Свинячі нирки – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

06f1a65e13b6a70f14b0ced85e5ea254

Свинячі нирки – це субпродукт, який незаслужено обходять стороною багато господинь. Все тому, що при варінні продукт виділяє неприємний запах. Однак є лайфхаки, як перетворити процес приготування на цікаве заняття. З делікатесу можна приготувати багато апетитних страв. Недорогий продукт може бути не тільки смачним, але й корисним.

Смажені свинячі нирки з цибулею на сковороді

Смажені свинячі нирки з цибулею на сковороді виходять неймовірно апетитними. Незвичайно ніжна текстура чудово поєднується з улюбленими гарнірами. Смажений субпродукт подобається не багатьом, але все-таки є цінителі незвичайного делікатесу.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Обріжте плівки, жир, виріжте протоки, поріжте брусками, складіть в об’ємну ємність.

9ec446f4efc56d3861ccdd36851b347b

Крок 2. Залийте холодною водою, налийте трохи оцту і залиште вимочуватися на півгодини.

1bc9076aa0902a3945d2486902f38934

Крок 3. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Відправте шматочки нирок, попередньо висушивши серветками і підрум’яньте. З цибулини видаліть лушпиння, ополосніть, порубати досить крупно. Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати до повного випаровування води.

fceaecd7b22178851e5cbc60513968f8

Крок 4. Коли вода випарується, підсолити, приперчіть і присмачити базиліком. Влийте трохи води і протушкуйте під кришкою на мінімальному вогні.

82987b12cb70af59106137bbf2a29c51

Крок 5. Рум’яні нирки викладіть на тарілку. При бажанні приготуйте гарнір. Насолоджуйтесь делікатесом. Смачного!

3f9df62a303a24d41bcdfeafc4fba537

Свинячі нирки з солоними огірками

Свинячі нирки з солоними огірками – незвичайне блюдо, яке геніально поєднується з картопляним пюре або макаронами. Соковита закуска готується з легкістю. Недорогий субпродукт приємно здивує вас і перетворить, на перший погляд не дуже приємний інгредієнт, в оригінальне частування.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Олія – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. З цибулини видаліть лушпиння, ополосніть.

85bd9777314300644045915e003375a0

Крок 2. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Обріжте плівки, жир, виріжте протоки, поріжте брусками, складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою, і залиште вимочуватися на 30 хвилин. Змінивши воду, повторіть процедуру.

c5f85b78237c371601d2be927e69c061

Крок 3. Ретельно промийте нирки. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду. Додайте лаврушку. Повторно закип’ятіть, проваріть 20 хвилин. Злийте на друшляк. Гарненько промийте під гарячою водою. Знову повторіть процедуру, повторивши всі дії.

79580e56c69ab05e01c72f5343b8a00b

Крок 4. В цілому процедуру з заміною води доведеться повторити 3 рази, проварюючи субпродукти після закипання і гарненько промиваючи. Щоразу нирки будуть ставати менше. В останній раз підсоліть воду.

218eccd90b62cac4c0c72b7a65804314

Крок 5. Цибулину наріжте півкільцями. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Пассеруйте цибулю 3-5 хвилин.

74da361efbcf29734680b7cfae5051e8

Крок 6. Перекладіть до цибулі відварні нирки. Готуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи.

52ab8644aa9a767b92f15be54ee6d786

Крок 7. Солоні огірки порубати довільно і відправте до вмісту сковороди, готуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи. Приперчіть і вимкніть конфорку.

d5defe1b7698c14a696e5052aad861bb

Крок 8. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся. Смачного!

2a64ed99e8c2dc92d6ad77d819508d41

Тушковані свинячі нирки в сметані

Тушковані свинячі нирки в сметані – неймовірно цікавий варіант частування. Багато хто не любить нирки за їх неприємний запах, який виходить під час варіння. Але при правильному приготуванні оригінальна закуска здивує гурманів. Бюджетні субпродукти принесуть незабутні враження. Страву виконується просто і легко.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Порошок імбиру – 0,5 ч.л.
  • Сметана – 3-5 ст.л.
  • Духмяний перець горошком – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

7d584565fc5296e00e071e0cbfd450f1

Крок 2. Субпродукти ополосніть під холодною водою. У ємність налийте воду і помістіть в неї нирки, залиште вимочуватися на ніч, не забуваючи періодично міняти воду.

399f266bdb532c36fd99efaa3c14d9ab

Крок 3. Розріжте вздовж, обріжте плівки, жир.

ca96778ed69d31118be727e785faeb4d

Крок 4. Ретельно промийте нирки. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду.

c939120c640aa673d3ece900860ef542

Крок 5. Повторно закип’ятіть, проваріть 15 хвилин.

cfef4098a031c0ab15ee2404a8c8dfd1

Крок 6. Злийте на друшляк. Гарненько промийте під гарячою водою. Знову повторіть процедуру, повторивши всі дії. В цілому процедуру з заміною води доведеться повторити ще 3 рази, проварюючи субпродукти після закипання 3 хвилини і гарненько промиваючи. Щоразу нирки будуть ставати менше.

a420c66d160188fd0893323f3e5070bc

Крок 7. Зварений субпродукт поріжте шматочками.

eb16b0f8d61e6656cf915da5f15ea0c6

Крок 8. Цибулю і часник звільніть від верхнього шару і поріжте на частини.

8cd4d3bb3a720bd9a179e8914e987cd6

Крок 9. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Пассеруйте ароматні овочі 3-5 хвилин.

407001aacca1b980711228e37374fb64

Крок 10. До підсмажених овочів складіть порізані нирки. Додайте сметану, посоліть, поперчіть, приправте імбирним порошком, лаврушкою і горошками перцю.

ae3ff76e5f27e4d7817023f5211822a5

Крок 11. Закип’ятіть, зменшіть нагрів після закипання.

a3dae610ee39aa8b89f2812e982c4844

Крок 12. Готуйте півгодини під кришкою.

daa6bede70cad2eade448ddbe91f1841

Крок 13. Перевірте готовність. При необхідності збалансуйте за смаком.

cc351858aeabe9f4054d7d4a258f1fb1

Крок 14. Частування використовуйте за призначенням. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся. Смачного!

2db9aa9cecaa56da02743f5498151cf4

Нирки свинячі з картоплею

Нирки свинячі з картоплею є яскраве блюдо, яке вразить багатьох своїми смаковими якостями. Частування виглядає солідно і презентабельно. Таким блюдом не соромно пригостити рідних і близьких. Специфічний субпродукт всім доставить цікаві враження.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі варені – 500 гр.
  • Цибуля зелена – 120 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • М’ясний бульйон – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Картопля молода – 400 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо зварені нирки поріжте довільно, видаливши протоки.

cb2a6b651846d3c63bc63ae4c251ee3c

Крок 2. Сковорідку прогрійте. Вилийте олію. Зелену цибулю ополосніть, обтрусіть від зайвої вологи, довільно нарубати, занурте в масло і пасеруйте.

221a54f1367c2d0d40335c4f94d05b5d

Крок 3. Відправте нирки до цибулі, готуйте разом.

c85cf8e7d364e8a884ee7725e639a91c

Крок 4. В об’ємній мисці об’єднайте борошно зі сметаною, поступово вливайте м’ясний бульйон, щоб позбутися від грудочок. Підсоліть.

f44628074078d587469cddad283dab23

Крок 5. Вилийте до вмісту сковорідки. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

37aaadca3be389c99ba40a702e02a860

Крок 6. Приперчіть і присмачити улюбленими спеціями.

3f4c3b2e6e6d2d612fee3376cd319f56

Крок 7. Молоду картоплю пошкрябайте щіткою від піску і бруду. Зваріть в солоній воді. На сковороді розтопіть масло і підрум’яньте картоплю. Вершкове масло додасть неперевершений аромат і апетитну корочку картоплі.

5dae4a4b06971684b2d1e3cecf7b7060

Крок 8. Рум’яну картоплю перекладіть на порційну тарілку. Заправити нирками в сметанному соусі. Посипте рубаною зеленню.

b2448d6d2c3d15a2e1ee6df794fd59a9

Крок 9. Апетитне частування їжте із задоволенням і насолоджуйтеся приємним процесом. Смачного!

da0b2c75e1bcb9d09d1d5f1580f761bb

Салат зі свинячих нирок

Салат зі свинячих нирок ви точно ніколи не пробували. Приголомшлива закуска виглядає максимально апетитно і смачно. Яскраве і святкове частування призведе багатьох в захват. Ароматний салат сподобається тим, хто заперечує споживання субпродуктів. Впевнена, ви залишитеся під враженням.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі – 200 гр.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Кардамон – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Горіхи волоські – 4-5 шт.
  • Яблуко – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 4-5 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для чудової закуски.

b031fe505937ab76e3382be2f36a4d81

Крок 2. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Розділіть субпродукти уздовж, видаливши протоки.

afb379dc225b87d36a5de949edffad96

Крок 3. Поріжте на частини. Складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою, посолите і залиште вимочуватися на 15 хвилин. Ретельно промийте нирки.

defe0204bb7c33a02b46583231c9b2bf

Крок 4. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду. Повторно закип’ятіть, проваріть 3 хвилини. Злийте. Гарненько промийте. Знову повторіть процедуру і всі дії. В цілому доведеться повторити ще 3 рази, проварюючи субпродукти по 3 хвилини після закипання і гарненько промиваючи.

5bc912262612018e6692b82ec5c2faf5

Крок 5. Промиті нирки поверніть в каструлю, залийте водою, посоліть, поперчіть і відправте за бажанням ароматні спеції – лаврушку, горошини перцю і кардамон. Закип’ятіть, зменшіть нагрів після закипання і не забувайте знімати шумівкою піну. Готуйте півгодини.

09a2f8cc521e6d9a2257f59642cfff58

Крок 6. Зелень промийте і наріжте. Очищений часник подрібніть.

ccd77a4851b897e3a6d6df32b2491306

Крок 7. Волоські горіхи порубати, попередньо перебравши від шкаралупи і перегородок. Складіть в салатник.

2a5f20f20834f581e9dea3abf584febc

Крок 8. Вимите і очищене від серцевини і шкіри яблуко порубайте кубиком і відправте до складових.

7cc089f2daaed561a1239d4d2b41daad

Крок 9. Солоний огірок наріжте кубиком, складіть в салатник.

ad78a56150fec761e7f79e590fad95fc

Крок 10. Зварені нирки поріжте по-дрібніше, вивантажте до вмісту салатника.

7f360dbe59c7b9a138f637f6902cd2fd

Крок 11. Варену морквину остудити, очистіть і наріжте, дотримуючись розмірність нарізки.

b0bad2b5028904f8701a5598962256ef

Крок 12. Заправити сметаною і гірчицею, приперчіть.

aa4f17a84bb91d31afb5b6d9a55a3252

Крок 13. Перемішайте закуску і перекладіть в ємність для подачі. Їжте і насолоджуйтеся! Приємної насолоди!

cef3e0d662266acdcca8da8b11614f9e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал