Майонез у домашніх умовах – смачний та найбільш корисний соус. Відома велика кількість рецептів домашнього майонезу. З курячими та перепелиними яйцями, з оцтом і без, з гірчицею, розсолом або молоком – спробуйте 10 найвдаліших рецептів, зібраних у цій статті, та виберіть той, який підійде саме вам.
Простий домашній майонез, приготовлений за допомогою міксера
Це найпопулярніший серед досвідчених господарок спосіб приготування домашнього майонезу. Соус анітрохи не поступається за смаком магазинним, зате в ньому немає ароматизаторів, барвників і загусників.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Олія соняшникова – 150 мл.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Гірчиця – 0,5 ч.л.
- Сік лимонний – 1 ст.
Процес приготування:
1. Лимон обдайте окропом, добре помийте, розріжте його та видавіть необхідну кількість соку.
2. У миску розбийте яйце (намагайтеся, щоб жовток залишився цілим, від цього залежить густота майонезу) всипте сіль і цукор, покладіть гірчицю.
3. Міксером протягом декількох хвилин збийте інгредієнти, що знаходяться в мисці. Маса має посвітліти та збільшитися в обсязі.
4. Потім не припиняючи збивати, поступово, тонким струмком влийте олію. Після соняшникової олії, також тоненьким цівком додайте оливкову.
5. Коли олії будуть додані, збивайте майонез ще кілька хвилин, доки він не дійде до густої консистенції. Якщо майонез рідкий додайте ще олії. Наприкінці додайте лимонний сік, змішайте його з загальною масою та майонез готовий.
Смачного!
ПП натуральний та корисний майонез за 5 хвилин у домашніх умовах
Рекомендуємо натуральний ПП майонез, який можна легко приготувати за 5 хвилин в домашніх умовах. Майонез додається до багатьох страв, тому важливо, щоб він був максимально якісним та натуральним.
Час приготування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Оливкова олія – 200-300 мл.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сік лимона – 1 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Яйця спочатку розбийте в миску, переконайтеся, що вони якісні та не мають жодних дефектів.
2. Перекладіть яйця в чашу для блендера, додайте гірчицю, сіль, мелений перець та цукор.
3. Видавіть потрібну кількість лимонного соку.
4. Зануріть у чашу блендер та збивайте інгредієнти кілька секунд. Потім продовжуючи збивати, влийте оливкову олію. Доведіть масу до густої однорідної консистенції.
5. Домашній майонез зберігайте у холодильнику трохи більше 3-4 днів.
Смачного!
Дуже смачний рецепт майонезу з лимоном та гірчицею
Бувають ситуації, коли зібралися щось приготувати, а в холодильнику не виявляється майонезу. Тоді його легко можна приготувати самостійно за лічені хвилини. Після такого експерименту вам уже не захочеться купувати майонез у магазині.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Олія без запаху – 180 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Гірчиця – 0,5 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Цукор – 1 ч.л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Куряче яйце заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури і добре помийте його. З лимона видавіть сік. У високу чашу влийте олію та лимонний сік. Додайте сіль та цукор.
2. Покладіть у чашу гірчицю та розбийте яйце, не пошкодивши цілісність жовтка.
3. Опустіть блендер у ємність, накрийте їм жовток і починайте потихеньку збивати інгредієнти біля дна чаші. Потім почніть повільно рухати блендером вгору-вниз.
4. За кілька хвилин маса загусне і почне світлішати. Доведіть майонез до необхідної консистенції та вимкніть блендер.
5. Готовий домашній майонез зберігайте у скляній ємності у холодильнику.
Смачного!
Оригінальний рецепт домашнього майонезу з яйцем, оцтом та гірчицею
Як що немає лимонного соку, для приготування домашнього майонезу можна використовувати столовий оцет. Необхідний склад продуктів завжди є на кухні, тому приготування чудового домашнього майонезу не складе труднощів.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Оцет столовий – 1 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Перець запашний мелений – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна рафінована – 250 мл.
Процес приготування:
1. Інгредієнти для майонезу необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури.
2. У суху ємність розбийте яйця, не пошкодивши жовтки. Додайте гірчицю, сіль та цукор. Збивайте інгредієнти блендером протягом 2 хвилин.
3. Далі додайте в чашу мелений перець, оцет та збивайте ще 1 хвилину.
4. Не вимикаючи блендер, введіть олію. Робіть це поступово, у кілька прийомів.
5. Збивайте майонез, поки він не набуде густої, в’язкої консистенції і не посвітлішає. Готовий майонез перекладіть у скляну банку, закрийте та приберіть у холодильник на півгодини. Після того, як майонез охолоне і стане щільнішим, його можна вживати в їжу.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування домашнього майонезу без гірчиці
Майонез придумали дуже давно і зараз уже ніхто не зможе з упевненістю назвати точну дату. Але раніше його приготування ускладнювалося тим, не було засобів для збивання, окрім ручного вінчика. Зараз маючи в кухонному в арсенаті міксер або блендер, великим недоглядом не спробувати приготувати власний домашній майонез.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Олія без запаху – 150 мл.
- Жовтки – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 2 щіпки.
- Оцет 9% – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб на момент приготування майонезу вони прогрілися до кімнатної температури. Відокремте білки від жовтків.
2. Додайте в ємність цукор, сіль та мелений перець, влийте оцет.
3. Опустіть блендер у ємність. Не піднімаючи блендер, влийте олію.
4. На найвищій швидкості збивайте масу, не відриваючи блендер від дна ємності, доки яйця не побіліють. Потім піднімаємо блендер і збиваємо до однорідної густої маси.
5. Перед використанням майонезу у приготуванні страв, охолодіть його.
Смачного!
Ніжний майонез у домашніх умовах на молоці
Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно і корисно, то вам рано чи пізно стане в нагоді рецепт смачного домашнього майонезу. Майонез готується швидко, легко та не має шкідливих домішок.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Молоко –150 мл.
- Олія соняшникова – 300 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сік лимонний – 1,5 ст.
- Цукор – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
1. У чисту, суху ємність влийте молоко та олію, збийте інгредієнти на високій швидкості блендера до загусання.
2. З лимона видавіть сік, розчиніть цукор і сіль.
3. Потім лимонний сік перелийте в чашу і продовжуйте збивати до отримання густої в’язкої маси.
4. Далі за бажанням додайте в чашу зелень, перемішайте до однорідності та смачний, ароматний майонез готовий.
5. Зберігайте майонез у холодильнику не більше тижня.
Смачного!
Неймовірно смачний домашній майонез на перепелиних яйцях
Всім відомо, що класичний домашній майонез готується на курячих яйцях. Щоб приготувати його на перепелиних, одне куряче яйце доведеться замінити 5-6 маленьких яєць. Соус на перепелиних яйцях виходить ніжним, смачним та поживним.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця перепелині – 6 шт.
- Олія рослинна – 150 мл.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Гірчиця – 0,5 ч.л.
- Сік лимонний – 1-1,5 ст.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
1. Підготуйте усі інгредієнти, яйця прогрійте до кімнатної температури.
2. У ємність перекладіть яйця, сіль, цукор, мелений перець та гірчицю.
3. Збивайте інгредієнти блендером протягом 1 хвилини. Потім додайте олію і продовжуйте збивати, поки маса не почне густіти.
4. Насамкінець додайте лимонний сік і ще раз добре збийте до однорідності.
5. У майонез додайте подрібнену зелень, перемішайте та смачний домашній майонез готовий.
Смачного!
Як приготувати класичний майонез «Провансаль» вдома самостійно?
«Провансаль» – це найвідоміша марка майонезу, який використовують у приготуванні салатів та гарячих страв. По-справжньому якісний та смачний майонез «Провансаль» можна приготувати вдома власними руками.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік лимонний – 0,5 ст.
- Олія соняшникова – 160 мл.
- Гірчиця – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
1. У чашу, де готується майонез, розбийте яйце.
2. Додайте олію.
3. Опустіть блендер у ємність. Щільно притисніть його на дно і збивайте інгредієнти протягом 15-20 секунд.
4. Після закінчення цього часу кілька разів підніміть і опустіть блендер, продовжуючи збивати, маса збільшиться в обсязі і побіліє.
5. Далі додайте гірчицю, сіль, цукор та лимонний сік. Збийте майонез до однорідності, спробуйте смак, за необхідності додайте сіль чи спеції. Майонез «Провансаль» готовий.
Смачного!
Ніжний майонез у домашніх умовах без додавання оцту
Ніхто не стане сперечатися з тим фактом, що домашній майонез корисніший за покупний, він не містить оцту. Але слід уважно поставитися до вибору інгредієнтів, вони мають бути максимально свіжими та якісними. А курячі яйця необхідно ретельно помити перед тим, як розбивати.
Час приготування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Олія рослинна рафінована – 1 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік лимона – 20мл.
- Гірчиця – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Усі інгредієнти мають бути однаковою кімнатною температурою.
2. У чашу влийте олію, покладіть гірчицю, всипте сіль і цукор.
3. Додайте лимонний сік, його можна вичавити безпосередньо у чашу.
4. Розбийте яйце, не пошкодивши цілісність жовтка.
5. Блендер опустіть у чашу на дно і притисніть їм жовток. Збивайте на високій швидкості приблизно хвилину.
6. Майонез дуже швидко світлішає та густішає. Як тільки ви досягли потрібної консистенції, можна припиняти збивати.
7. Домашній майонез без оцту готовий, зберігайте його у холодильнику трохи більше 3 днів.
Смачного!
Простий та смачний рецепт майонезу на розсолі від консервованого горошку
Оригінальний рецепт домашнього майонезу. Для приготування домашнього майонезу підійде розсіл від консервованого горошку чи квасолі, не має значення. Виходить практично безвідходне виробництво.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Розсіл від консервованого горошку – 50мл.
- Сіль – до смаку.
- Цукор – до смаку.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Часник – 1 зуб.
- Олія рослинна рафінована – 180-200 мл.
Процес приготування:
1. Розсіл має бути кімнатної температури. Перелийте його в ємність.
2. Додайте сіль, цукор, лимонний сік та зубчик часнику.
3. Збивайте інгредієнти блендером протягом 1 хвилини.
4. Потім додайте олію кімнатної температури і продовжуйте збивати.
5. Збивайте доти, доки майонез не стане густим та світлим. Потім перекладіть його у скляну ємність для зберігання.
Смачного!