Як приготувати піцу пепероні? – Мало хто знає, що піца “Пепероні” названа так завдяки основному інгредієнту – гострій дрібнозернистій ковбасці салямі. Популярність цієї ароматної страви поширена в усьому світі, і таку піцу можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, не витративши багато часу і сил.
Швидкий рецепт «Пепероні» на сковороді за 5 хвилин
Соковита ароматна піца, приготована на сковорідці – порятунок будь-якої господині. Ковбаска салямі, сир і зелень і все це приправляється італійськими травами і прикрашається гілочками свіжої зелені. Хіба може бути щось смачніше?
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 щіпка.
- Борошно – 7 ст.л.
- Томати – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Ковбаса – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Моцарелла – 4-5 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо тісто. У глибокій тарілці змішуємо одне куряче яйце і по одній дрібці солі і соди – збиваємо.
Крок 2. До яєчної маси вливаємо півсклянки кефіру ( будь-якої жирності ).
Крок 3. Додаємо 7 столових ложок борошна.
Крок 4. Розмішуємо і заливаємо кефіром – ретельно перемішуємо до однорідної густої консистенції.
Крок 5. Сковороду змащуємо олією і акуратно виливаємо отримане тісто, розподіляючи по поверхні рівним шаром.
Крок 6. Через 2-3 хвилини. Коли основа схопиться – викладаємо апетитну начинку: тонкі слайси салямі, нарізані томати, натертий на великій терці сир і кілька кульок свіжої моцарели.
Крок 7. Готуємо піцу на маленькому вогні, під закритою кришкою на протязі 8-10 хвилин.
Крок 8. Ароматне блюдо акуратно виймаємо з сковороди, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!
Пепероні на тісті без дріжджів в домашніх умовах
Універсальна і швидка страва – домашня «Пепероні» на хрусткому тонкому тісті і достатком смачною начинки. Піца готується дуже просто, так як бездріжджовому тіста не потрібно «відпочивати» і «рости», а це значне економить час.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 500 гр.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Паста томатна – 4 ст.л.
- Сир твердий – 70-100 гр.
- Томати – 1 шт.
- Оливки – 10-15 шт.
- Салямі – 120 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста в глибокій тарі з’єднуємо борошно, розтоплене вершкове масло, 100 мілілітрів води і трохи солі, цукрового піску – замішуємо і прибираємо в холодильну камеру на кілька хвилин.
Крок 2. Злегка охолоджене тісто розкочуємо в тонкий пласт і викладаємо на деко.
Крок 3. Рясно змащуємо основу томатною пастою ( можна замінити кетчупом ) і посипаємо натертим на дрібній терці твердим сиром ( використовуємо ¾ від загальної кількості ).
Крок 4. На сир викладаємо начинку: слайси ковбаски, часточки томата, оливки ( за бажанням маслини ). На кожен шматочок помідора кладемо по чайній ложці плавленого сирка.
Крок 5. Поверх додаємо сир твердих сортів і красиво викладаємо болгарський перець, нарізаний на тонкі колечка. Заготівлю відправляємо в духову шафу і готуємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Коли піца підрум’яниться, а сир розплавиться – виймаємо, розрізаємо і насолоджуємося. Смачного!
Домашня піца «Пепероні» на тонкому тісті
Рецепт ідеальної піци «Пепероні» нічим не відрізняється від ресторанного варіанту. Блюдо легко і просто готується в домашніх умовах з доступних інгредієнтів, а результат вас приємно здивує, адже тонке тісто з соковитою начинкою нікого не залишить байдужим.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Для тіста:
- Борошно – 2 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Вода газована – 1 ст.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Дріжджі ( сухі ) – 5 гр.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Для начинки:
- Салямі – 200 гр.
- Сир « Моцарелла » — 200 гр.
- Томати – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Базилік ( свіжий ) – 1 гілочка.
- Тім’ян свіжий – 1 гілочка.
- Руккола – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти: нарізаємо ковбасу на тонкі слайси, відміряємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, одне яйця, оливкова олія, сіль, цукор і 5 грам сухих дріжджів.
Крок 3. Вливаємо один стакан газованої води і замішуємо податливе тісто. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле непровітрюване приміщення на 20-25 хвилин.
Крок 4. Для начинки беремо два помідора середнього розміру, обдаємо окропом і з легкістю знімаємо тонку шкірку.
Крок 5. У чашу погружного блендера кладемо очищені томати, зубчик часнику і гілочку базиліка – подрібнюємо до однорідності.
Крок 6. До пюре додаємо сіль, чорний мелений перець і гілочку чебрецю – гарненько перемішуємо.
Крок 7. Тісто, яке підійшло розгортаємо на поверхні присипаній борошном і розгортаємо в тонкий пласт круглої форми, по верху змащуємо ароматним соусом з помідор і трав.
Крок 8. Основу посипаємо натертим сиром, а зверху красиво викладаємо слайси салямі.
Крок 9. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Виймаємо, прикрашаємо свіжої руколою, і подаємо до столу. Смачного!
Піца «Пепероні» з грибами
Ситна піца на основі з тонкого хрусткого тіста з гострою ковбаскою, великою кількістю сиру і шампіньйонами. Приготувати таке блюдо можна на власній кухні і не витратити на це багато часу і сил, так як в рецепті використовується вже готове тісто, а нас залишається тільки приготувати начинку і запекти.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 400 гр.
- Кетчуп – 4-5 ст.л.
- Борошно кукурудзяна – 20 гр.
- Шампіньйони ( свіжі ) – 400 гр.
- Ковбаса салямі – 100 гр.
- Сир « Моцарелла » — 250 гр.
- Олія – 5 ст.л.
- Спеції для піци – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо всі необхідні продукти.
Крок 2. Шампіньйони гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо на слайси.
Крок 3. Гостру «Пепероні» ріжемо на максимально тонкі шматочки. Щоб вага одного не перевищував 1-2 грами.
Крок 4. Гриби відправляємо на 1 хвилину в мікрохвильовку і потім зливаємо утворилася рідина – вона нам не потрібна.
Крок 5. Змащуємо руки олією і акуратно перекладаємо тісто на деко, попередньо присипавши його маленької жменею кукурудзяної муки. Розрівнюємо основу, формуємо бортики і протикаємо виделкою в 20-30 місцях для кращого пропікання. Далі змащуємо тісто кетчупом і посипаємо улюбленими спеціями для аромату.
Крок 6. Першим шаром вкладаємо підсушені і подрібнені шампіньйони, зверху сир, натертий на самій дрібній тертці.
Крок 7. Поверх моцарелли щільно, прямо внахлест викладаємо скибочки салямі.
Крок 8. Духову шафу розігріваємо до 250 градусів і відправляємо нашого заготівлю випікатися на 10-12 хвилин.
Крок 9. По закінченню часу обережно виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо. Смачного!