Коли вдома до чаю нічого немає, то на допомогу завжди прийде упаковка готового листкового тіста, з якої з легкістю і за лічені хвилини можна приготувати неймовірно смачні слойки з самими різними начинками: фрукти, ягоди, варення, сир і багато іншого. Таке частування скрасить будь чаювання і приємно здивує ваших рідних, що і зовсім не дивно, адже така випічка відрізняється своїм дивовижним ароматом і смаком.
Слойки з яблуками з готового листкового тіста
Приготувати повітряні і неймовірну смачні яблука зможе кожен, навіть дитина, адже досить покласти начинку на тісто, защепити краї і відправити ласощі в духовку. А ніжна яблучна начинка настільки добре гармонує з готовим тістом, що слойки моментально розлетяться з тарілок.
Домашні слойки з сиром з готового листкового тіста
Слойки готують з безліччю начинок і бувають вони не тільки солодкими, ось і сьогодні вашій увазі представляється рецепт простий випічки з ароматною і злегка легкою начинкою – тягнеться сиром і кунжутною посипкою.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Молоко – 1 ст.л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожене тісто розгортаємо в пласт товщиною не більше трьох міліметрів і нарізаємо прямокутниками розміром приблизно 12 на 6 сантиметрів.
Крок 2. Шматочок твердого сиру ріжемо на досить товсті слайси.
Крок 3. На одну половину прямокутника кладемо сир.
Крок 4. Накриваємо вільним краєм і з усіх боків щільно придавлюємо виделкою, щоб запечатати начинку всередині слойки.
Крок 5. Заготовки переносимо на деко, попередньо устелений листом пергаментного паперу, і злегка змащуємо молоком.
Крок 6. Кожну булочку присипаємо кунжутом.
Крок 7. І відправляємо в духову шафу запікатися – 20-25 хвилин при 200 градусах.
Крок 8. Рум’яні слойки подаємо до столу відразу ж або даємо охолонути, вони залишаються смачними навіть після повного охолодження. Смачного!
Слойки з готового дріжджового тіста в домашніх умовах
Приготувати домашні слойки з ніжною яблучною начинкою зможе абсолютно кожен і на вашому столі вони виявляться швидше, ніж ви можете собі уявити. Всього лише за півгодини готуємо шалено смачну частування до чаю, рецептом якого вас будуть просити поділитися.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 9.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Ябцибуляа ( великі ) – 3 шт.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Борошно – 20 гр.
- Пудра цукрова – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Пласти тіста заздалегідь виймаємо з морозильної камери.
Крок 2. Кожен лист розрізаємо на три рівні частини.
Крок 3. Кожен сегмент злегка розгортаємо і на одній половині робимо невеликі надрізи ( см. Фото ).
Крок 4. Готуємо начинку: з ябцибуля вирізаємо насіння, а м’якоть нарізаємо кубиками, присипаємо цукром і крохмалем, щоб в процесі термічної обробки, фрукти « не розповзлися ».
Крок 5. На кожен шматочок розкачати тіста викладаємо приблизно по одній столовій ложці начинки ( на частину без надрізів ).
Крок 6. Пальці змочуємо в воді і щільно защипуємо краї. Збовтуємо виделкою яйце і змащуємо поверхню кожної слойки.
Крок 7. Жароміцний посуд присипаємо борошном і викладаємо заготовки, випікаємо близько 25 хвилин при 180 градусах ( на випічці повинна утворитися рум’яна скоринка ).
Крок 8. Після закінчення часу злегка остуджуємо ласощі прямо на деку.
Крок 9. Охолонувши слойки посипаємо цукровою пудрою для більш насиченого смаку і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!
Простий і швидкий рецепт слоек з бездріжджового тіста
Лише раз, приготувавши рум’яні слойки власноруч, ви назавжди забудете про те, що колись купували цю випічку в продуктових магазинах, адже вона не зрівняється ні за якими параметрами. А завдяки використанню готового тіста, час, проведений на кухні, скорочується в рази.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Варення ( густе ) – 50 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Пудра цукрова – 1 ст.л.
- Борошно – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Пласти готового тіста розморожуємо при кімнатній температурі або в мікрохвильовій печі.
Крок 2. Кожен лист розкочуємо в квадрат і нарізаємо на 4 однакові частини.
Крок 3. Приступимо до формування. Кожну заготівлю складаємо по діагоналі і робимо два надрізу так, як зазначено на фото.
Крок 4. Після, назад розгортаємо тісто.
Крок 5. Беремо один з надрізаних краєчків і відтягуємо його до протилежного кута.
Крок 6. Аналогічним способом чинимо з другим куточком.
Крок 7. У піалу розбиваємо куряче яйце і збиваємо його.
Крок 8. Розкриваємо баночку з вашим улюбленим густим варенням.
Крок 9. У центр кожної заготовки з листкового тіста кладемо по чайній ложці начинки і після, відправляємо булочки на присипаний борошном деко.
Крок 10. Краї промазуємо збитим яйцем і щільно защипуємо. Запікаємо протягом 25 хвилин при 180 градусах.
Крок 11. Гарячі слойки присипаємо цукровою пудрою, наливаємо склянку молока і приступаємо до дегустації. Смачного!
Слойки з сиром з готового тіста в духовці
Приготуємо неймовірно смачні і ефектні слойки з листкового тіста з ніжною начинкою з сиру і декором зі свіжих ароматних ягід. Будьте впевнені, що таке частування розлетиться зі столу в першу чергу, тому заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Сир – 250 гр.
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко згущене варене – 3 ст.л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
- Малина – 3 ст.л.
- Смородина чорна – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Пудра цукрова – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Два прямокутних пласта тіста розморожуємо.
Крок 2. І розрізаємо на квадрати однакового розміру.
Крок 3. В середину кожного сегмента викладаємо по одній десертною / чайній ложці згущеного молока.
Крок 4. В окремому посуді змішуємо сир, ванільний цукор і яєчний білок.
Крок 5. Після, всипаємо крохмаль і розмішуємо.
Крок 6. На тісто, поверх згущеного молока, кладемо по столовій ложці сирної маси.
Крок 7. Всі краї піднімаємо догори, поєднуючи їх між собою і залишаючи невеликий отвір по центру. Краєшки злегка відгинаємо в сторони.
Крок 8. Перекладаємо заготовки на жароміцний посуд, попередньо устланную пергаментом, і за допомогою кулінарного пензлика промазуємо збитим жовтком.
Крок 9. Запікаємо булочки протягом 20-25 хвилин при температурі 190 градусів, після даємо трохи часу охолонути.
Крок 10. Декоруємо кожну слойку міксом з смородини і малини, посипаємо цукровою пудрою.
Крок 11. Смачного!
Слойки з шинкою і сиром в домашніх умовах
Прекрасна альтернатива яєчні і бутербродам на сніданок – пишні і золотисті слойки з ситною начинкою з слайсів шинки і сиру. Таке страву також прекрасно підходить для повноцінного перекусу, який дуже зручно брати з собою на навчання або роботу.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Сир – 50 гр.
- Шинка – 6 скибочок.
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Пласти листкового тіста розморожуємо прямо в упаковці, після їх розм’якшення, розгортаємо в одному напрямку для збільшення площі.
Крок 2. Розрізаємо листи на прямокутники однакового розміру.
Крок 3. На кожній заготівлі відступаємо по сантиметру від краї і робимо кілька горизонтальних надрізів, що доходять до центру сегмента.
Крок 4. Шматочок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 5. Слайси шинки викладаємо на прямокутники ( на частину без надрізів ).
Крок 6. Зверху присипаємо натертим сиром.
Крок 7. Для кращого закріплення країв, промазуємо їх невеликою кількістю холодної води і защипуємо пальцями.
Крок 8. Змащуємо слойки збитим яйцем і присипаємо кунжутом. Випікаємо заготовки близько 20-25 хвилин при 180 градусах до утворення апетитної скоринки.
Крок 9. Смачного!
Як спекти слойки з варенням з листкового тіста?
Коли гості на порозі, а запропонувати до чаю нічого – готуємо швидкі і неймовірно смачні слойки зі солодкою начинкою з варення. Такі булочки напевно припадуть до смаку всім ласун і любителям випічки, адже вони відрізняються своєю приголомшливою текстурою і смаком.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Варення – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. листкове тісто кімнатної температури розрізаємо на квадратики розміром 12 на 12 сантиметрів, візуально ділимо заготовки навпіл по діагоналі і на одній половині хаотично робимо невеликі надрізи.
Крок 2. На незайману частину тіста кладемо начинку з варення таким чином, щоб краї залишалися порожніми.
Крок 3. Вільні ділянки промазуємо яєчним білком і закриваємо начинку тістом з надрізами, щільно притискаючи тісто з боків.
Крок 4. Перекладаємо булочки на деко, устланний листом пергаменту. Змащуємо збитим жовтком.
Крок 5. Запікаємо слойки 20-25 хвилин при температурі 190-200 градусів.
Крок 6. Рум’яне ласощі до чаю готове. Смачного!
Слойки з цукром з листкового дріжджового тіста
Дріжджове тісто – це дуже складний і вимагає багато часу продукт, однак, замінивши його покупної готової альтернативою, ваша випічка не втратить свої смакові характеристики і неповторний аромат, і на підготовку разом з випіканням, піде близько півгодини.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Какао-порошок – 2 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Суху робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна, викладаємо тісто і розгортаємо його в тонкий пласт.
Крок 2. М’яке вершкове масло розділимо тонким шаром по всьому периметру тіста.
Крок 3. Зверху присипаємо цукровим піском.
Крок 4. І какао-порошком.
Крок 5. Звертаємо тісто в щільний рулет і розрізаємо його на сегменти товщиною не більше двох сантиметрів.
Крок 6. Перекладаємо заготовки на деко ( заранее застеляємо його пергаментом ) і змащуємо збитим курячим яйцем.
Крок 7. Запікаємо солодкі слойки протягом 25-30 хвилин при температурі 140 градусів. Смачного!
Дуже смачні слойки з корицею з листкового тіста
Швидко, смачно і просто – все це про неймовірно ароматні слойки з корицею і цукровим піском. Таке частування з легкістю скрасить будь чаювання і пригостить ваших гостей.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Кориця – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожене тісто викладаємо на суху робочу поверхню.
Крок 2. Присипаємо пласт сумішшю з цукру і кориці ( за бажанням можна додати цедру лимона або лайма, ванілін ).
Крок 3. Звертаємо щільний рулет і за допомогою гострого ножа розрізаємо на 6 однакових шматочків.
Крок 4. Заготовки перекладаємо в форму для випікання ( ставимо вертикально ).
Крок 5. Випікаємо слойки при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин, в залежності від товщини ваших булочок і потужності духовки.
Крок 6. Смачного!
Як приготувати слойки з вишнею з готового тіста?
Рум’яне листкове тісто і соковита начинка з ягід вишні – такі слойки не залишать байдужими нікого, адже таке поєднання продуктів закохує в себе з першого укусу. А процес готування настільки простий і швидкий, що впорається навіть недосвідчений кулінар, особливо при використанні покрокового рецепта.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Цукор – 3-5 ст.л.
- Крохмаль – 2-3 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 15-20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожені ягоди викладаємо на сито і даємо трохи часу, щоб скла зайва рідина. Після, перекладаємо вишню в тарілку, присипаємо цукром і перемішуємо.
Крок 2. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт, розрізаємо на квадрати однакового розміру.
Крок 3. Збиваємо в окремому посуді яйце і промазуємо тісто.
Крок 4. На половину квадрата викладаємо ягоди і злегка присипаємо крохмалем, щоб в процесі термічної обробки вишня не розтеклася.
Крок 5. Закриваємо начинку вільним краєм і защіпліваем краї.
Крок 6. І додатково придавлюємо виделкою.
Крок 7. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом, змащуємо залишками збитого яйця і випікаємо протягом 20-25 хвилин при 200 градусах.
Крок 8. Ароматні слойки подаємо до столу в теплому вигляді. Смачного!