Запечені роли – це популярна страва японської кухні, яка набрала популярності і в наших широтах ще кілька десятків років тому. Але це зовсім не дивно, адже роли і суші люблять всі: поєднання рису, червоної риби, сурімі чи морепродуктів нікого не може залишити байдужим, особливо під «шапочкою» з розплавленого сиру або соусу «спайсі». Побалуйте себе ресторанною стравою, приготовлену своїми руками, без використання будь-якого спеціального обладнання.
Запечені роли з куркою
Запечені роли з куркою – це ситна і апетитна страва азіатської кухні, яке буде виграшно виглядати, як на святковому столі, так і під час сімейної вечері. Ніжне куряче філе прекрасно поєднується зі свіжим і хрустким огірочком, сиром і кунжутом.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Рис – 75 гр.
- Вода – 75 мл.
- Оцет рисовий – 1,5 ст.л.
- Цукор-пісок – ¾ ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Норі – ½ листа.
- Вершковий сир – 20 гр.
- Філе куряче ( обсмажене ) – 40 гр.
- Огірки – 15 гр.
- Кунжут – 14 гр.
- Майонез – 25 гр.
- Олія – 5 мл.
- Соус шрірача – 5 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий до прозорої води рис закидаємо в жароміцний посуд, заливаємо водою і ставимо на вогонь, попередньо закривши каструлю кришкою.
Крок 2. Доводимо крупу до кипіння і відразу ж зменшуємо нагрів до мінімуму, проварюємо 20-25 хвилин, не відкриваючи кришку. Після закінчення варіння, прикриваємо каструлю рушником і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Обсяг рису збільшується в два рази.
Крок 3. На повільному полум’я розчиняємо цукор і сіль в рисовому оцті.
Крок 4. Викладаємо рис в дерев’яну тарілку і змішуємо з теплою заправкою, накриваємо мокрим рушником або серветкою і залишаємо до повного охолодження.
Крок 5. Циновку обертаємо в харчову плівку, кладемо на підготовлений килимок норі ( 1/2 листа ) шорсткою стороною догори. Смужками нарізаємо тверду частину свіжого огірка і рум’яне філе.
Крок 6. Розділимо 150 грам відварного рису так, щоб крупинки виступали за край на 1 сантиметр з одного боку, і стільки ж не доходили з іншого боку. Викладаємо скибочки огірка і курки, за допомогою кондитерського мішка додаємо сир.
Крок 7. Звертаємо рол шумівкою і обов’язково підбиваємо краю для більш естетичного виду. Обвалюємо рулет в кунжуті і розрізаємо на сегменти.
Крок 8. У піалі об’єднуємо соус « шрірача » з майонезом і викладаємо отриману суміш поверх ролів.
Крок 9. Запікаємо страву на фользі близько 5-7 хвилин ( 200 градусів ).
Крок 10. Сервіруємо і подаємо. Смачного!
Домашні запечені роли з креветкою
Домашні запечені роли з креветкою під надзвичайно смачним соусом з вершкового сиру і ікри мойви – це буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле в одному страву. Така страва здивує ваших рідних і гостей своїми неймовірними смаковими характеристиками.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 200 гр.
- Хвости великих креветок – 4 шт.
- Оцет бальзамічний – 3 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Листи норі – 2 шт.
Для соусу:
- Ікра мойви – 150 гр.
- Майонез 67% – 2 ст.л.
- Вершковий сир – 2-3 ст.л.
- Соус гострий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Старанно вимиваємо весь пил і крохмаль з крупи, заливаємо водою так, щоб рідина покривала крупу на два сантиметри – доводимо до кипіння і варимо на мінімальному нагріванні протягом 15-16 хвилин. Після, знімаємо сотейник з вогню і укладаємо кілька паперових рушників між каструлькою і кришкою, наполягаємо 15 хвилин.
Крок 2. Для заправки в піалі об’єднуємо оцет, цукор і сіль – гріємо 30 секунд в мікрохвильовій печі і вливаємо в рис, перемішуємо і остуджуємо.
Крок 3. Хвости ретельно промиваємо і протягуємо зубочистку або шпажку під панцир, щоб в процесі термічної обробки морепродукти не згорнулися. Проварюємо 3-4 хвилини в киплячій воді.
Крок 4. Відварні морепродукти очищаємо від панцира, видаляємо зубочистки.
Крок 5. Розрізаємо хвости по спинці, витягуючи кишкову вену.
Крок 6. На бамбуковий килимок кладемо норі глянцем вниз, зверху розділимо відварну крупу, залишаючи один край вільним на сантиметр.
Крок 7. На центр викладаємо креветки.
Крок 8. Акуратно звертаємо рол і залишаємо полежати на кілька хвилин скріпленим швом вниз.
Крок 9. Розрізаємо рол на 8 шматочків по одному сантиметру.
Крок 10. Для соусу ретельно перемішуємо всі необхідні компоненти, зазначені в списку – покриваємо зріз ролів.
Крок 11. Переміщаємо закуску на плоску жароміцний посуд і ставимо в гарячу духовку ( 180 градусів ) на 8-10 хвилин.
Крок 12. Теплу закуску сервіруємо і подаємо в поєднанні з соєвим соусом, червоним імбиром, соусом васабі. Смачного!
Як запекти роли з крабовими паличками?
Як запекти роли з крабовими паличками? Відповідь на це питання дуже простий: досить покрити стандартні роли гострим соусом, приготованим на основі ікри мойви і майонезу. Приготувавши одного разу таку закуску своїми руками, ви назавжди забудете про покупну альтернативу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Листи норі – 2 шт.
- Палички крабові – 100 гр.
- Рис кругло-зернистий – 50 гр.
- Майонез – 70 гр.
- Ікра мойви – 50 гр.
- Оцет рисовий – 1 ч.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Перець каренський мелений – 1 ч.л.
- Часник гранульований – 1 ч.л.
- Креветки ( салатні ) – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на робочу поверхню продукти за списком.
Крок 2. Промитий рис варимо, згідно з інструкцією на упаковці, а після заправляємо сумішшю з прогрітого рисового оцту, змішаного з цукром і сіллю – даємо час повністю охолонути природним шляхом.
Крок 3. Знімаємо оболонку з крабових паличок і дрібно нарізаємо.
Крок 4. Листи норі розрізаємо на смужки, шириною близько 4-5 сантиметрів.
Крок 5. Візуально ділимо рис на 6 сегментів, змочуємо долоні і робимо невеликі кульки / овали.
Крок 6. Рисову заготівлю злегка придавлюємо і обертаємо норі так, щоб крупа як би формувала дно.
Крок 7. Додаємо нарізку з крабових паличок.
Крок 8. Для приготування соусу в піалу викладаємо майонез, 2-3 чайних ложки подрібнених паличок, мелений перець, ікру і гранульованих часник.
Крок 9. Здабрюємо кожен напівфабрикат соусом і прибираємо в духовку на 5 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.
Крок 10. На гарячі роли за бажанням укладаємо відварні креветки в якості декору і доповнення.
Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення!
Запечена «Філадельфія» в домашніх умовах
Запечена «Філадельфія» в домашніх умовах – це не зовсім традиційних рецепт приготування, тому як слабосолона риба проходить хоч і не довгу, але термічну обробку. Виходячи з вищесказаного, запропонувати таку закуску можна, як вагітним, так і найменшим.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1-2.
інгредієнти:
- Риба слабо-солена – 150 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Листи норі – 1 шт.
- Сир вершковий – 60 гр.
- Рис – 120 гр.
- Вода гаряча – 250 мл.
- Оцет рисовий – 40 мл.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком в потрібних пропорціях.
Крок 2. Ретельно промиваємо крупу в декількох водах і відварюємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Після додаємо оцет, цукор і сіль – перемішуємо і наполягаємо під щільно закритою кришкою протягом 10 хвилин.
Крок 3. На харчову плівку або рогожу кладемо норі, шорсткою стороною вгору, викладаємо рис, не доходячи до одного краю 1-2 сантиметри.
Крок 4. Придавлюємо крупу до водоростей і швидко перевертаємо, укладаємо сир і скибочку огірка, як показано на фото. Щільно звертаємо рол, підбиваємо краю і зверху кладемо слайси червоної риби.
Крок 5. Форму, придатну для готування в духовій шафі, промазуємо маслом і кладемо рол – запікаємо протягом 8-10 хвилин при температурі в 200 градусів.
Крок 6. Як тільки риба почала стискатися – виймаємо страву з печі і даємо постояти пару хвилин для охолодження.
Крок 7. Змочуємо вістря ножа в воді і розрізаємо рол на 6-8 частин, сервіруємо і трапезничати. Смачного!
Гарячі роли «Каліфорнія»
Гарячі роли «Каліфорнія» – це ситна і неймовірно апетитна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і здивувати гостей своїм кулінарним талантом. Особливу родзинку страві надає неймовірно смачний і ніжний соус, який готується за лічені хвилини.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Норі – 2 листа.
- Палички крабові – 3-4 шт.
- Вершковий сир – 120 гр.
- Рис – 200 гр.
- Огірки – 1-2 шт.
- Сир твердий натертий – 1 жменю.
Для соусу:
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Соус чилі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У піалі гарненько перемішуємо соєвий соус з майонезом, гострим соусом і часником, пропущеним через прес.
Крок 2. Видаляємо оболонку з крабових паличок, нарізаємо соломкою, також чинимо зі свіжими огірками.
Крок 3. Відварюємо промитий рис, згідно з інструкцією і остуджуємо його. Розділимо крупу по листу норі ( лодем гладкою стороною вниз ).
Крок 4. Додаємо кілька брусків огірка і сурими, змащуємо сиром.
Крок 5. Формуємо рол і розрізаємо його на 8 частин, кладемо на деко.
Крок 6. За допомогою чайної ложки наносимо соус поверх кожної заготовки.
Крок 7. Присипаємо роли сиром.
Крок 8. І запікаємо протягом 5-7 хвилин при 220 градусах, поки сир не розплавиться.
Крок 9. Роли в теплому вигляді викладаємо на плоске сервірувальний блюдо і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Роли з ікрою мойви, запечені в духовці
Роли з ікрою мойви, запечені в духовці – це справжнє гастрономічне насолоду, спробувавши яке один раз, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову. Як начинки рекомендуємо використовувати вам такі морепродукти, як мідії і кальмари.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Листи норі – 6 шт.
- Рис відварний – 3 ст.
- Мідії відварні – 80 гр.
- Кальмари відварні – 100 гр.
- Вершковий сир – 140 гр.
- Ікра мойви – 180 гр.
Процес приготування:
Крок 1. На чистий і сухий килимок з бамбука викладаємо лист водоростей, формуємо шар з рису, як показано на фото.
Крок 2. Відступаючи від краю близько двох сантиметрів, кладемо смужку з мідій.
Крок 3. Допомагаючи собі циновкою, формуємо рол і нарізаємо його на 6 сегментів, змочуючи ніж у воді.
Крок 4. Аналогічним способом готуємо роли з решти інгредієнтів.
Крок 5. Тільки цього разу робимо начинку з відварного кальмара.
Крок 6. Плоскі жароміцне блюдо встеляти листом пергаменту і розділимо роли.
Крок 7. У тарілку з високими бортиками відправляємо домашній сир.
Крок 8. А також іскру – гарненько перемішуємо і присмачуємо кожну заготівлю. Запікаємо протягом 8-10 хвилин при 200 градусах.
Крок 9. Ароматну страву викладаємо на тарілку і дегустуємо. Смачного!
Роли з вугром, запечені в домашніх умовах
Роли з вугром, запечені в домашніх умовах – ефектне і неймовірно смачне страву, яке сподобається будь-кому, хто його спробує. Рецепт досить простий, тому можете не сумніватися – вийде навіть з першого разу, тому готуємо продукти і приступаємо!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Листи норі – 2 шт.
- Філе вугра – 500 гр.
- Рис – ½ ст.
- Майонез 67% – 3 ст.л.
- Оцет рисовий – 1-2 ч.л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Соус соєвий – 1-2 ч.л.
- Ікра мойви / тріски – 3 ст.л.
- Сир твердий натертий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Крупу промиваємо в декількох водах, заливаємо водою і відварюємо до готовності під кришкою на мінімальному полум’я. Вводимо в рис суміш з цукрового піску, солі і рисового оцту – перемішуємо і, виклавши з жароміцного посуду, остуджуємо.
Крок 2. Обсмажуємо рибу на сухій сковороді близько 5-7 хвилин, подрібнюємо.
Крок 3. Норі розрізаємо на довгасті смужки, шириною близько трьох сантиметрів.
Крок 4. Для сирної шапочки об’єднуємо ікру, натертий сир, соєвий соус і густий майонез.
Крок 5. З рису формуємо невеликі кульки і обертаємо смужкою водоростей, два краї норі скріплюємо за допомогою 1-2 рисинок. Повторюємо маніпуляцію і з іншими компонентами.
Крок 6. Поверх рису кладемо нарізаного вугра, закриваємо рибку соусом і переміщаємо заготовки на деко.
Крок 7. Запікаємо роли при температурній позначці в 180 градусів близько 6 хвилин.
Крок 8. Блюдо сервіруємо і подаємо до столу з соєвим соусом. Смачного!
Гарячі роли з мідіями
Гарячі роли з мідіями запікаються не тільки в духовій шафі, а також обсмажуються на маслі в сковороді. Попередньо роли панірують в спеціальних сухарях « панко », які рекомендуємо шукати в спеціалізованих магазинах з японськими або азіатськими продуктами.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 140 гр.
- Вода – 315 мл.
- Оцет рисовий – 2,5 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Листи норі – 1 шт.
- Вершковий сир – 50 гр.
- Мідії – 120 гр.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Салат « Айсберг » – 20 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Майонез – 5 ст.л.
- Соус « чилі » гострий – 3 ч.л.
- Борошно пшеничне – 4 ст.л.
- Сухарі панірувальні « панко » – 120 гр.
- Олія – 500 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Круглий рис насипаємо на сито з дрібними отворами і гарненько промиваємо, даємо стекти надлишків рідини.
Крок 2. Переміщаємо крупу в сотейник і заливаємо 140 мілілітрами води. Доводимо продукт до кипіння і, зменшивши нагрів, проварюємо під закритою кришкою протягом 15 хвилин.
Крок 3. По завершенні варіння, кришку не відкриваємо і даємо рису постояти ще 10 хвилин.
Крок 4. У турку виливаємо оцет і підсипаємо цукор і сіль, нагріваємо до повного розчинення солодких і солоних кристалів.
Крок 5. Повністю готову крупу викладаємо в дерев’яну ємність, зручну для вимішування.
Крок 6. Тонким струменем виливаємо оцтову суміш в рис і перемішуємо лопаткою.
Крок 7. Для начинки збиваємо яйце з молоком і дрібкою солі, обсмажуємо на вершковому маслі до готовності і нарізаємо соломкою. Морепродукти припускаємо в сковороді з соєвим соусом близько 5 хвилин. Листя салату ополіскуванні і даємо час обсохнути, довільно подрібнюємо.
Крок 8. Для більш комфортної роботи з рисом, руки необхідно змочувати в суміші з оцту і води, в пропорції 1: 3.
Крок 9. На рогожу кладемо норі гладкою стороною вниз, вологими пальцями розділимо крупу, таким чином, щоб крупинки з одного боку виходили за край на один сантиметр, а з іншого навпаки – не доходили.
Крок 10. Заготівлю акуратно перевертаємо і викладаємо начинку з сиру ( важкого ), мідій, салату айсберг і яєчного омлету.
Крок 11. За допомогою бамбукового килимка, формуємо рол, надаючи його круглу форму і підбиваючи краю.
Крок 12. У посуді для запікання цільного ролу, з’єднуємо воду з борошном і сіллю.
Крок 13. У пшеничному розчині змочуємо рулет і після обвалюємо в сухарях з усіх боків.
Крок 14. Розігріваємо олію і у фритюрі обсмажуємо роли до золотистості на середньому полум’я.
Крок 15. Апетитні рулети трохи остуджуємо і ріжемо на 8 сегментів.
Крок 16. Поміщаємо роли на фольгу, якої ми устелили жароміцний посуд і присмачуємо кожну частину соусом, що складається з суміші « чилі » і майонезу.
Крок 17. Відправляємо страву в духову шафу при 200 градусах на 7 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Запечені роли «Цезар»
Запечені роли «Цезар», на відміну від традиційних рецептів, готуються не з риби або морепродуктів, а з обсмаженим або запеченим курячим філе, доповненим листям хрусткого айсберга і теплої шапочки з розплавленого твердого сиру – пальчики оближеш!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 120 гр.
- Сир твердих сортів – 40 гр.
- Салат « Айсберг » – 1 лист.
- Рис – 180 гр.
- Вода – 1,5 ст.
- Лист норі – 1 шт.
- Соус « Цезар » – за смаком.
Для заправки рису ( на один стакан сухої крупи ):
- Сіль – ½ ч.л.
- Оцет рисовий – 50 мл.
- Цукор-пісок – ½ ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Старанно промиваємо крупу, змінюючи воду мінімум шість разів. Заливаємо рис водою і відправляємо на конфорку. Доводимо до кипіння, а після тушкуємо на повільному полум’ї під кришкою близько 15-17 хвилин.
Крок 2. Не втрачаючи часу, готуємо заправку: з’єднуємо рисовий оцет з цукром і сіллю – прибираємо в мікрохвильовку на 40 секунд. Як правило, цього достатньо для розчинення сипучих компонентів. Вливаємо отриману суміш в рис, помішуємо і остуджуємо.
Крок 3. Обертаємо килимок з бамбука харчовою плівкою і кладемо норі, глянцевої стороною вниз.
Крок 4. Змочуємо пальці у воді і розділимо крупу за водоростями, не зачіпаючи один край, залишаємо приблизно три сантиметри.
Крок 5. Змащуємо крупу соусом «Цезар».
Крок 6. Наступний шар – салат, порваний руками.
Крок 7. На зелень викладаємо смужку курячого філе.
Крок 8. Вільний край змочуємо водою і за допомогою циновки формуємо рол, надаючи йому форму краплі.
Крок 9. Рулет розрізаємо на 8 рівних частин і викладаємо заготовки на деко з фольгою.
Крок 10. На кожен рол кладемо слайс твердого сиру і прибираємо деко в духовку при 180 градусів до тих пір, поки сир не розплавиться.
Крок 11. Роли красиво викладаємо на тарілку і знімаємо пробу, доповнивши їх соєвим соусом і васабі. Смачного!