Страви з картоплі – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

1678346c16890aa89b24de492c719cd2

Страви з картоплі – універсальне рішення для кожного домашнього меню. Адже з цього овочу можна приготувати безліч ситних і смачних частувань. Спеціально для вас ми зібрали кулінарну добірку з дев’яти яскравих і простих у виконанні рецептів з картоплі. Обов’язково беріть на замітку і радуйте близьких апетитними ідеями.

Смажена картоплю з грибами на сковороді

Смажена картоплю з грибами на сковороді – це дуже ситне, яскраве і неймовірно ароматне страва для вашого домашнього столу. Її можна подавати до сімейного обіду, вечері або перекусу. Якщо не знаєте, як посмажити картоплю смачно, то скористайтеся нашою перевіреною кулінарною ідеєю з покроковими фотографіями.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Гриби лісові – 250-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Лісові гриби перебираємо, промиваємо і відварюємо до готовності. Відкидаємо продукт на друшляк.

142ebf32060ba99e188bdba5a8daefbc

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями.

72619e012138e67dc0c2de2f344cdd4e

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут спочатку цибулю, а після додаємо гриби. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5-10 хвилин.

b17fc0c191b03ed4485218ffb694311d

Крок 4. Чистимо і промиваємо картоплю, після нарізаємо її тонкими напівкільцями.

4aea272d4999b75f81fdbd1c60bbf83a

Крок 5. Додаємо картоплю до грибів і цибулі. Акуратно все перемішуємо і смажимо до готовності картоплі.

c009afa6a461e71057a437c42b1f2db1

Крок 6. У процесі заготівлі солимо частування за смаком.

764ee34239a4c1d34ecc55bc177dc759

Крок 7. Смачна і поживна смажена картопля з цибулею і грибами готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

6cd61e30ec37baeb944e2785d31fd20a

Тушкована картопля з м’ясом в каструлі

Тушкована картопля з м’ясом в каструлі виходить неймовірно соковитою, смачною і поживною. Готова страва можна подавати до обіднього столу, сімейної вечері. Ваші близькі оцінять таке ароматне частування, а на кулінарний процес піде зовсім небагато часу. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі продукти за списком. Куряче філе заздалегідь розморожуємо, овочі очищаємо і промиваємо.

878491d132613c037706770b2d5fadca

Крок 2. Підготовлена картопля нарізаємо невеликими шматочками.

0315488bd21046f6fc017cad4dc4955c

Крок 3. Очищену морквину ріжемо тонкими півколами.

a45c88f32f5581c5c38072059c103dd2

Крок 4. Тонкими напівкільцями обробляємо ріпчасту цибулю.

8f41427b28d99869790d02a50cedbe4a

Крок 5. Дрібно нарізаємо шматок курячого філе.

69814a5b779fd8bb99ccdc35cf2c4f9c

Крок 6. Всі інгредієнти викладаємо в каструлю. Сюди ж відправляємо сіль, спеції і вливаємо воду. Тушкуємо все разом близько 45 хвилин. В кінці додаємо подрібнений часник для аромату.

3e169d397e11126a7d10996dbed789c5

Крок 7. Ароматна тушкована картопля з м’ясом в каструлі готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

9bc430582275db6878785c51d9f12f2b

Картопляна запіканка в духовці

Картопляна запіканка в духовці виходить неймовірно ніжною, апетитний і смачною. Таке частування також порадує своєю універсальністю. Її можна подавати до обіду, вечері, святкового столу або в якості оригінального перекусу. Для нескладного і захоплюючого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

7f9d38f2dd2a8f01b617ecfdefdc76f3

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і відварюємо до готовності.

d325a49294fa6936447a4f16db220057

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

825ecfb7193116750cd067eebbb83aa2

Крок 4. Такими ж кубиками обробляємо помідори.

5059b1ae3eb9b11c5aa0720834d51fdd

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю до рум’янцю.

acf44cfa6a4589b0f640368aec13eb04

Крок 6. Доповнюємо цибулю м’ясним фаршем. Перемішуємо і смажимо близько 2-3 хвилин.

f79d46cf28df683fb093c6159a2144b5

Крок 7. Викладаємо сюди помідори, солимо продукти і перчимо.

497fad327892dc9eef7ab95bc1483021

Крок 8. Перемішуємо вміст і обсмажуємо до готовності фаршу.

552ebc9edba731cf1eb793c141182154

Крок 9. Відварну картоплю звільняємо від води і перетираємо в ніжне пюре.

c7082883bab499a19df0d8ce82d7861f

Крок 10. На терку натираємо твердий сир.

e6fabf470faabd8e6697ff15890600fd

Крок 11. Рівним шаром викладаємо фарш в форму для запікання.

c6f953b1ef2f0eacd187f631892a456a

Крок 12. Закриваємо м’ясний шар картопляним пюре.

6e45b5a3493088c3f408238bc935b889

Крок 13. Посипаємо все це тертим сиром. Випікаємо страву 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

5c68fd7e8194644d09fe77e94b503ca1

Крок 14. Оригінальна картопляна запіканка в домашніх умовах готова. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

cff417106e3ff8e0e0bb25ea3ff2f3bc

Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом

Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом – класика домашньої кухні. Особливо така страва дуже сподобається дітям. Подавайте ніжний і ароматний гарнір разом з іншими гарячими стравами, оселедцем або соліннями. Для простого і швидкого приготування скористайтеся перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і викладаємо в велику каструлю. Великі овочі можна розрізати на половинки.

fd7f064e22b309f6125eac3fb88d64d2

Крок 2. Заливаємо інгредієнт водою. Вона повинна повністю покривати картоплю.

f72fc71e43df3b557d2861e1cca1c49d

Крок 3. Додаємо сюди сіль за смаком.

5a67e5fafe69a3744b941362e62cb307

Крок 4. Відварюємо картопля до готовності і після акуратно зливаємо гарячу воду.

b4beb8f3b01369f6dd43755f1aea5ee3

Крок 5. Додаємо до відварної картоплі вказану кількість вершкового масла.

a48cb26d052d38cf5532d9f9e4047b0a

Крок 6. Кип’ятимо молоко і також вливаємо його в загальну масу.

a0e3f9fe9aa839cdbf0b6b0e8c682123

Крок 7. Розтираємо картоплю до отримання ніжного однорідного пюре.

9466c9f2b59c66b11c7886be9cc7e03e

Крок 8. Смачне картопляне пюре з молоком і вершковим маслом готове. Подавайте до столу в якості гарніру!

d3f6604a5a3232aaa0186b3a6aa216f4

Картопля з м’ясом, запечена в горщиках

Картопля з м’ясом, запечена в горщиках – це дуже ситна і яскрава страва для вашого домашнього або святкового столу. Якщо хочете приємно здивувати гостей, то така кулінарна ідея точно для вас. Готове частування вийде дуже презентабельним, соковитим і ароматним. Спробуйте!

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Соус томатний або кетчуп – 1,5 ст.л.
  • Паприка солодка – 1 ч.л.
  • Приправа для картоплі – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо горщики, в яких будемо випікати страву.

c238c322666a411635213d2b80dd714c

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо її невеликими кубиками.

cc6831be7385b473e1d5675e62f85f26

Крок 3. Тонко обробляємо очищену цибулю з морквою.

2f092061345f6e89a2bade68b8aaf11e

Крок 4. Свинину заздалегідь розморожуємо, промиваємо і нарізаємо невеликими шматками.

a035e89e1a851ada8b9e6d392850304d

Крок 5. Далі м’ясні шматочки обсмажуємо в невеликій кількості олії.

72689161d6391c36636fd8c4679cf9d3

Крок 6. Готуємо м’ясо до рум’янцю, а не до повної готовності.

1a185521a29265b929394922a8884d72

Крок 7. Окремо обсмажуємо цибулю до м’якого стану.

602e306f1caed21c4ce4715dd1298ac2

Крок 8. Кладемо до цибулі морквину. Смажимо все разом до м’якості моркви.

e3bfe7e628610c13a73b6d3e16a25d1f

Крок 9. У горщики кладемо картоплю і м’ясо.

167cfbb552055b91de173f80a994db9c

Крок 10. Зверху викладаємо обсмажені овочі.

8de4c01cd22b04882bddc94cc6b9f233

Крок 11. Вливаємо сюди воду так, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти.

d16353cce979c9e83b19bd12afc3dc86

Крок 12. Тепер додаємо томатну пасту і подрібнений часник.

555be55adb5317dbd1c152c36f5d9849

Крок 13. Посипаємо все це сіллю і спеціями.

fa57b9de3dfbfa5bdd521aeee8519c26

Крок 14. Накриваємо кришками і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 20 хвилин.

5cf34747dae039220e0f52394b5201a3

Крок 15. Соковита і ароматна картопля з м’ясом в горщиках готова. Подавайте до столу!

0e771417a38e625926432d03b54be996

Картопля з куркою в рукаві в духовці

Картопля з куркою в рукаві в духовці – це дуже ситна, яскрава і неймовірно ароматна страва для вашого домашнього столу. Її можна подавати до сімейного обіду, вечері або святкового столу. Якщо не знаєте, як запекти картоплю з куркою смачно, то скористайтеся нашою перевіреної кулінарною ідеєю з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Курка – 1,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Соус томатний – 30 мл.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій тарілці з’єднуємо майонез, гірчицю, половину олії, томатний соус, сіль і мелений перець. Гарненько все перемішуємо до однорідності.

5e1bc436159c1df6c2f60b178992e9e9

Крок 2. Курку обробляємо на невеликі шматки і занурюємо їх в приготований соус. Перемішуємо і відправляємо маринуватися.

859388f6496fca92d5de2c1f2abe29c4

Крок 3. Очищаємо від шкірки картоплю і добре промиваємо її.

42c2cf14334eb2fe8a250031a4edd009

Крок 4. Нарізаємо картоплю середніми за розміром шматками. Нарізаємо цибулю і морквину. З’єднуємо овочі в загальній мисці, солимо, перчимо, заливаємо олією. Перемішуємо і ставимо маринуватися в холодильник на пару годин.

2ec61abd85cc6742ad1ee59fcbce03a2

Крок 5. Картоплю і курку викладаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо кінчики з обох сторін.

4e38d910a2117e7c8af863b9a1a62da5

Крок 6. Запікаємо заготівлю 1 годину 10-20 хвилин при температурі 190 градусів.

0f10624e194a3e84b9345ecad1305145

Крок 7. Апетитна картопля, запечена з куркою в рукаві готова. Можна пробувати!

49a386bd73184a76728f3b0d3ca3eb03

Картопля фрі в домашніх умовах

Картопля фрі в домашніх умовах – ідеальне рішення для великих компаній і сімейних посиденьок. Закуску можна приготувати своїми руками дуже легко і просто. З простим покроковим рецептом страви, впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх близьких.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Чотири середніх картоплини очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо під холодною водою.

8759f9eef08ba5a87984ca85d8e9d595

Крок 2. Нарізаємо основний інгредієнт тонкими акуратними смужками. Заливаємо отримані шматочки холодною водою і вимочуємо протягом 10 хвилин.

b80ce09f5886249772888ef28488ffb6

Крок 3. Через вказаний час воду з картоплі повністю зливаємо. Гарненько просушуємо продукт паперовим рушником.

3b3ad12f48b27d995e8f64a9e3dba452

Крок 4. Сковорідку розігріваємо з олією. Після занурюємо сюди підготовлені смужки картоплі.

0a3e3af1ebe0a4a09d77b15f79a2bee3

Крок 5. Смажимо заготовки до яскравого рум’янцю близько 5-7 хвилин. Перевертаємо шумівкою.

9d6b58091a206940bc3dd54405d873fc

Крок 6. Обережно витягуємо золотисту картоплю з сковороди і викладаємо її на паперову серветку на дві хвилини. Даємо обсохнути.

c96e910c4ed27ca5c805cd44b9b4af2c

Крок 7. Знову картоплю перекладаємо в киплячу олію, на цей раз на три хвилини.

4ea37f5842321326c4de96b0c70f5d0c

Крок 8. Після повторного смаження знову кладемо продукт на паперові серветки. Даємо вбратися зайвій олії.

db0fef0e3ad900e69fdc0c93436a9e9b

Крок 9. Картопля фрі в домашніх умовах готова. Подавайте до столу разом з улюбленими соусами!

ddf8e73c96849720054b3f09d79558d5

Картопля, запечена в беконі

Картопля, запечена в беконі – це те, що точно урізноманітнює ваше звичне меню і приємно здивує близьких і гостей. Приготувати таке цікаве частування зовсім нескладно. Воно порадує поживними властивостями, оригінальним видом і неповторним смаком. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Бекон сирокопчений – 8 пластин.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо акуратні картоплини однакового розміру. Добре промиваємо їх під водою.

adbe9fecf3dc766a742b38e9414483f4

Крок 2. Перекладаємо головний інгредієнт в сотейник. Заливаємо водою і відварюємо до готовності. Солимо до смаку.

7de1887b62e300d7edb92e11163b9042

Крок 3. Після варіння картоплю остуджуємо, очищаємо і нарізаємо половинками.

154276618c1267ea658367485c909a43

Крок 4. На одну половину кожного овоча кладемо по тонкому шматочку сиру.

02c031e0aa21ce430072bac0e9e2419e

Крок 5. Закриваємо половинку з сиром другою половинкою. Все це обмотуємо в тонкі пластинки сирокопченого бекону.

2e3d390d6ae24c16e8a4f86f659d6f08

Крок 6. Перекладаємо заготовки в форму для запікання. Зверху кожної картоплі кладемо по шматочку вершкового масла. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.

33c58c56b256c8ab3abf56a4409a7178

Крок 7. Смачна картопля в беконі готова. Швидше подавайте до столу!

2095463fb8c91367f93c35b18669183d

Класичні картопляні деруни

Класичні картопляні деруни – це улюблене багатьма частування, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Щоб ваші деруни вийшли найяскравішими і смачними, рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 7 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю, після натираємо її на дрібній терці. Кладемо отриману кашицю в велику миску.

cbf6dec33010ae34967f225ee25c492b

Крок 2. Очищений ріпчасту цибулю також натираємо на дрібній терці. Відправляємо до картопляної маси.

cb14e30069163fcc5e7c560d6abefd7b

Крок 3. Сюди розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль і просіюємо борошно.

f5ebd128b9135f2a387b30ad2c4ead0b

Крок 4. Добре перемішуємо заготівлю до отримання однорідної маси.

3454a3a4c245ac29090d724ec01f8ed9

Крок 5. Сковороду добре прогріваємо з олією. Ложкою викладаємо сюди рідкувате тісто. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю.

a06214f0e159fcbbf21029731c62f96e

Крок 6. Акуратно перевертаємо заготовки і обсмажуємо з іншого боку також до рум’янцю.

4a2fd10d851a07f8ca27fb1ef0e92522

Крок 7. Перекладаємо готове частування в тарілку. За бажанням, доповнюємо сметаною. Апетитні класичні деруни готові, можна пробувати!

aaedb2fef8ed28b1870dea7fa179ed68

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал