Черешня на зиму – це яскрава і насичена за смаком заготівля для всієї родини. З соковитою і смачної ягоди можна приготувати ароматні компоти, густі джеми і апетитні варення. Для заготівлі ягоди в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з семи кращих рецептів з покроковими фото.
Густе варення з черешні без кісточок
Густе варення з черешні без кісточок виходить дуже насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Черешня – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою.
Крок 3. Видаляємо з ягід кісточки. Зручно це робити за допомогою зубочистки або шпильки.
Крок 4. Викладаємо основний інгредієнт в глибоку миску. Засипаємо цукром і залишаємо на 1-2 години. В процесі масу постійно помішуємо.
Крок 5. Ставимо заготівлю на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Після масу повністю остуджуємо і повторюємо процедуру ще два рази. Це дозволить нам отримати густе варення з цільними ягодами без кісточок.
Крок 6. Переливаємо продукт в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо повністю охолонути і відносимо на зберігання.
Крок 7. Густе варення з черешні без кісточок готове!
Варення з черешні з кісточками на зиму
Варення з черешні з кісточками на зиму – цікавий рецепт, який кожному потрібно взяти на замітку. Такі ласощі виходить дуже яскравим і насиченим за смаком. Можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до домашніх десертів. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг.
- Цукор – 0,8 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Перебираємо черешню і ретельно промиваємо її під водою. Відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Перекладаємо ягоди в миску. Засипаємо їх цукром і залишаємо до виділення соку. На це піде приблизно одну-дві години.
Крок 4. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо близько 10 хвилин. Після масу повністю остуджуємо і повторюємо процедуру ще двічі.
Крок 5. Гаряче варення розливаємо по стерилізованих банкам.
Крок 6. Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і ставимо на тривале зберігання в прохолодне місце.
Крок 7. Варення з черешні з кісточками на зиму готове!
Заготівля черешні у власному соку на зиму
Заготівля черешні у власному соку на зиму – це апетитне і ароматне ласощі, яке ідеально урізноманітнює ваші домашні заготовки. Для приготування соковитої ягоди на тривале зберігання, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Черешня – 2,5 кг.
- Вода – 2 л.
- Цукор – 320 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо і ретельно промиваємо черешню під водою.
Крок 2. Розкладаємо ягоди по попередньо простерилізованим банкам доверху. Для цього можна потримати їх над парою близько 5-10 хвилин. Кришки кип’ятимо пару хвилин.
Крок 3. Кип’ятимо вказану кількість води.
Крок 4. Заливаємо черешню окропом. Прикриваємо кришками і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 5. Акуратно зливаємо воду назад в каструлю. Додаємо сюди цукор.
Крок 6. Висипаємо лимонну кислоту і кип’ятимо, вміст протягом двох-трьох хвилин.
Крок 7. Заливаємо ягоди отриманим сиропом.
Крок 8. Закриваємо наповнені банки стерильними кришками.
Крок 9. Укутуємо заготовки в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Заготівля черешні у власному соку на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці!
Черешня в сиропі на зиму
Черешня в сиропі на зиму – це насичене за смаком і неймовірно ароматне частування для вашого домашнього столу. Готове ласощі можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до інших десертів. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 350 мл.
Інгредієнти:
- Черешня – 250 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Вода – 120 мл.
- Бадьян – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо і промиваємо черешню.
Крок 2. Щоб відміряти потрібну кількість, покладіть ягоди в банку і подивіться, наскільки влазить продукт.
Крок 3. Далі банку стерилізуємо будь-яким зручним способом і щільно укладаємо в неї черешню.
Крок 4. В металевий посуд висипаємо цукор і додаємо ароматні спеції.
Крок 5. Виливаємо воду і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 6. Гарячим сиропом заливаємо ягоди.
Крок 7. Щільно закручуємо наповнену ємність кришкою.
Крок 8. Ставимо заготівлю в каструлю, дно якої вистилаємо рушником. Виливаємо воду по плечики банки. Ставимо на вогонь і стерилізуємо заготівлю в киплячій воді 15 хвилин.
Крок 9. Акуратно дістаємо банку з окропу, перевертаємо і остуджуємо її.
Крок 10. Черешня в сиропі на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Маринована черешня на зиму
Маринована черешня на зиму – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком, приємним ароматом і привабливим видом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Черешня – 250 гр.
- Вода – 500 мл.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Кориця – 2 палички.
- Аніс – 1 шт.
- Апельсин – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У стерилізовану банку кладемо часточку апельсина, палички кориці і аніс.
Крок 2. У сотейник відправляємо вказану кількість цукру і солі.
Крок 3. Заливаємо це все теплою водою. Кип’ятимо одну хвилину, після вливаємо оцет.
Крок 4. Перебираємо і добре промиваємо черешню. Видаляємо всі хвостики.
Крок 5. Укладаємо ягоди в банку з апельсином і прянощами.
Крок 6. Заливаємо вміст ємності гарячим маринадом. Відразу закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Маринована черешня на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Джем з черешні
Джем з черешні без кісточок на зиму порадує вас дивним ягідним ароматом і насиченим смаком. Такі ласощі ідеально намазувати на білий хліб, також можна додавати як начинку в різну випічку. Для заготівлі апетитного джему використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Черешня без кісточок – 500 гр.
- Цукор – 350 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою. Прибираємо всі хвостики.
Крок 3. Видаляємо з ягід кісточки. Можна це робити за допомогою зубочистки або шпильки.
Крок 4. Викладаємо основний інгредієнт в глибоку миску. Засипаємо цукром і залишаємо на 1-2 години.
Крок 5. Ставимо заготівлю на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. В процесі масу постійно помішуємо. Після варимо ще 30 хвилин, продовжуючи помішувати, до хорошого загустіння. Готову масу перебиваємо блендером до однорідного і ніжного складу.
Крок 6. Переливаємо продукт в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо повністю охолонути.
Крок 7. Джем з черешні без кісточок на зиму готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Желе з черешні з желатином на зиму
Желе з черешні з желатином на зиму – це нескладна у виконанні кулінарна ідея для ваших яскравих заготовок. Апетитне частування порадує насиченим смаком, яскравим видом і ароматом. Для його приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Черешня – 500 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Желатин – 2 пачки.
- Вода – 800 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Желатин розводимо, як зазначено в інструкції. Розмішуємо його в невеликій кількості води і залишаємо набухати на 15 хвилин.
Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою.
Крок 3. Далі кожну ягоду звільняємо від кісточки. Можна використовувати спеціальний прилад для цього, зубочистку або шпильку.
Крок 4. З’єднуємо цукор з водою в каструлі. Варимо до утворення сиропу.
Крок 5. У цукровий сироп занурюємо черешню. Кип’ятимо всі разом 5 хвилин і після остуджуємо протягом 10 хвилин.
Крок 6. Додаємо в ягідну масу набряклий желатин. Кип’ятимо ще 1-2 хвилини і відразу переливаємо в стерильну банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Желе з черешні з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!