Булочки з корицею – це частування на всі часи, яке можна просто подати до чаю, пригостити гостей або взяти з собою на роботу або навчання як ситний перекус. Готувати таку випічку можна з різного тіста: дріжджового, бездріжджового або навіть використовуючи напівфабрикат готового листкового тіста – вибір тільки за вами!
Крім кориці, здобу часто доповнюють фруктами, цукром або всілякими помадками, які добре просочують пишне і м’яке тісто, роблячи смак десерту ще яскравішим і насиченішим. Тому якщо ви захоплюєтеся випічкою та всім, що з нею пов’язано, то обов’язково зверніть увагу на цю статтю та виберіть рецепти, які вам сподобаються найбільше!
Булочки з корицею з дріжджового тіста у духовці
Булочка з корицею з дріжджового тіста в духовці – це незрівнянно смачне частування, яке допоможе вам здивувати своїх рідних, а також наповнити своє житло чарівним ароматом домашньої випічки, на який втечуть не лише рідні, а й сусіди!
Час приготування – 2 год. 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 540 гр.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 8 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло розм’якшене – 80 мл.
- Цукор пісок – 40 гр. + 2 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія рослинна – для змащування.
Для начинки:
- Цукор пісок – 50 гр.
- Кориця мелена – 2 ч.л.
- Вершкове масло розм’якшене – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для опари змішуємо тепле молоко з дріжджами та двома чайними ложками цукру – даємо постояти 10-15 хвилин.
Крок 2. В іншій глибокій чаші змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сіль та цукор.
Крок 3. Додаємо опару та перемішуємо.
Крок 4. Порціями додаємо борошно, яке просіяли, і вимішуємо тісто ложкою, а після руками. Вимішуємо грудку руками не менше 10 хвилин.
Крок 5. Велику миску промазуємо тонким шаром олії та викладаємо основу, накриваємо та ставимо в тепле приміщення на півтори години.
Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо, паралельно змішуємо цукор з корицею для начинки.
Крок 7. Розгортаємо основу в пласт (5-7 міліметрів) і змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухою сумішшю.
Крок 8. Краї піднімаємо та укладаємо до центру, промазуємо вершковим маслом.
Крок 9. Ще раз складаємо навпіл і притискаємо долонями, розрізаємо на шматочки зі сторонами п’ять сантиметрів.
Крок 10. Натискаємо на середину кожної скибочки, не розрізаючи.
Крок 11. Заготовку розтягуємо руками, прокручуємо та згортаємо, формуючи булочку. Викладаємо на лист з пергаментом.
Крок 12. Залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, а потім випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного чаювання!
Прості булочки з корицею та цукром у духовці
Прості булочки з корицею та цукром у духовці – це пишне та повітряне частування, яке підкорить вас своїми смаковими характеристиками при першій же дегустації. Такі булочки відмінно поєднують у собі насичений смак, яскравий аромат і м’яку текстуру, що тане в роті.
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12.
Інгредієнти:
- Борошно – 540 гр.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор пісок – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Вершкове масло – 75 гр.
Для начинки:
- Вершкове масло – 50 гр.
- Цукор пісок – 50 гр.
- Кориця мелена – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло розтоплюємо і злегка остуджуємо, підігріваємо молоко до теплого стану, розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка.
Крок 2. У робочій ємності змішуємо дріжджі з борошном, яке просіяли.
Крок 3. В іншій ємності поєднуємо тепле молоко з білком, вершковим маслом, сіллю та цукром.
Крок 4. Вливаємо склад у суху суміш і замішуємо тісто ложкою, а потім руками на столі, припудреному борошном.
Крок 5. Поміщаємо грудку у велику ємність і прикриваємо рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце без протягів і залишаємо на півтори години.
Крок 6. Об’ємне тісто обминаємо і розгортаємо тонкий прямокутник.
Крок 7. Покриваємо пласт вершковим маслом і присипаємо корицею з цукром, згортаємо в рулет і ріжемо на 12 шматочків.
Крок 8. Вистилаємо лист пекарським папером і перекладаємо заготовки.
Крок 9. Змащуємо верхівки жовтком та присипаємо невеликою кількістю цукрового піску.
Крок 10. Залишаємо під рушником на півгодини для вистоювання, а потім випікаємо 20-25 хвилин (180 градусів).
Крок 11. Випічку злегка остуджуємо та негайно дегустуємо. Смачного!
Смачні булочки з листкового тіста і корицею
Смачні булочки з листкового тіста і корицею – це домашня випічка нашвидкуруч, з приготуванням якої впорається навіть дитина, бо рецепт виключає замішування та розкочування тіста, замінюючи його готовим напівфабрикатом. Мінімум зусиль, часу та інгредієнтів, а результат чудовий!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 2560 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Тісто дістаємо з морозилки та перекладаємо на стіл, залишаємо під плівкою до розм’якшення.
Крок 2. У піалі з’єднуємо цукор та корицю – рівномірно посипаємо основу.
Крок 3. Скручуємо пласт у рулет та гострим ножем розрізаємо на 6 сегментів.
Крок 4. Напівфабрикати перекладаємо в жароміцну форму для кексів і ставимо вертикально.
Крок 5. Духовку прогріваємо до 180 градусів та прибираємо форму в духовку на 20 хвилин. Рум’яні булочки подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!
Булочки Сіннабон з корицею
Булочки Сіннабон з корицею – це частування, яке давно набрало популярності по всьому світу, завдяки своїй неповторній текстурі та неперевершеному аромату. І якщо ви є шанувальником таких десертів, обов’язково зверніть увагу на цей рецепт, і відтворіть цей кулінарний шедевр на своїй кухні!
Час приготування – 2 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 550 гр.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Вершкове масло – 80 гр.
- Цукор пісок – 140 гр.
- Сіль – 5 гр.
Для начинки:
- Цукор-пісок очеретяний – 200 гр.
- Кориця мелена – 25 гр.
- Вершкове масло – 80 гр.
Для помадки:
- Вершковий сир – 200 гр.
- Вершкове масло – 70 гр.
- Пудра цукрова – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з опари: прогріваємо молоко до 35-40 градусів і змішуємо з невеликою кількістю цукру та дріжджами – залишаємо у спокої до появи «дріжджової шапочки» на поверхні.
Крок 2. Просіяне борошно перемішуємо із сіллю та цукром, посередині робимо лунку та вбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо опару та розтоплене вершкове масло.
Крок 3. Вимішуємо склад лопаткою, а потім руками. Тісто повинне злегка відставати від дна та стінок миски.
Крок 4. Злегка присипаємо стіл борошном і продовжуємо заміс напівфабрикату до еластичності.
Крок 5. Викладаємо «колобок» в чашу, промазану олією, і залишаємо під серветкою на годину-півтори при кімнатній температурі.
Крок 6. Тісто, що піднялося, розгортаємо в пласт і змащуємо вершковим маслом, відступаючи від одного краю близько двох сантиметрів.
Крок 7. Поверх олії висипаємо цукор та корицю, злегка вдавлюємо долонями.
Крок 8. Згортаємо прямокутник у рулет, вільний край змочуємо та «склеюємо» заготовку.
Крок 9. Гострим ножем розрізаємо рулет на шматочки та перекладаємо майбутні булочки на пергамент на відстані один від одного, для вистоювання залишаємо на 30 хвилин.
Крок 10. Випікаємо десерт протягом півгодини при температурній позначці 180 градусів.
Крок 11. Збиваємо вершкове масло|| з цукровою пудрою і сиром до однорідності і покриваємо тепле частування, через 5 хвилин розкладаємо по тарілках і починаємо трапезу. Готуйте та отримуйте задоволення!
Булочки з яблуками та корицею в домашніх умовах
Булочки з яблуками та корицею в домашніх умовах можна запросто приготувати за мінімальний відрізок часу та приємно здивувати членів своєї сім’ї та себе, скрасивши звичне вечірні чаювання або ранкову каву-паузу. Поєднання кориці та фруктових ноток нікого не залишить байдужим.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Яблуко – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Кориця мелена – 2 ч.л.
- Борошно – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.
Крок 2. Робочу поверхню посипаємо жменею борошна та розгортаємо тісто у прямокутник.
Крок 3. Розрізаємо тісто на 2-4 частини і на один край кладемо скибочки яблука, посипаємо корицею та цукром.
Крок 4. Накриваємо начинку вільним краєм та притискаємо бортики вилкою.
Крок 5. Випікаємо за 180 градусів 12-15 хвилин. Приємного чаювання!
Булочки з корицею на бездріжджовому тісті
Булочки з корицею на бездріжджовому тісті – це ароматні та м’які ласощі, які охороняють свої дивовижні смакові характеристики навіть після повного остигання і через 2 дні після приготування. Для приготування знадобляться лише доступні компоненти, а начинку можна доповнювати на свій смак.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче тепле – 180 мл.
- Вершкове масло розтоплене – 50 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Борошно – 400-420 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Вершкове масло розтоплене – 20 мл.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У ємність з високими бортиками переливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло та олію.
Крок 2. Всипаємо цукор і старанно перемішуємо.
Крок 3. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.
Крок 4. Перемішуємо склад одразу лопаткою, а потім руками.
Крок 5. Заготовку розгортаємо в пласт, завтовшки близько сантиметра і покриваємо розтопленим вершковим маслом.
Крок 6. Посипаємо основу цукром та корицею, скручуємо в рулет і ріжемо на сегменти рівного розміру.
Крок 7. Випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах, даємо трохи охолонути і дегустуємо. Смачного!
Здобні булочки з корицею у духовці
Здобні булочки з корицею в духовці – це частування, яке можна зустріти в будь-якій кондитерській або кав’ярні, однак таку страву можна запросто приготувати в домашніх умовах і бути впевненим у кожному з інгредієнтів. Звичайно, для пишності використовуються дріжджі, і час приготування збільшується, але результат вартий очікування!
Час приготування – 2 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 15.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Борошно – 500 гр.
- Цукор пісок – 150 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Олія рослинна – 20 мл.
- Яйце – 3 шт.
- Кориця мелена – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування опари в тепле молоко всипаємо дріжджі, дві столові ложки цукру та дві-три столові ложки борошна – ретельно перемішуємо та даємо постояти 10-15 хвилин.
Крок 2. 50 грам вершкового масла розтоплюємо будь-яким зручним способом, масло, що залишилося, залишаємо при кімнатній температурі до розм’якшення.
Крок 3. Вводимо в опару два яйця і розтоплене тепле вершкове масло, порціями всипаємо борошно, яке просіяли, і поступово вливаємо рослинну олію.
Крок 4. Грудку кладемо у велику ємність і, накривши плівкою, ставимо в тепле місце на годину-півтори.
Крок 5. Тісто ділимо на 15 шматочків рівного розміру, кожен розгортаємо в овал.
Крок 6. Змащуємо розм’якшеним вершковим маслом і присипаємо чайною ложкою суміші з кориці та цукру.
Крок 7. Підгинаємо краї, залишаючи центр незайманим.
Крок 8. Згортаємо в рулет і перекладаємо на лист, змащений маслом. Змащуємо верхівки збитим яйцем та даємо постояти 20 хвилин для вистоювання.
Крок 9. Готуємо ласощі при 200 градусах протягом 20-30 хвилин.
Крок 10. До столу подаємо разом із чаєм та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!
Булочки «равлики» з корицею
Булочки «равлики» з корицею – це спрощена версія всім відомих Сінабонів, однак, равлики готуються в кілька разів швидше, тому що до їх складу входять дріжджі, що швидко діють. А також скорочено вартість, бо для помадки використовується м’який сир, а не домашній сир.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 15.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Молоко коров’яче тепле – 200 мл.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Борошно – 700 гр.
- Цукор пісок – 100 гр.
Для начинки:
- Вершкове масло – 100 гр.
- Кориця мелена – 20 гр.
- Цукор пісок – 150 гр.
Для заливання:
- Сир м’який – 200 гр.
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У ємності з високими бортиками активно змішуємо борошно, яке просіяли, яйця, цукор, дріжджі.
Крок 2. Тонким струмком вливаємо тепле молоко і тісто замішуємо руками не менше 10 хвилин, після підливаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо ще кілька хвилин.
Крок 3. Залишаємо грудку на півтори години для підйому. Далі ділимо навпіл і розгортаємо в тонкі пласти на робочій поверхні, присипаній борошном.
Крок 4. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом і щедро посипаємо цукром та корицею.
Крок 5. Скручуємо пласт у рулет і розрізаємо на шматочки, перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і залишаємо для вистоювання на півгодини.
Крок 6. Духову шафу прогріваємо до позначки 210 градусів, ставимо лист і відразу ж зменшуємо нагрівання до 190 градусів, випікаємо 12-15 хвилин.
Крок 7. У цей час займаємося заливкою: сир добре перемішуємо з ваніліном і цукровою пудрою.
Крок 8. Покриваємо теплі булочки апетитною сирною сумішшю і даємо трохи просочитися. Смачного!
Сирні булочки з корицею
Сирні булочки з корицею – це ароматне і частування, що тане в роті, яке можна подати до столу не тільки під час сімейного чаювання, але і при прийомі найвитонченіших гостей. Використовуючи сир, випічка виходить неймовірно повітряною та пишною, обов’язково спробуйте!
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 450 гр.
- Сіль – 0,25 ч.л.
Для начинки:
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Кориця мелена – 1-2 ч.л.
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Дріжджі кришимо в глибоку чашу і заливаємо теплим молоком.
Крок 2. Вбиваємо яйце і всипаємо цукор із сіллю.
Крок 3. Вливаємо розтоплене вершкове масло|| і просіюємо борошно.
Крок 4. Замішуємо м’яке та податливе тісто, накриваємо рушником та залишаємо до підйому.
Крок 5. Готове тісто обминаємо і розгортаємо в пласт, товщиною півсантиметра, змащуємо м’яким вершковим маслом.
Крок 6. Посипаємо корицею та цукром, хаотично розкладаємо сир та розмазуємо.
Крок 7. Формуємо рулет і розрізаємо на напівфабрикати, переносимо у форму і даємо спокій на півгодини для зростання.
Крок 8. Далі змащуємо збитим яйцем та випікаємо 45-50 хвилин при 175-180 градусах.
Крок 9. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю. Смачного!