Плов з куркою в духовці – 6 покрокових рецептів приготування з фото

22db7f99201a3ee1c850b435e5b165c4

Плов з куркою в духовці – це поєднання розсипчастого рису, овочевих кубиків і соковитого курячого м’яса. Така страва прекрасно підходить для подачі до столу під час сімейного обіду або вечері. Ароматний плов включає в себе, як м’ясну складову, так і овочі з крупою, відповідно, вам не буде потрібно окремо готувати « елементи » трапези. Завдяки використанню птиці, готове страву виходить нежирним, але в той же час неймовірно смачним і апетитним, обов’язково спробуйте!

8bcb545248a83675eee8b174a7852ba9

Курячий плов в рукаві в духовці

Плов з куркою в рукаві в духовці – це прекрасний варіант для сімейної вечері або обіду, який допоможе вам швидко і смачно нагодувати всіх рідних, провівши біля плити не більше півгодини. Завдяки запіканню всі компоненти максимально просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Рис – 1,5 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 3 ст.
  • Приправи для плову – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-які частини курки промиваємо водою і ріжемо на сегменти бажаного розміру.

52f9ee2c24ea5f74732a9ea576aaf339

Крок 2. Рис насипаємо в сито і ретельно промиваємо до прозорої води.

dcfe331adc5125ebd4ad20ae7205f477

Крок 3. З овочів зчищаємо шкірку, лушпиння, цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

fc8cd6556e70c86d0ef5f9c4882bf23e

Крок 4. Морквину ріжемо брусками або натираємо на терці для моркви по-корейськи.

dbdce27188546ecbf1d9d4535ceeb68e

Крок 5. Зубки часнику пропускаємо через прес або нарізаємо максимально дрібно.

e257e6f7ed2df7d97fd39b43ba4213c1

Крок 6. Крупу і м’ясо присмачуємо спеціями і сіллю.

6c11cef6c6ba6eefe1269d048b1d6eb8

Крок 7. Гарненько перемішуємо і приступаємо до « збірці » страви.

5cbc3ce393ea0a795d3376fed340333b

Крок 8. У рукав для запікання викладаємо рис, нарізані овочі та птицю – перемішуємо.

6fbb9f57e863728abb59286e1d67397f

Крок 9. Заливаємо компоненти гарячою водою і щільно зав’язуємо з обох сторін.

b129248e2479717e5cffe74c8aa91224

Крок 10. Зверху пакету робимо кілька проколів за допомогою зубочистки і прибираємо в духовку на 60 хвилин при 180 градусах.

a6f1f49ecd4b66ab49c11c121e448e82

Крок 11. Смачного!

351b28249280c91c19d696508fc72345

Плов з куркою в горщиках в духовці

Плов з куркою в горщиках в духовці – це комплексне страву, яке включає в себе, як м’ясну складову, так і гарнір, у вигляді рисової крупи і овочів. Процес приготування дуже простий, тому приготувати легкий плов вийде навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Зіра – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода / бульйон – скільки буде потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. З цибулини знімаємо лушпиння, морква очищаємо за допомогою овочечистки, філе куряче і рис промиваємо під проточною водою.

9ec1c89bd6a1a45ff6c525e734fa683c

Крок 2. М’ясо нарізаємо шматочками невеликого розміру.

52cdb8319fb15b457ab8800ef61b7337

Крок 3. Морква подрібнюємо за допомогою бурачной терки, цибулю нарізаємо.

876a6d5ecd7be2d73d9b9c583fa9a850

Крок 4. На розігрітій олії підсмажуємо курку.

63a18fb4c62c186e39f50bc2c8a7604c

Крок 5. До філе викладаємо овочі, пасеруємо і додаємо крупу з приправами, перемішуємо.

47f125c39622e2b78eaab8b46643d4cd

Крок 6. Промазуємо горщики маслом і заповнюємо наполовину птахом з овочами і рисом, заливаємо водою так, щоб рідина покривала інгредієнти приблизно на сантиметр.

920354fbcc8cc3eca5e960dcea68d5fd

Крок 7. Закриваємо посуд кришками і прибираємо в духову шафу. Готуємо протягом 50 хвилин при 180 градусах. Смачного!

07c518628a4d88e36e1631f9c6354e43

Курячий плов в утятніце

Плов з куркою в утятніце – це дуже смачне і апетитне блюдо, яке готується просто і швидко, а в його склад входять лише доступні продукти, які часто є під рукою. При готуванні в утятніце, рис виходить неймовірно розсипчастим і просоченим курячим жиром і овочевим соком.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Рис – 1 кг.
  • Морквина – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо ріжемо на досить великі сегменти.

736a3defb1085df960fdb33a555d3ca9

Крок 2. Очищену морквину і зубки часнику нарізаємо брусками.

689c28da027729634020a26d14068d63

Крок 3. Цибуля « звільняємо » від лушпиння і дрібно нарізаємо.

b10fc247e5bb92fd00a1cb60dff2bf60

Крок 4. У утятніце розігріваємо масло і підсмажуємо м’ясо разом з овочами до легкої рум’яності.

24162d6eaa5ebde392e86cb351e5c913

Крок 5. Заливаємо компоненти гарячою водою і тушкуємо близько 5 хвилин на помірному полум’я. Після, всипаємо і розділимо рис, додаємо спеції, лавровий лист, сіль, вливаємо воду на 2 сантиметри вище продуктів.

b2dd055ae5aed42a7feb6527b964a1a4

Крок 6. Закриваємо посуд кришкою і прибираємо в духовку, розігріту до 200 градусів на півгодини.

426aa0b1ea284b21b4ac992ed2f06bf3

Крок 7. Гарячий і ароматний плов розкладаємо по тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

246e92442d20be5d63bef99ef9e212b2

Плов в лаваші з куркою в духовці

Плов в лаваші з куркою в духовці або як його ще називають « Шах-плов » – це традиційне блюдо Азербайджану, яке вражає своїми смаковими характеристиками і своїм зовнішнім виглядом. Він швидше нагадує пиріг, зроблений з пластів тонкого лаваша. Така страва стане « цвяхом » будь-якого торжества і, напевно, здивує ваших гостей!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Голені курячі – 300 гр.
  • Рис для плову – 150 гр.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Курага – 50 гр.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Шафран – 1 щіпка.
  • Спеції для плову – 2 щіпки.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Вода / бульйон – ¼ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис заливаємо водою, здабрюємо маслом і готуємо в мікрохвильовій печі до повної готовності. Сухофрукти заливаємо окропом.

98f4b82d5e5e92c7c9ba4aac671845a2

Крок 2. Довільно нарізаємо м’ясо, очищений цибуля і морквину.

0f0cc11c0f832dae4a8bb1be88a156aa

Крок 3. Розігріваємо олія в жароміцному посуді і підрум’янюємо нарізані інгредієнти.

4d74901bfbe4a332ae25ad8efa8ba584

Крок 4. Сухофрукти відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Ріжемо курагу на скибочки, а родзинки ретельно промиваємо водою.

05d4e3a1b27d04c9614e1b8ef3f208f1

Крок 5. У жаровню відправляємо сушені фрукти і пряні добавки.

77a595337f0140b9bed6c7cf9574054c

Крок 6. Шафран викладаємо в піалу і заливаємо окропом.

8b2d9c9e3b2f309da4a0fc67ee8f1df7

Крок 7. Додаємо до готової крупі і перемішуємо.

dff19311394ac72c515f82a1455ac347

Крок 8. Зірвак присмачуємо слайсами часнику.

446109283a4698ecfa10fbca7ac50c45

Крок 9. Форму для запікання вистилаємо смужками лаваша, як показано на фото, укладаємо рис і м’ясо шарами, вливаємо ¼ склянки води.

3cadf9287ea0922bc7a2203e468f5b49

Крок 10. Закриваємо плов краями лаваша, що звисають з посуду, промазуємо вершковим маслом і накриваємо фольгою. Випікаємо при 160 градусах протягом 40-45 хвилин.

c884769827eca118a0ec363029334225

Крок 11. Приблизно за 7-8 хвилин прибираємо фольгу і підрум’янюємо пшеничні коржі.

655b84a41d3c1ef62e5436e0e0789707

Крок 12. Викладаємо шах-плов на плоске і велике блюдо, нарізаємо такими ж шматками, як і торт.

cccd8f74ca28265355b6d1cf8d62d1c1

Крок 13. Насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

3ed8d7c2bec42687af750df6aa2b4ee7

Плов з куркою в гарбузі

Плов з куркою в гарбузі – це оригінальне і яскраве блюдо, яке призведе в захват не тільки рідних, але і всіх присутніх гостей не тільки своїм незвичайним зовнішнім виглядом, але так само своїм прекрасним смаком і неймовірно приємним ароматом, який ні з чим не зрівняється.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1,5 кг.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Зіра – ¼ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю ополіскуваний і даємо час обсохнути. Ріжемо на скибочки середнього розміру.

bc0e910e60477223dcd32d7f930f5788

Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: цибуля півкільцями, а морквину брусками.

ea70f3bcb9278f2ea400bf4cdcb3dba3

Крок 3. У сковорідці нагріваємо олію і смажимо філе 4-6 хвилин, додаємо овочі і тушкуємо ще близько 4 хвилин, періодично помішуючи.

91c84464a51616d6397d266687f751c3

Крок 4. Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.

ef4e9e268462aa93e8a9286fad45f2fc

Крок 5. Приправляємо овочі і птицю зирою, паприкою і каррі – ретельно розмішуємо і через хвилину знімаємо з конфорки.

3204e7bb66687e40d10026ad0bb127a6

Крок 6. Рис об’єднуємо з обсмаженими компонентами, підливаємо 100 мілілітрів води і солимо.

792c635d15f98e3d004e6cf850ebf573

Крок 7. У невеликій гарбуза зрізаємо верхню частину, видаляємо насіннєву коробочку за допомогою ложки.

ac7a888d7945e60affebdab98cdc5c27

Крок 8. Обертаємо яскравий овоч в кілька шарів фольги, трохи не доходячи до зрізу, і ставимо в жароміцний посуд.

afdad51e935f87c6551e6e59914b97fb

Крок 9. Щільно набиваємо порожнину гарбуза пловом, додаємо в центр головку часнику.

82feaa6eb27bb0e8d93b703c97553c01

Крок 10. Прикриваємо « конструкцію » зрізаною частиною.

b125eddc1ef2f20619b8210e3f950bb2

Крок 11. Обертаємо фольгою і випікаємо 60 хвилин при 170 градусах.

a459e69d86cd47effdf34a7ded5e849e

Крок 12. Через годину прибираємо фольгу, збільшуємо температуру до 200 і випікаємо ще 15-20 хвилин.

8a02e0df0d8c4dc03658a935ef74f856

Крок 13. Після закінчення термічної обробки подаємо до столу. Смачного!

558f3c5928482bf0e24170c4fd535392

Плов з курячими гомілками в духовці

Плов з курячими гомілками в духовці – це кращий спосіб одночасно приготувати ніжки і рис. Адже при запіканні курячий жир плавиться і просочує крупу, завдяки чому страва виходить неймовірно соковитим і смачним. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 1 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2-2,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Ніжки старанно натираємо чорним перцем і сіллю з усіх боків.

19eee0094d6e8e40885295ae4a78915d

Крок 2. Дрібно нарізані овочі пасеруємо на невеликій кількості соняшникової олії.

852d6cc9d5e8194958ddd707ecc35bb0

Крок 3. По дну форми для запікання розділимо цибулю з морквою і перцем, висипаємо промиту крупу.

8ff09db156aef68373ae1214d47dbfbd

Крок 4. Здабрюємо інгредієнти сіллю і чорним перцем, відповідно, зі своїми уподобаннями — перемішуємо.

6d8fd3025d0459653d454d7654d2ab39

Крок 5. Заливаємо вміст жароміцного посуду окропом ( два-два з половиною склянки буде досить ).

6792f71648a8a5de5cc6a1d1e1234368

Крок 6. Зверху викладаємо курку і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів, на 60 хвилин. При необхідності додаємо ще трохи гарячої води.

911bb1f699e40b24a06ecd6e9ea76d36

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

413ba966637024a64f2f8cb5de9ac855

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал