Я знаю, що цей тортик полюбляють багато ласунів, тому хочу Вам запропонувати дуже класний покроковий рецепт торта “Спартак”. Є багато варіантів приготування, а цей мені подобається найбільше! Можливо і Вам сподобається, тому зберігайте собі рецептик, щоб не загубити!
Інгредієнти:
На форму: 16-18 см
Коржі:
- 350 гр борошна
- 30 гр какао
- 150 гр цукру
- 70 гр меду
- 100 гр вершкового масла
- 2 яйця
- 5 гр соди
- 5 гр розпушувача
Крем:
- 525 гр сметани 20-25%
- 190 гр цукру
- 15 гр ванільного цукру
- 30 гр крохмалю
- 2 яйця
- 300 гр вершкового масла (82,5%)
Помадка:
- 100 гр цукру
- 30 гр какао
- 50 гр молока
- 50 гр вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
- Борошно змішати з какао та розпушувачем.
- У каструлі з’єднати вершкове масло, мед та цукор. Поставити на парову лазню.
- До розтопленої суміші додати збиті яйця і перемішати. Додати соду та проварити, помішуючи, ще 10 хвилин.
- Суміш влити в борошняну масу та замісити тісто.
Воно спочатку буде липким, але в міру остигання буде більш щільною консистенції. Борошно не додавати! - Залишити тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі. Розділити тісто на 8 шматочків та відправити у холодильник на 30 хвилин, накривши плівкою.
- На пергаменті, присипаному борошном, розкотити одну частину тіста завтовшки 2-3 мм. Наколоти вилкою.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 5-10 хвилин.
Головне не перетримати! У рецепті йшло близько 4-5 хвилин. Слідкуйте за 1 коржем, щоб визначити потрібний час. - Гарячий корж відразу обрізати за шаблоном (кільцем) та остудити. Також спекти всі інші коржі.
За час, поки випікається 1 корж, можна спокійно встигнути розкотити наступний. - Крем. Сметану з’єднати із цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем і поставити на водяну баню.
- Помішуючи, проварити суміш до загустіння (близько 15 хвилин +/-).
Вінчикок залишаються видимі сліди. - Перекласти крем в іншу ємність та повністю остудити.
- Збити м’яке вершкове масло протягом 5-7 хвилин до легкості та побіління. По 1 ложці додавати сметанний крем, ретельно збиваючи щоразу.
- Зібрати торт: Корж-крем-корж.
Можна зважити крем і відразу поділити його на 7 рівних частин. Верх торта не змащувати кремом, а покривати помадкою. - Помадка. У каструлі змішати какао та цукор, додати молоко. Поставити на повільний вогонь і постійно помішуючи, довести до кипіння. Проварити 2-3 хвилини.
- Зняти з вогню, додати масло, розмішати і остудити.
- Покрити торт. Прикрасити за Вашим бажанням.
Смачного Вам та приємного приготування!
Автор рецепту: tosha_homecook