Як приготувати голубці класичні – 9 рецептів приготування з покроковими фото

b6b39d4c76e1d095013031c946898b86

Як приготувати голубці класичні – це улюблена в багатьох сім’ях страва, яка має свої особливості в готуванні. Класичною основою голубців є фарш з рисом, загорнутий в листя свіжої капусти у вигляді конвертиків, конусів або трубочок. Фарш береться змішаний. Голубці варяться, тушаться або запікаються під соусом. Варіанти м’ясної начинки, як і соус можуть бути різними. Окремим варіантом класики є голубці ліниві, які готуються простіше і швидше.

Голубці на сковороді з капусти з фаршем і рисом

Голубці на сковороді з капусти з фаршем і рисом готуються так само, як і в інший посуді, що зручно для невеликої кількості порцій, тільки соусу буде менше, а смак його вийде більш насиченим. У цьому рецепті голубці перед тушкуванням в сковороді обсмажити, що зробить їх менш водянистими. Соус робимо на основі сметани, майонезу і лечо.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 1 година.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Капуста свіжа велика – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 0.6 кг.
  • Рис – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Вода – 0.5 л.
  • Сметана 20% – 1 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Лечо – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти очистити від зовнішніх листя, вирізати качан і відварити в киплячій воді, по черзі знімаючи м’які листя. Підготувати листя можна або в мікрохвильовці, або, помістивши її на ніч в морозилку.

3978e33c31b560304e80d9b8905f124b

Крок 2. Добре промити рис і на півгодини залити окропом, прикривши посуд кришкою.

cae43d63cd24244c1055f24e3924c66d

Крок 3. Очистити овочі. Цибуля нашаткувати невеликими кубиками. Морква подрібнити на великій терці. Обсмажити ці овочі на розігрітій олії до легкого золотистого кольору і посолити.

33d7225f2f869931977e271113b9cfcb

Крок 4. З замоченого рису воду злити. Перекласти до нього овочеву зажарку, додати сіль з чорним перцем і перемішати.

126ae27bb113eb5b8b6ea3183ae67b88

Крок 5. Потім в цю масу перекласти м’ясний фарш і перемішати рукою, що буде зручніше, ніж ложкою.

2e4cc38c49f289245f8e8bcbb90201a6

Крок 6. В окремому посуді змішати все, зазначені в рецепті інгредієнти для соусу. Лечо, а воно з овочами, можна замінити кетчупом або 2 ст. ложками томатної пасти. Соус для більш однорідної текстури, можна пюріровать за допомогою погружного блендера.

53dd3931ff08ce2f62fb0f5af534e67c

Крок 7. Відварені листя капусти розрізати на половинки і видалити їх щільне підставу. На кожну половину листа покласти трохи замішаного фаршу і акуратно загорнути, як вам зручніше.

88e63a7a91497b66f0d828451425be28

Крок 8. Частину сформованих голубців обсмажити до рум’яного кольору з обох сторін, а решта можна заморозити.

86075f1217dc3b8581f8eecd14f3b0f0

Крок 9. Обсмажені в сковороді голубці залити приготованим соусом, на великому вогні довести до кипіння і тушкувати вже на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом 40-60 хвилин.

2a9cf3d8da68831bc24e217b725b7b9c

Крок 10. Приготовлені голубці на сковороді з капусти з фаршем і рисом сервірувати до обіду в гарячому вигляді і з соусом. Смачного!

227ed64bc2d58dea67e246469a28cb59

Голубці зі свіжої капусти в духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці або запечені під будь-яким соусом, відрізняються іншим смаком від приготованих в каструлі на плиті. Капуста просочується соусом і стає ніжною і прозорою. Особливо смачні запечені голубці з ранньої капусти. У цьому рецепті запікаємо голубці в соусі з сметани, томатного пюре і борошна.

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 0.4 кг.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Сметана 20% – 2 ст.л.
  • Томатне пюре / паста – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У качана капусти видалити зовнішні листя з частиною качан. Потім відварити в киплячій воді, по черзі знімаючи розм’якшені листя.

19a94acecaa74e140f7ed1e38123a6b4

Крок 2. До готовності відварити промитий рис. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш, додати відварений рис, дрібно нашатковану цибулину, сіль з чорним перцем і добре все перемішати.

3ff00385aeaa278f89af81777ed6f771

Крок 3. У відварених капустяних листів зрізати щільну частину. Потім на кожен лист покласти по столовій ложці приготованого фаршу.

d60166ca0d63d98450e29cbf49628966

Крок 4. Акуратно загорнути краю листів і сформувати голубці в формі ковбасок.

6a614d7b14025cb4b0e265bb5d620325

Крок 5. Таким чином згорнути все листя з фаршем.

0d75be1c5681826d3d67ab26a793a3c8

Крок 6. Потім сформовані голубці обсмажити до легкого рум’яного кольору з обох сторін на розігрітій олії.

46e38d60ce3bad0fee6f0891fc6e2594

Крок 7. Обсмажені голубці в один шар укласти в форму для запікання. У сковороду налити склянку чистої води, додати сметану, сіль з томатним пюре і борошном, перемішати до однорідного стану. Довести соус до кипіння.

0e353a05d160e6dbf341b7350eab5fb1

Крок 8. Включити духовку на 200 ° С. Приготованим соусом залити голубці в формі, прикрити кришкою або шматком фольги і запекти в духовці в продовження 40-50 хвилин.

b511f9bb6e713151825377528329480f

Крок 9. Потім фольгу прибрати і продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб страва зверху трохи зарум’янилася.

bf2fd110fdb286541033695eb84422f6

Крок 10. Приготовлені голубці зі свіжої капусти в духовці розкласти по порційних тарілках, полити соусом, посипати нарізкою зелені і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

d4b6cf268759ca807494ad1bc09e511c

Ліниві голубці з капусти, рису і фаршу – класичний рецепт

Ліниві голубці з капусти, рису і фаршу в класичному рецепті готуються з будь-якого м’ясного фаршу, змішаного з рисом і капустою. Формуються голубці у вигляді котлет, обсмажуються і тушаться на плиті або запікаються в духовці під томатно-кошторисним соусом. Варіант більш простий, а смаком такі голубці не відрізняються від традиційних. У цьому рецепті капусту обсмажуємо.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – 3 ст.л.

Для соусу:

  • Сметана – 1.5 ст.л.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно пропорції рецепта, відміряти всі інгредієнти для лінивих голубців. Овочі очистити і промити разом з рисом.

6e10817897e8e00316379bd62ec635fe

Крок 2. Відварити рис у воді з додаванням солі. Цибулю нашаткувати кубиками, а морква подрібнити на великій терці. Ці овочі обсмажити до м’якості на розігрітій олії, додати відварений рис і прогріти пару хвилин.

9d9436583fdadc55ed3a1ce8ee80c1c5

Крок 3. Невеликими кубиками нашаткувати капусту, обсмажити до м’якості на інший сковороді з олією і остудити.

b538891ca35e1d405c891fe0dc7a2703

Крок 4. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш, додати овочеву засмажування з рисом, обсмажену капусту, розбити яйце і додати сіль з чорним перцем. Фарш добре перемішати. Сформувати з нього 6 голубців у формі котлет, запанірувати в борошні і обсмажити до золотистого кольору з обох сторін на олії.

13f081c8ef90edc471ef9d3ec7eba06b

Крок 5. Обсмажені ліниві голубці перекласти в сотейник. Для соусу добре перемішати сметану з томатною пастою і невеликою кількістю води. Соусом залити голубці, довести до кипіння і затушкувати на невеликому вогні під кришкою протягом півгодини.

75f03df6bbe73bac6bf388f57c9bfb43

Крок 6. Приготовлені за класичним рецептом ліниві голубці з капусти, рису і фаршу подати до столу в гарячому вигляді, полив соусом і доповнивши скибочками чорного хліба. Смачного!

Класичні голубці зі свіжої капусти в томатно-сметанному соусі

Томатно-сметанний соус багатьма господинями визнається найсмачнішим для приготування класичних голубців зі свіжої капусти. М’ясний фарш для голубців підходить з будь-якого м’яса і краще в міксті. Капуста вибирається невелика, щоб голубці вийшли не тільки смачними, але і красивими. У цьому рецепті голубці обсмажуємо і запікаємо в духовці.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Томатна паста – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо, згідно рецептом, всі інгредієнти для голубців.

4f7561c9cf4aa77c6ed22e9e9d76d39f

Крок 2. Капусту, видаливши зовнішні листя з качан, відварюємо в киплячій воді, по черзі знімаючи м’які листи. Потім листя остуджуємо в холодній воді.

6be14a081d5c8b3c6eaf41a904e33a6f

Крок 3. Рис промиваємо і відварюємо до напівготовності в пропорції з водою 1: 1. В окремий посуд кладемо м’ясний фарш, додаємо відварений рис, будь-яким способом подрібнену цибулю і сіль з чорним перцем. Руками фарш добре перемішуємо.

fd2988f8934302e58b93794efad6b882

Крок 4. У відварених капустяних листя ножем видаляємо щільну частину або просто відбиваємо молоточком.

dc9a043697b2966efe4f5beb70dfcd25

Крок 5. На листи викладаємо замішаний фарш і загортаємо капусту, формуючи акуратні конвертики.

a0dda611c1823dad169c529a95b15b70

Крок 6. Потім голубці обсмажуємо до легкого рум’яного кольору з обох сторін на розігрітій олії.

89dc15b14bd23b23b7f47840dbf0e197

Крок 7. Обсмажені голубці в один шар укладаємо в форму для запікання.

5e17c2926e5334ba4d59c8fbdc6405aa

Крок 8. У піалі добре змішуємо сметану будь-якої жирності з томатною пастою і невеликою кількістю води. Соус солимо на свій смак. Включаємо духовку на 180 ° С. Заливаємо голубці соусом, прикриваємо шматком фольги і ставимо в духовку на 30 хвилин. Потім фольгу прибираємо і продовжуємо запікання ще 10 хвилин.

8cc25e21586f6f3e3d49320be766900e

Крок 9. Приготовлені класичні голубці зі свіжої капусти в томатно-сметанному соусі розкладаємо по порційних тарілках і сервіруємо до столу в гарячому вигляді, доповнивши сметаною і зеленню. Смачного!

47636f04052b40a72b5430e4033cdbcd

Голубці з пекінської капусти

Варіант голубців з пекінської капусти з’явився недавно і став досить популярний за рахунок більш зручного і швидкого приготування, адже ця капуста не вимагає попередньої теплової обробки. Смак таких голубців подібний класичним з білокачанної капусти, а фарш переважно брати з м’яса птиці, що зробить блюдо і дієтичним. У цьому рецепті голубці трохи обсмажити і згасимо в сковороді, затоку томатним соусом.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 качан.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис відварений – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.

Для соусу:

  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Вода – 400 мл.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Середній качан пекінської капусти розділити на листи, видаливши плодоніжку.

9d5ccac161dfdf5318642ee60bc8c00b

Крок 2. Потовщені частини листів зрізати ножем.

c2809f393ca16dff1128fded03e36877

Крок 3. В окремий посуд перекласти курячий фарш. Додати до нього заздалегідь відварений до напівготовності рис, подрібнений на терці цибулю і висипати сіль з чорним перцем. Потім фарш добре перемішати.

708570d07d23f18bfd09187c7669b61d

Крок 4. На підставу капустяних листів покласти по столовій ложці приготованого фаршу.

dea9ff0b7a4d5bd29857535116ab797b

Крок 5. Загорнути листи, сформувавши акуратні конвертики.

728dfd41aeb7145380a7bb9a00caffb3

Крок 6. Обсмажити голубці на розігрітій олії до легкого рум’яного кольору з обох сторін.

5a36f974e226b6dc796437a43ac9c6e0

Крок 7. В окремому посуді змішати томатну пасту з водою, додати борошно і ще раз перемішати до однорідного стану.

28856ee9bf6c43b664d0dfe519bf11bc

Крок 8. У соус насипати сіль з чорним перцем і додати лавровий лист з горошками запашного перцю.

de2944f707616cf4306c03f800ead7f0

Крок 9. Приготованим соусом залити обсмажені голубці, довести до кипіння і затушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 30-35 хвилин.

3d8caf0d826ca4cdb1068c2452628133

Крок 10. До кінця тушкування посипати страву дрібно нарізаним зеленим кропом.

f894a689c1f9ce918f04e74b0e6af702

Крок 11. Приготовлені голубці з пекінської капусти розкласти по порційних тарілках і подати до столу гарячими. Смачного!

2eb51928cdb30134b0dfdcc8cc0db641

Голубці, тушковані в сметанному соусі

Голубці, тушковані в сметанному соусі і без томата будуть у вас смачним і ситним блюдом для домашнього столу. Їх відрізняє ніжна текстура, соковитість і тонкий вершковий аромат. У цьому рецепті голубці обсмажити і згасимо на плиті. Для соусу сметану розведемо водою і додамо трохи часнику з приправами.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Рис відварений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для соусу:

  • Вода – 200 мл.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Часник – 6 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо до готовності рис. В окремий посуд кладемо м’ясний фарш, відварений до напівготовності і остуджений рис, додаємо сіль з будь-якою приправою. Потім фарш добре перемішуємо.

77ea6832b65503fcde080b7de0fc5de7

Крок 2. Качан капусти відварюємо в киплячій воді і по черзі ділимо на листя. Якщо качан нещільний, то можна відразу розділити на листи і поварити їх в окропі 3-5 хвилин.

5c45c777be80d315d39409d3a45efa32

Крок 3. У підготовлені листя загортаємо фарш у вигляді конвертів. Сформовані голубці обсмажуємо на розігрітій олії до легкого рум’яного кольору.

c6d7067be12e402661fbada94c8dae39

Крок 4. У каструлю для тушкування кладемо сметану, додаємо чисту воду, подрібнений через прес часник, сіль з приправою і на середньому вогні нагріваємо.

a13fcab4166831225ea8aee44c2da1ff

Крок 5. Потім в теплий сметанний соус перекладаємо обсмажені голубці, доводимо до кипіння і тушкуємо на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 20-30 хвилин.

df7bf51ffa6d72be4f7b2e76d54c7773

Крок 6. Приготовлені голубці, тушковані в сметанному соусі, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, доповнивши нарізкою свіжої зелені. Смачного!

b4de4cbaeed71669dbefdf3c1d94b26a

Класичні ліниві голубці в мультиварці

Класичні ліниві голубці в мультиварці будуть у вас швидшим способом готування цього непростого страви. Набір інгредієнтів для голубців береться класичний. Незалежно від бренду вашої мультиварки, використовуються програми «Випічка» або «Тушкування». У цьому рецепті формуємо голубці у вигляді котлет і обсмажуємо на програмі « Жарка », що зберігає їх форму. Тушкуємо голубці в сметано-томатному соусі.

Час готування: 1 година 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 0.5 кг.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець солодкий – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – 2 ст.л.

Для соусу:

  • Вода гаряча – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Кетчуп – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. Додати до нього дрібно нашатковану цибулину і розбити яйце.

4d52fdffde3f5cf342ed1c62a41e6600

Крок 2. Капусту нашаткувати дрібненькими кубиками, на 5 хвилин залити окропом, щоб стала м’якше і відкинути на друшляк. Рідина залишити для соусу.

29413917ff21193b904f45e9f2d6a907

Крок 3. До фаршу перекласти ошпарену капусту і додати сіль з будь-якими приправами. Потім ці інгредієнти добре перемішати рукою до однорідного стану.

80619f5ea93656832afab37c1c81ad77

Крок 4. У чашу мультиварки налити трохи олії і включити програму «Жарка». Вологими руками з замішаного фаршу сформувати голубці в формі котлет і добре обваляти в борошні.

0d7341f2253e221fb244a37fe9e1d011

Крок 5. Порційно обсмажити голубці на гарячому маслі до легкого золотистого кольору.

293b64442db48054e397c5f892cb98e6

Крок 6. Потім обсмажені голубці укласти в чашу в два шари, пересипавши їх дрібно нарізаним солодким перцем.

01239afba7ead7abf5d8fefad8276c80

Крок 7. У піалі змішати до однорідності по 2 ст. ложки сметани з кетчупом і склянкою гарячої води. Цим соусом залити голубці.

602e4b19d03fae7f6fbe31df709a481a

Крок 8. Закрити кришку мультиварки і включити обрану програму. Для моделі «Поларіс» включається програма «Cake» на час за замовчуванням.

7a61d7e8ef4a939bc337314db95266a9

Крок 9. По завершенні програми, приготовані класичні ліниві голубці в мультиварці розкласти по тарілках і відразу сервірувати до столу, доповнивши сметаною з зеленню. Смачного!

d72fdee6fca2e3db789cbb17147955a8

Ліниві голубці без рису

Варіант лінивих голубців без рису більше підходить для правильного харчування, адже в ньому виключений калорійний інгредієнт. Для голубців береться м’ясний фарш, змішується з обсмаженими капустою, морквою і цибулею. З фаршу формуються котлети, швидко обсмажуються, щоб збереглася форма і тушаться в класичному для голубців сметано-томатному соусі.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 140 гр.
  • Фарш м’ясний – 370 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – 1 гр.
  • Вода – 270 мл.
  • Сметана – 50 гр.
  • Томатна паста – 20 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо і шинкуємо дрібними кубиками. На терці подрібнюємо очищені морква і цибулю.

6721c82a235f0ed5382a6fd6c635f393

Крок 2. В окремий посуд кладемо м’ясний фарш і розбиваємо до нього куряче яйце.

3d129ebc88130a491a4a1cfb6ebdfa44

Крок 3. У сковороді розігріваємо олію, перекладаємо нарізку капусти з подрібненими цибулею і морквою, посипаємо сіллю і смажимо при помішуванні протягом 10 хвилин.

a62353a673f16e04fdf2d410394706f7

Крок 4. Потім овочі трохи остуджувати і перекладаємо до м’ясного фаршу.

dc588d9fddeb548b22dc3903f3942c50

Крок 5. Додаємо до фаршу з овочами половину сметани і сіль з дрібкою будь-яких приправ.

cd43bdfc11a38977fd4e7968fc7dff80

Крок 6. Ложкою ці інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану.

67053c26383ea53bc4f8469d39b2895d

Крок 7. З замішаного фаршу вологими руками формуємо невеликі голубці в формі котлет. Обсмажуємо їх протягом 3 хвилин на невеликому вогні спочатку на одній стороні.

Крок 8. Потім перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини на іншій стороні.

04fd5b4be707024154158970684952db

Крок 9. Обсмажені голубці перекладаємо в посуд для тушкування.

0f607894a140a05f7550da75097ea9fd

Крок 10. У піалі вінчиком змішуємо томатну пасту з водою і рештою сметаною. Заливаємо цим соусом голубці, додаємо лаврові листи і тушкуємо на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 30 хвилин.

35eebe098e863765d5335c01bac7b38d

Крок 11. Приготовлені ліниві голубці без рису відразу і в гарячому вигляді подаємо до столу. Смачного!

c785072b39c87ab7f0640657a36168a6

Дієтичні голубці з куркою

Дієтичні голубці з куркою готуються без додавання рису або заміною його малокалорійними гречкою або пшоном. У них виключаються жир і овочеві засмаження. У цьому варіанті дієтичні голубці готуємо з пекінської капусти, в курячий фарш додаємо тільки петрушку і тушкуємо голубці в соусі з гарбузового дитячого пюре.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 качан.
  • Курячий фарш без шкіри – 500 гр.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Гарбузова пюре – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пекінську капусти розділити на окремі листи, видаливши серцевину качана. Перекласти листи в каструлю і на 5 хвилин залити крутим окропом.

17d202ea3323c8d727f0d9249211910b

Крок 2. Петрушку промити, дрібно нарізати і змішати з курячим фаршем. Фарш трохи посолити.

0e6c41431854f9f7ac6cf7c0f25190f3

Крок 3. З капусти злити воду. Гострим ножем зрізати щільну частину. Потім на кожен лист покласти по столовій ложці фаршу і згорнути конвертиком.

5e84fd1f04d8cef5c94b920fa257a579

Крок 4. Сформовані голубці перекласти в каструлю для тушкування. Гарбузова пюре змішати з невеликою кількістю гарячої води, додати сіль і цим соусом залити голубці. Затушкувати їх протягом 30 хвилин від початку кипіння, на невеликому вогні і під прикритою кришкою.

c8b0b26232b3462775f04f0389502710

Крок 5. Приготовлені дієтичні голубці з куркою розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

9b207bb4620d5d0847a316f1306adcc1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал