Варення з вишні з кісточками на зиму – 7 простих рецептів

c4a95410444071033ea636a1201e3a06

Варення з вишні з кісточками на зиму – гарний варіант заготівлі десерту і його можна приготувати «п'ятихвилинкою», королівським, у вигляді желе, рідким або густим, і у всіх варіантах воно виходить ароматне та смачне. Наявність кісточок у вишні робить його більш насиченим та й скорочує час на підготовку ягоди. Така заготівля – не лише чудовий десерт, але й доповнить та декорує будь-яку домашню випічку.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму

Вишня – ягода дуже соковита, а варення багато хто любить густе. Такий десерт на зиму можна приготувати методом 3-разового варіння з 6-8-годинними перервами наполягання ягоди в сиропі, що довго, але нескладно. Кісточки не видаляємо, і вишня у варенні добре збереже свою цілісність та природний смак. Розрахунок цукру та вишні -1:1. Для варення вибираємо зрілі та непошкоджені ягоди.

89be96fd7eedcaa5e85b6e5edb63ff41

    Варення-п'ятихвилинка з вишні з кісточками

    Вишня – ягода рання, соковита, швидко дає сік і починає бродити, тому для її заготівлі актуальний рецепт варення п'ятихвилинки, що дозволяє без особливих зусиль і швидко переробити ягоду, адже кісточки видаляти не треба. Оптимальна пропорція вишні та цукру 1:1. Таке варення визнається ароматнішим і смачнішим, але зберігається варення лише 4-5 місяців і виключно в холодному місці.

    Час приготування: 4 години.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1 кг.
    • Сік лимона – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишня ретельно готується для варення-п'ятихвилинки. У неї видаляються плодоніжки. Потім ягода промивається на друшляку під проточною водою, і зайва волога видаляється рушником.

    ac7c72665204a438def074421b076618

    Крок 2. Підготовлена вишня пересипається в широкий і з високими бортиками посуд для варіння варення, засипається розрахованою кількістю цукру і залишається на 3-4 години, щоб ягода дала свій сік.

    86bd7fa8fbee69b89ca48bdc8356c396

    Крок 3 На великому вогні вишня доводиться до кипіння. До неї додається сік лимона, який зменшить утворення пінки і зробить варення густішим. Вся пінка ретельно видаляється, щоб не зіпсувала заготівлю. Вариться варення рівно 5 хвилин від початку кипіння і вогонь одразу вимикається.

    3f6e8690abdd28d285ab649293342d4c

    Крок 4. Заздалегідь гарячим способом стерилізуються промиті банки з содою. Кришки кип'ятять. Гаряче варення-п'ятихвилинка з вишні з кісточкою розливається по банкам, герметично закупорюється, остуджується в перевернутому вигляді і під пледом, а потім ставиться на зберігання в холодильник. Вдалих та смачних заготовок!

    8484822ab4406c50b60832d126ae0b8d

    Густе варення з вишні з кісточками з желатином

    Густе варення з вишні з кісточками і багато цукру, що не містить, можна приготувати з додаванням до нього желатину в будь-якому вигляді. Вариться варення швидко, протягом 5 хвилин, не враховуючи часу на наполягання ягоди в сиропі. Воно виходить не нудотно солодким, з желейним сиропом і цілими ягодами, тільки зберігати його потрібно не більше року. За цим рецептом можна переробити велику кількість вишні без особливих зусиль.

    Час приготування: 3 години 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 700 гр.
    • Желатин – 30 грн. (1 пакетик).

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишню ретельно перебрати, видаляючи пошкоджені ягоди та плодоніжки. Потім її промити під проточною водою та рушником прибрати зайву вологу. Засипати ягоди цукром у зазначеній у рецепті пропорції та залишити їх на 3 години, щоб ягоди дали достатньо соку.

    0bb35e2e9bcf184f921b0051cad26b2f

    Крок 2. Желатин замочити у холодній воді згідно з інструкцією на упаковці, в середньому береться ½ ст. води на 2 ложки желатину.

    26129ba4f2fa2eb8626d0d6a0382ca61

    Крок 3. Через 3:00 вишню в сиропі перелити в посуд для варіння варення, довести до кипіння на великому вогні і при акуратному помішуванні. Ретельно зняти всю пінку з поверхні та поварити варення 5 хвилин від початку кипіння та на невеликому вогні.

    cc9ed3c4b463d1e17d2dd78109c7f38e

    Крок 4. За цей час будь-яким способом, краще за допомогою водяної лазні, повністю розчинити набряклий желатин.

    7270f4c77e787750f5022d7b897ae4a8

    Крок 5. Вогонь під посудом із варенням вимкнути. Перелити до вишні розчинений желатин і перемішати все ще раз для рівномірного розподілу желатину в сиропі.

    dbba0de287d68b95d381e684deced7bf

    Крок 6. Банки для варення простерилізувати заздалегідь гарячим способом. Кришки прокип'ятити. Варення з вишні з кісточками і гарячим желатином розлити по банках, герметично закупорити і охолодити. Таке варення добре зберігається при кімнатній температурі, тільки в темному місці. Вдалих та смачних заготовок!

    b4e990b58c21c9037144b2e5b20fe6b9

    Як приготувати сирне варення з сиром?

    Пропонований варіант приготування вишні з кісточками в сиропі може вам сподобається. Згідно з ним вишня не вариться, а тільки дворазово настоюється в сиропі, а сироп вариться окремо і двічі. Така термообробка ягоди дозволяє повністю зберегти аромат та смакові властивості вишні. Варення матиме густу текстуру, і колір його буде яскравим та красивим.

    Час приготування: 1 година 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1,2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1 кг.
    • Лимонна кислота – 5 грн.
    • Вода – 200 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується вишня: перебирається з видаленням плодоніжок, промивається і видаляється зайва рідина. Потім в окремій каструлі розчиняється цукор у воді відповідно до пропорції рецепту та обсягу вашої заготівлі.

    eb426d5adf8c3d438fcec6c350d20424

    Крок 2. У цукровий сироп додається лимонна кислота. Сироп вариться 10 хвилин на невеликому вогні.

    62b3943754d6c84f26f361127b8846df

    Крок 3. Гарячим сиропом заливається підготовлена ягода і залишається на 30 хвилин настоювання.

    23b1dadbfcdb80ba8288d2ef435155d0

    Крок 4. Через півгодини сироп із вишні через друшляк зливається в ту ж каструлю.

    30d0a989eb2b300eaf9e06fbe64ad4a5

    Крок 5 Вишневий сироп повторно вариться протягом 10 хвилин.

    47141870e131e4cdfe4404524b8a3a3a

    Крок 6. Гарячим сиропом заливається вишня і залишається в ньому для наполягання на 30 хвилин.

    d8c59ef208f23bf90d5047658f4e190e

    Крок 7. Потім вишня знову відкидається на друшляк і ягоди розкладаються в заздалегідь простерилізовані банки.

    a535ce113ef2870e5d14f07e37ebac6d

    Крок 8. Сироп вариться втретє протягом 10 хвилин і заливаються ягоди в банках. Банки закупорюються прокип'яченими кришками, остуджуються під теплим пледом і потім забираються на зберігання. Вишневе варення в сиропі добре зберігається у будь-якому темному місці. Вдалих та смачних заготовок!

    756b73f7d0cf83698d2fa715e7b556fb

    Дуже смачне вишневе варення з кісточками та корицею.

    Традиційно вишневе варення вариться тільки з цієї ягоди та цукру, але любителі вишні знають, що ця ягода відмінно поєднується з лимоном, м'ятою та прянощами. У цьому рецепті ароматизуємо вишневе варення корицею, яка внесе до десерту яскраві теплі нотки. Видалити кісточки чи залишити – вибір кожної господині. Таке варення варимо у два прийоми з періодами наполягання по 4 години.

    Час приготування: 7 годин 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 2 кг.
    • Цукор – 1.8 кг.
    • Кориця – 5 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишню для варення перебираємо, видаляємо плодоніжки, а кісточки залишаємо, але можна видалити. Потім ягоду промиваємо під проточною водою і на друшляку струшуємо зайву вологу.

    0def3aefb203558e5fb23ad17192b915

    Крок 2. Підготовлену вишню перекладаємо в посуд для варіння варення та засипаємо розрахованою кількістю цукру. Залишаємо ягоду в цукрі на 3 години за кімнатної температури.

    11d0634b8c96cfd9e8d6bcb5ee73d317

    Крок 3. За цей проміжок часу вишня дасть достатньо соку і цукор майже розчиниться.

    fd39d05e8dd6e2bdbad8be091184d46d

    Посуд ставимо на середній вогонь, доводимо варення до кипіння, ретельно знімаємо з поверхні пінку. Потім варити вишню на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Вогонь вимикаємо, знову знімаємо пінку і залишаємо вишню в сиропі на 3 години для настоювання.

    ec012977095aea26ba37649273f191c3

    Крок 5. Після цього до варення насипаємо мелену корицю, все перемішуємо і повторно варимо варення ще 15 хвилин. Гаряче варення розливаємо по заздалегідь простерилізованих банкам, герметично закупорюємо кришками прокип'яченими і після охолодження відправляємо на зберігання в будь-яке темне місце.

    2b679617e5ded0609da2f4512ea7ac70

    Крок 6. Ароматне та смачне варення з вишні з кісточками готове. Трохи варення наливаємо у вазу і знімаємо пробу. Смачного та вдалих заготовок!

    b607b9d8e4914ddc568d36f94a813c44

    Простий рецепт варення з вишні з кісточками у мультиварці

    Вишневе варення люблять у багатьох сім'ях за гармонійний смак та насичений благородний колір, а приготовлене в мультиварці виходить особливо смачним. Готувати варення можна в цих приладах різних марок і на різних програмах, але для вишні найкраще підходить режим «Мультиповар», оскільки можна регулювати температуру. У цьому рецепті варимо варення з вишні з кісточками у мультиварці «Полярис».

    Час приготування: 4 години 45 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 1,2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1.2 кг.
    • Вода – 1 л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується до роботи мультиварка. Відмірюється згідно з рецептом кількість вишні та цукру.

    fd7bcf96e1ac28c20935088369abac51

    Крок 2. Потім у вишні видаляються плодоніжки, і ягода добре промивається під проточною водою. Кожна ягідка наколюється зубочисткою, щоб збереглася їхня цілісність.

    83009e5001000612e8fb93f4ed035c5c

    Крок 3. У мультиварку наливається літр чистої води і на програмі «Мультиповар» за 160 градусів вода доводиться до кипіння. У гарячу воду на 5 хвилин пересипається підготовлена вишня. Потім вишня відкидається на друшляк. У чаші залишається 1,5 склянки гарячої води і розчиняється в ній половина зазначеної кількості цукру. Сироп на тій самій програмі доводиться до кипіння. У киплячий сироп перекладається вишня. Чаша виймається з мультиварки і вишня у сиропі залишається на 4 години для наполягання.

    f56b705bd438bb65df29541eb4a7af4f

    Крок 4. Після цього часу чаша з варенням ставиться в мультиварку. Включається програма “Мультиповар” вже на 130°С. Після закипання до варення насипається решта цукру і вариться варення 20 хвилин.

    c420460b00ab45c6d33f74fd69d1a09b

    Крок 5. Гаряче варення з вишні з кісточками розливається по заздалегідь простерилізованим банкам, герметично закупорюється і після остигання переноситься на зберігання у темне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    11335da8a616eddd4e12fa1507e23915

    Варення із замороженої вишні з кісточками

    Будь-якої пори року можна зварити свіже варення із замороженої з кісточками вишні. М'якуш ягоди, що побув у морозилці, стає дуже пористою і добре вбирає сироп. У такому десерті чудово зберігаються вишневий аромат та смак. Вишню перед варінням розморожуємо та варимо варення у три прийоми з перервами на наполягання.

    Час приготування: 4 години 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 0,5л.

    Складові:

    • Вишня, заморожена із кісточкою – 350 гр.
    • Цукор – 280 гр.
    • Лимонний сік – 12мл.
    • Кориця – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Заморожену вишню дістаємо з морозилки та відмірюємо її кількість відповідно до пропорції рецепту та потрібного вам обсягу варення.

    14d52f16e9ae625cbaaba997670f732b

    Крок 2. Ягоду пересипаємо в посуд для варіння варення і залишаємо для розморожування при кімнатній температурі. Вона дасть багато власного соку.

    90e3dc083a6bc49e4b86f59f2c79a8cb

    Крок 3. Потім до розмороженої вишні насипаємо розраховану кількість цукру та ставимо посуд на великий вогонь. При постійному помішуванні доводимо до кипіння варення, знімаємо пінку і варимо 5 хвилин. Вогонь вимикаємо і даємо варенню повністю охолонути. Потім цей процес з варінням і остиганням ще раз повторюємо.

    0095ceacfe6090b7d2c45e8a59ebe54c

    Крок 4. Третій раз варимо варення ще 5 хвилин і додаємо до нього сік лимона та корицю за бажанням. За рахунок лимонного соку варення стане густішим.

    11834bb05294148eca1e7cea618f926f

    Крок 5. Гаряче варення із замороженої з кісточками вишні переливаємо в суху банку, закриваємо чистою кришкою і після остигання ставимо в холодильник.

    cb35bf798122006e78033ab541edba46

    Крок 6. Вишневе варення, приготовлене за цим рецептом, буде у вас чудовим десертом до чаю, і його можна використовувати начинкою до домашньої випічки. Смачного!

    0b49df1cf4156f57c0a12f200b0b093a

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал