Заварний крем для Наполеона класичний – 9 рецептів у домашніх умовах із покроковими фото

cbe50f5884eee383a31435e4c0d3b15e

Класичний заварний крем для Наполеона – це найкращий варіант з лінійки кремів для прошарку улюбленого багатьма десертом. Незважаючи на різні рецепти його приготування, всі заварні креми незмінно готуються на яйцях або жовтках, молоці, цукрі, загусниках у вигляді борошна або крохмалю та з додаванням якісного вершкового масла. У домашніх умовах заварний крем готується нескладно і всі нюанси з правильною пропорцією інгредієнтів вказані в рецептах цієї теми.

Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та маслом

Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та маслом є найпопулярнішим варіантом. У цьому простому рецепті яйця збиваємо з цукром та борошном, з’єднуємо з молоком, заварюємо та додаємо вершкове масло. При дотриманні пропорції рецепту крем вийде повітряним, ніжним і відмінно просочить коржі «Наполеона».

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,5л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 4 ст. без гірки.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відповідно до пропорції рецепту, відміряти всі інгредієнти для крему. У каструлю для варіння крему розбити три яйця.

fbedbbe98d81d22e847a07d8130b04cf

Крок 2. Насипати до них увесь цукор.

29217d82d63fb194deb014728062184a

Крок 3. Міксером на максимальній швидкості збити яйця із цукром у пишну масу.

5bbef9bd8ae2b2a19a7a5bf737e05292

Крок 4. До збитих яєць через сито насипати пшеничне борошно.

5eeeabf07af223b6efa815bb43bb1f99

Крок 5. Також міксером цю масу перемішати до однорідності, як від борошна обсяг її зменшиться.

8289daba54bcb0d7bc9fe2744ae77156

Крок 6. Налити молоко кімнатної температури до цієї маси, ще раз перемішати і поставити на невеликий вогонь.

ebdd5d8617af981bd792b491d0da08ad

Крок 7. При постійному помішуванні вінчиком поварити крем до появи дрібних бульбашок на поверхні і загусання.

67c7564abf66d2bd35c09f07c1233c88

Крок 8. Потім вогонь вимкнути та розчинити у кремі вершкове масло.

ad73e7e6da65d2abc8d2a97d898c09ff

Крок 9. Відразу і для аромату насипати в крем ванільний цукор.

dae62942566203f49d12a0d957c1f8f8

Крок 10. Приготовлений заварний крем на молоці з яйцями та олією повністю остудити та використовувати для формування «Наполеона». Вдалої та смачної випічки!

Заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона

Заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона простий у приготуванні і такий рецепт повинен бути в запасі у кожної господині. Заварною основою для крему береться молоко з яйцем та крохмалем. У цьому рецепті заварний крем доповнюємо вареним згущеним молоком молоком, що торту додасть приємні карамельні нотки. Олію в крем не додаємо. Згущене молоко варимо заздалегідь і протягом 1 години. Інгредієнти рецепту розраховані на «Наполеон» із 8 коржів діаметром 18 см.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко кип’яче – 0.5 л.
  • Згущене молоко варене – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко закип’ятити та остудити. Це можна зробити заздалегідь і одночасно з варінням згущеного молока.

8af022a42c2a9ea4f013df2936504313

Крок 2. До остиглого молока розбити одне яйце.

e0dbc382657fd99406e99408796b6504

Крок 3. Потім насипати дві ложки картопляного крохмалю.

f2fbfd8432022b844ca05b36fb394045

Крок 4. Міксером чи вінчиком ці інгредієнти збити в однорідну масу.

e9103610cfed2fc24d5ee5209b94b328

Крок 5. Посуд із цією масою поставити на середній вогонь і при постійній помішуванні вінчиком варити до загусання.

72a275ba34d29fe11d747a58ebe20ca7

Крок 6. Загустілий крем варити вже на невеликому вогні 1-2 хвилини.

cac3cfa6a3dcecdf0ef3a3046cb02720

Крок 7. Згущене молоко для крему варити рівно 1 годину, адже саме воно за цей час варіння повністю збереже свій карамельний смак і колір.

05cca5de1a9f903cbd92a49e05e9c00a

Крок 8. Перекласти в гарячий крем заварний і вінчиком збити до однорідності.

a00704b9ef924a9bf3e29a012fbda162

Крок 9. Додати до крему ванілін та ще раз перемішати.

6aecd581f581d33eaa969601a61596ac

Крок 10. Приготовлений заварний крем зі згущеним молоком молоком остудити до кімнатної температури і можна збирати «Наполеон». Смачного!

d7d527a64947c599e884bbb12c148c3a

Заварний крем для Наполеона із кукурудзяним крохмалем

Варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем із кукурудзяним крохмалем, адже саме цей крохмаль, а не картопляний, надає крему гладкішої текстури та ніжної консистенції, та й до того ж колір крему не змінює та не дає жодного присмаку. Заварною основою для крему в цьому рецепті беремо жовтки, молоко та цукор. Додаємо вершкове масло|мастило| з ваніліном.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У спеціальну каструлю для тушкування насипати 30 г цукру і поставити на невеликий вогонь.

8dea5d1b8afce57576ea76331dfd86ff

Крок 2. Відразу до цукру налити молоко, перемішати та довести до кипіння.

34fb23c173c525619b404d7ec8c3ad85

Крок 3. В окремому посуді змішати решту цукру з кукурудзяним крохмалем.

e0d8c0eb13572b32c956924af1bf1a7a

Крок 4. У цю суху суміш додати три жовтки і вінчиком перемішати до однорідності.

59ec22fe747602d235558095cbe7580f

Крок 5. У яєчну масу тонким струменем і при одночасному активному помішуванні вінчиком перелити гаряче молоко.

c3c54b6a539ccaecb264ff9681b4e30c

Крок 6. Отриману суміш перелити в ту саму каструлю та поставити на мінімальний вогонь.

49602292df8a2b82542d6757f2f6944a

Крок 7. Варити крем при помішуванні, доки він не стане густим. Потім каструлю зняти із плити.

e9c996f76862d79c9e6e6448bdca8eba

Крок 8. У гарячий крем заварний додати вершкове масло з ваніліном і добре перемішати.

14d69523f08f77bd24f4e7dcc788bdc1

Крок 9. Крем перелити в широку ємність, прикрити плівкою та остудити до кімнатної температури.

f3e9dca0fa336c6fbbaf52bf578145b1

Крок 10. Остуджений крем міксером на великій швидкості добре збити гладку масу.

add90d82271846aca69b387a0d4b45c4

Крок 11. Приготовлений ніжний заварний крем із кукурудзяним крохмалем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

f3f3886b79f62a3c8fa345222c0a2a96

Заварний крем без яєць

Заварний крем для «Наполеона» можна приготувати без яєць, що текстуру його робить дуже ніжною і легкою. Такий крем ідеально підходить для просочення хрустких коржів торта. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці, загусником беремо борошно і для ароматизації додамо сік лимона, але можна додати ваніль, какао або цитрусових цедру.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Цукор – 4 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сік лимона – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для крему та каструлю для варіння.

4e650fdba22921547a929cc69e1ebe57

Крок 2. Налити в каструлю 250 мл молока та насипати цукор.

5f0454309d283efb5a75ca815997d363

Крок 3. Поставити на невеликий вогонь, повністю розчинити цукор та довести суміш до кипіння.

a43910bfa42c2ede66403f3d8e1978d3

Крок 4. У піалу насипати дві ложки пшеничного борошна та налити до борошна інше молоко.

d26a5fb1b614555bc6e63f57946d1e64

Крок 5. Віночок борошно з молоком ретельно перемішати до однорідної текстури.

6e937a19b6e3745929951d2110ef1b61

Крок 6. У молоко, що закипіло з цукром, тонким струменем перелити борошняну суміш і одночасно вінчиком все перемішувати.

a4d61b21c68f92942df085fc3260f997

Крок 7. Довести крем тільки щоб він став густим і закипів. Варити крем не треба.

6b05c6e5681603d9036de29009240ce2

Крок 8. Каструлю зняти з плити, додати сік лимона, ще раз перемішати і остудити до кімнатної температури. Приготовлений заварний крем без яєць можна відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

44145a76d0951c2c433219e6b6f71fa9

Заварний крем Пломбір для Наполеона

Заварний крем Пломбір для Наполеона готується подібно до заварного класичного, на молоці із загусником, але є варіанти і на сметані. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці з яйцем та кукурудзяним крохмалем. До нього додаємо збиті з цукром вершки та вершкове масло, що робить «Пломбір» легким, повітряним, досить стабільним та зі смаком однойменного морозива.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0.5л.
  • Цукор – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки 33% – 250мл.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з товстими стінками розбити два яйця та насипати потрібну кількість цукру з кукурудзяним крохмалем.

c2b96a0a061ab65145a016d224f39b75

Крок 2. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішати до однорідної текстури.

4c53c6d565e6abe3c181bdc068887d12

Крок 3. У яєчну масу налити молоко, тільки холодне і вінчиком ще раз перемішати.

57a6a52f3e984ccb63bb9b8eb014807d

Крок 4. Каструлю переставити на невеликий вогонь.

a6f7cd2d676f44567eed172c4a35e17d

Крок 5. Заварну основу при постійному помішуванні довести до загусання і зняти в плити.

cb6ffcd5feff48d924103d75aaea15fc

Крок 6. Потім додати до неї вершкове масло, перемішати і остудити цю основу крему до кімнатної температури.

ca4ca147f2360107d3e5120e9c02c75c

Крок 7. Жирні вершки наперед добре охолодити. Перелити їх в окремий посуд та насипати 100 гр. цукрової пудри.

c1a0b2be17c889c1421e4544f5ecb289

Крок 8. Міксером та на невисокій швидкості вершки з цукром збити до густої консистенції.

6c1456576f87d230229a438327219a1f

Крок 9. Порційно та при одночасному перемішуванні вінчиком, збиті вершки перекласти до заварної основи.

0dd2e45ffac1f24d0a17c94d00c76e84

Крок 10. Приготовлений заварний крем «Пломбір» повністю остудити та використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

4a613242000dd4a6d689203c3bd989bb

Заварний крем із вершками

Заварний крем з вершками відрізняється приємним вершковим смаком, подібним до морозива «Пломбір», гладкою, ніжною і стійкою текстурою. Заварна основа для крему готується на молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. До неї додаються збиті холодні вершки, вершкове масло та ваніль для особливого аромату.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Цукор – 130 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
  • Вершкове масло– 80 гр.
  • Молоко –250 мл.
  • Яйце С1 – 1 шт.
  • Вершки 33% – 300мл.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему відразу точно відважити згідно з рецептом.

Крок 2. У каструлю з товстими стінками або сотейник перелити молоко.

be2828bee17b88901d212a2e5c955f16

Крок 3. Поставити його на невеликий вогонь та довести до кипіння. Важливо, щоб на поверхні не утворилася пінка, інакше текстура крему буде зіпсована.

9d1033214549d8fd00e3cf80acbe0950

Крок 4. В окремому посуді перемішати потрібну кількість цукру та крохмалю.

a9e203d1e9ba91e8caf2b55cdc7416c7

Крок 5. У цю суху суміш розбити одне куряче яйце.

624a1801f9b2d8a7eb107d7a2ac83530

Крок 6. Ці сухі інгредієнти вінчиком перемішати до однорідної текстури. Рідина до них додавати не треба, тому що цукор добре розчиниться в білку, надаючи суміші рідку та тягучу консистенцію.

26d05ea19782baa1337d0345ed0e2960

Крок 7. Цю яєчно-цукрову суміш тонким струменем і при одночасному перемішуванні вінчиком перелити до гарячого молока і поварити до загусання. Щоб не залишилося дрібних грудочок борошна, заварну основу можна перетерти на сито.

496fe09ef5aaf138fb9335f69eb47071

Крок 8. У гарячий заварний крем додати ванілін із вершковим маслом і добре перемішати, до повного з’єднання їх із заварною основою.

048778102321e1ba1aa30f9655798e4a

Крок 9. Заварний крем перекласти в інший посуд, прикрити шматком харчової плівки та повністю остудити, краще у холодильнику.

0a4017599bbf64a08ac116c9ba4a76a6

Крок 10. В окремому сухому посуді збити жирні вершки міксером при поступовому збільшенні швидкості, починаючи з мінімального, інакше вони можуть розшаруватися.

819b9068e56058e06bd84b384f9507e6

Крок 11. При цьому збільшенні швидкості до збитих вершків порційно і по 1 ст. ложці додавати охолоджену заварну масу. Приготовлений заварний крем із вершками, відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

bdd9743ef4e2cb184824dd070654871d

Шоколадний крем Наполеона

Шоколадний заварний крем та з додаванням якісного какао-порошку, відмінно підходить для прошарку «Наполеона». Готується крем просто і його відрізняє гарний смак із ніжною та досить густою текстурою. У цьому рецепті заварну основу готуємо на класичних молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. Вершкове масло беремо з жирністю щонайменше 80%.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 70 гр.
  • Яйце С1 – 2 шт.
  • Какао-порошок – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згодні пропорції рецепту, всі інгредієнти для крему, вони повинні бути однаковою кімнатною температурою.

Крок 2. У сотейник насипати весь цукор.

533e105eb09f3224dce2460b8f58192a

Крок 3. Розбити до нього два яйця.

32bb925078ecc7b9213e3286e536010c

Крок 4. Вінчиком ці інгредієнти розтерти у світлу однорідну масу.

4599b719591398565e1ad31799f8710d

Крок 5. До неї насипати какао-порошок та добре перемішати.

c8474b73a2de8516bc0bb1e28cccbe2b

Крок 6. До шоколадної маси налити 2/3 вказаного обсягу молока.

bb04d80dbf6be608866ad903ffe656ef

Крок 7. Досі перемішати до однорідності.

8b7c643b341e60a5ed044f842c39d09b

Крок 8. До решти молока насипати дві ложки кукурудзяного крохмалю та перемішати, щоб не було дрібних грудочок.

1b47c4f2936af65ecebf81a92a11fa8b

Крок 9. Сотейник із шоколадною сумішшю помістити на середній вогонь. При помішуванні довести її до початку кипіння.

7c0637d76a2c80a8f6ab7825ab072c56

Крок 10. У цю закипілу суміш тонким струменем і при одночасному помішуванні перелити молоко з крохмалем.

604a19adf179e46dc57b6b861ea3d3ba

Крок 11. Варити крем 1-2 хвилини після появи перших бульбашок до загусання маси.

377d4c0cceaa9d22615c5ef93cd5dd4d

Крок 12. До гарячого крему перекласти вершкове масло, добре перемішати і, прикривши плівкою, залишити до остигання. Охолоджений заварний шоколадний крем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

5933288787e6d9afb998d06a750187e1

ПП заварний крем для Наполеона

ПП заварний крем для Наполеона готується як класичний, але до нього не додається вершкове масло і цукор замінюється будь-яким цукрозамінником: стевією, еритрином або сиропом агави. За текстурою такий крем подібний до згущеного молока, але при охолодженні стає більш щільним. Заварну основу в цьому рецепті готуємо на молоці, яйцях та крохмалі. Крем можна 2-3 дні зберігати у холодильнику.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0.4 л.
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для ПП заварного крему.

Крок 2. У сотейник налийте молоко та поставте для нагрівання.

44bbbe662bb253cb9a4310ad2556e829

Крок 3. В окремий посуд розбийте два яйця.

713e56a434c7028fa41c17b7e715312d

Крок 4. Насипте до них кукурудзяний крохмаль.

ed460f603d4d0804f26afb7f121dda1e

Крок 5. Потім насипте обраний цукрозамінник з урахуванням того, що він у 10 разів солодший за звичайний цукор.

d49565cce51ce58343027d43ef95fa19

Крок 6. Додайте до цих інгредієнтів щіпку солі та ванілін.

1e35045bdea953f23546292758fb5e9c

Крок 7. Вінчиком чи міксером все добре змішайте в однорідну масу.

3bd1750e6635c41305c392b71d57a968

Крок 8. До цієї яєчної маси налийте трохи гарячого молока і одразу перемішайте.

dcc821b38d4c8e28d57c79eb1f4fcbf5

Крок 9. Потім отриману масу змішайте з рештою гарячого молока. На середньому вогні та при постійному помішуванні варіть крем до загусання.

01c35e439b4fa728d2a15a9efb9956e9

Крок 10. Приготовлений ПП заварний крем для Наполеона перелийте в інший посуд, прикрийте плівкою в контакт і після остигання, можете використовувати для формування торта. Смачного!

c68ef42beeef5f442711bad1d09cb2f7

Заварний крем на жовтках

Більш ніжним і смачнішим варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем на жовтках. У цьому рецепті основу заварюємо на молоці з крохмалем, цукром та жовтками. Доповнюємо крем збитим вершковим маслом. Такий крем коржі просочує добре.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко –180 мл.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 80 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту.

Крок 2. Два жовтки перекласти в окремий посуд і трохи збити вінчиком.

01e03a36fa7a311e5529e27c3b4f9c99

Крок 3. Насипати до них кукурудзяний крохмаль та добре перемішати.

Крок 4. До цієї маси налити 30 мл молока.

33045906be86ec862adb0109bd4c83b5

Крок 5. Вінчиком масу ще раз перемішати до однорідності.

Крок 6. У каструлю з товстим дном перелити інше молоко та поставити на невеликий вогонь.

ac5721c68b29b9f7c5d0e3ffc8ff7b39

Крок 7. У закипілому молоці розчинити цукор з ваніліном і повторно довести до кипіння.

Крок 8. У кипляче молоко тонким струменем при одночасному перемішуванні вінчиком перелити суміш жовтків з крохмалем.

c550baf39260c9e8b04fa4a0b1b176aa

Крок 9. Поварити крем лише до загусання.

Крок 10. Вогонь вимкнути. Крем прикрити кришкою або шматком харчової плівки в контакт та остудити.

a1d3749327e3e46a731714e1ee17069e

Крок 11. В іншому посуді міксером збити вершкове масло|мастило| в пишну світлу масу.

Крок 12. Порційно і продовжуючи збивання до масла додати заварну основу крему, що охолола.

11c50de1440b91dd6ac38dabd9dae544

Крок 13. Приготовлений крем на жовтках можна використовувати для формування «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

7ac6c366c00339f06b3b5472c20a7543

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал