Торт “Спартак” – покроковий рецепт приготування улюбленого десерта

Я знаю, що цей тортик полюбляють багато ласунів, тому хочу Вам запропонувати дуже класний покроковий рецепт торта “Спартак”. Є багато варіантів приготування, а цей мені подобається найбільше! Можливо і Вам сподобається, тому зберігайте собі рецептик, щоб не загубити!Торт "Спартак" - покроковий рецепт приготування улюбленого десерта

Інгредієнти:

На форму: 16-18 см

Коржі:

  • 350 гр борошна
  • 30 гр какао
  • 150 гр цукру
  • 70 гр меду
  • 100 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 5 гр соди
  • 5 гр розпушувача

Крем:

  • 525 гр сметани 20-25%
  • 190 гр цукру
  • 15 гр ванільного цукру
  • 30 гр крохмалю
  • 2 яйця
  • 300 гр вершкового масла (82,5%)

Помадка:

  • 100 гр цукру
  • 30 гр какао
  • 50 гр молока
  • 50 гр вершкового масла

Покроковий рецепт приготування:

  1. Борошно змішати з какао та розпушувачем.
  2. У каструлі з’єднати вершкове масло, мед та цукор. Поставити на парову лазню.
  3. До розтопленої суміші додати збиті яйця і перемішати. Додати соду та проварити, помішуючи, ще 10 хвилин.
  4. Суміш влити в борошняну масу та замісити тісто.
    Воно спочатку буде липким, але в міру остигання буде більш щільною консистенції. Борошно не додавати!
  5. Залишити тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі. Розділити тісто на 8 шматочків та відправити у холодильник на 30 хвилин, накривши плівкою.
  6. На пергаменті, присипаному борошном, розкотити одну частину тіста завтовшки 2-3 мм. Наколоти вилкою.
  7. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 5-10 хвилин.
    Головне не перетримати! У рецепті йшло близько 4-5 хвилин. Слідкуйте за 1 коржем, щоб визначити потрібний час.
  8. Гарячий корж відразу обрізати за шаблоном (кільцем) та остудити. Також спекти всі інші коржі.
    За час, поки випікається 1 корж, можна спокійно встигнути розкотити наступний.Торт "Спартак" - покроковий рецепт приготування улюбленого десерта
  9. Крем. Сметану з’єднати із цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем і поставити на водяну баню.
  10. Помішуючи, проварити суміш до загустіння (близько 15 хвилин +/-).
    Вінчикок залишаються видимі сліди.
  11. Перекласти крем в іншу ємність та повністю остудити.
  12. Збити м’яке вершкове масло протягом 5-7 хвилин до легкості та побіління. По 1 ложці додавати сметанний крем, ретельно збиваючи щоразу.
  13. Зібрати торт: Корж-крем-корж.
    Можна зважити крем і відразу поділити його на 7 рівних частин. Верх торта не змащувати кремом, а покривати помадкою.Торт "Спартак" - покроковий рецепт приготування улюбленого десерта
  14. Помадка. У каструлі змішати какао та цукор, додати молоко. Поставити на повільний вогонь і постійно помішуючи, довести до кипіння. Проварити 2-3 хвилини.
  15. Зняти з вогню, додати масло, розмішати і остудити.
  16. Покрити торт. Прикрасити за Вашим бажанням.Торт "Спартак" - покроковий рецепт приготування улюбленого десерта

Торт "Спартак" - покроковий рецепт приготування улюбленого десерта

Смачного Вам та приємного приготування!

Автор рецепту: tosha_homecook

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал