Суп з вермішеллю – легке перша страва для всієї родини. Готувати її можна хоч кожен день. За рахунок свого універсального складу, наваристого бульйону і густої консистенції, суп відмінно насичує і зігріває зсередини. Бульйон можна варити на курячому м’ясі, на яловичині з кісточкою, додавати м’ясні фрикадельки або взагалі варити суп на молоці. Варіантів супу з вермішеллю дуже багато.
Суп зі смаженою вермішеллю
Суп зі смаженою вермішеллю – оригінальний рецепт знайомого вам першої страви. Склад його дуже простий і доступний, а технологія приготування не викличе ніяких питань. Смажена вермішель додасть бульйону яскравий колір і більш насичений смак.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Курка (стегнова частина) – 200 гр.
- Вода – 1,5 л.
- Картопля – 200 гр.
- Вермішель – 80 гр.
- Олія – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Морквина – ½ шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Частини курячої тушки обмийте під краном. Почистіть картопля, цибуля і морквину.
Крок 2. Покладіть м’ясо в каструлю і залийте холодною водою. Помістіть ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть курячий бульйон протягом 10 хвилин. Пінку з поверхні прибирайте.
Крок 3. Картоплю наріжте кубиками невеликого розміру.
Крок 4. Додайте картоплю в бульйон. Зачекайте повторного закипання і засічіть 20 хвилин, картопля повинна стати м’яким.
Крок 5. Наріжте половину цибулини дрібними кубиками, морквину натріть на дрібній терці.
Крок 6. Прогрійте сковороду, влийте олію. Смажте подрібнені овочі протягом 3 хвилин. Готову овочеву зажарку викладіть на тарілку.
Крок 7. Додайте на сковорідку ще трохи масла і викладіть вермішель. Смажте її до карамельного кольору, періодично помішуючи. Потім перекладіть її на тарілку.
Крок 8. Коли картопля буде готова, витягніть з нього м’ясо. Бульйон посоліть за смаком.
Крок 9. У суп додайте обсмажену вермішель і зажарку, доведіть його до кипіння.
Крок 10. Варена куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Викладіть його в суп, також додайте лавровий лист, проваріть протягом 3 хвилин.
Крок 11. В кінці приготування додайте рубану зелень і свіжомолотий чорний перець, перемішайте суп і приберіть каструлю з вогню.
Крок 12. Подавайте суп з смаженою вермішеллю в гарячому вигляді. Смачного!
Суп з вермішеллю, куркою і картоплею
Суп з вермішеллю, куркою і картоплею – одне з перших страв, яке приходить на розум, коли потрібно швидко приготувати обід. Якщо у вас мало досвіду в кулінарній справі, то сміливо можете використовувати наш детальний рецепт для приготування смачного і наваристого супу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 600-700 гр.
- Голені курячі – 0,6 кг.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Морквина – 100 гр.
- Олія – для смаження.
- Вермішель – 30-50 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Вода – 2-2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Ми будемо використовувати для варіння бульйону курячі гомілки, але можна використовувати і інші частини курячої тушки. Необхідні овочі очистіть і помийте проточною водою.
Крок 2. М’ясо складіть в каструлю, залийте його 2-2,5 літрами холодної води. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, потім зберіть піну, зменшіть нагрів і варіть бульйон 15-20 хвилин. Знову піну, яка утворилася прибирайте.
Крок 3. Цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на великій терці. Потім обсмажте овочі на олії протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. В процесі посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист.
Крок 4. Картоплю наріжте кубиками невеликого розміру.
Крок 5. У курячий бульйон додайте овочеву засмажування і нарізану картоплю.
Крок 6. Через 10 хвилин витягніть з бульйону лавровий лист і варене м’ясо. Куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте довільними шматочками.
Крок 7. Поверніть м’ясо в суп, додайте вермішель, посоліть і поперчіть його за смаком. Через 3 хвилини приберіть каструлю з вогню.
Крок 8. Суп з куркою, картоплею і вермішеллю виходить дуже смачним і наваристим, подавайте його на обід в гарячому вигляді. За бажанням можна прикрасити блюдо свіжою зеленню. Смачного!
Грибний суп з вермішеллю
Грибний суп з вермішеллю – кулінарне завдання, впоратися з якою під силу кожної господині. І, звичайно, будь-який суп перетворюється з додаванням грибів, особливо, якщо це сушені лісові гриби. Аромат буде просто карколомним, і ваші домашні будуть з нетерпінням чекати обіду, щоб спробувати цей чудовий суп.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Гриби лісові заморожені / свіжі / сушені – 400 гр.
- Картопля – 240 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вермішель дрібна – 35 гр.
- Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Вода – 1,4 л.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морквина – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все необхідне для варіння супу. У тому числі вам знадобиться каструля з товстими стінками.
Крок 2. Картоплю почистіть, добре помийте і наріжте невеликими кубиками. Покладіть нарізку в каструлю. Залийте овочі водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть нагрів до мінімального і варіть картоплю під кришкою протягом 20 хвилин.
Крок 3. Очищену цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на терці. На добре прогрітому рослинній олії обсмажте ці овочі до м’якості.
Крок 4. Після цього додайте заморожені гриби і продовжуйте смажити все разом на сильному вогні, часто помішуючи, до випаровування всієї вологи.
Крок 5. Засмажку викладіть в каструлю з картоплею. Бульйон посоліть і приправте лавровим листом. Також в цей час всипте дрібну вермішель. Перемішайте суп і продовжуйте готувати ще 5-6 хвилин.
Крок 6. Смачний грибний суп з вермішеллю готовий, подавайте його на обід в гарячому вигляді з скибочкою свіжого хліба. Смачного!
Молочний суп з вермішеллю
Молочний суп з вермішеллю – блюдо з дитячого меню, проте багато дорослих не відмовляють собі в задоволенні також їм поласувати. Готується він дуже просто і швидко. Молочний суп можна їсти на сніданок або вечерю, коли не хочеться навантажувати організм важкої їжею.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Вермішель – 80 гр.
- Молоко – 0,5 л.
- Масло вершкове – 30 гр. + для подачі
- Цукор – 1,5 ст.л. або за смаком
- Сіль кухонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Весь список продуктів перед вами.
Крок 2. У каструлю влийте молоко. Поставте ємність на вогонь і доведіть його до кипіння, стежте за тим, щоб воно не втекло.
Крок 3. У кипляче молоко всипте сіль і цукор. Кількість цукру можна регулювати за своїм смаком.
Крок 4. Також додайте в молоко вермішель. Перемішайте суп і на максимальному вогні доведіть його до кипіння.
Крок 5. Потім зменшіть вогонь і варіть суп протягом трьох хвилин, помішуючи ложкою. Час варіння залежить від виду макаронів, стежте за тим, щоб вони не перетворилися в кашу.
Крок 6. Коли вермішель буде готова, додайте в суп вершкове масло, перемішайте, щоб масло повністю розчинилося.
Крок 7. Приберіть каструлю з вогню, укутати її в рушник і залиште на 5 хвилин. Після цього молочний суп з вермішеллю розлийте по тарілках і подавайте на стіл. Можна додатково покласти в кожну порцію по шматочку масла. Смачного!
Суп з вермішеллю і фрикадельками
Суп з вермішеллю і фрикадельками – яскравий і ситний супчик. Для фрикадельок можна використовувати різні види м’яса. Якщо хочете отримати більш легкий і дієтичний варіант, то краще взяти курячий фарш. У цій страві немає нічого незвичайного, але люблять його і їдять із задоволенням все від малого до великого.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 400 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Морквина – 1 шт.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 2,5 л.
- Зелень – за смаком.
- Вермішель – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для фрикадельок можна використовувати готовий курячий фарш або зробити його самостійно з курячого філе.
Крок 2. Фарш перекладіть в миску, посоліть і поперчіть за смаком. Масу добре перемішайте і відбийте про дно миски. Потім вологими руками сліпіть невеликі фрикадельки.
Крок 3. У каструлю влийте воду, закип’ятіть її. Потім додайте трохи солі і викладіть фрикадельки.
Крок 4. Почистіть картоплю, помийте і наріжте кубиками.
Крок 5. У каструлю до фрикадельок викладіть нарізану картоплю, перемішайте і продовжуйте варити на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Крок 6. З головки ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, обмийте і наріжте дрібними кубиками.
Крок 7. Очистіть овочечисткою морквину, натріть її на великій терці.
Крок 8. Просушіть сковороду на сильному вогні, потім влийте на розігріту поверхню олія. Обсмажте цибулю і морквину на середньому вогні протягом 4-5 хвилин до м’якості. Овочеву засмажування викладіть в каструлю, додайте також перець і лавровий лист, перемішайте. Продовжуйте варити суп 5-7 хвилин.
Крок 9. В останню чергу додайте в суп коротку вермішель, варіть протягом 3-5 хвилин, час від часу помішуючи.
Крок 10. Коли суп з вермішеллю і фрикадельками буде готовий, додайте рубану зелень і розливайте по тарілках. Смачного!
Суп з вермішеллю і плавленим сиром
Суп з вермішеллю і плавленим сиром – це швидке і просте блюдо з насиченим вершковим смаком і ароматом. Напевно, вершковий суп з вермішеллю стане одним з ваших найулюбленіших. Плавлений сирок потрібно вибирати тільки високої якості з натуральним складом.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушка куряча (будь-які частини) – 250 гр.
- Сирок плавлений – 100 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – ½ шт.
- Вермішель – 2-3 ст.л.
- Спеції – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 2,5 л.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почистіть картопля і промийте його під краном. Потім наріжте овочі невеликими кубиками.
Крок 2. Також очистіть цибулю і морквину. Ці овочі дрібно наріжте. Можна натерти морквину на великій терці.
Крок 3. Частини курки промийте під краном і складіть в каструлю. Влийте холодну воду і поставте варитися. Для варіння бульйону буде потрібно приблизно 25 хвилин.
Крок 4. Варену курку витягніть з бульйону і остудити.
Крок 5. Потім відокремите м’ясо від кісток і розберіть його на невеликі шматочки.
Крок 6. Курячий бульйон доведіть до кипіння, викладіть цибулю, картопля і морквину. Варіть суп ще 20-25 хвилин на невеликому вогні при слабкому кипінні.
Крок 7. Плавлений сирок наріжте невеликими шматочками, так він швидше розплавиться в бульйоні.
Крок 8. Коли овочі будуть готові, викладіть в суп куряче м’ясо, плавлений сир, сіль, лавровий лист, спеції за смаком, подрібнену зелень і часник, а також додайте вермішель, перемішайте і варіть суп 5-6 хвилин до того моменту, поки сир не розійдеться в бульйоні.
Крок 9. Суп з плавленим сиром можна відразу подавати на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
Суп з м’ясом і вермішеллю
Суп з м’ясом і вермішеллю – це відмінне блюдо для обіду. Наваристий м’ясний бульйон – це натуральний джерело білка і колагену. А овочі, спеції і вермішель в складі супу роблять його смачним, густим і ситним. Таке збалансоване блюдо можна давати і дітям.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- М’ясо – 600-800 гр.
- Вермішель – 200 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль кухонна – 1 щіпка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Суцвіття гвоздики сушені – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Приготування будь-якого супу починається з бульйону. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте його холодною водою і поставте ємність на вогонь.
Крок 2. Доведіть бульйон до кипіння. Коли на поверхні буде з’являтися пінка, збирайте її. Після закипання зменшіть нагрів до мінімального і варіть бульйон протягом години.
Крок 3. Поки вариться м’ясо, очистіть овочі і помийте зелень. У бульйон викладіть овочі, стебла петрушки, лавровий лист, перець горошком і сушену гвоздику. Варіть до м’якості овочів.
Крок 4. Готові овочі витягніть з бульйону, а м’ясо продовжуйте варити до готовності.
Крок 5. Після цього м’ясо витягніть, остудити і наріжте порційними шматками. М’ясний бульйон процідіть, повторно закип’ятіть, посоліть за смаком і викладіть в нього вермішель. Коли вермішель буде готова, додайте м’ясо і рубану зелень.
Крок 6. Суп з м’ясом і вермішеллю подавайте відразу після приготування, можна доповнити його шматочком свіжого хліба. Смачного!
Суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою
Суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою – мабуть, самий бюджетний варіант першої страви для обіду в будній день. Для бульйону можна використовувати будь-яку ковбасу, яка більше подобається. Звичайно, ковбаса повинна бути вищого сорту з натурального м’яса.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Вермішель – 100-150 гр.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Сіль кухонна – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Вода – 2,5 л.
- Петрушка – ½ пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі для супу почистіть і помийте. Картоплю наріжте кубиками середніми за розміром. У каструлю влийте приблизно 2,5 літра води і закип’ятіть її. Після цього викладіть картоплю і варіть його на повільному вогні 10-15 хвилин.
Крок 2. Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на великій терці.
Крок 3. Варену ковбасу очистіть від натуральної оболонки і наріжте соломкою або кубиками.
Крок 4. На рослинній олії обсмажте подрібнену морквину і цибулю до м’якості.
Крок 5. Коли картопля буде готова, викладіть в каструлю ковбасу, овочеву зажарку, посоліть і приправте суп за смаком. Всипте вермішель, перемішайте суп і готуйте 5-7 хвилин.
Крок 6. Швидкий і ситний суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою готовий, можна збирати на стіл. Зелень додавайте безпосередньо перед подачею. Смачного!
Швидкий суп з вермішеллю і тушонкою
Швидкий суп з вермішеллю і тушонкою зазвичай вариться або при дефіциті часу, або при відсутності кулінарних навичок. І тим не менше блюдо виходить ситним, смачним і відмінно заповнює сили. І тушонка, до речі, також буває різна. Не хочете жирний суп – беріть курячу або індичу тушонку.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушонка – 250-300 гр.
- Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
- Вермішель – 60 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Картопля невеликий – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Вода – 2 л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі почистіть і помийте. Наріжте картоплю кубиками, а цибуля дуже дрібно в довільному порядку, морквину натріть на великій терці.
Крок 2. Картопляну нарізку перекладіть в каструлю, залийте її холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння і варіть картоплю на повільному вогні 15 хвилин до м’якості.
Крок 3. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому цибулю і морквину до рум’яного кольору. Перекладіть зажарку в бульйон, перемішайте і проваріть 3-4 хвилини. Після цього викладіть тушонку.
Крок 4. Коли бульйон знову закипить, всипте вермішель, перемішайте і варіть суп 2-3 хвилини. Зубчик часнику дрібно порубати ножем і додайте в суп.
Крок 5. Готовий суп з тушонкою приберіть з вогню і дайте йому настоятися протягом 5 хвилин, потім можна розливати його по тарілках. Смачного!