Страви з яєць – 9 рецептів, що можна приготувати з яєць з покроковими фото

Страви з яєць — це завжди щось неймовірно смачне і безмежно просте в приготуванні. Яйця – унікальний продукт, який використовують у випічці, для начинки або в якості самостійних страв. Тут зібрані найбільш популярні рецепти, які користуються попитом у зайнятих людей. В основному це щось нескладне і призначене для легкого перекусу або апетитного сніданку. Я сама часто користуюся цією підбіркою і сподіваюся, що буду вам максимально корисною!

Яєчня з ковбасою і помідорами на сковороді

Яєчня з ковбасою і помідорами на сковороді – хто ж відмовиться від смачного страви? Студенти, холостяки, зайняті люди – всі хочуть максимально заощадити дорогоцінний час. Будь-каприз! Будь будь-ласка, користуйтеся цим невигадливим рецептом. Їжте смачно, практично не докладаючи ніяких зусиль!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Ковбаса варена – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Помідор обдайте під водою. Зробіть надріз хрестом, помістіть в ємність. Залийте окропом на пару хвилин.

Крок 2. Потім акуратно зніміть шкурку, видаліть плодоніжку. Очищений помідор розріжте на квадратики.

Крок 3. Варену ковбасу поріжте тонкими скибочками. Сковорідку прогрійте на плиті. Змастіть олією без запаху. Викладіть ковбасу і підсмажте.

Крок 4. Коли ковбаса підрум’яниться з двох сторін, додайте помідорні кубики. Злегка обсмажте.

Крок 5. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і протріть кухонним рушником. Яйця розбийте в сковорідку. Готуйте на мінімальному вогні.

Крок 6. Підсоліть. Приправте молотим перцем і паприкою. Готуйте, поки повністю не схопляться білки.

Крок 7. Петрушку обполосніть, струсіть вологу. Нарубайте ножем. Присипте яєчню і вимкніть нагрів.

Крок 8. Перекладіть на тарілку. Подавайте яєчню до столу.

Крок 9. Запрошуйте рідних на сніданок і починайте свій ранок яскраво!

Грінки з батона з яйцем і молоком

Грінки з батона з яйцем і молоком – мега смачні ласощі з дитинства, яким часто пригощала бабуля. Як же це тоді було смачно! З апетитними грінками не зрівняється жоден сучасний торт або десерт. Рецепт відмінно виручає, коли хочеться солоденького, а нічого немає. Поки закипає чайник, частування вже готове!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Батон – 150 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для грінок. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і обітріть кухонним рушником.

Крок 2. Яйця розбийте в миску.

Крок 3. Збовтайте вінчиком до стану однорідності. У яєчну субстанцію вилийте молоко і додайте мед. Знову розмішайте.

Крок 4. Батон поріжте на скибочки. У мене вже був нарізний батон. Кожен скибочку занурте в яєчно-молочну суміш. Викупайте з усіх боків.

Крок 5. Сковорідку прогрійте на плиті. Відправте вершкове масло і розтопіть. Коли масло розтопиться, складіть просочені шматочки на гарячу сковорідку. Зменшіть нагрів. Підрум’яньте з обох сторін до золотистої скоринки.

Крок 6. Апетитні грінки перекладіть на тарілку, і присипте цукром. Заварюйте ароматну каву і насолоджуйтеся чарівним частуванням! Смачного!

Класичний скрембл з яєць

Класичний скрембл з яєць готується за лічені хвилини. Це мій улюблений варіант сніданку на той випадок, коли часу в обріз. Доповнивши скрембл бутербродом або свіжими овочами, ви повноцінно поснідаєте і не зголодніли до самого обіду. Готуйте без праці і з задоволенням!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для чудового сніданку. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і обітріть кухонним рушником.

Крок 2. Вимиті і обсушені яйця розбийте в більшу ємність. Приправте сіллю і спеціями.

Крок 3. Озбройтеся вінчиком і збовтайте до стану гладкою субстанції.

Крок 4. Сковорідку прогрійте на плиті. Відправте вершкове масло і розтопіть.

Крок 5. Коли масло розтопиться, вилийте яєчну субстанцію на гарячу сковорідку.

Крок 6. Як тільки яйця почнуть схоплюватися, перемішуйте силіконовою лопаткою.

Крок 7. Коли яйця повністю приготуються, присмачити сметаною і присипте зеленою цибулею.

Крок 8. Розмішайте і вимкніть нагрів. На тарілку складіть шматочок хліба. Зверху викладіть скрембл. Прикрасьте зеленню і помідори. Запрошуйте рідних і пригощайте ошатним сніданком! Смачного!

Яєчна запіканка, як в дитячому садку

Яєчна запіканка, як в дитячому садку мало чим відрізняється від класичного омлету. Якщо тільки текстура виходить трохи щільніше. Таку запіканку дуже люблять як діти, так і дорослі. Відмінний варіант для сніданку на велику сім’ю. Все збити і поставити запікатися. Ну що тут складного?

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 8 шт.
  • Молоко – 360 мл.
  • Борошно пшеничне – 2 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У невелику ємність висипте пшеничне борошно. Вилийте молоко. Перемішайте вилочкою до однорідності.

Крок 2. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і протріть кухонним рушником. Яйця розбийте в миску. Підсоліть.

Крок 3. Розколоти вінчиком до стану однорідності. Поступово влийте половину молочної суміші і перемішайте.

Крок 4. Потім вилийте залишки молочної суміші і розмішайте.

Крок 5. Ємність для запікання ретельно промажте олією без запаху. Вилийте тісто.

Крок 6. Духовку прогрійте до 180 градусів. Поставте ємність в грубку і випікайте не менше 20 хвилин.

Крок 7. Ошатну яєчну запіканку дістаньте з духової шафи і розділіть на порційні шматочки. Кличте сім’ю трапезувати і насолоджуйтеся ніжним стравою!

Яєчні млинчики

Яєчні млинчики – смачно і ситно. Страву можна подавати з начинкою або без неї на ваш розсуд. Я люблю різні начинки. Тому кожен раз у мене, можна сказати, абсолютно новий сніданок. Ще такі млинці використовують для приготування салатів, виходить дуже смачно.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Шинка – 50 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Шинку нарізати брусочками. Твердий сир натріть на терці.

Крок 2. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і протріть кухонним рушником. Яйця розбийте в миску і вилийте молоко. Насипте сіль і об’єднайте масу вінчиком.

Крок 3. Сковорідку прогрійте на плиті. Змастіть олією. Вилийте половину збовтаних яєць, і розподіліть по всій поверхні гарячої сковорідки. Зменшіть нагрів. Готуйте млинець, поки яйця повністю не схопляться. У центр насипте сир, зверху викладіть шинку.

Крок 4. Краї млинчика поверніть до центру.

Крок 5. Потім складіть ще раз, сформувавши прямокутник.

Крок 6. Так підсмажте всі млинці. Гарячі млинчики з апетитною начинкою перекладіть на тарілку. Прикрасьте улюбленою зеленню або овочами.

Крок 7. Насолоджуйтесь чарівним сніданком! Смачного!

Яйця пашот в домашніх умовах

Яйця пашот в домашніх умовах можна приготувати різними методами. З першого разу може не вийти, для цього потрібна вправність. Але якщо спробувати приготувати, як же тоді дізнатися, вийде чи ні? Я свого часу перепробувала десятки варіантів і лайфхаків. Але виділила для себе саме цей рецепт. Рекомендую!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Листя салату – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Велике яйце витягніть з холодильника, обполосніть під водою і протріть кухонним рушником. Яйце розбийте в миску.

Крок 2. У каструлю вилийте воду. Поставте на плиту. Підсоліть і доведіть до сильного кипіння.

Крок 3. Вимкніть нагрів, але каструлю не знімайте з плити. Ложкою зробіть воронку, інтенсивно розмішуючи воду.

Крок 4. Акуратно вилийте яйце в утворилася воронку. Увімкніть мінімальний нагрів і готуйте 2 хвилини.

Крок 5. Листя салату обдайте під водою і обсушити на кухонному рушнику.

Крок 6. Порвіть їх руками або порубайте ножем. Помідори черрі обмийте, розріжте навпіл. Розкладіть по салатним листям. Приправте спеціями.

Крок 7. Салат розділіть на порції і розкладіть по тарілках. Шумівкою дістаньте яйце і викладіть на салат. Приперчіть і подавайте до столу. Насолоджуйтесь казковим сніданком! Смачного!

Шакшука на сковороді

Шакшука на сковороді – ще один варіант смачного і дуже простого в приготуванні сніданку або вечері. Всім серцем обожнюю цю страву, і часто готую з сезонними овочами. Звичайно, з домашніми овочами виходить смачніше, ніж з покупними з магазину. Але якщо немає своїх овочів, то і так виходить прийнятно.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і зубчик часнику очистіть від верхнього шару, ополосніть і поріжте довільно. Болгарський перець обдайте під краном водою, видаліть серцевину, наріжте довільно. Овочі складіть в розігріту сковорідку і обсмажте до м’якості.

Крок 2. М’ясисті помідори обдайте під краном, поріжте, як подобається, і перекладіть в сковорідку. Тушкуйте 5-7 хвилин на слабкому вогні.

Крок 3. Коли виділиться овочевий сік, підсолити і приправте спеціями.

Крок 4. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і обітріть кухонним рушником. У киплячій овочевій підливі зробіть поглиблення і розбийте яйця.

Крок 7. Відварні яйця остудити і очистіть від шкаралупи. Подрібніть на терці і розподіліть по всій поверхні.

Крок 8. Візьміть твердий сир і натріть за допомогою терки, розподіліть по яєчному шару.

Крок 9. Рулет щільно поверніть. Упакуйте в пекарський папір. Приберіть в холод хвилин на 15.

Крок 10. Охолоджений рулет наріжте порційними шматочками і розкладіть на блюді.

Крок 11. Ароматну закуску подавайте до столу.

Крок 12. Запрошуйте гостей і пригощайте дивовижною закускою! Приємної насолоди!

Пишний омлет з яєць в духовці

Пишний омлет з яєць в духовці подужає навіть дилетант. Страва з ніжною повітряною текстурою залишає після себе суцільні захоплення, причому готується буквально за кілька хвилин. Чи залишиться дочекатися лише, поки омлет запечеться в духовці. Омлет – класний варіант для легкого прийому їжі, який подобається кожному.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Молоко – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Великі яйця витягніть з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Яйця стукніть про плоску поверхню. Вміст вилийте в чашку.

Крок 2. Інтенсивними рухами вінчика збовтайте до стану однорідності.

Крок 3. Насипте цукор і сіль.

Крок 4. У збиту субстанцію вилийте молоко.

Крок 5. Знову інтенсивно розмішайте.

Крок 6. Борта і дно ємності для запікання промажте м’яким вершковим маслом.

Крок 7. Вилийте омлетну субстанцію. Вогнетривку ємність відправте в розігрітий духову шафу. Запікайте півгодини, встановивши на температурному перемикачі 180 градусів.

Крок 8. Гарячий омлет обережно дістаньте з форми. Викладіть на тарілку. Розріжте на частини. Омлет подавайте до столу. Насолоджуйтесь ніжною стравою. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал