Шурпа з курки — це досить апетитний різновид густого насиченого супу, який готують на Сході. Страва наповнена смачними овочами і неймовірно ароматними прянощами. Варто зауважити, що єдино правильного рецепта наварювального шурпи не існує. Є багато інтерпретацій і всі вони дивовижні до смаку. Традиційно шурпу готують з жирних сортів м’яса – баранини. Однак гідне наварити блюдо можна виконати і з курочки.
Шурпа з куркою в казані на плиті
Шурпа з куркою в казані на плиті підкорить вас з першої ложки. Навариста ароматна страва принесе непередаване задоволення. Смачну шурпу їдять з пилу з жару, вона чудово насичує і зігріває. Блюдо виходить яскравим і виглядає ошатно. Готується вона просто і швидко, як і зникає з ваших тарілок.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Нут – 1 ст.
- Зіра в зернах – ½ ч.л.
- Коріандр в зернах – ½ ч.л.
- Кінза – пучок.
- Вода – 3 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти за списком. Нут промийте і замочіть у воді, бажано на ніч. Картоплю і морквину вимийте і почистіть овочечисткою. Помідори, зелень і солодкий перчик промийте і обсушити. Курку промийте і розділіть на частини. Цибулину звільніть від лушпиння.
Крок 2. Перець, цибулину і морквину крупно наріжте. Казан розжарите на плиті, встановивши температуру вище середньої. Влийте рафіновану олію і закиньте перераховані овочі.
Крок 3. Коли вміст казана, розм’якшиться, закиньте крупно нарізані помідори. Готуйте 5 хвилин, після чого зніміть і перекладіть в тарілку.
Крок 4. У казан закиньте зерна коріандру і зири. Обсмажте пару хвилин, щоб запашні прянощі розкрилися і віддали свій аромат. У казан помістіть курочку і підрум’яньте її до апетитного карамельного кольору.
Крок 5. Курочку залийте окропом. Картоплю розріжте на великі частини і відправте в бульйон, нут злийте, знову промийте і викладіть в казан. Доведіть вміст казана до кипіння. Мінімізуйте нагрів і варіть до готовності картоплі.
Крок 6. Коли картопля майже звариться, закиньте овочеву засмажування. Зачекайте, поки блюдо повторно закипить, і тушкуйте 10 хвилин.
Крок 7. Кінзу сполосніть і наріжте ножем. Вимкніть нагрів і присипте шурпу зеленню. Дайте настоятися під кришкою.
Крок 8. Яскравою шурпой наповніть піали, задекоруйте листочками кінзи і пригощайте друзів.
Крок 9. Їжте із задоволенням!
Класична шурпа з куркою на багатті
Класична шурпа з куркою на багатті виходить чарівної з дивовижним ароматом. Наваристий суп просякнутий запахом серпанок, який підвищує апетит. Зупинитися просто неможливо, настільки це смачно. У походах або на турслетах, це ситне частування досить популярно. Пробуйте!
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – шт.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 3 л.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Зіра – 1 ч.л.
- Сухий базилік – 1 ч.л.
- Часник сушений – 3 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, зберіть інгредієнти виходячи з рецептури. Картопля і морквину позбавте від шкірки овочечисткою. Помідор і зелень промийте і обсушити. Курку промийте. Цибулини почистіть від лушпиння.
Крок 2. Курячу тушку розрубайте на великі шматки.
Крок 3. Заздалегідь розведіть вогонь. Встановіть казанок. Налийте води і закиньте курочку.
Крок 4. Почищену морквину наріжте брусочками.
Крок 5. Коли вода в казанку закипить, зніміть шумівкою пінку.
Крок 6. Додайте морквину.
Крок 7. Почищені цибулини розріжте на великі півкільцями і додайте в бульйон. Одну цибулину залиште в цілому вигляді.
Крок 8. Слідом закиньте цілі картоплі. Коренеплоди вибирайте середнього розміру. Якщо картоплини великі, розріжте навпіл або на четвертини.
Крок 9. Гілочки зелені відріжте, а стебла зв’яжіть ниткою і закиньте в бульйон. Вони додадуть готовому страві непередаваний аромат.
Крок 10. Гілочки зелені подрібніть і розділіть навпіл.
Крок 11. Частину цибулину наріжте тонкими півкільцями.
Крок 12. Помідорку наріжте тонкими четвертинками.
Крок 13. У киплячий бульйон відправте половину зелені, цибулину і помідори. Приправте коріандром, зірою, молотим перчиком, сухим базиліком і часником. Щедро посоліть і закиньте лаврушку. Акуратно розмішайте.
Крок 14. Готуйте 15 хвилин і перевірте картоплю на готовність. Якщо картопля готова, акуратно зніміть казанок з вогню і обережно дістаньте пучок з стебел зелені. Залиште трохи настоятися і охолонути.
Крок 15. Яскраву ароматну шурпу розлийте по металевим мисок і присипте подрібненою зеленню. Кличте друзів і їжте з насолодою.
Шурпа з курки з картоплею
Шурпа з курки з картоплею – приголомшливо смачна і яскрава страва. Якщо вам раптом засумувати і хочеться порадувати себе – готуйте шурпу. Це надзвичайно апетитний суп, який не тільки наситить і зігріє, але і наповнить радістю і щастям. У вас точно не виникне складнощів з виконанням цікавої шурпи.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курка – 700 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Помідори чері – 150 гр.
- Гострий перець – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 2 л.
- Тмін – 2 ч.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Фенхель – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Посудину з важким дном і товстими стінками розігрійте при температурі вище середнього. Вилийте рафіновану олію. Курячі частини, у мене стегна, промийте і просушіть, опустіть в розпечене масло і підрум’яньте до апетитної скоринки з обох сторін.
Крок 2. Цибулини і часникові зубчики почистіть від лушпиння, подрібніть, як вам зручно. Всипте до м’яса разом з розтертим фенхелем і кмином, обсмажте все разом.
Крок 3. Картопля і морквину вимийте під водою, позбавте від шкірки овочечистко. Помідори, солодкий і гіркий перчики промийте і обсушити. Складові дивовижного страви крупно наріжте.
Крок 4. Курочку залийте окропом, посоліть і додайте лаврушку. Після закипання варіть під кришкою приблизно годину, встановивши мінімальний нагрів.
Крок 5. Додайте морквину і гіркий перець, один перець залиште в цілому вигляді, а другий очищений, наріжте частинами.
Крок 6. Слідом закиньте картоплю, варіть 10-15 хвилин.
Крок 7. Додайте помідори і солодкий перчик. Варіть ще 15 хвилин. Спробуйте на сіль. При необхідності досолити, поперчіть чорним і червоним перцем.
Крок 8. Улюблену зелень сполосніть і наріжте ножем. Вимкніть нагрів і присипте шурпу зеленню. Дайте трохи настоятися і насититися запашними ароматами.
Крок 9. Ошатною шурпой наповніть тарілки і пригощайте улюблених людей. Шурпу зазвичай подають в глибоких піалах, але через брак їх, підійдуть і звичайні тарілки. Смачного! Їжте із задоволенням!
Шурпа з курки в мультиварці
Шурпа з курки в мультиварці – завдання, яке може вирішити будь-яка господиня. Шурпа виходить мега апетитною. Люблю готувати в мультиварці, страви виходять наваристими і ситними. З мінімальної кількості інгредієнтів ви з легкістю отримаєте неймовірно смачну шурпу. Все геніальне просто!
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 700 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Насіння кропу – за смаком.
- Вода – 1 л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть необхідні продукти виходячи з рецептури. Морквину звільніть від шкірки овочечисткою.
Крок 2. Курячі частини промийте і занурте в чашу мультиварки. Залийте водою. Закрийте кришку приладу. На панелі приладу натисніть кнопку « Суп », встановіть таймер на 1 годину. Готуйте до звукового оповіщення.
Крок 3. Почищену морквину натріть на терці.
Крок 4. Цибулини почистіть від лушпиння і довільно наріжте.
Крок 5. Картоплю позбавте від шкірки овочечисткою або ножиком. Поріжте квадратиками.
Крок 6. Після звукового оповіщення обережно відкрийте мультиварку. Дістаньте м’ясо і перелийте бульйон в зручну ємність. На дно вилийте олію без запаху. Увімкніть програму « Жарка » або « Випічка », встановіть таймер на 15 хвилин, закиньте овочі, готуйте, не забувайте помішувати, щоб вони не пригоріли.
Крок 7. Залийте бульйоном. У бульйон поверніть м’ясо. Підсоліть, поперчіть і приправте насінням кропу. Поміняйте на режим « Варка » і готуйте 15 хвилин.
Крок 8. Улюблену зелень сполосніть і наріжте ножем. Вимкніть прилад після звукового оповіщення. Тарілки наповніть ароматної шурпой і присипте зеленню. Пригощайте домашніх. Їжте із задоволенням!