Крабовий салат – 10 найсмачніших та найпростіших рецептів приготування салату з крабовими паличками з інгредієнтами та покроковими фото

Салат з крабовими паличками – це смачна та улюблена багатьма страва для домашнього столу або сімейного свята. Апетитне частування можна приготувати по-різному. Найкращі кулінарні варіанти шукайте в нашій готовій добірці з десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами

Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами виходить дуже соковитим, апетитним та яскравим за смаком. Така закуска надовго не затримається на вашому столі. Приготувати такий крабовий салат нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Твердий сир – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Помідори – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед вибираємо всі вказані у списку продукти.

Крок 2. Курячі яйця занурюємо в каструлю з водою і варимо після закипання близько 8-10 хвилин до готовності. Після остуджуємо у крижаній воді.

Крок 3. Розморожене крабові палички очищаємо та нарізаємо тонкою соломкою. Також очищаємо від шкаралупи яйця і ріжемо такою самою соломкою. Можна використовувати спеціальні прилади для швидкого фігурного нарізування.

Крок 4. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки та обробляємо на смуги. Якщо овочі занадто соковиті та водянисті, то м’якоть можна прибрати.

Крок 5. Продавлюємо зубчики часнику через прес. Сир натираємо на тертці – рекомендується використовувати основну сторону з великими зубчиками.

Крок 6. Дрібно ріжемо ножем заздалегідь промитий та обсушений кріп. Він надасть страві особливого аромату.

Крок 7. Всі продукти відправляємо в загальний глибокий салатник. Вибирайте посуд, де зручно перемішувати інгредієнти. Далі салат можна буде перекласти в будь-який посуд сервіровки.

Крок 8. Додаємо до продуктів у салатнику майонез та сіль. Для салату достатньо двох їдалень майонезу, але кількість можна регулювати на свій смак.

Крок 9. Весь вміст миски потрібно добре перемішати для рівномірного розподілу всіх продуктів та заправки.

Крок 10. Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами готовий. Подавайте до столу та швидше оцінюйте апетитну ідею!

Крабовий салат з кальмарами

Крабовий салат з кальмарами – це цікаве до смаку та привабливе частування для сімейного чи урочистого столу. Апетитний морепродукт ідеально доповнить улюблений багатьма крабовий салат. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим простим кулінарним рецептом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 16 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Кальмар –600 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч.л.
  • Майонез – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Старанно обробляємо тушки кальмарів, очищаємо їх від плівки та нутрощів. Вони погано позначаться на смаку морепродукту. Також не забуваємо добре промити морський інгредієнт.

Крок 2. Вливаємо воду в каструлю, трохи солимо її та опускаємо в неї тушки кальмарів. Доводимо до кипіння і одразу вимикаємо вогонь. Тримаємо кальмари кілька хвилин і одразу дістаємо. Якщо перетримати в окропі, кальмари вийдуть занадто жорсткими і втратять свої смакові якості.

Крок 3. Курячі яйця відварюємо в киплячій воді близько 8-10 хвилин, потім остуджуємо їх у глибокій мисці з холодною водою та видаляємо шкаралупу.

Крок 4. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю, заливаємо окропом і доповнюємо оцтом. Перемішуємо та залишаємо просочуватися маринадом на 20 хвилин. Так цибуля стане м’якшою і соковитою. Крім того, піде зайва гіркота.

Крок 5. Очищені яйця нарізаємо акуратною соломкою, не кришіть їх.

Крок 6. Охолоджені кальмари так само ріжемо соломкою. Так всі продукти в салаті виглядатимуть найбільш привабливо.

Крок 7. Крабові палички (також можна використовувати крабове м’ясо – не має значення) необхідно нарізати соломкою, як і інші продукти.

Крок 8. Складаємо всі заготовки у загальну миску. Мариновану цибулю злегка віджимаємо від надлишків вологи. Додаємо перець до смаку і старанно все перемішуємо.

Крок 9. Крабовий салат з кальмарами готовий. Поливайте майонезом та подавайте до столу!

Крабовий салат з морською капустою

Крабовий салат з морською капустою порадує вас особливою соковитістю та насиченим смаком. Така закуска ідеально підійде як домашнього столу, і урочистих подій. Приготувати таку страву можна за лічені хвилини. Для цього беріть на озброєння наш перевірений рецепт з покроковим процесом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 14 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Капуста морська – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо для приготування необхідні продукти (зазначені у списку інгредієнтів). Крабові палички заздалегідь розморожуємо та очищаємо. На плиті варимо курячі яйця та очищаємо їх від шкаралупи. Щоб швидко остудити яйця, після варіння зануріть їх у крижану воду.

Крок 2. Підготовлені крабові палички нарізаємо дрібними кубиками. Порада для швидкого розморожування паличок з краба: покладіть продукт в упаковці злегка теплу воду на деякий час.

Крок 3. Готові курячі яйця натираємо на тертці. Використовуйте сторону з великими зубчиками.

Крок 4. Усі підготовлені продукти відправляємо до загального салатника. Сюди ж викладаємо морську капусту та консервовану кукурудзу. Якщо капуста, яку використовуєте, складається з занадто довгих смуг, їх можна нарізати ножем дрібничками, але це на ваш розсуд.

Крок 5. Доповнюємо продукти сіллю та майонезом у кількості 100 грам (цього цілком достатньо).

Крок 6. Активно все перемішуємо. Усі компоненти повинні рівномірно розподілитись між собою.

Крок 7. Крабовий салат з морською капустою готовий. Можна пробувати та оцінювати цікавий смак!

Смачний крабовий салат без рису

Смачний крабовий салат без рису виходить особливо ніжним та приємним за смаком. Для тих, хто не любить рис у салаті –, це відмінна кулінарна ідея. Запам’ятовуйте наш покроковий рецепт. Такий салат можна подавати як до сімейного буденного столу, так і у рамках святкових приготувань.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 13 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 200 гр.
  • Кукурудза консервована –120 гр.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – 1 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьмемо необхідні компоненти з продуктового списку. Крабовий напівфабрикат попередньо розморожуємо, щоб не гаяти час і витягуємо з упаковки. Також заздалегідь можна подбати про варіння яєць.

Крок 2. Підготовлені крабові палички нарізаємо акуратним кубиком рівного розміру.

Крок 3. Однаковим кубиком нарізаємо, заздалегідь промитий та обсушений від вологи огірок.

Крок 4. Нарізаємо дрібно ножем відварені курячі яйця. Намагаємося різати акуратним кубиком, а не кришити продукт, інакше він не відчуватиметься в салаті.

Крок 5. Відправляємо всі підготовлені продукти до загального салатника і приєднуємо до них кукурудзу з консервної банки. Її обов’язково відокремлюємо від рідини – для цього використовуйте сито, друшляк.

Крок 6. Доповнюємо заготовлені продукти майонезом, солимо та доповнюємо подрібненим перцем. Кількість солі та чорного меленого перцю можна регулювати за смаком. Без солі взагалі можна обійтися, тому що в салаті є майонез.

Крок 7. Вимішуємо весь вміст миски ложкою до отримання однорідного складу.

Крок 8. Смачний крабовий салат без рису готовий. Подавайте до столу!

Крабовий салат з пекінською капустою

Крабовий салат з пекінською капустою – це ніжна та приємна до смаку кулінарна ідея для домашнього столу чи свята. Ваші члени сім’ї або гості не зможуть встояти, а ви не витратите багато часу та своїх сил на приготування апетитної закуски. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим процесом.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 180 гр.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо нарізку закуски з підготовки всіх продуктів.

Крок 2. Обдаємо під проточною водою та обсушуємо пекінську капусту, подрібнюємо її ножем на смуги або розриваємо на частини. Також допустимо використовувати овочерізку – як вам зручніше.

Крок 3. Обдаємо під водою огірок, змиваємо видимі забруднення та обробляємо соковитий зелений овоч на невеликі кубики.

Крок 4. Крабовий продукт також нарізаємо кубиком. У цьому салаті можна використовувати як крабові палички, і крабове м’ясо.

Крок 5. Усі підготовлені продукти відправляємо у глибоку тарілку чи миску, перемішуємо. Вибирайте посуд, в якому зручно перемішуватиме.

Крок 6. Половину цибулини (більше не потрібно) обробляємо на тонкі четвертинки і також відправляємо в салат. Ошпарювати цибулю або використовувати в початковому вигляді – це на ваш розсуд. Якщо салат будуть їсти діти, все ж таки краще ошпарити і прибрати гіркоту.

Крок 7. Обсипаємо наше частування подрібненим ароматним кропом.

Крок 8. Зверху поливаємо це все майонезом. Для салату з нашою кількістю інгредієнтів буде достатньо 100 г майонезу.

Крок 9. Всипаємо сіль і чорний мелений перець (можна відрегулювати за смаком), після добре все перемішуємо.

Крок 10. Крабовий салат з пекінською капустою готовий. Можна спробувати!

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею відрізняється особливою поживністю та цікавим смаком. Крім того, апетитна закуска порадує своїм простим кулінарним процесом. Для швидкого приготування використовуйте популярний серед багатьох господарок рецепт з нашої добірки.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Квасоля консервована червона – 1 банка.
  • Свіжий огірок – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крабові палички, що повністю відтанули після заморозки, звільняємо від упаковки і всіх плівок, далі нарізаємо кубиками.

Крок 2. Занурюємо крабові палички у зручний для вимішування салатник або іншу містку ємність (наприклад, контейнер). У цей посуд відправляємо кубики свіжого огірка.

Крок 3. Доповнюємо продукти консервованою квасолею. Беріть червону – одна яскравіше виглядатиме в готовій закусці, що підійде для святкових застіль.

Крок 4. Також до продуктів продавлюємо часточки часнику через призначений для цього прес. Якщо у вас немає спеціального пресу, можете використовувати звичайний ніж або дрібну тертку.

Крок 5. Поливаємо наше частування майонезом. Достатньо додати три столові ложки, але можна відрегулювати під свої смакові уподобання.

Крок 6. Далі все потрібно вимішати. Також не забуваємо чорний мелений перець і сіль на власний розсуд. Звісно, можна обійтися і без спецій.

Крок 7. Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею готовий. Подавайте соковите холодне частування до столу!

Крабовий салат з плавленим сиром

Крабовий салат з плавленим сиром – це цікавий кулінарний рецепт, який люблять та готують у багатьох сім’ях. Традиційно таке частування подають у свята. Але такий оригінальний салат актуальний і для домашнього столу. Спробуйте приготувати за допомогою нашої простої покрокової ідеї!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідний салатник або іншу глибоку ємність занурюємо корейську моркву. Якщо вона дуже довгої нарізки, можна самостійно розділити її на частини. Такий інгредієнт додасть страві візуальної яскравості та пікантних ноток.

Крок 2. Щоб не гаяти час, відварюємо курячі яйця до початку готування. Готовий продукт натираємо на тертці з середніми або дрібними зубчиками. Інгредієнт викладаємо у миску.

Крок 3. Також основну масу натираємо на тертці плавлені сирки.

Крок 4. Розморожені крабові палички обробляємо тонкою соломкою. Занурюємо у зручний для вимішування салатник.

Крок 5. Присипаємо продукти подрібненим свіжим кропом. Він надасть страві особливого аромату та додаткової привабливості. Також ви можете використати й іншу зелень, яка більше подобається.

Крок 6. Поливаємо це все майонезом і добре перемішуємо. На смак можна додатково посипати невеликою кількістю солі, але це необов’язково.

Крок 7. Крабовий салат з плавленим сиром готовий. Швидше спробуйте!

Крабовий салат з куркою

Крабовий салат з куркою – це напрочуд смачна і поживна страва, багата білком. Таке кулінарне рішення підійде для легкої вечері чи домашнього свята. Такий цікавий варіант виконання популярного салату варто взяти на озброєння – готуйте за допомогою нашого покрокового рецепту.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 75 гр.
  • Філе куряче відварене – 75 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори чері – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо даємо відтанути крабовим паличкам та нарізаємо їх шматочками середнього розміру. Для розморожування продукт прямо в упаковці можна покласти тарілку з водою – це значно прискорить процес. Використовувати мікрохвильову піч у жодному разі не можна.

Крок 2. До повного приготування відварюємо куряче філе, але не перетримайте, інакше птах стане жорстким і «гумової». Остуджуємо курячий продукт і нарізаємо шматочками за розміром крабових паличок. Якщо відварений птах погано ріжеться і кришиться, розберіть його на волокна.

Крок 3. Огірок з помідором ріжемо на тонкі часточки.

Крок 4. Готові курячі яйця звільняємо від шкаралупи і те саме обробляємо часточками.

Крок 5. Всі продукти відправляємо в загальну миску, додаємо сіль та майонез.

Крок 6. Добре вимішуємо нашу закуску, щоб кожен продукт добре просочився заправкою.

Крок 7. Крабовий салат з куркою готовий. Подавайте привабливу закуску до столу!

Салат з крабовими паличками та ананасом

Салат з крабовими паличками та ананасом відрізняється особливою соковитістю, привабливим виглядом та оригінальним неповторним смаком. Така закуска стане вашою коханою на святковому столі. Для швидкого та нескладного приготування керуйтесь нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Кукурудза консервована –100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сир нарізаємо невеликими кубиками та викладаємо у глибоку миску. Його ви можете вибирати до смаку. Для салату підійде як твердий, так і м’який або плавлений.

Крок 2. До сиру приєднуємо кукурудзу у консервованому вигляді. З консерви обов’язково зливаємо весь сік. Він нам не потрібний.

Крок 3. Також до продуктів відправляємо нарізані кубиками відварені яйця.

Крок 4. Ще частування доповнюємо подрібненим болгарським перцем та свіжим огірком.

Крок 5. Консервований ананас ріжемо кубиком і також відправляємо до салатника.

Крок 6. На такі ж кубики обробляємо крабові палички. Викладаємо їх у загальний посуд. Вибирайте зручну для вимішування ємність.

Крок 7. Доповнюємо все сумішшю перців, заправляємо майонезом і перемішуємо до потрібного стану.

Крок 8. Салат з крабовими паличками та ананасом готовий. Можна прикрасити на смак і подавати до столу!

Крабовий салат з огірком – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал