Салат Олів’є з м’ясом – це класика, відома з дитинства. Жоден Новий рік не може пройти без цього чудового салату. Скільки б зараз не було делікатесів, олів’є нічого не може замінити. Варіантів приготування маса, і нехай рецепти далекі від оригіналу, але кожен з них неймовірно апетитний. Обожнюю цей салат, раніше його готувала тільки у свята, а тепер не потрібно жодного приводу, щоб порадувати сім’ю смачною закускою. Напевно у вас є свій особливий рецепт улюбленого салату, але з великою впевненістю заявляю, що ця добірка буде вам корисною!
Салат Олів’є з куркою
Салат Олів’є з куркою виходить мега ніжним з приємним свіжим ароматом огірочки. Яскрава страва підкорить ваше серце раз і назавжди. Смачно, ситно і красиво – ніхто не зможе встояти. Прості інгредієнти моментально перетворюються в приголомшливе частування.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 1 банка невелика.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Свіжі огірки – 1 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і морквину поскребіть щіткою під водою, зваріть, трохи присоливши. Яйця промийте і відваріть. Вони повинні бути зварені круто. Куряче філе обполосніть під краном. Опустіть в каструлю з киплячою водою і відваріть протягом 20-30 хвилин. Готову курку залиште в бульйоні до охолодження.
Крок 2. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату. Зварене філе поріжте квадратиком і перекладіть в ємність.
Крок 3. Свіжий огірочок сполосніть під краном і просушіть. Теж поріжте квадратиком такого ж розміру, як і м’ясо. Закиньте до курки.
Крок 4. З картоплі видаліть шкірку і порубайте кубиками. Закиньте до нарізаних продуктів.
Крок 5. Розкрийте банку консервованого горошку, процідіть від рідини за допомогою сита і пересипте в салатник.
Крок 6. З морквини видаліть шкірку і поріжте, як картоплю. Закиньте в ємність.
Крок 7. Курячі яйця охолодіть під водою, звільніть від шкаралупи і подрібніть, дотримуючись однакового методу нарізки і не порушуючи естетики.
Крок 8. Улюблену зелень ополосніть, струсіть від зайвої вологи і нарубати ножем. Пересипте до складових.
Крок 9. Підсоліть і приперчіть. Додайте майонез. Слідкуйте за кількістю, щоб страва не була рідкою. Акуратно перемішайте закуску.
Крок 10. Перекладіть апетитний олів’є в салатник для подачі. Дивовижну страву розкладіть по порційних тарілках, і запрошуйте рідних і близьких до трапези. Їжте смачно, ситно і з насолодою! Смачного!
Класичний Олів’є з ковбасою і солоними огірками
Класичний Олів’є з ковбасою і солоними огірками виходить мега апетитним. Це найулюбленіший варіант, який обожнюють рідні. Яскраво, насичено і надзвичайно смачно. З рецептом впорається будь-хто, найбільша складність – зварити всі інгредієнти.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 200 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 4 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Виберіть картоплю і морквину середнього розміру. Коренеплоди почистіть щіткою від піску і забруднень. Зваріть, не забудьте трохи підсолити воду.
Крок 2. Яйця промийте і зваріть, присоливши воду. Яйця повинні бути зварені круто. Рідкий жовток зіпсує весь вид салату.
Крок 3. Улюблену варену ковбасу нарізати квадратиками. Курячі яйця охолодіть під водою, звільніть від шкаралупи і подрібніть, дотримуючись однакового методу нарізки. З картоплі і морквини видаліть шкірку і порубайте кубиками. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату. Продукти викладіть в ємність.
Крок 4. Солоні огірочки наріжте красивим квадратиком. Баночку консервованого горошку розкрийте консервним ключем. Позбавтеся від рідини, скориставшись ситом або дуршлагом. До речі, якщо взяти солоні огірки навпіл з маринованими, салат заграє новими фарбами.
Крок 5. Перекладіть в ємність для змішування інгредієнтів. Підсоліть і приперчіть. Додайте майонез. Слідкуйте за кількістю, щоб страва не дало рідину. Щоб мінімізувати водянистість, після нарізки огірки помістіть в сито і залиште, щоб зайва волога скла. Акуратно розмішайте закуску.
Крок 6. Перекладіть ошатний олів’є в красиву тарілку для подачі. Улюблену зелень ополосніть, струсіть від зайвої вологи і прикрасьте салат. Запрошуйте домашніх до столу. Їжте смачно і ситно! Смачного!
Салат Олів’є з м’ясом свинини
Салат Олів’є з м’ясом свинини виходить досить ситним і неймовірно апетитним. Поєднання свіжих і солоних огірочків надає страві незвичайний смак. Салат виходить просто приголомшливим, прикрасить собою будь-яке свято. Якщо хочете надати страві яскраві фарби, можна додати трохи копченої ковбаски. Це буде феноменально!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 1 банка.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 3 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Свинина – 500 гр.
- Майонез – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Чорний перець горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою, зваріть, трохи присоливши. Яйця промийте і відваріть. Вони повинні бути зварені круто.
Крок 2. Свинину обполосніть під краном. Опустіть в каструлю, закиньте лаврушку з горошинами перцю, залийте киплячою водою і відваріть протягом 30-40 хвилин. Готову свинину залиште в бульйоні до охолодження.
Крок 3. Зварену картоплю і моркву охолодіть і почистіть від шкірки.
Крок 4. Коренеплоди поріжте однаковими квадратиками.
Крок 5. Курячі яйця охолодіть під водою, звільніть від шкаралупи і подрібніть, дотримуючись однакового методу нарізки і не порушуючи естетики. Свіжий огірочок сполосніть під краном і просушіть. Поріжте квадратиком свіжі і солоні огірочки.
Крок 6. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату. Покладіть в неї порізані продукти. Охололе м’ясо поріжте квадратиком і перекладіть в миску. Розкрийте баночку консервованого горошку, процідіть від рідини за допомогою сита і пересипте в салатник. Підсоліть і приперчіть. Додайте майонез.
Крок 7. Акуратно перемішайте закуску. Перекладіть апетитне олів’є в салатник для подачі. Улюблену зелень ополосніть, струсіть від зайвої вологи і прикрасьте салат. Запрошуйте рідних до обіду. Приємної насолоди, їжте ситно і з задоволенням!
Олів’є з м’ясом і свіжими огірками
Олів’є з м’ясом і свіжими огірками виходить просто дивовижним. Причому м’ясо можна використовувати різне. З відварним м’ясом буде один смак, а якщо додати копчену курочку – результат вас приголомшить і захопить одночасно. Ароматний і соковитий салат зведе з розуму. Огірочок додасть свіжості.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 1 банка.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Морква – 170 гр.
- Свіжі огірки – 200 гр.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- М’ясо відварне – 150 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди почистіть щіткою від піску і забруднень. Зваріть, не забудьте підсолити воду. Яйця промийте і зваріть круто, присоливши воду. У зворотному випадку, рідкий жовток зіпсує весь салат. М’ясо обполосніть під краном. Опустіть в каструлю з киплячою водою і відваріть протягом півгодини, залиште в бульйоні до охолодження.
Крок 2. З зварених коренеплодів видаліть шкірку і порубайте кубиками. Свіжий огірочок порубайте красивим квадратиком.
Крок 3. Охололе м’ясо подрібніть квадратиками. Курячі яйця охолодіть під водою, звільніть від шкаралупи і подрібніть, дотримуючись однакового методу нарізки. Зелену цибульку ополосніть, струсіть від зайвої вологи і нарубати ножем.
Крок 4. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату. Продукти покладіть в ємність. Баночку консервованого горошку розкрийте консервним ключем. Позбавтеся від рідини, скориставшись ситом або дуршлагом. Перекладіть в ємність для змішування складових.
Крок 5. Підсоліть і приперчіть. Додайте майонез. Слідкуйте за кількістю, щоб страва не дала рідину. Щоб мінімізувати водянистість, після нарізки огірки помістіть в сито і залиште, щоб зайва волога скла. Акуратно розмішайте закуску.
Крок 6. Перекладіть ошатний олів’є на красиву тарілку за допомогою кулінарного кільця. Прикрасьте зеленню.
Крок 7. Олів’є можна розкладіть по піалах. Запрошуйте рідних до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!
Салат Олів’є з індичкою
Салат Олів’є з індичкою призведе в захват будь-кого. Дієтичне м’ясо і заправка з натурального йогурту робить салат низькокалорійним, але від цього не менш смачним. Замість консервованих огірочків, використовуйте свіжі огірки, якщо боїтеся солоних продуктів.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 3 ст.л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Філе грудки індички – 150 гр.
- Йогурт натуральний – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Індичку обмийте під краном. Опустіть в каструлю, закиньте лаврушку з горошинами перцю, залийте водою і варіть 20-30 хвилин. Готове м’ясо залиште в бульйоні до охолодження.
Крок 2. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою, яйця промийте, зваріть інгредієнти, трохи присоливши.
Крок 3. Зварені коренеплоди і яйця охолодіть і почистіть. Очищені продукти поріжте однаковими квадратиками. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату. Покладіть в неї порізані продукти.
Крок 4. Охололе м’ясо поріжте квадратиком і додайте в салат. Іноді для пікантності я додаю копчену ковбасу. Ви теж можете експериментувати.
Крок 5. Солоні огірочки поріжте, дотримуючись способу нарізки. Перекладіть в салатник. Розкрийте баночку консервованого горошку, процідіть від рідини за допомогою сита і пересипте в салатник. Мариновані огірки додадуть гостринку, а свіжі – аромат. Можна міксувати.
Крок 6. Підсоліть і приперчіть. Додайте натуральний йогурт. У мене грецький «Теос». Якщо ви не особливо стежте за калорійністю готової страви, кращої заправки, ніж майонез, годі й шукати – ну це по секрету. Якщо не любите покупний майонез, приготуйте його самостійно. Там нема чого робити – хвилинна справа!
Крок 7. Акуратно перемішайте салатик. Перекладіть апетитне олів’є на тарілку для подачі за допомогою кулінарного кільця. Запрошуйте рідних і близьких до трапези. Їжте смачно, ситно і з насолодою! Смачного!
М’ясний Олів’є з яблуками
М’ясний Олів’є з яблуками готується супер просто. Яблучка надають родзинку страві і свіжість. Легка солодкість з кислим після-смаком не може залишити байдужими жодного. Соковитий і ароматний салатик прикрасить будь-яке ваше торжество. Олів’є виходить мега апетитним, повірте!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Горошок консервований – 100 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 400 гр.
- Морква – 80 гр.
- Солоні огірки – 120 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Яблука – 250 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою, зваріть, трохи присоливши. Яйця промийте і відваріть. Вони повинні бути зварені круто. Розкрийте банку консервованого горошку, процідіть від рідини за допомогою сита.
Крок 2. Куряче філе обполосніть під краном. Опустіть в каструлю з киплячою водою і відваріть протягом 20-30 хвилин. Готову курку залиште в бульйоні до охолодження.
Крок 3. Солоні огірочки наріжте квадратиками.
Крок 4. З картоплі видаліть шкірку і порубайте кубиками.
Крок 5. З морквини видаліть шкірку і поріжте, як картоплю.
Крок 6. Курячі яйця охолодіть під водою, звільніть від шкаралупи і подрібніть, дотримуючись однакового методу нарізки і не порушуючи естетики. Візьміть велику ємність, призначену для збірки салату.
Крок 7. Зварене філе поріжте квадратиком і перекладіть всі нарізані інгредієнти в ємність.
Крок 8. Яблучко кисло-солодкого сорту вимийте і обсушіть, виріжте серцевину і наріжте квадратиками. Додайте в салатник.
Крок 9. Підсоліть і приперчіть. Додайте майонез. Відрегулюйте кількість самостійно, щоб страва не дала рідину.
Крок 10. Акуратно перемішайте закуску.
Крок 11. Перекладіть ошатний олів’є на тарілку для подачі за допомогою кулінарної форми. Прикрасьте петрушкою. Подавайте до столу і пригощайте улюблених людей. Їжте із задоволенням! Смачного!