Печінковий торт з яловичої печінки – це апетитна, смачна та поживна страва для вашого столу. Така закуска буде актуальною як для свят, так і для обіднього меню. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з восьми рецептів з морквою та цибулею та покроковими фото.
Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом
Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом відрізняється насиченим смаком, привабливим виглядом та неймовірною поживністю. Таку страву можна подавати з гарнірами або як самостійна закуска. Для нескладного приготування орієнтуйтеся на перевірений рецепт перед вами.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 17 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1000 гр.
- Кефір – 0,5 ст.
- Олія рослинна – 4 ст.л. + для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Візьмемо необхідні інгредієнти, зазначені у списку.
Крок 2. Яловичий субпродукт старанно промиваємо і знімаємо всі плівки, потім прокручуємо компонент через решітку м’ясорубки для отримання ніжної печінкової маси.
Крок 3. У масу, що утворилася, також прокручуємо половину цибулі. Вливаємо вказану кількість кефіру та замішуємо тісто.
Крок 4. У цю ж заготівлю розбиваємо курячі яйця і знову вимішуємо.
Крок 5. Всипаємо в заготовку борошно, яке просіяли, відправляємо сіль, чорний мелений перець і вливаємо масло соняшнику або інше рослинне. Знову все вимішуємо до повної однорідності.
Крок 6. Ставимо сковорідку на плиту, прогріваємо з олією та дозовано вливаємо сюди тісто з печінки яловичини.
Крок 7. Обсмажуємо печінкові млинці до рум’янцю з обох боків.
Крок 8. Розігріваємо ще одну сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, що залишилася, близько 10 хвилин.
Крок 9. Також обсмажуємо терту на тертці моркву до рум’янцю. Даємо овочам охолонути.
Крок 10. Даємо охолонути всім нашим печінковим млинцям.
Крок 11. Для заправки в глибокій мисці з’єднуємо майонез, подрібнений часник та зелень. Старанно все перемішуємо.
Крок 12. Починаємо формувати печінки торт. Один млинець (перший шар) викладаємо на плоску тарілку та доповнюємо майонезом, який рівномірно розмазуємо по всій поверхні.
Крок 13. Закриваємо другим млинцем. Також обмазуємо майонезом та викладаємо цибулю з морквою.
Крок 14. Далі повторюємо всі шари та ставимо торт для просочення в холодильник на пару годин.
Крок 15. Перед подачею частування можна обмазати зверху майонезом та прикрасити зеленню.
Крок 16. Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом готовий. Діліть на шматочки і пригощайтеся!
Печінковий торт з яловичої печінки з молоком
Печінковий торт з яловичої печінки з молоком – це неймовірно апетитна та смачна закуска для вашого домашнього столу або святкового застілля. Тісто з яловичого субпродукту на молоці виходить ніжнішим і цікавішим за смаком. Спробуйте приготувати за перевіреним кулінарним рецептом.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0,7 кг.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 250 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Для прикраси:
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед приготуємо начинку. Дрібно ріжемо цибулини (звичайні ріпчасті).
Крок 2. Очищену морквину натираємо на великій тертці.
Крок 3. Готуємо овочі в сковорідці з олією до гарної м’якості. На смак можна додати спеції.
Крок 4. Переч яловичини вимиваємо у воді і очищаємо від жил, потім обробляємо на великі частини.
Крок 5. Шматки печінки прокручуємо через м’ясорубку до отримання дрібної кашки.
Крок 6. У печінкову масу вливаємо молоко, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Тривало все перемішуємо.
Крок 7. Сюди просіюємо необхідну кількість борошна і перемішуємо до зникнення сухих грудочок від борошняного продукту.
Крок 8. Розігріваємо сковорідку з олією і занурюємо сюди печінкове тісто – близько 2-3 столових ложок на один млинець.
Крок 9. Обсмажуємо рум’яні печінкові коржі з обох боків.
Крок 10. Очищаємо часник та подрібнюємо його будь-яким зручним способом.
Крок 11. До часнику додаємо майонез і добре перемішуємо.
Крок 12. Приступаємо до збирання нашого торта. На плоску тарілку викладаємо перший корж.
Крок 13. Обмазуємо корж часниковим майонезом.
Крок 14. Також обмазуємо його обсмаженими овочами. У такому порядку повторюємо усі шари.
Крок 15. Прикрашаємо торт подрібненими відвареними яйцями та кропом. Для привабливої картинки жовток та білок можна розділити.
Крок 16. Печінковий торт з яловичої печінки з молоком готовий. Скоріше оцінюйте смак готової закуски!
Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах
Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах – це дуже поживна та цікава до смаку страва, яка підійде як для домашнього столу, так і для святкового меню. Яскрава кулінарна ідея точно не залишить байдужими ваших рідних чи гостей. Спробуйте!
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Сіль – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для начинки:
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гриби печериці – 250 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Зелень – 1 пучок.
- Твердий сир – 100 гр.
- Майонез – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Печінку яловичини добре промиваємо під водою, очищаємо від плівок та прокручуємо через м’ясорубку. Також можна використовувати блендер або кухонний комбайн. У цю масу відправляємо молоко, просіяне борошно, яйця та сіль. Ретельно все перемішуємо.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди печінкове тісто. Обсмажуємо таким чином млинці до рум’янцю.
Крок 3. Для начинки дрібно ріжемо цибулю і натираємо на тертці моркву. Частину цибулі з морквою обсмажуємо на олії до м’якості. В окремій сковороді смажимо подрібнені гриби з цибулею, що залишилася.
Крок 4. Починаємо формувати торт. Перший млинець з субпродукту викладаємо на тарілку та обмазуємо майонезом. Майонез попередньо перемішуємо з зеленню та часником.
Крок 5. Також обмазуємо млинець обсмаженими овочами.
Крок 6. Далі викладаємо наступний корж. Обмазуємо його майонезом та засмажкою з грибів та цибулі.
Крок 7. Таким чином збираємо весь торт, притискаємо його тарілкою та зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо для просочення.
Крок 8. Перед подачею торт прикрашаємо подрібненими яйцями, розділеними на жовтки та білки. А також посипаємо подрібненим кропом.
Крок 9. Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах готовий. Пригощайтесь!
Печінковий торт з манкою
Печінковий торт з манкою виходить більш пишним, соковитим та апетитним. Печінкове тісто з додаванням манної крупи точно не залишиться непоміченим. Подавайте готову страву до святкового чи домашнього столу. Можна доповнити зеленню, соліннями чи картопляним пюре.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Крупа манна – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.
- Сметана 25% – 2 ст.
- Кетчуп – 2 ст.
- Часник – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для прикраси:
- Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
- Помідори чері – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту та очищену печінку яловичини прокручуємо у м’ясорубці з однією цибулею. Сюди ж відправляємо манну крупу, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Добре все вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб розбухнула манна крупа.
Крок 2. Ріпчаста цибуля, що залишилася, дрібно ріжемо ножем і обсмажуємо до прозорості на рослинній олії в сковороді.
Крок 3. До цибулі відправляємо терту моркву і смажимо разом до готовності. Окремо для заправки перемішуємо майонез, сметану, кетчуп та подрібнений часник.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди печінкове тісто.
Крок 5. Обсмажуємо млинці з субпродукту до рум’янцю з обох боків і даємо їм охолонути.
Крок 6. Починаємо формувати торт. Перший корж викладаємо на пласку тарілку.
Крок 7. Обмазуємо його заготівлею з обсмажених овочів.
Крок 8. Таким чином повторюємо усі шари.
Крок 9. Найвищий шар поливаємо нашою заправкою.
Крок 10. Також торт необхідно прикрасити скибочками болгарського перцю та помідора.
Крок 11. Печінковий торт з манкою готовий. Нарізайте шматочками та спробуйте!
Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною
Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною виходить ніжнішим і легшим. Крім того, такий кулінарний варіант вийде не таким калорійним, як такі закуски з використанням майонезу. Спробуйте приготувати апетитний торт з печінки за нашим перевіреним рецептом.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Борошно вівсяне – 10 ст.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква –100 гр.
- Сметана – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо всі необхідні продукти зі списку вище. Печінку яловичини заздалегідь промиваємо під водою та очищаємо від усіх плівок та прожилок.
Крок 2. Потім печінку обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Ці шматки субпродукту прокручуємо через м’ясорубку двічі, щоб отримати ніжну однорідну масу.
Крок 4. У печінкову заготовку відправляємо курячі яйця та вливаємо молоко. Добре все перемішуємо.
Крок 5. Також сюди всипаємо просіяне вівсяне борошно, ще раз перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди тісто. Таким чином обсмажуємо рум’яні печінкові млинці.
Крок 7. Для начинки подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Далі овочі обсмажуємо на олії до м’якості.
Крок 8. Починаємо збирати наш торт. На плоску тарілку викладаємо печінковий млинець, обмазуємо його сметаною та обсмаженими овочами. Таким чином повторюємо усі шари.
Крок 9. Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною готовий. Можна спробувати!
Торт з яловичої печінки в духовці
Торт з яловичої печінки в духовці – це цікавий та нескладний кулінарний рецепт, який точно варто спробувати для домашнього чи святкового столу. Приготовлений у духовці закусочний торт порадує особливим смаком, поживністю та привабливим виглядом.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір –100 мл.
- Крупа манна – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сир твердий – до смаку.
- Майонез – 200 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо в холодній воді яловичу печінку, очищаємо від плівок і перетворюємо на ніжний фарш будь-яким зручним способом. Для цього використовуйте м’ясорубку, блендер або кухонний комбайн.
Крок 2. У цю заготовку продавлюємо часник, також посипаємо все сіллю та перцем.
Крок 3. Вливаємо сюди кефір, додаємо куряче яйце та манну крупу.
Крок 4. Старанно все збовтуємо та залишаємо на 15 хвилин. За ці хвилини крупа досить розбухне, і маса стане пишнішою.
Крок 5. Для начинки ріжемо кубиком цибулю і натираємо на тертці моркву. Готуємо овочі у сковорідці на олії до м’якого стану.
Крок 6. Печінкове тісто візуально ділимо на три частини. Першу виливаємо у форму для випікання та злегка обмазуємо майонезом.
Крок 7. На цю масу викладаємо половину овочевої начинки.
Крок 8. Заливаємо це ще однією частиною тіста, знову закриваємо майонезом (тонким шаром), викладаємо нашу начинку. Закриваємо всі залишками тіста з субпродукту та відправляємо у прогріту до 200° духовку на 40-45 хвилин.
Крок 8. Після закінчення зазначеного часу страву посипаємо тертим сиром та випікаємо ще близько 10 хвилин.
Крок 10. Торт з яловичої печінки в духовці готовий. Можна нарізати та пробувати!
Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником
Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним виглядом, та ароматом. Поживний продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час приготування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Борошно – 6 ст.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Твердий сир – 150 гр.
- Часник гранульований – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець червоний мелений – до смаку.
- Майонез – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Яловичу печінку викладаємо у глибоку миску.
Крок 3. Ошпарюємо її окропом у тих місцях, де є плівка.
Крок 4. Після такої простої процедури легко відокремити плівку від печінки.
Крок 5. Також очищаємо одну цибулину та розрізаємо її на шматочки.
Крок 6. Підготовлену печінку обробляємо на шматки.
Крок 7. Печінка разом з шматками цибулі прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 8. Необхідно отримати однорідну печінкову масу.
Крок 9. Також натираємо на великій тертці одну моркву.
Крок 10. Моркву відправляємо до печінкової маси. Сюди натираємо на тертці половину сиру.
Крок 11. Дрібно ріжемо ножем зелену цибулю.
Крок 12. Відправляємо зелену цибулю в загальну масу і сюди розбиваємо курячі яйця.
Крок 13. Доповнюємо нашу заготівлю борошном.
Крок 14. Додаємо сіль та спеції за смаком.
Крок 15. Також вливаємо трохи майонезу.
Крок 16. Добре вимішуємо нашу заготівлю.
Крок 17. Далі з цього тіста нам необхідно спекти млинці. Ви можете їх обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Для випікання в духовці вибираємо круглі формочки, які обмазуємо олією.
Крок 18. У кожну форму викладаємо тісто у формі млинця.
Крок 19. Обов’язково тісто рівномірно розділимо, щоб отримати коло. Відправляємо у розігріту до 220° духовку на 30 хвилин.
Крок 20. Для начинки очищаємо моркву, що залишилася, і натираємо її на тертці. Викладаємо у сковороду.
Крок 21. Сюди ж вливаємо трохи рослинної олії і відправляємо подрібнену цибулю, що залишилася.
Крок 22. Обсмажуємо овочі до м’якості та повної готовності.
Крок 23. У глибоку миску натираємо на тертці сир.
Крок 24. До сиру викладаємо обсмажені овочі.
Крок 25. Посипаємо це все гранульованим часником та поливаємо майонезом. Гранульований часник можна замінити подрібненим свіжим.
Крок 26. Ретельно перемішуємо нашу ароматну масу.
Крок 27. Починаємо формувати торт. Перший печінковий корж викладаємо на плоску тарілку.
Крок 28. Добре обмазуємо його майонезом.
Крок 29. Також викладаємо частину нашої начинки.
Крок 30. Зверху притискаємо це все другим коржем.
Крок 31. Його також потрібно обмазати майонезом.
Крок 32. Викладаємо сюди ще одну третину начинки.
Крок 33. Закриваємо начинку останнім коржем.
Крок 34. Його також промазуємо майонезом.
Крок 35. Зверху розділимо начинку, що залишилася.
Крок 36. Прикрашаємо наш торт подрібненою зеленою цибулею та петрушкою.
Крок 37. Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником готовий. Подавайте до столу!