Гаспачо – це класичний суп іспанської кухні, який можна приготувати в домашніх умовах. Першу страву готують із свіжих овочів та фруктів, подають у холодному вигляді. Гаспачо особливо актуальний у літню спеку.
Гаспачо в домашніх умовах – класичний рецепт
Класичний рецепт гаспачо прийшов до нас з Іспанії, він відрізняється своєю оригінальністю та незвичайним поєднанням продуктів. Подають його на стіл дуже холодним.
Смачного!
Італійський томатний суп гаспачо як у ресторані
Рецепт класичного італійського томатного супу Гаспачо. Спочатку італійці сприймали цю страву як холодний напій і її там подають у склянці. Сьогодні цю першу страву можна скуштувати в будь-якому ресторані планети.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Складові:
- Помідори великі – 5 шт.
- Огірки – 4 прим.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Хліб білий черствий -100-150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Оливкова олія – 125 мл.
- Оцет винний червоний – 4 ст.
- Сіль – 1 ст.
- Петрушка – 1 пучок.
- Вода чи томатний сік – за смаком.
- Часник – 1-2 зуби.
Процес приготування:
1. У ступку всипте сіль, покладіть подрібнений часник і черствий хліб. Перетріть інгредієнти маточкою.
2. Не припиняючи перемішувати, додайте оливкову олію, перемішайте і залиште на 1,5 години.
3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і залийте оцтом.
4. Помідори ошпарьте, зніміть шкірку, наріжте. Огірки також очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
5. Перці змастіть олією і запікайте в духовці при 200 градусах 10 хвилин. Потім видаліть шкірку, наріжте м'якоть.
6. Складіть у блендер нарізані овочі та петрушку, подрібніть. Потім додайте цибулю та вміст ступки, ще раз збийте масу в блендері.
7. Гаспачо перекладіть у каструлю, розведіть його водою чи томатним соком, помістіть у холодильник на кілька годин.
8. Подавайте гаспачо у холодному вигляді.
Смачного!
Освіжаючий літній суп гаспачо з томатним соком
Такий суп буде дуже актуальним у спеку і складе конкуренцію традиційному охолоднику. Вітамінний склад супу не лише освіжає, а й наповнює енергією. Рецепт Гаспачо зовсім нескладний.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Сік томатний – 1 ст.
- Перець болгарський – 50 гр.
- Огірки – 100 грн.
- Суміш насіння – 1 ч.л.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – до смаку.
- Олія оливкова – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Томатний сік можна використовувати натуральний чи покупний.
2. Болгарський перець та огірки дрібно наріжте.
3. Для гаспачо підійдуть будь-які насіння: соняшникове, гарбузове, кунжутні або інші.
4. Зелень та часник дрібно порубайте ножем.
5. Перекладіть у миску нарізані овочі, насіння, зелень і часник, додайте трохи олії та солі, влийте томатний сік.
6. Гаспачо помістіть у холодильник на 1 годину, потім подавайте на стіл.
Смачного!
Смачний суп гаспачо з креветками
Гаспачо відомий далеко за межами своєї батьківщини і вже давно увійшов до багатьох ресторанів по всьому світу. Він дарує почуття насичення і вгамовує спрагу влітку. Приготувати його в домашніх умовах не складе труднощів.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Сік томатний – 350мл.
- Оливкова олія – 30 мл.
- Авокадо – 1 шт.
- Перець зелений – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Мигдаль – 5 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Оцет винний – 30 мл.
- Креветки варені – 200 гр.
- Сік лимонний – 3 ст.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Креветки залийте лимонним соком, додайте трохи солі та свіжомеленого перцю, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім обсмажте на оливковій олії та приберіть у холодильник.
2. Часник і мигдаль розітріть у ступці.
3. Перець та огірок наріжте дрібними кубиками. Помідори ошпарте окропом, зніміть шкірку, наріжте м'якоть.
4. Авокадо наріжте невеликими кубиками.
5. Перекладіть овочі в каструлю, додайте томатний сік, винний оцет та оливкову олію, перемішайте та поставте в холодильник на годину.
6. Холодний гаспачо розлийте по тарілках, прикрасьте креветками та подавайте на стіл.
Смачного!
Оригінальний рецепт гаспачо з сиром у домашніх умовах
Рецептів супу гаспачо існує безліч. До його складу додають не лише овочі, а й фрукти, морепродукти та сири. Пропонуємо вам скуштувати гаспачо з цікавим смаком та оригінальною подачею.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 3.
Складові:
- Огірок – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- М'ята свіжа – 10 гр.
- Кавун – 400 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сир фету – 100 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Оцет винний – 2 ст.
Процес приготування:
1. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та перегородок, наріжте дрібними кубиками. ¼ частину відкладіть, інше помістіть у чашу блендера.
2. Огірки наріжте дрібними кубиками. Частину відкладіть, інше перекладіть в чашу блендера. Також у чашу блендера додайте цибулю, м'яту, оливкову олію та сік лайма. Інгредієнти подрібніть до однорідної маси.
3. М'якуш кавуна наріжте дрібними кубиками.
4. Додайте кавун до блендера і ще раз збийте овочеву масу.
5. В об'ємній ємності змішайте відкладені овочі, влийте пюре, оцет і додайте сіль за смаком, перемішайте. Гаспачо охолодіть, потім розлийте склянками, додайте по кульці сиру фети і подавайте на стіл.
Смачного!
Освіжаючий та неймовірно смачний суп гаспачо з кавуном
Гаспачо – холодний вегетаріанський суп із овочів та фруктів. Традиційно він готується на томатній основі, але іноді до нього додають кавун. Суп виходить красивим, яскравим та освіжаючим.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Складові:
- Помідори – 4 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Оливкова олія – для смаження.
- Кавун – 400 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
1. Помідори залийте на 5-7 хвилин окропом, потім зніміть шкірку і розріжте їх на половинки.
2. Перець помийте, очистіть від перегородок та насіння, розріжте на четвертинки. Обсмажте перець на оливковій олії.
3. М'якуш кавуна зріжте зі шкірки і видаліть насіння.
4. Огірки помийте, очистіть від шкірки та наріжте великими шматками.
5. Підготовлені інгредієнти подрібніть у блендері до пюре. Посоліть та приправте масу за смаком.
6. Гаспачо поставте в холодильник на годину, розлийте по мисках, прикрасьте зеленню і подавайте нас стіл.
Смачного!
Смачний та корисний томатний суп гаспачо з авокадо
Гаспачо з авокадо – це смачний та корисний суп-пюре, який подається у охолодженому вигляді. Він має приємний аромат та гарний апетитний колір. Суп підійде для вегетаріанського меню та здорового харчування.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Складові:
- Помідори – 4 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Сік томатний – 3 ст.
- Оцет хересний – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Соус табаско – 14 ч.л.
- Зерна кукурудзи – 1 банк.
- Авокадо – 2 шт.
- Петрушка – 10 гр.
- Редиска – 8 шт.
- Лайм – 2 шт.
Процес приготування:
1. Огірки, помідори та перець помийте та наріжте кубиками.
2. Складіть овочі в блендер, додайте зелену цибулю та подрібніть усі інгредієнти.
3. Овочеву масу перекладіть в об'ємну миску, додайте томатний сік, сіль, сік лайма, перець, табаско та оцет, перемішайте.
4. Потім додайте кукурудзяні зерна. Нарізані авокадо та редис. Гаспачо помістіть у холодильник на годину.
5. Охолоджений гаспачо розлийте по тарілках, прикрасьте петрушкою та подавайте на стіл.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування гаспачо з крабовим м'ясом
Чудове поєднання холодного іспанського супу та солодкого крабового м'яса. Гаспачо з крабом варто бути фірмовою стравою від шеф-кухаря елітного ресторану. Не пропустіть можливість і приготуйте цю корисну та смачну страву для своєї родини.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Складові:
- Помідори – 800 грн.
- Огірки – 200 грн.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Хліб білий – 50 гр.
- Оцет винний – 1-1,5 ст.
- Олія оливкова – 1-2 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ст.
- М'ясо крабове – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Помідори помийте, на кожному зробіть хрестовий надріз і опустіть у окріп на 10 хвилин.
2. Потім, починаючи від надрізів, зніміть шкірку з помідорів, розріжте на частини і перекладіть у чашу блендера. Перець та огірки також наріжте великими шматками і відправте в чашу блендера. Також у чашу додайте нарізану цибулю, зубчики часнику та білий хліб.
3. Подрібніть всі інгредієнти до однорідного пюре. Додайте винний оцет, лимонний сік, оливкову олію та сіль за смаком, перемішайте.
4. Щоб гаспачо був більш однорідним, протріть його через дрібне сито.
5. Гаспачо помістіть у холодильник на 2-2,5 години. Крабове м'ясо наріжте кубиками. Охолоджений гаспачо розлийте по мисках, додайте|добавляйте| в нього крабове м'ясо і подавайте на стіл.
Смачного!