М’ясні салати – це дуже яскраве і ситне частування для вашого столу. Такі закуски можна подавати як до сімейного обіду, вечері, так і в рамках святкового меню. Є багато різних смачних салатів з додаванням м’яса. Кращі з них ми зібрали в нашій кулінарній добірці. Оцініть дев’ять перевірених ідей з покроковими фото.
Салат «Шахтарський» з яловичиною і солоними огірками
Салат «Шахтарський» з яловичиною і солоними огірками відрізняється яскравим смаком, ароматом і соковитою. Ситне частування прекрасно доповнить ваш обідній або святковий стіл. Готуйте по простому перевіреному рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 300 гр.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Суміш спецій – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Олія – 70 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Шматок яловичини заздалегідь відварюємо до м’якості, після остуджуємо і ділимо на волокна. Викладаємо в великий салатник.
Крок 2. Нарізаємо невеликими брусочками солоні огірки. Відкидаємо їх на дрібне сито, щоб скла зайва волога.
Крок 3. Нарізаємо тонкими півкільцями ріпчаста цибуля. Заливаємо його водою і віджимаємо руками. Перекладаємо в загальну миску разом з солоними огірками.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з маслом. Кладемо сюди зубчики часнику, суміш перців і лаврове листя. Нагріваємо до появи аромату.
Крок 5. Ароматним маслом поливаємо салат. Солимо до смаку.
Крок 6. Перемішуємо частування, закриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник настоятися.
Крок 7. Простий і смачний « Шахтарський салат » з яловичиною і солоними огірками готовий. Подавайте до столу!
Салат з Фунчоза з м’ясом і овочами
Салат з фунчоза з м’ясом і овочами – яскраве і неймовірно смачне рішення для вашого домашнього столу. Таке частування можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Ідеальний кулінарний варіант, щоб урізноманітнити звичне меню. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 150 гр.
- Фунчоза – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Петрушка – за смаком.
- Соус хойсін – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо Фунчозу, як це зазначено на упаковці. Зазвичай її слід залити гарячою водою і накрити кришкою.
Крок 2. Після готовності інгредієнт відкидаємо на друшляк. Даємо повністю стекти воді.
Крок 3. Промиваємо овочі і зелень. Помідори з перцем ріжемо кубиками, петрушку подрібнюємо. Кладемо продукти в загальну салатницю.
Крок 4. Свинину ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх в рослинній олії до рум’янцю, в кінці для аромату додаємо подрібнений часник.
Крок 5. Відправляємо м’ясо разом з маслом в салат. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 6. Вливаємо соус хойсин і акуратно все перемішуємо.
Крок 7. Оригінальний салат з фунчози з м’ясом і овочами готовий. Пригощайтеся!
Салат «Чоловічий каприз» з яловичиною
Салат «Чоловічий каприз» з яловичиною – це дуже смачне і яскраве частування для вашого святкового столу. Така ситна закуска нікого не залишити байдужим. Блюдо, приготоване за нашим рецептом, розлетиться дуже швидко. Обіцяємо, що ваші близькі і гості будуть задоволені!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Оцет 6% – 4 ст.л.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо яловичину в підсоленій воді до м’якого стану. Далі продукт остуджуємо і ділимо на волокна.
Крок 2. Ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями. Маринуємо овоч в оцті з водою близько 15 хвилин.
Крок 3. Відварюємо яйця. Остуджуємо, очищаємо їх і натираємо на терці.
Крок 4. Сир також пропускаємо через терку.
Крок 5. На плоску тарілку викладаємо маринований цибулю. Поливаємо його невеликою кількістю майонезу.
Крок 6. Доповнюємо цибулю яловичиною. Знову вливаємо майонез.
Крок 7. Викладаємо яйця і посипаємо тертим сиром.
Крок 8. Апетитний салат « чоловічий каприз » з яловичиною готовий. Пригощайтеся!
М’ясний салат з помідорами
М’ясний салат з помідорами порадує не тільки яскравим смаком, але і цікавим кулінарним процесом. Порадуйте себе і близьких соковитим і апетитним частуванням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Готову страву можна подавати до домашнього або святкового столу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Помідори – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 180 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 15 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичину заздалегідь промиваємо під водою, але сильно не розморожуємо.
Крок 2. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Кладемо його в невелику миску, доповнюємо цукром, спеціями, подрібненим часником, олією і лимонним соком. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Підморожену яловичину ріжемо на невеликі дуже тонкі шматочки. Опускаємо їх в киплячу воду на 15 секунд.
Крок 4. Кладемо м’ясо в цибулю зі спеціями. Перемішуємо і ставимо маринуватися в холодильник.
Крок 5. Перекладаємо заготівлю на порційну тарілку. Доповнюємо часточками помідорів.
Крок 6. М’ясний салат з помідорами в домашніх умовах готовий. Діліть на порції і угощайтесь!
Салат з м’ясом і смаженими грибами
Салат з м’ясом і смаженими грибами відрізняється простотою виконання, яскравим смаком і поживними властивостями. Привабливу холодну закуску можна подавати до святкового столу. Спробуйте перевірений покроковий рецепт, з яким впораються навіть новачки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 1 година
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 180 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картопля до готовності, очищаємо його і натираємо на великій терці.
Крок 2. Нарізаємо добре промиті гриби і обсмажуємо їх в маслі до золотистого відтінку.
Крок 3. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді, після чого остуджуємо його і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 4. Відварні яйця остуджуємо, очищаємо і натираємо на терці.
Крок 5. Також пропускаємо через терку і твердий сир.
Крок 6. З використанням формувального кільця збираємо салат. Спочатку кладемо шар з картоплі, потім шар відварної курки, потім шар з яєць і завершує шар сиру. Всі верстви гарненько обмазуємо майонезом.
Крок 7. Прибираємо заготівлю в холодильник на одну годину для гарного застигання.
Крок 8. Поживний домашній салат з м’яса і грибів готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу.
Салат «Обжорка» з м’ясом
Салат «Обжорка» з м’ясом – це неймовірно ситне, смачне і яскраве частування для вашого домашнього та святкового столу. Приготувати таку закуску дуже просто. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Порадуйте себе і своїх рідних!
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 250 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо, яловичину промиваємо.
Крок 2. Далі шматок м’яса відварюємо в підсоленій воді до м’якості. Даємо охолонути.
Крок 3. Тонкими четвертинками обробляємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. На терці натираємо морквину.
Крок 5. Невеликими шматочками ріжемо мариновані огірки.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з маслом. Тушкуємо тут до м’якості цибулю.
Крок 7. Відправляємо до цибулі морква. Перемішуємо і тушкуємо до готовності.
Крок 8. Охололе м’ясо нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 9. Обсмажені овочі кладемо в глибокий салатник.
Крок 10. Сюди ж відправляємо м’ясну соломку.
Крок 11. Доповнюємо інгредієнти маринованими огірками.
Крок 12. Солимо масу і посипаємо чорним молотим перцем.
Крок 13. Натираємо сюди зубчики часнику.
Крок 14. Заправляємо частування майонезом.
Крок 15. Акуратно перемішуємо блюдо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 16. Салат «Обжорка» з м’ясом в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!
М’ясний салат «Гніздо глухаря»
М’ясний салат «Гніздо глухаря» – це оригінальне частування для вашого столу. Блюдо порадує не тільки яскравим смаком, але і вражаючим зовнішнім виглядом. Ідеальне рішення для святкового меню. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу!
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Картопля – 0,5 кг.
- Яйця – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Огірок свіжий – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 3 ст.л.
- Зелень – для прикраси.
- Яйця перепелині – для прикраси.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.
Крок 2. Відварюємо куряче філе до повної готовності і даємо йому охолонути.
Крок 3. Дрібно нарізаємо охололо м’ясо птиці.
Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно обробляємо його ножем.
Крок 5. Ошпарюємо цибулю пару хвилин, щоб прибрати гіркоту. Після акуратно зливаємо воду.
Крок 6. Очищаємо і промиваємо картоплю, після натираємо його на терці.
Крок 7. Обсмажуємо картопляну стружку в рослинній олії до рум’янцю.
Крок 8. Добре промиті свіжі огірки ріжемо тонкою соломкою.
Крок 9. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків і натираємо їх на дрібній терці.
Крок 10. Промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень.
Крок 11. Частина картоплі розмішуємо в салатниці з куркою, огірками, цибулею і яєчними білками. Солимо до смаку.
Крок 12. Заправляємо майонезом і акуратно перемішуємо.
Крок 13. Перекладаємо частування в красиву салатницю. З боків прикрашаємо обсмаженої картоплею. По центру викладаємо подрібнену зелень.
Крок 14. Прикрашайте відварними перепелиними яйцями. Ситний і яскравий м’ясний салат « Гніздо глухаря » готовий. Можна подавати до столу!
Салат «Тбілісі» з вареним м’ясом
Салат «Тбілісі» з вареним м’ясом за традиційним рецептом легко виконати в домашніх умовах. За класичним кулінарному виконанню його готують з яловичини і червоною квасолі. Беріть на замітку і швидше дивуйте смачним і неймовірно ситним частуванням ваших рідних.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 350 гр.
- Квасоля консервована червона – 1 банка.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Оцет яблучний – 1 ч.л.
- Часник – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Перець гострий стручковий – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину відварюємо до повної готовності. Відразу солимо на свій смак. Остуджуємо готовий продукт і нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 2. Промиваємо болгарський перець і звільняємо його від насіння. Нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 3. Тонкими півкільцями нарізаємо попередньо очищений від лушпиння цибулю, після ошпарюємо його окропом одну-дві хвилини.
Крок 4. У глибокій салатниці з’єднуємо яловичину, перець і подрібнену кінзу ( її попередньо промиваємо і обсушуємо ).
Крок 5. Доповнюємо заготівлю консервованою квасолею, ошпареною цибулею і подрібненими волоськими горіхами.
Крок 6. Солимо частування за смаком. Сюди ж вливаємо олію і яблучний оцет. Також додаємо мелений перець, хмелі-сунелі, дрібно порізаний часник і гострий перець.
Крок 7. Перемішуємо частування і подаємо до столу. Апетитний і колоритний салат « Тбілісі » готовий!
М’ясний салат «Купецький» зі свининою
М’ясний салат «Купецький» зі свининою відрізняється неймовірною ситністю і яскравим смаком. Яскраве частування підходить для сімейного столу або святкового меню. Апетитне блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його на своїй кухні!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 800 гр.
- Горошок зелений – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Оцет 6% – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і натираємо на терці морква. Обсмажуємо її в рослинній олії до м’якості.
Крок 2. Свинину найкраще заздалегідь відварити в підсоленій воді і дати їй охолонути.
Крок 3. Нарізаємо четвертинками очищений від лушпиння цибулю.
Крок 4. Маринуємо цибулю в невеликій ємності з гарячою водою, оцтом і цукром. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 5. Охололе відварне м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 6. Перекладаємо підготовлене м’ясо в глибоку миску.
Крок 7. Доповнюємо свинину обсмаженої морквиною.
Крок 8. Слідом кладемо в миску маринований цибуля.
Крок 9. Відправляємо в загальну масу зелений консервований горошок.
Крок 10. За смаком заправляємо заготівлю майонезом.
Крок 11. Перемішуємо частування для рівномірного розподілу всіх продуктів.
Крок 12. Апетитний « Купецький » салат з м’ясом готовий. Можна пробувати!