Борщ в мультиварці – 7 покрокових рецептів приготування з фото

Борщ в мультиварці – це сучасний і спрощений спосіб приготування української страви, який дозволяє кожній господині приготувати його смачним, наваристим і яскраво-червоним. У мультиварці борщ нудиться і це подібно ефекту української печі. Строгих рецептів борщу не існує і набір інгредієнтів широкий. Незмінними залишаються овочева основа і м’ясний бульйон на різних видах м’яса.

Борщ з куркою в мультиварці

Борщ з куркою в мультиварці буде у вас дієтичним варіантом цієї страви, та й курка вариться швидше. Для борщу важливим моментом є насиченість кольору, тому буряк підготуємо окремо, але можна використовувати запечену або мариновану. Смак борщу з куркою в цьому рецепті доповнимо грибами.

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Курка – 250 гр.
  • Капуста – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для борщу. Овочі почистіть, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми. У чашу мультиварки перекладіть нарізку картоплі.

Крок 2. До неї додайте подрібнену моркву з цибулею і покладіть томатну пасту.

Крок 3. Капусту для борщу, особливо пізніх сортів, подрібніть за допомогою блендера.

Крок 4. Потім її перекладіть в чашу до решти овочів.

Крок 5. Куряче м’ясо розріжте на середні шматочки, і щоб прибрати жир, поваримо його 5 хвилин в окремій каструлі. Перекладіть курку в чашу і додайте лавровий лист з сіллю на свій смак.

Крок 6. Налийте в чашу 2 літри чистої води і включіть програму « Суп » на час за замовчуванням.

Крок 7. Буряк наріжте шматочками і заздалегідь відваріть на пару до готовності. Це можна зробити одночасно з варінням борщу, якщо дозволяє мультиварка.

Крок 8. Відварену на пару буряк подрібніть так само, як і капусту за допомогою блендера.

Крок 9. По завершенні програми « Суп », подрібнену буряк перекладіть в борщ.

Крок 10. Шампіньйони промийте, наріжте слайсами, протягом 5 хвилин обсмажте на сковорідці і додайте до борщу, що додасть страви особливий грибний аромат.

Крок 11. На будь-якій програмі борщ доведіть до кипіння. Потім додайте до нього дрібно нашатковану зелень. Залиште борщ в режимі « Підігрів » на 30 хвилин для настоювання.

Крок 12. Приготований в мультиварці борщ з куркою можете сервірувати до обіду. Смачного!

М’ясний борщ з яловичиною в мультиварці

М’ясний борщ з яловичиною в мультиварці готується не складно і є різні технології. У цьому рецепті готуємо на яловичині. Овочі, крім картоплі, обсмажити разом з м’ясом на програмі « Випічка ». Для збереження яскравого кольору до буряку додамо трохи оцту. Потім додамо картопля, воду і готуємо борщ на програмі « Суп ».

Час готування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Кость для бульйону – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Капуста білокочана – 250 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Оцет винний / яблучний – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 2 л. + 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для борщу. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. Цибуля дрібно наріжте. Морква подрібніть на великій терці. У чашу мультиварки налийте олія і включіть програму « Жарка » або « Випічка ». У розігріту олію перекладіть подрібнені цибулю з морквою і при помішуванні посмажте їх 3 хвилини.

Крок 3. Болгарський перець наріжте невеликими кубиками і перекладіть в чашу.

Крок 4. Очищену буряк наріжте тонкою соломкою, що вважається кращим в порівнянні з подрібненням на терці. Нарізку буряка перекладіть в чашу.

Крок 5. Буряк полийте винним або яблучним оцтом, тоді вона добре збереже свій яскравий колір.

Крок 6. Потім до овочів додайте томатну пасту з 40 мл чистої води, і все добре перемішайте.

Крок 7. Капусту гострим ножем або овочечисткою подрібніть тонкою соломкою, трохи перетріть, щоб зменшилася в обсязі, і перекладіть в чашу до решти овочів.

Крок 8. Яловичину для борщу розріжте на невеликі шматочки і обсмажте пару хвилин з овочами, щоб вона не пінилася при варінні.

Крок 9. В середину чаші покладіть яловичу кістку. Картопля наріжте невеликими кубиками і також перекладіть в чашу. Ці інгредієнти на свій смак посоліть, додайте чорний перець з лавровим листом. Потім овочі з яловичиною залийте 2 літрами гарячої води, і все перемішайте. Закрийте кришку мультиварки і включіть програму « Суп ». Час готування повинно бути 1,5 години, не менше.

Крок 10. За пару хвилин до закінчення готування в борщ покладіть дрібно нарізані зелень і часник. По завершенні програми борщу можна дати трохи настоятися в режимі « Підігрів », але не обов’язково.

Крок 11. Приготований в мультиварці м’ясної борщ з яловичиною сервіруйте до обіду гарячим, доповнивши його сметаною. Смачного!

Борщ без капусти в мультиварці

Борщ в мультиварці можна приготувати і без капусти, якщо її з якоїсь причини у вас немає або не хочете включати до складу супу. У цьому варіанті в борщ додається буряка вдвічі більше, ніж в звичайний борщ. Готуємо борщ на молодій яловичині і її нарізаємо, щоб зварилася швидше. Буряк разом з морквою і цибулею обсмажуємо, що добре збереже її насичений колір. Особливий смак борщу додасть подрібнене сало.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина м’якоть – 400 гр.
  • Буряк – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Селера листової – 3 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сало солоне – за смаком.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для борщу підготуйте, згідно рецептом. Овочі почистіть і промийте. Морква подрібніть на дрібній терці.

Крок 2. Цибулю наріжте маленькими кубиками. У чаші мультиварки на програмі « Жарка » розігрійте трохи олії і в ньому обсмажте нарізку цибулі до легкого золотистого кольору.

Крок 3. До цибулі перекладіть морква і недовго посмажте.

Крок 4. Очищену буряк подрібніть так само, як і морква, на дрібній терці. Простіше це зробити на кухонному комбайні.

Крок 5. Подрібнену буряк перекладіть в чашу і при помішуванні добре обсмажте.

Крок 6. Картопля розріжте на невеликі кубики.

Крок 7. Шматок молодий яловичини добре промийте і наріжте тонкими смужками.

Крок 8. Селера ( черешки ) наріжте невеликими шматочками.

Крок 9. У чашу до обсмажених овочів перекладіть шматочки яловичини, нарізку картоплі з селерою, насипте на свій смак сіль з приправами і залийте ці інгредієнти 3 літрами гарячої воду. Кришку мультиварки закрийте. Увімкніть програму « Суп » на час за замовчуванням.

Крок 10. По завершенні програми до борщу додайте подрібнені часник з солоним салом. Дайте страви трохи настоятися. Потім приготований в мультиварці борщ без капусти можете сервірувати до столу, доповнивши його сметаною. Смачного!

Борщ в мультиварці з квасолею

Борщ в мультиварці з квасолею відрізняється хорошим смаком, ситністю, та й корисний, так як готується з набору овочів. М’ясо для борщу підходить будь-яке, але в цьому рецепті готуємо дієтичний варіант без м’яса, тільки на м’ясному бульйоні. Квасоля беремо суху і заздалегідь замочуємо, а овочі такі ж, як для звичайного борщу. Для збереження кольору, буряк обсмажуємо з морквою і цибулею. Готуємо на програмах « Жарка » і « Суп ».

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Квасоля – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Капуста білокочана – 300 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Лимон – ½ шт.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • М’ясний бульйон – 2.5 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля заздалегідь промийте і на кілька годин або на ніч замочіть в холодній воді. Зазначені в рецепті овочі почистіть і промийте. Буряк і морква подрібніть на великій терці. Цибулю наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Мультиварку включите на програму « Жарка і в чаші розігрійте олію. Перекладіть в чашу подрібнені овочі.

Крок 3. При помішуванні лопаткою овочі обсмажте, щоб стали м’якими і до кінця смаження налийте сік половини лимона, тоді буряк не втратить свій колір.

Крок 4. До цієї овочевої зажарке покладіть томатну пасту, насипте сіль з цукром і будь-якими приправами і посмажте все ще пару хвилин.

Крок 5. Картопля наріжте невеликими кубиками і перекладіть в чашу.

Крок 6. Потім додайте замочену квасоля.

Крок 7. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, трохи перетріть для зменшення обсягу і перекладіть до решти інгредієнтів.

Крок 8. Овочі залийте гарячим м’ясним бульйоном або просто гарячою водою. Додайте до них лавровий лист. Кришку мультиварки закрийте і включіть програму « Суп » на час за замовчуванням.

Крок 9. По завершенні програми борщ перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.

Крок 10. Додайте в борщ, дрібно нарізаний часник із зеленню. Кришку закрийте і дайте борщу настоятися 20-30 хвилин в режимі « Підігрів ».

Крок 11. Приготований в мультиварці борщ з квасолею розлийте по суповим чашкам, доповніть сметаною і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

Борщ з тушонкою в мультиварці

Борщ з тушонкою в мультиварці буде у вас простим і швидким варіантом з широкої лінійки цього виду овочевих супів. Готується він на воді, але можна доповнювати його бульйонними кубиками. Тушонка вибирається якісна і з « жирком », і економити на ній не слід. Для гарного смаку борщу в мультиварці важлива послідовність закладки інгредієнтів, що зазначено в рецепті.

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста – 400 гр.
  • Буряк – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Тушонка – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно згідно з рецептом, підготувати всі інгредієнти для борщу. Овочі почистити і промити. Потім підготовлені овочі нарізати ножем або за допомогою кухонних гаджетів, що зручніше і простіше.

Крок 2. Цибуля нарізати невеликими кубиками.

Крок 3. Морква і буряк подрібнити на великій терці.

Крок 4. Капусту нашаткувати тонкою соломкою.

Крок 5. Включити програму « Жарка » на 20 хвилин. У чаші розігріти олію і в ньому обсмажити нарізку цибулі.

Крок 6. Потім до цибулі перекласти натерту моркву і посмажити при помішуванні лопаткою до м’якості.

Крок 7. Далі в чашу перекласти натерту буряк, всипати сіль з цукром і через 5 хвилин додати томатну пасту. Ці інгредієнти лопаткою перемішати.

Крок 8. До обсмажених овочів перекласти нарізаний кубиками картопля і капустяну соломку.

Крок 9. Овочі залити окропом з розрахунком порцій супу і потрібної вам консистенції страви. Додати чорний перець з лавровим листом, закрити кришку мультиварки і включити програму « Суп » на час за замовчуванням, що зазвичай становить 1 годину.

Крок 10. За 10 хвилин до завершення програми в борщ перекласти тушонку, розім’явши її виделкою на невеликі шматочки і все ще раз перемішати. Після закінчення програми, приготований в мультиварці борщ з тушонкою можна відразу сервірувати до столу, доповнивши зеленню і сметаною. Смачного!

Борщ в мультиварці з приправою Маггі

Борщ в мультиварці з приправою / заправкою Маггі відрізняється хорошим смаком і насиченим кольором, та й час господині економиться. До складу заправки включені свіжі овочі з приправами і спеціями, тому в борщ додаються тільки картопля з капустою і морквою. У цьому рецепті готуємо такий борщ на курячих крильцях, але м’ясо може бути будь-який. Однією упаковки заправки досить на стандартну чашу мультиварки і виходить 3 літри борщу.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Заправка для борщу « Маггі » – 1 упаковка.
  • Курячі крильця – 4 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Капуста білокочана – 350 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти. Приготування починається з варіння курячих крилець. Їх добре промити холодною водою.

Крок 2. У чашу мультиварки налити 2,5 літра чистої води і включити програму « Суп » на 1 годину 15 хвилин. У закипілу воду перекласти крильця і варити протягом 20 хвилин під закритою кришкою.

Крок 3. Поки крильця варяться, почистити картоплю з морквою і промити. Картоплю нарізати невеликими кубиками і через 20 хвилин варіння крилець, додати в бульйон.

Крок 4. Морква подрібнити на великій терці і перекласти в бульйон слідом за картоплею. Варити все під закритою кришкою.

Крок 5. Капусту нашаткувати тонкою соломкою, перекласти в чашу і додати лавровий лист.

Крок 6. За 10 хвилин до закінчення програми в чашу перекласти одну упаковку заправки « Маггі », борщ перемішати, зняти пробу і відкоригувати на свій смак, додавши сіль з чорним перцем.

Крок 7. Після сигналу про завершення програми в борщ додати дрібно нарізані зелень з часником.

Крок 8. Приготований в мультиварці борщ із заправкою / приправою Маггі » залишити під закритою кришкою в режимі « Підігрів » на 10-15 хвилин для настоювання, а потім сервірувати до обіду, доповнивши сметаною. Смачного!

Зелений борщ зі щавелем в мультиварці

Зелений борщ зі щавелем в мультиварці має багато варіантів приготування, як на м’ясі, так і більш легкі, тільки на овочах. У цьому борщі буряк замінюється щавелем, і блюдо відрізняє особливий колір і смак. У цьому рецепті готуємо зелений борщ без м’яса, з консервованим щавлем і додаванням шпинату з картоплею і морквою. Заправимо борщ яйцем, і свіжою зеленню.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Шпинат – 20 гр.
  • Щавель, консервований – 100 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Олія – 10 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть і промийте овочі для борщу. Моркву наріжте тонкою соломкою.

Крок 2. Цибулю наріжте маленькими кубиками.

Крок 3. У мультиварці включите програму « Жарка », розігрійте олію і в ньому обсмажте до легкого золотистого кольору нарізку цибулі і моркви.

Крок 4. Картопля наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 5. Перекладіть нарізану картоплю в чашу, перемішайте з морквою і цибулею і пару хвилин посмажте.

Крок 6. Потім в чашу до обсмажених овочів налийте гарячу воду з розрахунком на кількість порцій. Додайте сіль з чорним перцем і лавровим листом. Кришку закрийте і включіть програму « Суп » на 30 хвилин.

Крок 7. Після закінчення програми в борщ перекладіть консервований щавель і дрібно нарізані шпинат з кропом і петрушкою.

Крок 8. У піалу розбийте 4 курячі яйця і виделкою або вінчиком добре перемішайте.

Крок 9. Яєчну суміш тонким струменем і при активному перемішуванні перелийте в гарячий борщ. Зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.

Крок 10. Приготований в мультиварці зелений борщ зі щавелем сервіруйте до столу гарячим. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал