Класичний заварний крем для Наполеона – це найкращий варіант з лінійки кремів для прошарку улюбленого багатьма десертом. Незважаючи на різні рецепти його приготування, всі заварні креми незмінно готуються на яйцях або жовтках, молоці, цукрі, загусниках у вигляді борошна або крохмалю та з додаванням якісного вершкового масла. У домашніх умовах заварний крем готується нескладно і всі нюанси з правильною пропорцією інгредієнтів вказані в рецептах цієї теми.
Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та маслом
Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та маслом є найпопулярнішим варіантом. У цьому простому рецепті яйця збиваємо з цукром та борошном, з’єднуємо з молоком, заварюємо та додаємо вершкове масло. При дотриманні пропорції рецепту крем вийде повітряним, ніжним і відмінно просочить коржі «Наполеона».
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1,5л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 4 ст. без гірки.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відповідно до пропорції рецепту, відміряти всі інгредієнти для крему. У каструлю для варіння крему розбити три яйця.
Крок 2. Насипати до них увесь цукор.
Крок 3. Міксером на максимальній швидкості збити яйця із цукром у пишну масу.
Крок 4. До збитих яєць через сито насипати пшеничне борошно.
Крок 5. Також міксером цю масу перемішати до однорідності, як від борошна обсяг її зменшиться.
Крок 6. Налити молоко кімнатної температури до цієї маси, ще раз перемішати і поставити на невеликий вогонь.
Крок 7. При постійному помішуванні вінчиком поварити крем до появи дрібних бульбашок на поверхні і загусання.
Крок 8. Потім вогонь вимкнути та розчинити у кремі вершкове масло.
Крок 9. Відразу і для аромату насипати в крем ванільний цукор.
Крок 10. Приготовлений заварний крем на молоці з яйцями та олією повністю остудити та використовувати для формування «Наполеона». Вдалої та смачної випічки!
Заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона
Заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона простий у приготуванні і такий рецепт повинен бути в запасі у кожної господині. Заварною основою для крему береться молоко з яйцем та крохмалем. У цьому рецепті заварний крем доповнюємо вареним згущеним молоком молоком, що торту додасть приємні карамельні нотки. Олію в крем не додаємо. Згущене молоко варимо заздалегідь і протягом 1 години. Інгредієнти рецепту розраховані на «Наполеон» із 8 коржів діаметром 18 см.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко кип’яче – 0.5 л.
- Згущене молоко варене – 1 банка.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 2 ст.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко закип’ятити та остудити. Це можна зробити заздалегідь і одночасно з варінням згущеного молока.
Крок 2. До остиглого молока розбити одне яйце.
Крок 3. Потім насипати дві ложки картопляного крохмалю.
Крок 4. Міксером чи вінчиком ці інгредієнти збити в однорідну масу.
Крок 5. Посуд із цією масою поставити на середній вогонь і при постійній помішуванні вінчиком варити до загусання.
Крок 6. Загустілий крем варити вже на невеликому вогні 1-2 хвилини.
Крок 7. Згущене молоко для крему варити рівно 1 годину, адже саме воно за цей час варіння повністю збереже свій карамельний смак і колір.
Крок 8. Перекласти в гарячий крем заварний і вінчиком збити до однорідності.
Крок 9. Додати до крему ванілін та ще раз перемішати.
Крок 10. Приготовлений заварний крем зі згущеним молоком молоком остудити до кімнатної температури і можна збирати «Наполеон». Смачного!
Заварний крем для Наполеона із кукурудзяним крохмалем
Варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем із кукурудзяним крохмалем, адже саме цей крохмаль, а не картопляний, надає крему гладкішої текстури та ніжної консистенції, та й до того ж колір крему не змінює та не дає жодного присмаку. Заварною основою для крему в цьому рецепті беремо жовтки, молоко та цукор. Додаємо вершкове масло|мастило| з ваніліном.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко – 0,3 л.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Жовтки – 3 шт.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У спеціальну каструлю для тушкування насипати 30 г цукру і поставити на невеликий вогонь.
Крок 2. Відразу до цукру налити молоко, перемішати та довести до кипіння.
Крок 3. В окремому посуді змішати решту цукру з кукурудзяним крохмалем.
Крок 4. У цю суху суміш додати три жовтки і вінчиком перемішати до однорідності.
Крок 5. У яєчну масу тонким струменем і при одночасному активному помішуванні вінчиком перелити гаряче молоко.
Крок 6. Отриману суміш перелити в ту саму каструлю та поставити на мінімальний вогонь.
Крок 7. Варити крем при помішуванні, доки він не стане густим. Потім каструлю зняти із плити.
Крок 8. У гарячий крем заварний додати вершкове масло з ваніліном і добре перемішати.
Крок 9. Крем перелити в широку ємність, прикрити плівкою та остудити до кімнатної температури.
Крок 10. Остуджений крем міксером на великій швидкості добре збити гладку масу.
Крок 11. Приготовлений ніжний заварний крем із кукурудзяним крохмалем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!
Заварний крем без яєць
Заварний крем для «Наполеона» можна приготувати без яєць, що текстуру його робить дуже ніжною і легкою. Такий крем ідеально підходить для просочення хрустких коржів торта. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці, загусником беремо борошно і для ароматизації додамо сік лимона, але можна додати ваніль, какао або цитрусових цедру.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко – 0,3 л.
- Цукор – 4 ст.
- Борошно – 2 ст.
- Сік лимона – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для крему та каструлю для варіння.
Крок 2. Налити в каструлю 250 мл молока та насипати цукор.
Крок 3. Поставити на невеликий вогонь, повністю розчинити цукор та довести суміш до кипіння.
Крок 4. У піалу насипати дві ложки пшеничного борошна та налити до борошна інше молоко.
Крок 5. Віночок борошно з молоком ретельно перемішати до однорідної текстури.
Крок 6. У молоко, що закипіло з цукром, тонким струменем перелити борошняну суміш і одночасно вінчиком все перемішувати.
Крок 7. Довести крем тільки щоб він став густим і закипів. Варити крем не треба.
Крок 8. Каструлю зняти з плити, додати сік лимона, ще раз перемішати і остудити до кімнатної температури. Приготовлений заварний крем без яєць можна відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!
Заварний крем Пломбір для Наполеона
Заварний крем Пломбір для Наполеона готується подібно до заварного класичного, на молоці із загусником, але є варіанти і на сметані. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці з яйцем та кукурудзяним крохмалем. До нього додаємо збиті з цукром вершки та вершкове масло, що робить «Пломбір» легким, повітряним, досить стабільним та зі смаком однойменного морозива.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко – 0.5л.
- Цукор – 4 ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки 33% – 250мл.
- Цукрова пудра – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю з товстими стінками розбити два яйця та насипати потрібну кількість цукру з кукурудзяним крохмалем.
Крок 2. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішати до однорідної текстури.
Крок 3. У яєчну масу налити молоко, тільки холодне і вінчиком ще раз перемішати.
Крок 4. Каструлю переставити на невеликий вогонь.
Крок 5. Заварну основу при постійному помішуванні довести до загусання і зняти в плити.
Крок 6. Потім додати до неї вершкове масло, перемішати і остудити цю основу крему до кімнатної температури.
Крок 7. Жирні вершки наперед добре охолодити. Перелити їх в окремий посуд та насипати 100 гр. цукрової пудри.
Крок 8. Міксером та на невисокій швидкості вершки з цукром збити до густої консистенції.
Крок 9. Порційно та при одночасному перемішуванні вінчиком, збиті вершки перекласти до заварної основи.
Крок 10. Приготовлений заварний крем «Пломбір» повністю остудити та використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!
Заварний крем із вершками
Заварний крем з вершками відрізняється приємним вершковим смаком, подібним до морозива «Пломбір», гладкою, ніжною і стійкою текстурою. Заварна основа для крему готується на молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. До неї додаються збиті холодні вершки, вершкове масло та ваніль для особливого аромату.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 50 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Цукор – 130 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
- Вершкове масло– 80 гр.
- Молоко –250 мл.
- Яйце С1 – 1 шт.
- Вершки 33% – 300мл.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для крему відразу точно відважити згідно з рецептом.
Крок 2. У каструлю з товстими стінками або сотейник перелити молоко.
Крок 3. Поставити його на невеликий вогонь та довести до кипіння. Важливо, щоб на поверхні не утворилася пінка, інакше текстура крему буде зіпсована.
Крок 4. В окремому посуді перемішати потрібну кількість цукру та крохмалю.
Крок 5. У цю суху суміш розбити одне куряче яйце.
Крок 6. Ці сухі інгредієнти вінчиком перемішати до однорідної текстури. Рідина до них додавати не треба, тому що цукор добре розчиниться в білку, надаючи суміші рідку та тягучу консистенцію.
Крок 7. Цю яєчно-цукрову суміш тонким струменем і при одночасному перемішуванні вінчиком перелити до гарячого молока і поварити до загусання. Щоб не залишилося дрібних грудочок борошна, заварну основу можна перетерти на сито.
Крок 8. У гарячий заварний крем додати ванілін із вершковим маслом і добре перемішати, до повного з’єднання їх із заварною основою.
Крок 9. Заварний крем перекласти в інший посуд, прикрити шматком харчової плівки та повністю остудити, краще у холодильнику.
Крок 10. В окремому сухому посуді збити жирні вершки міксером при поступовому збільшенні швидкості, починаючи з мінімального, інакше вони можуть розшаруватися.
Крок 11. При цьому збільшенні швидкості до збитих вершків порційно і по 1 ст. ложці додавати охолоджену заварну масу. Приготовлений заварний крем із вершками, відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!
Шоколадний крем Наполеона
Шоколадний заварний крем та з додаванням якісного какао-порошку, відмінно підходить для прошарку «Наполеона». Готується крем просто і його відрізняє гарний смак із ніжною та досить густою текстурою. У цьому рецепті заварну основу готуємо на класичних молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. Вершкове масло беремо з жирністю щонайменше 80%.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 50 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко – 0,3 л.
- Цукор – 180 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Вершкове масло 82,5% – 70 гр.
- Яйце С1 – 2 шт.
- Какао-порошок – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти, згодні пропорції рецепту, всі інгредієнти для крему, вони повинні бути однаковою кімнатною температурою.
Крок 2. У сотейник насипати весь цукор.
Крок 3. Розбити до нього два яйця.
Крок 4. Вінчиком ці інгредієнти розтерти у світлу однорідну масу.
Крок 5. До неї насипати какао-порошок та добре перемішати.
Крок 6. До шоколадної маси налити 2/3 вказаного обсягу молока.
Крок 7. Досі перемішати до однорідності.
Крок 8. До решти молока насипати дві ложки кукурудзяного крохмалю та перемішати, щоб не було дрібних грудочок.
Крок 9. Сотейник із шоколадною сумішшю помістити на середній вогонь. При помішуванні довести її до початку кипіння.
Крок 10. У цю закипілу суміш тонким струменем і при одночасному помішуванні перелити молоко з крохмалем.
Крок 11. Варити крем 1-2 хвилини після появи перших бульбашок до загусання маси.
Крок 12. До гарячого крему перекласти вершкове масло, добре перемішати і, прикривши плівкою, залишити до остигання. Охолоджений заварний шоколадний крем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!
ПП заварний крем для Наполеона
ПП заварний крем для Наполеона готується як класичний, але до нього не додається вершкове масло і цукор замінюється будь-яким цукрозамінником: стевією, еритрином або сиропом агави. За текстурою такий крем подібний до згущеного молока, але при охолодженні стає більш щільним. Заварну основу в цьому рецепті готуємо на молоці, яйцях та крохмалі. Крем можна 2-3 дні зберігати у холодильнику.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко – 0.4 л.
- Цукрозамінник – 5 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для ПП заварного крему.
Крок 2. У сотейник налийте молоко та поставте для нагрівання.
Крок 3. В окремий посуд розбийте два яйця.
Крок 4. Насипте до них кукурудзяний крохмаль.
Крок 5. Потім насипте обраний цукрозамінник з урахуванням того, що він у 10 разів солодший за звичайний цукор.
Крок 6. Додайте до цих інгредієнтів щіпку солі та ванілін.
Крок 7. Вінчиком чи міксером все добре змішайте в однорідну масу.
Крок 8. До цієї яєчної маси налийте трохи гарячого молока і одразу перемішайте.
Крок 9. Потім отриману масу змішайте з рештою гарячого молока. На середньому вогні та при постійному помішуванні варіть крем до загусання.
Крок 10. Приготовлений ПП заварний крем для Наполеона перелийте в інший посуд, прикрийте плівкою в контакт і після остигання, можете використовувати для формування торта. Смачного!
Заварний крем на жовтках
Більш ніжним і смачнішим варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем на жовтках. У цьому рецепті основу заварюємо на молоці з крохмалем, цукром та жовтками. Доповнюємо крем збитим вершковим маслом. Такий крем коржі просочує добре.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Молоко –180 мл.
- Жовтки – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
- Вершкове масло 82,5% – 80 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для крему відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту.
Крок 2. Два жовтки перекласти в окремий посуд і трохи збити вінчиком.
Крок 3. Насипати до них кукурудзяний крохмаль та добре перемішати.
Крок 4. До цієї маси налити 30 мл молока.
Крок 5. Вінчиком масу ще раз перемішати до однорідності.
Крок 6. У каструлю з товстим дном перелити інше молоко та поставити на невеликий вогонь.
Крок 7. У закипілому молоці розчинити цукор з ваніліном і повторно довести до кипіння.
Крок 8. У кипляче молоко тонким струменем при одночасному перемішуванні вінчиком перелити суміш жовтків з крохмалем.
Крок 9. Поварити крем лише до загусання.
Крок 10. Вогонь вимкнути. Крем прикрити кришкою або шматком харчової плівки в контакт та остудити.
Крок 11. В іншому посуді міксером збити вершкове масло|мастило| в пишну світлу масу.
Крок 12. Порційно і продовжуючи збивання до масла додати заварну основу крему, що охолола.
Крок 13. Приготовлений крем на жовтках можна використовувати для формування «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!