Салат з тунцем – 9 рецептів класичного салату з консервованим тунцем з покроковими фото

f70ce3236e477aff2f23cd6dc47b4954

Салат з тунцем – поширена, проста та бюджетна закуска. Тунець багатий на білок і в цілому вважається дуже корисною рибою, тому його можна і потрібно включати до свого раціону. Салат чудово впишеться у повсякденне меню, а також оригінально виглядатиме на святковому гулянні. Причому варіації поєднань продуктів можуть бути різноманітними.

Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком

Салат з тунцем консервованим, яйцем та огірком ніколи не втрачав своєї актуальності. У нього нескладний та збалансований склад, оригінальний смак та висока поживна цінність. Таким салатом можна перекусити та заповнити сили протягом дня.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Майонез – для заправки.
  • Сіль кухонна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі та зелень вимийте проточною водою. Промокніть огірки паперовими серветками та наріжте невеликими кубиками.

2635a1d2f9ba90198be68b5004a949ae

Крок 2. Заздалегідь відваріть курячі яйця круто, потім остудіть і очистіть від шкаралупи. Варені яйця наріжте кубиками, як огірки.

261efbbe7049d484e0a06017bfb94825

Крок 3. Відкрийте консерви, злийте рідину. Шматочки тунця розімніть вилкою і викладіть у миску з огірками та яйцями.

0d6906f83beef32e57da40ad2e0ac294

Крок 4. Зелень можна взяти будь-яку: петрушку, кріп, базилік, зелену цибулю. Дорубайте її ножем і додайте в салат.

07e7ca621160f4916384b20b2a4d7dfd

Крок 5. Заправте салат з консервованим тунцем, яйцем та огірком майонезом, посоліть до смаку та подавайте на стіл. Смачного!

e89ab7ab79df17d89e636361930f5224

Салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою

Салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою – соковитий та смачний салат, який впишеться у будь-яке меню. Його можна подавати разом з рисовою кашею та печеною картоплею на обід чи вечерю, а також робити салат основою аперитиву для урочистостей.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Капуста пекінська – 0,5 кг.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте пекінську капусту, огірки та зелену цибулю. Капусту нашаткуйте тонкою смужкою. Перекладіть нарізку в миску.

56da469a419fe3c42c31058df845c325

Крок 2. Свіжі огірки наріжте брусками, додайте до миски до капусти.

fe011d6f0fd17733272ff8e4953b72cd

Крок 3. Курячі яйця помийте гарячою водою, покладіть у каструлю, залийте холодною водою та поставте варитися. Від моменту закипання засікайте 8-10 хвилин, остудіть яйця у дуже холодній воді. Потім очистіть від шкаралупи та наріжте невеликими кубиками.

9e3ab921c6016349a5ee9aa91a9cfe7f

Крок 4. Зелень порубайте гострим ножем і пересипте в миску до інших інгредієнтів.

50476cb9967613de73a25f6fb1b2bcc9

Крок 5. Відкрийте консерви, злийте олію та розімніть шматочки риби вилкою.

65e8ec685d6bb67c0fe1c6487f0467f3

Крок 6. Салат заправте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою в охолодженому вигляді. Смачного!

35d8f3875719cf265ddd7fe60132d76a

Салат з тунцем, кукурудзою, яйцем та огірком

Салат з тунцем, кукурудзою, яйцем та огірком – ситний, трохи солодкий та соковитий салат. У тунці відсутній холестерин, зате великий вміст Омеги 3, а також вітамінів та мінералів, корисних для організму. Поживне філе тунця дуже вдало доповнює цукрова кукурудза, нейтральне до смаку яйце та соковитий огірочок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Кукурудза консервована –300 гр.
  • Майонез – 2 ст.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Свіжий огірок великий – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Перець чорний свіжомелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування цього чудового салату з консервованим тунцем підготуйте всі продукти, які вказані у списку.

cfab7ed06cacdd5410a54ce6019e9500

Крок 2. Один великий або пару середніх свіжих огірків добре помийте та наріжте кубиками.

84c746a1503ebaee63540e1a8feaed62

Крок 3. З консервованої кукурудзи злийте сік і пересипте в миску до огірків.

6b45670ea01e16fbb3bc5ffc760d16ce

Крок 4. Відкрийте консервованого тунця, злийте олію. Самі шматочки риби розімніть вилкою.

75732f4274cc661ebb1df3dd133e4c62

Крок 5. Зваріть круто курячі яйця, для цього перекладіть їх у каструльку, залийте холодною водою. Після закипання води варіть яйця протягом 8-9 хвилин. Коли яйця охолонуть, очистіть їх від шкаралупи та наріжте кубиками.

34401590eba8b9383d8211cd57000c3f

Крок 6. Залишилося тільки заправити салат майонезом, посолити, приправити до смаку і додати будь-яку рубану зелень. Перемішайте і салат з тунцем готовий. Подавати закуску можна одразу. Смачного!

b92c12a7c043d9cb887c3f161d1d4538

ПП салат з тунцем та авокадо

ПП салат з тунцем та авокадо добре насичує організм, наповнює силами та збагачує необхідними мікроелементами. З такою стравою ви можете влаштувати собі корисне перекушування вдень або легку вечерю в кінці дня. Причому готується салат дуже просто та швидко.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 100 грн.
  • Авокадо – 100 гр.
  • Салат – 100 гр.
  • Огірки – 50 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Цибуля червона ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте всі необхідні овочі та зелень. З лимона видавіть сік.

3bbfd6efc1477984eeb84f747d30fcce

Крок 2. Листя салату просушіть і порвіть на невеликі шматки. Покладіть зелень на красиву страву для салату.

05e3cf7adf94d2750cc0832ec8c0f9ce

Крок 3. Огірок наріжте півколами і покладіть поверх салату.

87d1800fb46bce6a431d869ab10cd692

Крок 4. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку та зріжте шкірку. Потім м’якоть наріжте часточками. Додайте авокадо до салату.

41e92d78dad7696b8c6a82d8a59e2e3a

Крок 5. З консервованого тунця злийте олію. Потім трохи розімніть філе вилкою. Поверх овочів та авокадо покладіть шматочки тунця.

bfecec3f10d22890b8fa4c7bb3d5dc04

Крок 6. Червона цибуля частіше використовується для салату, тому що її смак більш солодкий і приємний. Наріжте головку тонкими півкільцями та додайте до інших продуктів. ПП салат полийте оливковою олією та лимонним соком і подавайте на стіл. Смачного!

32f5f2e195c02af3bbdbcb2c4cda2e0e

Салат з консервованим тунцем, яйцем та зеленим горошком

Салат з консервованим тунцем, яйцем та зеленим горошком – чим не закуска для новорічного столу? Усі інгредієнти можна перемішати у салатниці або викласти їх шарами та змастити майонезом. Закуска виходить дуже ситною, адже до її складу входить багате на білок філе тунця і горох, а також яйця.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Тунець консервований – 160 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Огірок маринований – 100 гр.
  • Горошок зелений – 200 гр.
  • Зелень – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю помийте зі щіткою від землі та пилу. Потім викладіть у каструлю, залийте водою і відваріть у мундирі. Після цього остудіть і почистіть картоплю, наріжте кубиками.

23a0c2ea72379473bf8c769a2e6cab2a

Крок 2. Рибні консерви акуратно розкрийте ключем і злийте олію. Тунця розімніть вилочкою і додайте в миску до картоплі.

c0a6a432e2751a8d90e4f3aaf49fed05

Крок 3. Наріжте мариновані огірочки невеликими кубиками чи брусками, як більше подобається. Якщо при нарізці виділиться багато соку, злийте його в раковину.

1fe2178e0e2d234ccd67c9ccec36f6a6

Крок 4. Зваріть курячі яйця круто, остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками.

fe8b85ec50da46aa065455c97425c61a

Крок 5. Консервований зелений горошок відкиньте на сито та дайте стекти соку. Потім пересипте його до інших інгредієнтів. Зелень, яку ви вибрали, помийте і дрібно порубайте ножем.

48b4ca2bdc0d9d5426da058b65bdc8f6

Крок 6. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте перцем до смаку, перемішайте і можна подавати на стіл. Смачного!

0825ca25d06266b3f013c97a23bc0519

Салат з консервованим тунцем, солоним огірком і яйцем

Салат з тунцем консервованим, солоним огірком і яйцем – варіація салату, яка заслуговує на вашу увагу. Всі продукти більш ніж доступні і не вдарять по сімейному бюджету. Смак салату виходить багатим і насиченим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 100 грн.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Цибуля зелена подрібнена – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Майонез – для заправки.
  • Сир твердих сортів – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть головку цибулі, обмийте її. Наріжте цибулю кубиками і залийте окропом на 2-3 хвилини. Потім воду злийте через сито і дайте цибулі охолонути.

2682abe1c3f1dd450752b8a875c77b7b

Крок 2. Зваріть картоплю, морквину та куряче яйце. Ці інгредієнти очистіть та натріть на тертці з великими отворами. Також кубиками наріжте солоний огірок.

b2c211a35a4226c408b43e68d07f7d8a

Крок 3. Філе тунця розімніть вилкою на дрібні шматочки.

1cb9349a3e53c3dc9159ee40b87af6a6

Крок 4. Щоб салат виглядав гарно на столі, зберіть його шарами. Для цього візьміть спеціальну форму. Першим шаром покладіть картоплю, трохи посоліть та промажте майонезом.

1a43b50559dd0246a724c3d8ccc8f0b2

Крок 5. Далі покладіть філе консервованого тунця.

9093e83be0edb0fbf6ca25234e59f1c1

Крок 6. Третім шаром покладіть варене яйце з цибулею, злегка утрамбуйте шар, змастіть майонезом.

9d66182560f61c3a4f94c4a4903d97f6

Крок 7. Потім покладіть подрібнений солоний огірок, додайте майонезу.

9cc9cda138edb8c233703ffd4c8471d5

Крок 8. Морквяний шар покладіть на огірковий, його також змастіть невеликою кількістю майонезу.

a3e889e331c305021dc5af63f9ddedf8

Крок 9. Завершіть салат стружкою твердого сиру, цей шар майонезом не потрібно змащувати.

9a553ded5ac6ca562847d9eff423dfd6

Крок 10. Залишіть салат для просочення на 30 хвилин, потім акуратно приберіть форму. Прикрасьте салат з консервованим тунцем зеленню та фігурками з моркви. Смачного!

a035338262673a4bdddceb0a29142371

Дієтичний салат з тунцем без майонезу

Дієтичний салат з тунцем без майонезу – легка, але поживна закуска з простого набору продуктів. Такий салат, замість майонезу, можна заправити оливковою олією, соєвим соусом, грецьким йогуртом або сметаною невисокою жирністю. Свіжі нотки у смак можна внести за допомогою огірків, лимонного соку та зелені.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 150 гр.
  • Помідори дрібні – 3 шт.
  • Яйце куряче варене – 1 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Олія без запаху – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте помідори, огірок та солодкий перчик. Куряче яйце заздалегідь необхідно зварити круто. А консерви розкрити та злити олію.

fc93bc2c82079a434474131d227f6e06

Крок 2. Огірки наріжте півколами, а помідори часточками. Перекладіть овочі на тарілку.

362cec35bbc708710fb1ad1a22c42445

Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте смужками, додайте його до подрібнених овочів.

94a8afea0f11b1e18b30c6447e1570b0

Крок 4. Яйце очистіть від шкаралупи, наріжте часточками та додайте до овочів.

325fa0f68f7c85c3d809270f55200d1f

Крок 5. Філе консервованого тунця розламайте на частини та додайте до інших інгредієнтів. У мисочці змішайте соєвий соус, олію та лимонний сік. Отриманим соусом заправте салат, також посоліть і приправте його до смаку.

d7b2f691e9e69cb3928dbf2320a5089c

Крок 6. Готовий дієтичний салат з консервованим тунцем посипте рубаною зеленню та подавайте на стіл. Смачного!

03bd1fad00ef1aaa76d42d79cc75601f

Салат з тунцем та квасолею

Салат з тунцем та квасолею можна включати у повсякденне меню. А також такий салат буде дуже цікавим тим людям, які вважають калорії та загалом стежать за тим, що вони їдять. Склад закуски такий, що в ньому багато клітковини, білка і мало жирів.

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Помідори – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Майонез – 1 ст.
  • Яйця курячі варені – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте овочі та просушіть їх. Заздалегідь зваріть яйця круто.

cbcadca1f8cdbcdccf110fd66823265f

Крок 2. Відкрийте консерви. З квасолі злийте сік і перекладіть її в салатницю. Філе тунця витягніть з олії, видаліть кісточки і розламайте на невеликі шматочки. Варені яйця очистіть від шкаралупи та наріжте великими кубиками.

4efda0744f8346171ee6c252d6b22306

Крок 3. Огірок наріжте півколами, а помідори тонкими часточками. Додайте овочі до салатниці. Зелень промийте під краном і порубайте ножем.

5216473a8a598ae2d5ce682e5c6a73b4

Крок 4. Сметану змішайте з майонезом. Отриманою сумішшю заправте салат, перемішайте.

85efab36bc3e8bb72e03e89577de08c9

Крок 5. Спробуйте салат на смак і при необхідності посоліть та додайте мелений перець. Салат з тунцем та квасолею можна подавати відразу після приготування. Смачного!

fc5bafc60caf8b1e118f525618ea8438

Салат з консервованим тунцем та рисом

Салат з консервованим тунцем та рисом – чудове поєднання продуктів, яке забезпечить вам смачне та поживне перекушування. Варто відзначити, що подібний салат не підходить для тривалого зберігання в холодильнику, тому робити його краще в невеликій кількості та їсти свіжим.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Рис – 1/2 ст.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Перець чорний свіжомелений – до смаку.
  • Сіль кухонна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім відваріть до готовності з невеликою кількістю солі. Рис повинен повністю охолонути, для цього відкиньте його на сито та відставте убік.

557de455fcab9e1c2c35da022e36fcff

Крок 2. Курячі яйця також заздалегідь зваріть круто. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками.

0ddb300cb7c1ca6586b32cfa174ad192

Крок 3. Половинку головки цибулі очистіть від лушпиння, дрібно порубайте його ножем і відправте в миску.

bcc71d3d0d5b54b1409086d15388ae8f

Крок 4. Консервовану кукурудзу відкиньте на ситечко і дайте повністю стекти соку. Потім пересипте кукурудзу на миску до інших інгредієнтів.

08cea2255e153ef9619da9fa7e629be6

Крок 5. Кріп помийте під краном і дрібно порубайте його ножем.

2437d4d1993cd9ef7ea1b1340f7dd9f4

Крок 6. Шматочки консервованого тунця вийміть з олії та розімніть вилкою. Рибну масу викладіть у миску.

6252609660d9911b9300faee700a4c03

Крок 7. Коли всі інгредієнти будуть у салатниці, додайте до них майонез, посоліть та приправте до смаку.

c3b4ee18cf75f98650549a5221b35350

Крок 8. Добре перемішайте. Перед подачею салат з консервованим тунцем та рисом можна потримати 10-15 хвилин у холодильнику для охолодження. Смачного!

00d39ec60866439b196420c902e6fa38

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал