Піца Пеппероні – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

00f206fa4df5c3b520583a1132e70509

Як приготувати піцу пепероні? – Мало хто знає, що піца “Пепероні” названа так завдяки основному інгредієнту – гострій дрібнозернистій ковбасці салямі. Популярність цієї ароматної страви поширена в усьому світі, і таку піцу можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, не витративши багато часу і сил.

Швидкий рецепт «Пепероні» на сковороді за 5 хвилин

Соковита ароматна піца, приготована на сковорідці – порятунок будь-якої господині. Ковбаска салямі, сир і зелень і все це приправляється італійськими травами і прикрашається гілочками свіжої зелені. Хіба може бути щось смачніше?

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Борошно – 7 ст.л.
  • Томати – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Моцарелла – 4-5 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо тісто. У глибокій тарілці змішуємо одне куряче яйце і по одній дрібці солі і соди – збиваємо.

f4d7cb5e4a4b55c4317403b16783bbf5

Крок 2. До яєчної маси вливаємо півсклянки кефіру ( будь-якої жирності ).

f688332a830672fb9af5bc92b35fdf99

Крок 3. Додаємо 7 столових ложок борошна.

b82a3450dac3d85d61b7b55448710021

Крок 4. Розмішуємо і заливаємо кефіром – ретельно перемішуємо до однорідної густої консистенції.

f7786704cfa27c4b771e492491f624f9

Крок 5. Сковороду змащуємо олією і акуратно виливаємо отримане тісто, розподіляючи по поверхні рівним шаром.

8379a47b9c59d55851665646af41c68b

Крок 6. Через 2-3 хвилини. Коли основа схопиться – викладаємо апетитну начинку: тонкі слайси салямі, нарізані томати, натертий на великій терці сир і кілька кульок свіжої моцарели.

4bc054230e926fa2c496ce23804c2cc2

Крок 7. Готуємо піцу на маленькому вогні, під закритою кришкою на протязі 8-10 хвилин.

5842b64f4483d13db6e67c414e471546

Крок 8. Ароматне блюдо акуратно виймаємо з сковороди, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!

4c2614285e8398bbbc7f5b44e30e41ea

Пепероні на тісті без дріжджів в домашніх умовах

Універсальна і швидка страва – домашня «Пепероні» на хрусткому тонкому тісті і достатком смачною начинки. Піца готується дуже просто, так як бездріжджовому тіста не потрібно «відпочивати» і «рости», а це значне економить час.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Сир твердий – 70-100 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • Салямі – 120 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в глибокій тарі з’єднуємо борошно, розтоплене вершкове масло, 100 мілілітрів води і трохи солі, цукрового піску – замішуємо і прибираємо в холодильну камеру на кілька хвилин.

b8602b720f85b3ede28e1f29c9e20d88

Крок 2. Злегка охолоджене тісто розкочуємо в тонкий пласт і викладаємо на деко.

86799f7dba5b83160816bead1c5e776c

Крок 3. Рясно змащуємо основу томатною пастою ( можна замінити кетчупом ) і посипаємо натертим на дрібній терці твердим сиром ( використовуємо ¾ від загальної кількості ).

8575c81f59f701054d66efb0070aec23

Крок 4. На сир викладаємо начинку: слайси ковбаски, часточки томата, оливки ( за бажанням маслини ). На кожен шматочок помідора кладемо по чайній ложці плавленого сирка.

4df88a5f2d1776401c8e679577564605

Крок 5. Поверх додаємо сир твердих сортів і красиво викладаємо болгарський перець, нарізаний на тонкі колечка. Заготівлю відправляємо в духову шафу і готуємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

5df85d71846690eb5dbc40b86b05dc8f

Крок 6. Коли піца підрум’яниться, а сир розплавиться – виймаємо, розрізаємо і насолоджуємося. Смачного!

bb17cba1eed6255d289b1bd6d4c3a05c

Домашня піца «Пепероні» на тонкому тісті

Рецепт ідеальної піци «Пепероні» нічим не відрізняється від ресторанного варіанту. Блюдо легко і просто готується в домашніх умовах з доступних інгредієнтів, а результат вас приємно здивує, адже тонке тісто з соковитою начинкою нікого не залишить байдужим.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода газована – 1 ст.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Дріжджі ( сухі ) – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Салямі – 200 гр.
  • Сир « Моцарелла » — 200 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік ( свіжий ) – 1 гілочка.
  • Тім’ян свіжий – 1 гілочка.
  • Руккола – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти: нарізаємо ковбасу на тонкі слайси, відміряємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів.

dcc655365578722d2d819a4275785ee1

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, одне яйця, оливкова олія, сіль, цукор і 5 грам сухих дріжджів.

969a9579c5f3c8bb84d6ba8854f41727

Крок 3. Вливаємо один стакан газованої води і замішуємо податливе тісто. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле непровітрюване приміщення на 20-25 хвилин.

d5a20d2157b9689e0507a18da756f233

Крок 4. Для начинки беремо два помідора середнього розміру, обдаємо окропом і з легкістю знімаємо тонку шкірку.

0e6c411176c711030b0cca2ea14fa02d

Крок 5. У чашу погружного блендера кладемо очищені томати, зубчик часнику і гілочку базиліка – подрібнюємо до однорідності.

2dfb3ba3aae9522311fef27926874804

Крок 6. До пюре додаємо сіль, чорний мелений перець і гілочку чебрецю – гарненько перемішуємо.

dd696da22a8403d50d1631053cf7cc8e

Крок 7. Тісто, яке підійшло розгортаємо на поверхні присипаній борошном і розгортаємо в тонкий пласт круглої форми, по верху змащуємо ароматним соусом з помідор і трав.

0d07e71b0851fe0bdb1ea1af70ed0d56

Крок 8. Основу посипаємо натертим сиром, а зверху красиво викладаємо слайси салямі.

fa7e73a73fda6ef7661d5665a110664d

Крок 9. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Виймаємо, прикрашаємо свіжої руколою, і подаємо до столу. Смачного!

6d69c9b75c811c1d06dc65fbc15e1eb6

Піца «Пепероні» з грибами

Ситна піца на основі з тонкого хрусткого тіста з гострою ковбаскою, великою кількістю сиру і шампіньйонами. Приготувати таке блюдо можна на власній кухні і не витратити на це багато часу і сил, так як в рецепті використовується вже готове тісто, а нас залишається тільки приготувати начинку і запекти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 400 гр.
  • Кетчуп – 4-5 ст.л.
  • Борошно кукурудзяна – 20 гр.
  • Шампіньйони ( свіжі ) – 400 гр.
  • Ковбаса салямі – 100 гр.
  • Сир « Моцарелла » — 250 гр.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Спеції для піци – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо всі необхідні продукти.

b5d516019b9bb1bfd3271cb04cc6ac4b

Крок 2. Шампіньйони гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо на слайси.

328c2a5a6a83a7ad65f783be427100b8

Крок 3. Гостру «Пепероні» ріжемо на максимально тонкі шматочки. Щоб вага одного не перевищував 1-2 грами.

6b88391848ae73b85032b49fc3e70e7f

Крок 4. Гриби відправляємо на 1 хвилину в мікрохвильовку і потім зливаємо утворилася рідина – вона нам не потрібна.

8058140826baf41028be13ea8ff48f71

Крок 5. Змащуємо руки олією і акуратно перекладаємо тісто на деко, попередньо присипавши його маленької жменею кукурудзяної муки. Розрівнюємо основу, формуємо бортики і протикаємо виделкою в 20-30 місцях для кращого пропікання. Далі змащуємо тісто кетчупом і посипаємо улюбленими спеціями для аромату.

522b7612041f2dafbce693091fecbb19

Крок 6. Першим шаром вкладаємо підсушені і подрібнені шампіньйони, зверху сир, натертий на самій дрібній тертці.

116177bf0d09d4a6c5cbef4765a1fd98

Крок 7. Поверх моцарелли щільно, прямо внахлест викладаємо скибочки салямі.

bb102adb8c8db28cdb2271f28dc4bb90

Крок 8. Духову шафу розігріваємо до 250 градусів і відправляємо нашого заготівлю випікатися на 10-12 хвилин.

29e1447dbe0ce91a206eb9e014694140

Крок 9. По закінченню часу обережно виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо. Смачного!

c76601eb1c37cf69db7c6ba7756ebffb

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал