Збільшуємо солодкість буряка! Секрети вирощування у відкритому ґрунті

Сьогодні хочу поговорити про вирощування буряка у відкритому ґрунті. Хочу уточнити, що для раннього врожаю я вирощую буряк в теплиці, а ось для основного вживання вже на вулиці.

Буряк добре росте по краю грядок, тому я вирощую її спільно з іншими овочами. Наприклад, з цибулею, капустою кольрабі, томатами і кропом.

Висаджую не дуже густо, але все одно через певний час її доводиться проріджувати. В іншому випадку коренеплоди будуть дрібними.

Збільшуємо солодкість буряка! Секрети вирощування у відкритому ґрунтіДогляд

  1. Догляд за буряком не складний, але є свої нюанси. Він дуже любить органічні добрива. При посадці я закладала в ямку компот і золу.
  2. Якщо при вирощуванні буряка його листя йдуть в червоний колір, це означає, що ґрунт дуже кислий, що вкрай не бажано. Допоможе впоратися з такою проблемою зола.

    Для підрослого буряка не можна використовувати вапно і доломіт!

  3. Часті поливи рекомендую тільки на початковій стадії вирощування, потім їх необхідно скоротити до одного разу на тиждень. Виняток – спекотна погода.
  4. Підживлення роблю тільки зеленим добривом і золою.

Збільшуємо солодкість

  1. Для збільшення солодкості буряка 2-3 рази за сезон, поливаю водою з додаванням солі.
  2. На відро води я беру 2 столові ложки солі. Спочатку розмішую в невеликій кількості води, а потім виливаю в основну ємність. Поливаю по листю і під корінь.
  3. Інший спосіб збільшити солодкість – це за 3 тижні до збору врожаю полити монофосфатом калію. У співвідношенні 30 гр. на 10 літрів води. Полив роблю під корінь.
  4. Такими ж методами можна збільшити солодкість моркви.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал