Картопля з м’ясом в духовці – це класичний тандем в різних варіантах виконання з улюблених усіма продуктів, а в доповненні овочами, різними соусами з маринадами, виходить відмінною стравою для будь-якого столу. Підбірка рецептів цієї теми допоможе вам смачно і просто запекти картоплю з м’ясом в духовці.
М’ясо по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці
Варіант м’яса по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці буде у вас не тільки ситним і смачним, але і ефектним блюдом до будь-якого столу. Готується блюдо подібно класичного рецептом м’яса по-французьки, і в нього додається прошарок нарізаного картоплі.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Свиняча шия – 1 кг.
- Картопля невеликий – 10 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир вершковий – 350 гр.
- Майонез – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Оливкова олія – за смаком.
- Кріп зелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту і обсушену свинину, краще свинячу шию, нарізати скибочками товщиною не менше 1 см і з розрахунком по два шматочки на порцію.
Крок 2. Через пакет скибочки свинини акуратно відбити. Великі шматки можна розрізати на половини. Відбите м’ясо прикрити плівкою.
Крок 3. Помідори звільнити від шкірки, надрізавши її і затоку томати на 1 хвилину окропом.
Крок 4. Очищені помідори нарізати кружечками.
Крок 5. Почистити, промити і нарізати тонкими часточками картоплю. Перекласти її в окремий посуд, посипати сіллю з паприкою, нарізкою зеленого кропу, полити оливковою олією і добре перемішати.
Крок 6. Проти застелити фольгою, трохи змастити маслом і першим шаром внахлест викласти відбиту свинину. М’ясо посипати сіллю з чорним перцем і покрити сіточкою майонезу.
Крок 7. Другим шаром поверх м’яса рівномірно розкласти нарізку помідор і додати нарізану півкільцями цибулю.
Крок 8. Третім шаром викласти нарізку картоплі.
Крок 9. Четвертим шаром рівномірно розкласти подрібнений на середній терці вершковий сир. Духовку включити на 200 ° З з режимом нижній і верхній нагрів. Проти помістити в духовку на 50 хвилин і спочатку знизу, щоб сир запікся нешвидко.
Крок 10. За цей час м’ясо з овочами дасть досить соку. Потім деко переставити вище, відключити верхній нагрів і продовжити запікання ще 10-15 хвилин, щоб випарується сік і сир став рум’яним.
Крок 11. Приготоване м’ясо по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу гарячим, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!
Картопля з м’ясом в горщику в духовці
Смак і порційна подача страв, приготованих в горщиках в духовці високо цінують не тільки гурмани, і картопля з м’ясом буде не винятком. З багатьох варіантів цієї страви вам пропонується рецепт простий і смачний, а набір інгредієнтів невеликий. М’ясо і цибуля обсмажуємо, додаємо картопля і запікаємо в сметані.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Свиняча м’якоть – 450 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 6 ст.л.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для страви. Вам знадобиться 4 порційних горщика.
Крок 2. Свинину промийте, серветкою приберіть вологу і м’якоть наріжте середніми шматочками.
Крок 3. М’ясну нарізку обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії.
Крок 4. Невеликими кубиками наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на олії.
Крок 5. В окремому посуді змішайте сметану зі 100 мл води і додайте в цей соус сіль з чорним перцем на свій смак.
Крок 6. За підготовленим горщикам розкладіть обсмажене м’ясо.
Крок 7. М’ясо також посипте сіллю з чорним перцем і поверх його розкладіть обсмажену цибулю.
Крок 8. Картоплю почистіть, промийте, наріжте невеликими шматочками будь-якої форми і укладіть в горщики поверх м’яса з цибулею.
Крок 9. Потім залийте вміст горщиків сметанним соусом. Духовку включіть на 240-260 ° С. Запікати м’ясо з картоплею протягом 30 хвилин і до готовності картоплі.
Крок 10. Приготовану картоплю з м’ясом в горщику в духовці сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжою зеленню. Смачного!
Запечена картопля з м’ясом і грибами
Запечена картопля з м’ясом і грибами готується швидко і може бути у вас смачною вечерею для сім’ї. У цьому рецепті запікаємо блюдо по найпростішому варіанту: нарізаємо картопля, м’ясо і гриби, змішуємо, заправляємо сметаною і запікаємо в духовці протягом години.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Шампіньйони – 300 гр.
- Часник – 3 зубка.
- Сметана 20% – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Почистити і промити картоплю. Нарізати її невеликими шматочками довільної форми.
Крок 2. Очистити і промити шампіньйони. Нарізати гриби слайсами.
Крок 3. Промити і обсушити серветкою м’якоть свинини. Нарізати м’ясо невеликими шматочками.
Крок 4. Нарізку цих інгредієнтів перекласти в окремий посуд і додати подрібнений через прес часник.
Крок 5. Потім все посолити на свій смак.
Крок 6. Далі покласти до них дві ложки жирної сметани і акуратно перемішати, щоб сметана покрила всі шматочки.
Крок 7. Форму для запікання змастити олією і перекласти нарізку інгредієнтів в сметані. Духовку включити на 180 ° С. Форму закрити фольгою і поставити в духовку на 50 хвилин. До кінця запікання фольгу прибрати, щоб зверху вийшла рум’яна скоринка.
Крок 8. Запечену картоплю з м’ясом і грибами подати до столу в гарячому вигляді і по тарілках можна не розкладати. Смачного!
Печеня з картоплею і м’ясом в духовці
Печеня з картоплею і м’ясом в духовці готується за загальними правилами приготування цієї страви: всі інгредієнти окремо обсмажуються і потім тушаться в воді або бульйоні. Основні інгредієнти ( м’ясо і картопля ) нерідко доповнюються іншими овочами або грибами. У цьому рецепті додамо до спекотного солодкий перець, помідори і морква. Нарізка інгредієнтів повинна бути однаковою за розміром і більшої. Тушкуємо спекотне в томатному соусі, в казані в духовці.
Час готування: 1 година 45 хвилин.
Час приготування: 45 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- М’ясо – 600 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 3 зубка.
- Базилік – 2 гілочки.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для жаркого, згідно з рецептом. Кількість овочів можна змінити на свій смак.
Крок 2. М’ясо нарізати шматочками і обсмажити до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 3. Очищену моркву нарізати брусочками і обсмажити так само до рум’яного кольору.
Крок 4. Очистити солодкий перець з часником, крупно нарізати і обсмажити до рум’яного кольору.
Крок 5. В останню чергу обсмажити нарізану великими часточками картоплю.
Крок 6. Обсмажене м’ясо, морква і перець з часником перекласти в казан або посуд з товстим дном. Додати до них нарізані великими часточками помідори, базилік і сіль з чорним перцем.
Крок 7. Потім ці інгредієнти акуратно перемішати, покласти зверху обсмажену картоплю. У 150 мл чистої води розвести томатну пасту і суміш перелити в казан. Духовку включити на 180 ° С.
Крок 8. Тушкувати протягом 1 години і під прикритою кришкою.
Крок 9. Приготоване печеня з картоплею і м’ясом в духовці розкласти по порційних чашок або горщиках і сервірувати до столу гарячим. Смачного!
Свинина з картоплею в духовці з майонезом
Свинину з картоплею в духовці з майонезом можна приготувати по-різному: по-французьки, пошарово, просто змішати інгредієнти і запекти на деку або в фользі, або в рукаві, або у формі для випічки. У цьому рецепті блюдо запікаємо в духовці в формі. Свинину ( будь-яку частину ) заздалегідь замаринуємо в майонезі з цибулею. Все просто і дуже смачно.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обрану для страви свинину промити, прибрати серветкою зайву вологу і м’ясо нарізати середніми кубиками.
Крок 2. Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями.
Крок 3. Нарізку свинини з цибулею перекласти в окремий посуд, додати майонез з сіллю і будь-який приправою, добре перемішати і залишити мінімум на 40 хвилин для маринування.
Крок 4. Картоплю почистити, розрізати на часточки, щоб вони зберегли форму при запіканні, можна трохи їх обсмажити.
Крок 5. Замариновану свинину перекласти в невелику форму для запікання.
Крок 6. Духовку включити на 180 ° С. До м’яса перекласти нарізку картоплі, трохи перемішати і поставити в розігріту духовку на 40-60 хвилин. Запікати страву до готовності картоплі. За бажанням, до кінця запікання можна посипати блюдо тертим сиром.
Крок 7. Приготовану в духовці свинину з картоплею і майонезом перекласти на загальну велику тарілку і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Картопля з м’ясом в сметані в духовці
Картопля з м’ясом в сметані в духовці відрізняється особливим вершковим смаком, та й сметана м’ясо робить більш м’яким і ніжним. Сметану вибрати або домашню, або жирну, щоб не згорнулася в духовці. У цьому рецепті картопля нарізаємо дуже тонко, що змінює смак страви в порівнянні з нарізкою його шматочками. Беремо свинину, але підійдуть і інші види. Всі інгредієнти пошарово укладаємо в форму і запікаємо під сметано-сирним соусом.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана 20% – 250 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Тім’ян – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, простий набір продуктів для страви.
Крок 2. Свинину промити, обсушити серветкою, нарізати порційними шматками і відбити кухонним молоточком.
Крок 3. Картоплю почистити, промити і нашаткувати тонкими слайсами на спеціальній шинковці або за допомогою кухонних гаджетів.
Крок 4. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Крок 5. Форму для запікання змастити олією. У неї викласти половину нарізки картоплі і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 6. Поверх картоплі викласти половину нарізки цибулі.
Крок 7. Поверх цибулі розкласти відбите м’ясо і посипати його сіллю з кмином і чорним перцем.
Крок 8. На м’ясо викласти решту нарізку картоплі і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 9. Поверх картоплі розкласти цибулю і посипати чебрецем.
Крок 10. Твердий сир подрібнити на великій терці і змішати його зі сметаною.
Крок 11. Цим соусом повністю покрити картопля з м’ясом. Духовку включити на 180 ° С.
Крок 12. Поставити форму в розігріту духовку на 1 годину.
Крок 13. Запечену в духовці картоплю з м’ясом в сметані розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу гарячою. Смачного!
Запіканка з картоплею і м’ясом
Запіканка з картоплею і м’ясом готується або з картопляним пюре, або з тонко нарізаним сирим картоплею, а м’ясо береться у вигляді фаршу і обидва варіанти смачні. У цьому рецепті готуємо запіканку з сирим картоплею. Фарш НЕ обсмажуємо. Заливку робимо на основі яєць і натурального йогурту.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 800 гр.
- Картопля – 2 кг.
- Цибуля – 3 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Йогурт – 600 мл.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Зелений кріп – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити і промити холодною водою.
Крок 2. Гострим ножем або за допомогою кухонних гаджетів подрібнити картоплю на тонкі слайси. Посипати її сіллю з будь-якою приправою і перемішати.
Крок 3. Будь м’ясний фарш змішати з дрібно нарізаним цибулею, сіллю і приправою для м’яса.
Крок 4. Великий деко змастити олією і укласти пошарово половину нарізки картоплі, м’ясний фарш і другу частину картоплі.
Крок 5. В окремий посуд налити йогурт, розбити до нього курячі яйця, додати сіль з приправою і дрібно нарізаним кропом. Ці інгредієнти вінчиком перемішати до однорідного стану.
Крок 6. Включити духовку на 180 ° С. Приготованою заливкою повністю залити картопля з м’ясом на деку. Готувати страву в розігрітій духовці протягом 1,5 годин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. До кінця запікання зверху повинна вийти золотиста корочка.
Крок 7. Приготовану в духовці запіканку з картоплею і м’ясом розкласти по порційних тарілках і подати до столу гарячою, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!
Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці
Овочеве рагу з м’ясом і картоплею особливо смачним виходить в духовці. М’ясо для рагу береться будь-яке, а картопля доповнюється іншими овочами і краще в міксті, що смак страви робить унікальним. У цьому варіанті до картоплі додаємо кабачок, цибуля і часник. М’ясо і кабачок обсмажуємо. Тушкуємо рагу в сметанному соусі і під сирної « шапочкою ».
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- М’ясо – 700 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – ½ ст.
- Твердий сир – 50 гр.
- Часник – 6 зубків.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Обране для рагу м’ясо нарізати середніми кубиками і обсмажити на розігрітій олії до легкого рум’яного кольору.
Крок 2. Півкільцями нарізати цибулину, перекласти до м’яса і обсмажити до прозорості. Потім ці обсмажені інгредієнти перекласти в посуд для тушкування в духовці: казан або гусятницю.
Крок 3. Картоплю почистити, промити, нарізати шматочками будь-якої форми і укласти поверх м’яса.
Крок 4. Середніми кубиками нарізати невеликий кабачок і обсмажити в сковороді, додавши подрібнені зубки часнику.
Крок 5. Потім цю масу перекласти поверх картоплі.
Крок 6. У піалі змішати жирний сметану з водою і в цю суміш насипати сіль з будь-якими приправами. На великій терці подрібнити сир. Сметанної сумішшю залити м’ясо з овочами. Потім рівномірно посипати все тертим сиром. Включити духовку на 220 ° С. Казан закрити кришкою і поставити в розігріту духовку на 1 годину.
Крок 7. Приготоване в духовці овочеве рагу з м’ясом і картоплею подати до столу гарячим. Смачного!
М’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею
М’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею є вишуканим блюдом української кухні, подібно м’ясу по-французьки, але відрізняється додаванням картоплі, заливкою. У цьому варіанті беремо свинину. Заливку готуємо зі сметаною і сиром, приблизно в однакових кількостях. Запікаємо в глибокій формі і нарізку інгредієнтів викладаємо пошарово.
Час готування: 1 година 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- М’ясо – 300 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Твердий сир – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Тім’ян свіжий – 3 гілочки.
- Оливкова олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Картоплю і цибулю почистити і промити.
Крок 2. М’ясо промити, обсушити серветкою, нарізати скибочками товщиною до 1 см і відбити. Посипати скибочки свинини сіллю з чорним перцем і викласти в будь-яку форму для запікання.
Крок 3. Цибулю нарізати тонкими напівкільцями і рівномірно розкласти поверх м’яса.
Крок 4. На слайси товщиною не більше 3 мм розрізати картоплю, укласти поверх цибулі і так само посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 5. На терці подрібнити твердий сир. Свіжий чебрець дрібно нарізати. Перекласти ці інгредієнти в піалу, додати сметану бажано жирну і добре перемішати.
Крок 6. Цією сметанною заправкою повністю покрити картоплю. Включити духовку на 180 ° С. Поставити форму в розігріту духовку мінімум на 50 хвилин.
Крок 7. Приготоване м’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею сервірувати до столу гарячим. Смачного!