Страви з фаршу – це шикарна можливість смачно і ситно нагодувати рідних і близьких. Існують сотні, якщо тисячі всіляких апетитних страв з фаршу. Основні страви не можна назвати складними. Для приготування зазвичай використовуються доступні інгредієнти. Однак витратити час на сам процес доведеться. Швидше за все, ви не раз зустрічалися з цими рецептами, але я хочу нагадати просту домашню кухню, від страв якої багато перебувають в захваті.
Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Картопляна запіканка з фаршем в духовці – дивовижний рецепт, який практично не вимагає зусиль. Блюдо виглядає по – святковому і буде доречно на будь-якому святі. З простих інгредієнтів теж можна виконувати шедеври, я вас запевняю!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть все необхідне для чудової картопляної запіканки. Улюблену зелень ополосніть і просушіть, наріжте гострим ножем. З часнику зніміть лушпиння і пропустіть через прес. Додайте до фаршу і розмішайте.
Крок 2. Картоплю невеликого розміру ретельно вимийте, скориставшись щіткою для миття овочів. Для такої запіканки підійде молодий картопля, який не потрібно чистити. Бульби наріжте тонкими скибочками.
Крок 3. Дно і борту форми для запікання щедро промажте олією без запаху. А потім вистелите дно форми картопляними скибочками. Присоліть і поперчіть. Рівним шаром розподіліть 300 грамів м’ясного фаршу, попередньо приправивши сіллю і перцем. Присипте зеленню.
Крок 4. М’ясний шар вистелите другою половиною нарізаних скибочок картоплі.
Крок 5. Картопляний шар промажте сметаною. Можна застосувати часниковий соус або майонез на ваш розсуд. Або змішати сметану з майонезом.
Крок 6. Помідори вимийте, обсушити, наріжте скибочками. Вистелите зверху.
Крок 7. 80 грамів твердого сиру натріть на терці і рівномірно розподіліть наступним шаром. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі 180 градусів. Запікайте блюдо 40 хвилин.
Крок 8. Апетитну запіканку з сирною скоринкою подавайте до столу. Смачного!
Їжачки з фаршу з підливою на сковороді
Їжачки з фаршу з підливою на сковороді виходять неймовірно апетитними і соковитими. Ніжне блюдо подають як самостійне або доповнюють улюбленим гарніром за бажанням. Яскраво, смачно і просто – головний девіз домашньої кухні! Хочете ситно і красиво нагодувати сім’ю? Користуйтеся!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Рис « Басматі » – 120 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Приправа для фаршу – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть продукти для соковитих їжачків.
Крок 2. Заздалегідь розморозьте 500 грамів м’ясного фаршу і складіть в миску. Картоплю почистіть, і натріть на терці. Розбийте попередньо вимите куряче яйце. Приправте зеленню, спеціями для фаршу, сіллю і перцем. Зелень я використовую заморожену.
Крок 3. Гарненько вимісити фарш до однорідної консистенції.
Крок 4. 120 грамів рису промийте в холодній воді кілька разів до прозорої води.
Крок 5. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте зручним способом. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху. Складіть подрібнену цибулину. Пассеруйте до м’якості.
Крок 6. Слідом відправте нарізаний солодкий перець. Я використовую заморожений. Це ніяк не вплине на смакові якості страви.
Крок 7. Пассеруйте 5 хвилин.
Крок 8. Помідори сполосніть, очистіть від шкірки і перекрутіть на м’ясорубці.
Крок 9. Томатну масу викладіть до овочів. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте, поки будете формувати їжачки.
Крок 10. З фаршу сформуйте грудочки приблизно однакового розміру.
Крок 11. Кожну грудочку обваляйте в рисі, як би вдавлівая рисинки в фарш.
Крок 12. При бажанні, рис можна вмішати в фарш, а потім формувати тефтелі. Але так блюдо виглядає симпатичніше.
Крок 13. Сформовані їжачки викладіть в приготовлену овочеву засмажування на відстані один від одного. Закрийте сковорідку кришкою.
Крок 14. Тушкуйте їжачки на мінімальному вогні не менше 40 хвилин. Готова страва подавайте порційно. Смачного!
Човники з кабачків з фаршем в духовці
Човники з кабачків з фаршем в духовці виходять неймовірно смачними і соковитими. Апетитна сирна шапочка перетворює блюдо в гастрономічний шедевр. Мінімум доступних інгредієнтів – максимум емоцій і вражень! Готуйте і насолоджуйтеся!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Кабачки – 300 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Помідори – 100 гр.
- Сметана – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. На робочій поверхні зберіть всі продукти, які знадобляться для приготування неймовірних кабачкових човників.
Крок 2. Кабачки обполосніть, просушіть. Обріжте кінчики. Озброївшись столовою ложкою, витягніть м’якоть. Для цієї страви вибирайте молоденькі плоди. М’якоть можете використовувати для приготування кабачкової ікри або рагу. Або подрібнити і з’єднати з м’ясною начинкою для соковитості.
Крок 3. М’ясний фарш приправте улюбленими спеціями. Я використовую зазвичай тільки сіль і мелений перець. Ретельно перемішайте. Приготованим фаршем наповніть човники.
Крок 4. Помідори сполосніть, просушіть і наріжте тонкими скибочками.
Крок 5. М’ясний фарш промажте сметаною і приправте перцем.
Крок 6. Зверху розкладіть нарізані скибочки помідорів.
Крок 7. Деко застеліть фольгою для запікання. Розкладіть начинені човники.
Крок 8. 70 грамів твердого сиру натріть на терці і припорошити човники сирної крихтою. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі 180 градусів. Запікайте блюдо 35-45 хвилин. Час залежить від виду фаршу, і наскільки молоді овочі ви використовуєте.
Крок 9. Апетитні човники подавайте до обіду або вечері. Смачного! Їжте і отримуйте задоволення!
Фаршировані перці з рисом
Фаршировані перці з рисом зведуть з розуму. Всі, хто пробує яскраве блюдо залишаються під приємним враженням. Блюдо без перебільшення виходить чудовим. Божественний смак і шикарний аромат доставить незабутнє насолоду. Процес не швидкий, але дуже захоплюючий.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 7
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Рис – 0,5 ст. ( 100 гр. )
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 14 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Томатна паста – 5 ст.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть необхідні інгредієнти для надзвичайно смачних фаршированих перчиків.
Крок 2. Половину склянки рису насипте в миску.
Крок 3. Залийте водою і промийте кілька разів до прозорої води. Відваріть рис у великій кількості підсоленої води до напівготовності.
Крок 4. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте зручним способом.
Крок 5. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху. Складіть подрібнену цибулину. Пассеруйте до м’якості.
Крок 6. З морквини зніміть шкірку і натріть на терці.
Крок 7. Помішуйте цибулю, щоб він не пригоріла, а злегка підрум’янився.
Крок 8. Складіть до рум’яного овоча подрібнену морквину.
Крок 9. Розмішайте.
Крок 10. Тушкуйте, поки морквина не розм’якшити.
Крок 11. Заздалегідь розморозьте 800 грамів м’ясного фаршу і складіть в миску.
Крок 12. Слідом відправте відварений рис.
Крок 13. Далі зі сковорідки перекладіть овочеву засмажку.
Крок 14. Ретельно вимісити начинку. Посоліть і поперчіть. Добре розмішайте.
Крок 15. Займіться приготуванням соусу. У мисці з’єднайте сметану і томатну пасту.
Крок 16. Посоліть і залийте гарячою водою. Розмішайте до однорідності.
Крок 17. Перці ретельно промийте і просушіть.
Крок 18. Обріжте плодоніжку і витягніть нутрощі.
Крок 19. Сполосніть під краном, щоб всередині не залишилося насіння.
Крок 20. Таким чином, зробите з усіма перцями.
Крок 21. Візьміть очищений перець і наповніть начинкою.
Крок 22. Всі овочі начиніть таким чином.
Крок 23. Підготовленими перцями заповніть каструлю або казан.
Крок 24. Залийте приготованим соусом. Додайте лаврушку.
Крок 25. Каструлю помістіть на плиту і готуйте під кришкою 40 хвилин після закипання.
Крок 26. Готові фаршировані перці розкладіть по порціях і пригощайте сім’ю. Смачного!
Макаронні гнізда з фаршем
Макаронні гнізда з фаршем сподобаються любителям ситних домашніх страв. Хочеться свята? Необов’язково чекати найближчого приводу. Буденну вечерю перетвориться в свято вже сьогодні. Готуйте смачно і їжте ситно!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 250 гр.
- Сир твердий – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста паппарделле – 500 гр.
- Протерті помідори – 400 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Гранульований часник – ½ ч.л.
- Суміш італійських трав – 2 ч.л.
- Паприка – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 200 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності в одному місці зберіть всі інгредієнти для апетитних макаронних гнізд.
Крок 2. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте зручним способом. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху. Складіть подрібнену цибулину. Пассеруйте до м’якості.
Крок 3. 250 грамів фаршу з індички перекладіть в миску, додайте пасерований цибуля, гранульований часник, сіль, мелений перець і суміш італійських трав. Ретельно вимісити фарш до однорідності.
Крок 4. З м’ясної начинки сформуйте однакові грудочки.
Крок 5. На дно форми для запікання викладіть пасту паппарделле. Можна використовувати і інші макаронні вироби. Зверху розмістіть грудочки фаршу.
Крок 6. Приготуйте томатну заливку. 400 грамів протертих помідорів і 200 мілілітрів води вилийте в миску. Приправте подрібненим часником, італійськими травами і паприкою.
Крок 7. Розмішайте до однорідності і вилийте в форму. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі 180 градусів. Запікайте блюдо 30 хвилин. Через 30 хвилин дістаньте форму, присипте гнізда подрібненим твердим сиром і запікайте ще 10 хвилин.
Крок 8. Готова страва подавайте порційно. Смачного!
Голубці з капусти з фаршем і рисом
Голубці з капусти з фаршем і рисом досить трудомістке блюдо. Але це тільки на перший погляд. Приготувавши одного разу, ви переконаєтеся в зворотному, я вас запевняю. Збалансоване блюдо – повноцінний варіант апетитного обіду. Голубці виходять ніжними. Їжте ситно і з насолодою!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг.
- Капуста білокочана – 3 кг.
- Морква велика – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Рис – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томати у власному соку – 400 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В одному місці складіть інгредієнти для соковитих і апетитних голубців. Качан капусти очистіть від підв’ялих листочків. Акуратно виріжте качан. Підготовлений качан складіть в каструлю і залийте водою. Готуйте на вогні, поки листя не стануть відділятися від качана.
Крок 2. Приготуйте начинку. Відваріть рис у великій кількості підсоленої води до напівготовності. З цибулини зніміть верхній шар і наріжте зручним способом. У мисці з’єднайте м’ясний фарш, відварений рис, половину подрібненого цибулі. Розбийте попередньо вимите яйце.
Крок 3. Ретельно вимісити начинку. Посоліть і поперчіть. Знову добре розмішайте.
Крок 4. Відокремте листя від качана, обріжте ущільнення.
Крок 5. На капустяний лист викладіть м’ясну начинку.
Крок 6. Кінці піддайте до центру і загорніть рулетиком. Таким чином, виконайте з усіма капустяними листами і м’ясної начинкою.
Крок 7. З морквини зніміть шкірку і натріть на терці. Товстостінні каструлю нагрійте. Налийте олію без запаху. Складіть подрібнену цибулину і морквину. Пассеруйте до м’якості.
Крок 8. Каструлю наповніть підготовленими голубцями. Залийте томатами у власному соку. Приправте лаврушкою і горошинами перцю. Присоліть. Каструлю помістіть на плиту і готуйте під кришкою 40 хвилин після закипання.
Крок 9. Готові голубці розкладіть порційно, присмачити жирної сметаною і пригощайте рідних. Смачного!
М’ясний рулет з фаршу в духовці
М’ясний рулет з фаршу в духовці володіє чарівним смаком і чудовим ароматом. Апетитне частування не залишить байдужим жодного гостя. Духмяний рулет виглядає по-святковому і піднімає настрій. Користуйтеся цікавим рецептом, дотримуйтесь умов і їжте смачно!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг.
- Яйця курячі – 8 шт.
- Морква – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- М’якуш батона – 115 гр.
- Молоко – 300 мл.
- Панірувальні сухарі – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. На столі підготуйте всі складові для соковитого м’ясного рулету. Кілограм фаршу заздалегідь розморозьте і перекладіть в миску. З морквини зніміть шкірку овочечисткою або поскребти ножем, промийте її.
Крок 2. 6 курячих яєць зваріть круто, попередньо вимивши їх.
Крок 3. 200 грамів ріпчастої цибулі позбавте від лушпиння, сполосніть і перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть блендером.
Крок 4. М’якуш батона складіть в миску.
Крок 5. Залийте молоком.
Крок 6. Очищену морквину подрібніть на терці.
Крок 7. Петрушку обполосніть і просушіть. Нарубайте ножем.
Крок 8. До фаршу відправте розмочений м’якуш батона, подрібнену цибулю, петрушку і морквину.
Крок 9. Розбийте 2 яйця, приправте сіллю і молотим перцем.
Крок 10. Гарненько вимісити фарш.
Крок 11. Зварені курячі яйця остудити і очистіть від шкаралупи. Деко застеліть фольгою для випічки. Розподіліть фарш рівним шаром. У центрі розкладіть очищені курячі яйця.
Крок 12. Вільні краю фаршу складіть до центру і сформуйте рулет.
Крок 13. Зверху присипте панірувальними сухарями.
Крок 14. Рулет запечатайте в фольгу в кілька шарів. Помістіть рулет в розігріту духовку приблизно на годину. Запікайте при 180 градусах.
Крок 15. Потім розгорніть фольгу і запікайте ще 10 хвилин при максимальній температурі. Готовність перевірте зубочисткою. Обережно, щоб не обпекти руки, витягніть рулет з духовки і перекладіть на ґрати, трохи остудити.
Крок 16. Соковитий м’ясний рулет наріжте, прикрасьте улюбленою зеленню і їжте із задоволенням. Смачного!
Пиріг з листкового тіста з фаршем
Пиріг з листкового тіста з фаршем виглядає досить апетитно. Блюдо виходить соковитим і ароматним. Подають пиріг, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Як начинки вибирають різні види м’яса, доповнюючи запашними прянощами. листковий пиріг стане вашим коронним частуванням.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Тісто листкове – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – пучок.
- Паприка – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Гострий перець чилі – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. 600 грамів покупного фаршу заздалегідь розморозьте і перекладіть в миску. Фарш можна перекрутити самостійно. Улюблену зелень ополосніть і просушіть. Нарубайте ножем. Складіть до фаршу.
Крок 2. Ріпчаста цибуля позбавте від лушпиння, сполосніть і наріжте. Відправте до фаршу. Приправте паприкою і куркумою. Посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте м’ясну начинку.
Крок 3. Деко застеліть пергаментом. 250 грамів готового листкового тіста розкачайте за допомогою скелі.
Крок 4. Рівномірно розподіліть приготовану м’ясну начинку.
Крок 5. Перець чилі сполосніть, подрібніть зручним способом і розподіліть по начинці. Якщо любите гостре, можна не використовувати гіркий перець.
Крок 6. Розкачайте другий лист листкового тіста. Накрийте їм начинку. Краї тіста гарненько заліпити. Помістіть пиріг в розігріту духовку приблизно хвилин на 40. Запікайте при 180 градусах.
Крок 7. Готовність пирога перевірте зубочисткою. Обережно, щоб не обпекти руки, витягніть деко з духовки і перекладіть виріб на ґрати, трохи остудити. Наріжте шматочками.
Крок 8. Соковита м’ясна начинка чудово поєднується зі листковим тістом. Подавайте апетитний пиріг з чаєм. Їжте із задоволенням. Смачного!
Лазанья з лаваша з фаршем в духовці
Лазанья з лаваша з фаршем в духовці – блюдо, яке не відніме багато часу. Спрощена версія класичного аналога нітрохи не поступається оригіналу. Лазанья виходить соковитою і ніжною. Таке частування припаде до смаку кожному. Ніхто і не здогадається, що для приготування використовували лаваш.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 250 гр.
- Лаваш тонкий – 200 гр.
- Сир твердий – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Кріп – за смаком.
- Молоко – 125 мл.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. На столі підготуйте всі складові для найніжнішої лазаньї.
Крок 2. 250 грамів свинини перекрутіть на м’ясорубці. Можна взяти вже готовий фарш.
Крок 3. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Відправте обсмажуватися фарш, посоліть і поперчіть. Не забувайте перемішувати. Важливо, щоб випарувся весь сік і фарш підрум’янився. Фарш зніміть з сковорідки.
Крок 4. Цибулину позбавте від лушпиння, сполосніть і подрібніть зручним способом. Помідори ополосніть, викладіть в миску і залийте окропом, залиште хвилин на 5. Акуратно зніміть шкірку, виріжте плодоніжку і наріжте довільно.
Крок 5. Подрібнену цибулю підрум’яньте на сковорідці, на якій смажили фарш.
Крок 6. Слідом відправте підготовлені помідори. Посоліть і поперчіть.
Крок 7. Тушкуйте, поки соус не стане однорідним.
Крок 8. 200 грамів лаваша наріжте однаковими листами.
Крок 9. Приготуйте білий соус. У сотейник налийте 125 мілілітрів молока. Насипте столову ложку борошна і посоліть.
Крок 10. Вінчиком ретельно розмішайте до однорідності. Поставте на плиту і доведіть до загустіння.
Крок 11. Тепер зберіть лазанью. На дно викладіть ложку білого соусу. Зверху викладіть лист лаваша.
Крок 12. Далі розподіліть обсмажений фарш.
Крок 13. Знову викладіть лист лаваша.
Крок 14. Промажте томатним соусом.
Крок 15. Повторіть шари.
Крок 16. Накрийте листом лаваша.
Крок 17. Промажте білим соусом. Помістіть форму в розігріту духовку приблизно на півгодини. Запікайте при 180 градусах.
Крок 18. Твердий сир натріть на терці.
Крок 19. Вийміть форму з духовки. Натертий сир рівномірно розподіліть поверх промазаного білим соусом лаваша.
Крок 20. Запікайте ще 10 хвилин.
Крок 21. Соковиту лазанью наріжте порційно, прикрасьте улюбленою зеленню і їжте із задоволенням.
Смачного!