Запіканка з кабачків у духовці – це смачна та цікава та смачна ідея для домашнього столу. Соковитий та поживний овоч надасть частування особливий смак та легкий аромат. Оцініть 10 кулінарних задумів із використанням популярного продукту. Покрокові рецепти допоможуть урізноманітнити ваше звичне меню.
Запіканка з кабачків з фаршем у духовці
Рум'яну та ніжну запіканку можна приготувати з кабачків та м'ясного фаршу. Поживне частування підходить для сімейного сніданку, обіду або перекушування. Оцініть простий та смачний рецепт.
Куряча запіканка з кабачків у духовці
Ароматне та неймовірно поживне частування для вашого столу – запіканка з кабачків та курячого м'яса. Страва підходить для домашнього обіду. Воно порадує корисними властивостями та не надто калорійним складом.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Складові:
- Кабачок – 2 шт.
- Груди курячі – 1 шт.
- Сметана – 60 грн.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі та зелень промиваємо. Курячі грудки розморожуємо.
2. Куряче філе акуратно відокремлюємо від кістки та нарізаємо його дрібними кубиками.
3. Додаємо до м'ясного продукту сметану, сіль та мелений перець.
4. Очищаємо кабачки та пропускаємо їх через тертку.
5. Витискаємо овочеву масу, щоб забрати зайвий сік. Кладемо продукт до курки.
6. Подрібнену цибулю смажимо в олії до прозорості.
7. Подрібнюємо зелень і натираємо шматочок сиру.
8. Кладемо інгредієнти у загальну масу, доповнюємо її яйцем.
9. Старанно вимішуємо вміст.
10. Поступово викладаємо заготовку у форму для випікання.
11. Готуємо страву 40 хвилин за температури 180 градусів.
12. Рум'яна запіканка з кабачка та курячого м'яса готова. Поділіть частування на порції і подавайте до столу разом зі свіжими овочами.
Овочева запіканка з кабачків з помідорами та сиром
Соковита та низькокалорійна літня страва – овочева запіканка з кабачків, помідорів та сиру. Просте у виконанні частування порадує ароматом та поживними властивостями. Можна подавати до обіднього столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Складові:
- Кабачок – 3 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Сир – 200 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 100мл.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки заздалегідь відварюємо у підсоленій воді. Потім продукт ріжемо тонкими кружальцями. Їхню частину викладаємо шаром у форму для випікання.
2. Промиваємо помідори, ріжемо їх тонкими шматочками. Розділимо половину продукту шаром з кабачків.
3. Накриваємо овочі половиною від потрібної кількості сиру.
4. Повторюємо шари ще раз. На смак посипаємо страву сіллю. Заливаємо сумішшю з яйця, борошна та молока. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.
5. Соковита овочева запіканка із сиром готова. Перекладайте її на плоску тарілку та ставте на стіл.
Швидкий та простий рецепт запіканки з кабачків та картоплі
Рум'яна овочева запіканка стане родзинкою вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню простим рецептом з кабачків та картоплі. Соковитий частування обов'язково сподобається вашим рідним.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Складові:
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
Для соусу:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 30 гр.
- Молоко – 200мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Спеції – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідну кількість усіх інгредієнтів.
2. Для соусу розтоплюємо у каструлі шматочок вершкового масла.
3. Вливаємо в олію молоко і додаємо борошно. Розмішуємо та готуємо масу до густоти.
4. Кабачки, картопля та помідори нарізаємо тонкими колами. Викладаємо овочі у форму для випікання.
5. У соус, що остигнув, додаємо сіль, спеції та яйце. Збиваємо продукти.
6. Ніжною сумішшю заливаємо заготівлю з овочів.
7. Посипаємо заготовку тертим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
8. Хрумка овочева запіканка готова. Дайте їй трохи охолонути і потім подавайте до столу.
Ситна та дуже смачна запіканка з кабачків, фаршу та помідорів
Ситну запіканку для домашнього обіду або вечері можна приготувати з фаршу та соковитих літніх овочів. Оцініть яскраву кулінарну ідею з додаванням кабачків та помідорів.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Складові:
- Кабачок – 1 кг.
- Фарш м'ясний – 400 гр.
- Помідор – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Зелень – до смаку.
- Томатна паста – 60 гр.
- Сметана – 150 грн.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
1. М'ясний фарш обсмажуємо в олії з подрібненою цибулею, томатною пастою, сіллю та перцем.
2. Промиті кабачки натираємо на середню тертку. Овочеву масу акуратно віджимаємо, щоб видалити зайвий сік.
3. Промиваємо помідори та ріжемо їх тонкими колами.
4. Яйця збиваємо зі сметаною до однорідного стану.
5. Фарш розмішуємо з кабачками. Викладаємо його у форму для випікання. Доповнюємо масу помідорами, тертим сиром та зеленню. Заливаємо сумішшю зі сметани та яєць і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
6. Через деякий час соковита запіканка з овочів і фаршу буде готова. Можна подавати до столу.
Як приготувати кабачкову запіканку з сиром та яйцями?
Смачну та поживну запіканку для вашого сніданку можна приготувати з кабачків, яєць та сиру. Порадуйте близьких яскравою стравою, яка обов'язково розмаїтого повсякденного меню.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Складові:
- Кабачок – 0,5 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сметана – 100 грн.
- Зелень – до смаку.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Промиваємо та очищаємо кабачки, потім натираємо їх на тертку. Отриману масу віджимаємо від зайвої рідини.
2. У сметану додаємо соду, гашену лимонним соком. Розмішуємо продукти.
3. Кладемо в сметану курячі яйця.
4. Далі додаємо борошно та збиваємо масу до однорідного стану.
5. У яєчну заготівлю відправляємо й терті кабачки. Додаємо сіль та перець.
6. Вимішуємо та приєднуємо до вмісту твердий тертий сир.
7. Викладаємо і подрібнену зелень до смаку.
8. Підготовлене тісто кладемо у форму для випікання. Готуємо страву 40 хвилин за температури 180 градусів.
9. Запіканка з кабачків, яєць та сиру готова. Поділіть її на порційні шматки і подавайте їх до столу.
Смачна та корисна запіканка з кабачків та цвітної капусти
Яскрава та цікава за смаком запіканка для домашнього меню – з кабачків та цвітної капусти. Страва вийде з яскравою рум'яною скоринкою. Підходить для сімейних сніданків та обідів.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Складові:
- Кабачок – 1 шт.
- Капуста цвітна – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Вершки – 200 мл.
- Борошно – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
1. Цвітну капусту відварюємо у підсоленій воді до м'якого стану.
2. Кабачок ріжемо кубиками і смажимо його в олії на сковороді. За смаком солимо і перчимо.
3. Окремо збиваємо яйця з вершками та борошном до гладкого складу.
4. Овочі кладемо у форму для випікання. Заливаємо продукти борошняною сумішшю та посипаємо їх тертим твердим сиром. Готуємо страву 40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
5. Соковита запіканка з рум'яною скоринкою готова. Подавайте її до столу як самостійну страву.
ПП дієтична запіканка з кабачків
Смачна дієтична страва для вашого столу – кабачкова запіканка з ПП-рецепту. Поживне частування порадує своїми корисними властивостями. Приготуйте його для сніданку чи обіду.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Складові:
- Кабачок – 0,5 кг.
- Брокколі – 300 гр.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
1. Промиваємо броколі та ділимо його на суцвіття.
2. Кабачок нарізаємо рівними по товщині кружальцями. У молодих продуктів шкірку можна не знімати.
3. Кружочки кабачків викладаємо у форму для випікання. Обмазуємо овоч плавленим сиром.
4. Далі обсипаємо заготівлю сіллю та спеціями до смаку.
5. Накриваємо кабачки суцвіттями броколі.
6. Заготовку можна накрити фольгою або пакетами для випікання. Готуємо 20 хвилин за температури 180 градусів.
7. У цей час подрібнюємо зубчики часнику.
8. Додаємо в страва часник і випікаємо ще 10 хвилин.
9. Соковита овочева запіканка за дієтичним рецептом готова. Можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування кабачкової запіканки з сиром
Солодке частування для сімейного сніданку – кабачкова запіканка з сиром. Страва виходить неймовірно ароматною та ситною. Спробуйте швидкий та цікавий кулінарний рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Складові:
- Кабачок – 0,5 кг.
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – до смаку.
- Борошно – 2 ст.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сухарі панірувальні – 20 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки та натираємо їх на тертці.
2. Віджимаємо кабачкову масу від соку та з'єднуємо її з сиром.
3. До загальної маси додаємо курячі яйця.
4. Далі до смаку додаємо цукор.
5. Викладаємо борошно та перемішуємо всі продукти.
6. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом. Посипаємо його панірувальними сухарями.
7. Занурюємо кабачкову масу у підготовлену форму.
8. Випікаємо частування 30 хвилин за температури 180 градусів.
9. Готову запіканку можна ділити на порції та подавати до столу зі сметаною. Пробуйте!
Як спекти смачну кабачкову запіканку з рисом?
Оригінальне рішення для вашого столу – кабачкова запіканка із додаванням рису. Рецепт порадує вас швидким та простим приготуванням, а готова страва – яскравим смаком та ароматом.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Складові:
- Кабачок – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – 80 грн.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
2. Далі промиваємо рис та відварюємо його до готовності.
3. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю.
4. Обсмажуємо овоч у олії до золотистого відтінку.
5. Промиваємо та очищаємо кабачки. Натираємо їх на тертку, а потім віджимаємо від зайвого соку.
6. Через тертку пропускаємо і твердий сир.
7. У загальну миску викладаємо усі підготовлені продукти. Сиру додаємо лише половину. Сюди ж кладемо яйця, сіль та спеції. Вимішуємо.
8. Занурюємо масу у форму для випікання. Закриваємо страва тертим сиром, що залишився, і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин.
9. Рум'яна запіканка з рису та кабачка готова. Подавайте ситне частування до столу!