Свинячі нирки – це субпродукт, який незаслужено обходять стороною багато господинь. Все тому, що при варінні продукт виділяє неприємний запах. Однак є лайфхаки, як перетворити процес приготування на цікаве заняття. З делікатесу можна приготувати багато апетитних страв. Недорогий продукт може бути не тільки смачним, але й корисним.
Смажені свинячі нирки з цибулею на сковороді
Смажені свинячі нирки з цибулею на сковороді виходять неймовірно апетитними. Незвичайно ніжна текстура чудово поєднується з улюбленими гарнірами. Смажений субпродукт подобається не багатьом, але все-таки є цінителі незвичайного делікатесу.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Нирки свинячі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Базилік – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Обріжте плівки, жир, виріжте протоки, поріжте брусками, складіть в об’ємну ємність.
Крок 2. Залийте холодною водою, налийте трохи оцту і залиште вимочуватися на півгодини.
Крок 3. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Відправте шматочки нирок, попередньо висушивши серветками і підрум’яньте. З цибулини видаліть лушпиння, ополосніть, порубати досить крупно. Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати до повного випаровування води.
Крок 4. Коли вода випарується, підсолити, приперчіть і присмачити базиліком. Влийте трохи води і протушкуйте під кришкою на мінімальному вогні.
Крок 5. Рум’яні нирки викладіть на тарілку. При бажанні приготуйте гарнір. Насолоджуйтесь делікатесом. Смачного!
Свинячі нирки з солоними огірками
Свинячі нирки з солоними огірками – незвичайне блюдо, яке геніально поєднується з картопляним пюре або макаронами. Соковита закуска готується з легкістю. Недорогий субпродукт приємно здивує вас і перетворить, на перший погляд не дуже приємний інгредієнт, в оригінальне частування.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Нирки свинячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Сіль – 2-3 щіпки.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. З цибулини видаліть лушпиння, ополосніть.
Крок 2. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Обріжте плівки, жир, виріжте протоки, поріжте брусками, складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою, і залиште вимочуватися на 30 хвилин. Змінивши воду, повторіть процедуру.
Крок 3. Ретельно промийте нирки. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду. Додайте лаврушку. Повторно закип’ятіть, проваріть 20 хвилин. Злийте на друшляк. Гарненько промийте під гарячою водою. Знову повторіть процедуру, повторивши всі дії.
Крок 4. В цілому процедуру з заміною води доведеться повторити 3 рази, проварюючи субпродукти після закипання і гарненько промиваючи. Щоразу нирки будуть ставати менше. В останній раз підсоліть воду.
Крок 5. Цибулину наріжте півкільцями. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Пассеруйте цибулю 3-5 хвилин.
Крок 6. Перекладіть до цибулі відварні нирки. Готуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Крок 7. Солоні огірки порубати довільно і відправте до вмісту сковороди, готуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи. Приперчіть і вимкніть конфорку.
Крок 8. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся. Смачного!
Тушковані свинячі нирки в сметані
Тушковані свинячі нирки в сметані – неймовірно цікавий варіант частування. Багато хто не любить нирки за їх неприємний запах, який виходить під час варіння. Але при правильному приготуванні оригінальна закуска здивує гурманів. Бюджетні субпродукти принесуть незабутні враження. Страву виконується просто і легко.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Нирки свинячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1 зубчик.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Порошок імбиру – 0,5 ч.л.
- Сметана – 3-5 ст.л.
- Духмяний перець горошком – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти.
Крок 2. Субпродукти ополосніть під холодною водою. У ємність налийте воду і помістіть в неї нирки, залиште вимочуватися на ніч, не забуваючи періодично міняти воду.
Крок 3. Розріжте вздовж, обріжте плівки, жир.
Крок 4. Ретельно промийте нирки. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду.
Крок 5. Повторно закип’ятіть, проваріть 15 хвилин.
Крок 6. Злийте на друшляк. Гарненько промийте під гарячою водою. Знову повторіть процедуру, повторивши всі дії. В цілому процедуру з заміною води доведеться повторити ще 3 рази, проварюючи субпродукти після закипання 3 хвилини і гарненько промиваючи. Щоразу нирки будуть ставати менше.
Крок 7. Зварений субпродукт поріжте шматочками.
Крок 8. Цибулю і часник звільніть від верхнього шару і поріжте на частини.
Крок 9. Сковорідку прогрійте, налийте олію. Пассеруйте ароматні овочі 3-5 хвилин.
Крок 10. До підсмажених овочів складіть порізані нирки. Додайте сметану, посоліть, поперчіть, приправте імбирним порошком, лаврушкою і горошками перцю.
Крок 11. Закип’ятіть, зменшіть нагрів після закипання.
Крок 12. Готуйте півгодини під кришкою.
Крок 13. Перевірте готовність. При необхідності збалансуйте за смаком.
Крок 14. Частування використовуйте за призначенням. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся. Смачного!
Нирки свинячі з картоплею
Нирки свинячі з картоплею є яскраве блюдо, яке вразить багатьох своїми смаковими якостями. Частування виглядає солідно і презентабельно. Таким блюдом не соромно пригостити рідних і близьких. Специфічний субпродукт всім доставить цікаві враження.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нирки свинячі варені – 500 гр.
- Цибуля зелена – 120 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- М’ясний бульйон – 250 мл.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Картопля молода – 400 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо зварені нирки поріжте довільно, видаливши протоки.
Крок 2. Сковорідку прогрійте. Вилийте олію. Зелену цибулю ополосніть, обтрусіть від зайвої вологи, довільно нарубати, занурте в масло і пасеруйте.
Крок 3. Відправте нирки до цибулі, готуйте разом.
Крок 4. В об’ємній мисці об’єднайте борошно зі сметаною, поступово вливайте м’ясний бульйон, щоб позбутися від грудочок. Підсоліть.
Крок 5. Вилийте до вмісту сковорідки. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
Крок 6. Приперчіть і присмачити улюбленими спеціями.
Крок 7. Молоду картоплю пошкрябайте щіткою від піску і бруду. Зваріть в солоній воді. На сковороді розтопіть масло і підрум’яньте картоплю. Вершкове масло додасть неперевершений аромат і апетитну корочку картоплі.
Крок 8. Рум’яну картоплю перекладіть на порційну тарілку. Заправити нирками в сметанному соусі. Посипте рубаною зеленню.
Крок 9. Апетитне частування їжте із задоволенням і насолоджуйтеся приємним процесом. Смачного!
Салат зі свинячих нирок
Салат зі свинячих нирок ви точно ніколи не пробували. Приголомшлива закуска виглядає максимально апетитно і смачно. Яскраве і святкове частування призведе багатьох в захват. Ароматний салат сподобається тим, хто заперечує споживання субпродуктів. Впевнена, ви залишитеся під враженням.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нирки свинячі – 200 гр.
- Морква варена – 1 шт.
- Огірки солоні – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Кардамон – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Часник – 1 зубчик.
- Горіхи волоські – 4-5 шт.
- Яблуко – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Сметана – 4-5 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для чудової закуски.
Крок 2. Свинячі нирки промийте під холодною водою. Розділіть субпродукти уздовж, видаливши протоки.
Крок 3. Поріжте на частини. Складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою, посолите і залиште вимочуватися на 15 хвилин. Ретельно промийте нирки.
Крок 4. У посуд для варіння налийте воду і закип’ятіть. Занурте нирки в киплячу воду. Повторно закип’ятіть, проваріть 3 хвилини. Злийте. Гарненько промийте. Знову повторіть процедуру і всі дії. В цілому доведеться повторити ще 3 рази, проварюючи субпродукти по 3 хвилини після закипання і гарненько промиваючи.
Крок 5. Промиті нирки поверніть в каструлю, залийте водою, посоліть, поперчіть і відправте за бажанням ароматні спеції – лаврушку, горошини перцю і кардамон. Закип’ятіть, зменшіть нагрів після закипання і не забувайте знімати шумівкою піну. Готуйте півгодини.
Крок 6. Зелень промийте і наріжте. Очищений часник подрібніть.
Крок 7. Волоські горіхи порубати, попередньо перебравши від шкаралупи і перегородок. Складіть в салатник.
Крок 8. Вимите і очищене від серцевини і шкіри яблуко порубайте кубиком і відправте до складових.
Крок 9. Солоний огірок наріжте кубиком, складіть в салатник.
Крок 10. Зварені нирки поріжте по-дрібніше, вивантажте до вмісту салатника.
Крок 11. Варену морквину остудити, очистіть і наріжте, дотримуючись розмірність нарізки.
Крок 12. Заправити сметаною і гірчицею, приперчіть.
Крок 13. Перемішайте закуску і перекладіть в ємність для подачі. Їжте і насолоджуйтеся! Приємної насолоди!