готовності проціджуємо бульйон будь-яким зручним способом.

Крок 10. Ароматний прозорий бульйон на курячих ніжках готовий. Можна пробувати!

Бульйон на курячих стегнах

Бульйон на курячих будрах – дуже смачний, ароматний і наварити домашній продукт для вашого сімейного столу. Відварити такий апетитний бульйон своїми руками нескладно. Для цього використовуйте швидкий покроковий рецепт з фото з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Курячі стегна промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Після прибираємо пінку і варимо на невеликому вогні 30 хвилин.

Крок 3. Викладаємо сюди очищену цибулину і морква. Солимо заготівлю за смаком і варимо ще 20 хвилин.

Крок 4. За 10 хвилин до готовності додаємо перці і лавровий лист.

Крок 5. В цей час відварюємо два яйця до готовності. Остуджуємо їх і очищаємо.

Крок 6. Ділимо яйця на частини. З стегон знімаємо м’ясо. Нарізаємо відварну морквину. Відправляємо ці продукти в бульйон разом із зеленню.

Крок 7. Апетитний домашній бульйон на курячих стегенцях готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Свинячий бульйон в домашніх умовах

Свинячий бульйон в домашніх умовах виходить дуже апетитним, наваристим і ароматним. Такий продукт послужить ідеально основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте приготувати по перевіреному покроковому рецептом. Вийде навіть у новачків!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в велику каструлю.

Крок 2. Вливаємо в каструлю з м’ясом воду. Ставимо на плиту.

Крок 3. Доводимо до кипіння на великому вогні.

Крок 4. В процесі прибираємо пінку шумівкою.

Крок 5. Проварюємо м’ясо на помірному вогні 10 хвилин.

Крок 6. Зливаємо воду і промиваємо відварне м’ясо.

Крок 7. Свинину знову кладемо в каструлю. Сюди ж відправляємо очищену цибулю, часник, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 8. Заливаємо продукти водою, знову доводимо до кипіння і варимо 1,5-2 години.

Крок 9. За 10 хвилин до готовності додаємо сіль і мелений перець. Готовий бульйон проціджуємо.

Крок 10. Ароматний свинячий бульйон в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!

Бульйон з баранини

Бульйон з баранини – неймовірно наваритий і апетитний кулінарний продукт для вашого домашнього столу. Приготувати його своїми руками зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Розміркуйте ваше меню.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Баранина – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Шматки баранини добре промиваємо під водою і відправляємо в каструлю разом з водою. Доводимо до кипіння і варимо одну годину, періодично прибираючи пінку.

Крок 3. Очищаємо цибулю і морква. Промиваємо продукти і розрізаємо на великі частини.

Крок 4. Відправляємо овочі в каструлю. Варимо все разом ще півтори години на невеликому вогні.

Крок 5. Далі доповнюємо бульйон сіллю, спеціями і подрібненим часником. Готуємо ще 30-40 хвилин.

Крок 6. Готовий бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.

Крок 7. Наваристий бульйон з баранини готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з шматком м’яса і зеленню.

Бульйон з яловичого язика

Бульйон із яловичого язика – оригінальне кулінарне рішення, яке точно допоможе урізноманітнити домашнє меню. Готовий продукт вийде неймовірно наваристим та ароматним. Його можна використовувати як основу для супу чи холодця. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт!

Час готування – 6 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Серце яловиче – 1 шт.
  • Вода – 7 л.
  • Суміш перців горошком – 2 ч.л.
  • Корінь селери – 100 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Розмарин сушений – 1 ч.л.
  • Часник сушений мелений – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо яловичий язик і серце. Заливаємо їх великою кількістю води і ставимо на плиту.

Крок 2. В цей час підготуємо необхідні спеції за списком.

Крок 3. Промиваємо пучки зелені і даємо їм обсохнути.

Крок 4. Повертаємося до варінні. З каструлі обов’язково прибираємо пінку.

Крок 5. Подрібнюємо два пучка зелені ножем.

Крок 6. Корінь селери ріжемо на невеликі пластинки.

Крок 7. Зелень разом з селерою відправляємо в наше блюдо.

Крок 8. Даємо вмісту ще трохи проваритися.

Крок 9. В цей час очищаємо овочі. Морквину ріжемо колами, цибуля – півкільцями.

Крок 10. Відправляємо овочі в загальну масу.

Крок 11. Варимо все разом до м’якості овочів. Вони дадуть страви приємний аромат.

Крок 12. Відправляємо в заготівлю підготовлені спеції.

Крок 13. Доповнюємо масу сіллю.

Крок 14. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо все це під кришкою 5-6 годин.

Крок 15. Після готовності бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом.

Крок 16. Наварювастий домашній бульйон з яловичої язички готовий. Можна пробувати!

Бульйон з індички

Бульйон з індички виходить дуже корисним, наваристим і ароматним. Такий продукт послужить ідеально основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте приготувати по перевіреному покроковому рецептом. Вийде навіть у новачків в кулінарній справі!

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Індичка на кістках – 2-2,5 кг.
  • Тім’ян сушений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 1 паличка.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 4-5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо, промиваємо і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. У невеликий шматок марлі кладемо чебрець, перець, гвоздику, лавровий лист і петрушку. Зав’язуємо мішечок.

Крок 3. Шматочки індички з кісточками кладемо в велику каструлю.

Крок 4. Заливаємо продукт водою. Приблизно, знадобиться 4-5 літрів.

Крок 5. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 6. Зливаємо воду і вливаємо нову в такій же кількості. Знову кип’ятимо кістки індички.

Крок 7. Зменшуємо вогонь і залишаємо заготівлю на плиті.

Крок 8. Прибираємо пінку ложкою або шумівкою.

Крок 9. Доповнюємо каструлю морквиною, селерою і цибулею. Сюди ж викладаємо мішечок зі спеціями.

Крок 10. Варимо бульйон на тихому вогні 4 години.

Крок 11. Після готовності проціджуємо масу через кілька шарів марлі.

Крок 12. Апетитний бульйон з індички готовий. Можна подавати до столу!

Рибний бульйон

Рибний бульйон – дуже смачний, наваристий і апетитний кулінарний продукт, який легко здійснити в домашніх умовах. Готовий бульйон підійде для приготування поживних супів, холодця або інших страв для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба короп – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо карм під водою, розрізаємо на шматки і відправляємо в каструлю.

Крок 2. Заливаємо рибні частини водою і ставимо на вогонь.

Крок 3. Після кипіння бульйону додаємо в нього очищені овочі. Їх попередньо ріжемо на великі шматки.

Крок 4. Сюди ж відправляємо перці і промиту зелень.

Крок 5. Знову доводимо все до кипіння, після зменшуємо вогонь і варимо вміст 35 хвилин. В кінці солимо заготівлю і додаємо лавровий лист.

Крок 6. Після готовності виймаємо з каструлі рибу, зелень і шматочки овочів.

Крок 7. Гарячий бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.

Крок 8. Ароматний рибний бульйон готовий. Можна подавати до столу!

Як зварити бульйон з качки

Як зварити бульйон з качки? Ми докладно описали кулінарний процес в покроковому рецепті. Готовий продукт вийде дуже апетитним, наваристим і ароматним, а також послужить ідеально основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте і беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо качку, ріжемо на шматки і кладемо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Доводимо вміст до кипіння, прибираємо пінку і зменшуємо вогонь. Додаємо цибулину, сіль, перець і лаврове листя. Варимо на тихому вогні 30 хвилин.

Крок 3. В цей час очищаємо, промиваємо і нарізаємо картоплю.

Крок 4. Очищену морквину нарізаємо тонкими колами.

Крок 5. Викладаємо овочі в каструлю разом з вермішеллю.

Крок 6. Варимо масу до готовності картоплі і вермішелі. В кінці додаємо ароматну подрібнену зелень.

Крок 7. Ароматний бульйон з качки готовий. Можна розливати по тарілках і пригощатися!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал