Страви з бананів – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

a7354a2c19f43ab5138479b79d82254e

Страви з бананів – це величезна різноманітність смаків і ароматів, якими ви можете з легкістю побалувати себе і свою сім’ю, приготувавши ніжні і ситні страви. Завдяки натуральній насолоді яскраво-жовтих фруктів, в страви з їх додаванням, як правило, підсипають меншу кількість цукрового піску, бо солодко і так буде! З такого доступного і популярного фрукта готуються страви на будь-який смак: панкейкі, хліб, каші і навіть домашні тортики, перед якими не встоїть навіть той, хто дотримується дієти!

1ac5ca292ff97667bcf61c277d853c90

Бананові панкейкі на молоці

Бананові панкейкі на молоці – це прекрасний варіант ситного і оригінального сніданку, запозиченого в американській кухні. Готуються такі невеликі млинці на сковороді, але без олії, відповідно, пропускаючи цей крок, ми значно знижуємо жирність готового страви.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко – 320 мл.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо необхідну кількість всіх продуктів за допомогою кухонних ваг.

aa868e9f0603d0b4033ce377f8c56f87

Крок 2. Яйця збиваємо з цукром і сіллю, розтоплюємо вершкове масло, банан розминаємо в пюре.

1b6ab7875baafe8f506c2a27cff70c23

Крок 3. Три маси об’єднуємо з молоком і перемішуємо.

5f99b0fe2698a3457df21a55be3339f4

Крок 4. Вводимо борошно, змішану з розпушувачем.

1c64b723c8bc48109c77c63a066e4b8e

Крок 5. Озброюємося вінчиком і вимішуємо до однорідності.

6f51d16550f5b2b9ce9f5cfe417b347b

Крок 6. Невеликий ополоник тіста виливаємо на гарячу суху сковорідку, смажимо до утворення бульбашок і перевертаємо.

3653b88d7aeaef3b8468489f5d930cf9

Крок 7. Підрум’янюємо з другої сторони і викладаємо на тарілку. Смачного!

bea6488e2e900718a7e38f52fb242542

Торт з бананами і сметаною без випічки

Торт бананами і сметаною без випічки – це ніжний і тане в роті десерт, який скрасить сімейне чаювання, а також прикрасить святковий стіл і здивує ваших гостей. Для того щоб тортик вийшов дуже смачним, його необхідно кілька годин витримати в холоді для просочення і тільки після, приступати до дегустації.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Сметана – 500 мл.
  • Банани – 4-5 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сметану ( холодну ) перемішуємо з двома видами цукрового піску і прибираємо в холодильник без кришки для охолодження. Далі, збиваємо інгредієнти до пишності.

d359b1b938c0f29c8ab48679164dc0b5

Крок 2. У глибокий плоский посуд викладаємо шар печива і промазуємо « кремом » з сметани.

1f8bd9573a40893a665a7277459569b9

Крок 3. З бананів знімаємо шкурку, м’якоть нарізаємо кільцями.

17ef1994e87dd38b3284d2263960e07f

Крок 4. На збиту сметану кладемо фрукти, закриваємо другим шаром печива.

944da9489fb0ac53f924ff32b86e7aca

Крок 5. Повторюємо шари до того моменту, поки не закінчаться компоненти. Після закінчення збірки змащуємо торт з усіх боків залишками крему і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще – на ніч.

1446a61dc0b229b2daebeeb89bfdc9c0

Крок 6. На ранок декоруємо десерт на свій смак і приступаємо до дегустації. Смачного!

9ca34b6f71224b0d32d765ecc6cccbea

Пиріг з бананами в духовці

Пиріг з бананами в духовці – це прекрасна заміна банальної шарлотці! Спече ніжний і неймовірно ароматний пиріжок з простих і доступних інгредієнтів, який закохує в себе з першого укусу, а далі зупинитися вже практично неможливо! У такій випічки переважає яскравий фруктовий смак.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Банани – 4 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Олія – 1/3 ст.
  • Ром – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкурку з бананів і розминаємо за допомогою вилки або толкушки для картопляного пюре.

2fcd2e31304c6a2705d810d239a2a2ee

Крок 2. До бананової маси насипаємо цукор – перемішуємо.

fb93e3bf6c6c5c85dbb291e3b9a9514f

Крок 3. Вбиваємо яйця і знову помішуємо.

fe142b9a90c6069b064d6409577aaafc

Крок 4. Слідом відправляємо ром і просіяне борошно з розпушувачем – вмішуємо інгредієнти в тісто.

a669979d1f77ed7b2a3dbb4e5df43e48

Крок 5. Доповнюємо масу олією без запаху.

497725d020854941c6a4bf84d7369d9f

Крок 6. Тісто залишаємо «відпочити» на півгодини, а тим часом змащуємо форму маслом і прогріваємо духову шафу до температури 180 градусів.

3bdcb2cd110068e55d0c0a4158014abc

Крок 7. Переливаємо тісто в форму і печемо протягом 45-50 хвилин.

0f7052afd0992bd1bca93305c1a91f16

Крок 8. Остуджуємо і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

ea595f352a8a066b8d0461008d79141e

Вівсяна каша з бананом

Вівсяна каша з бананом – це ідеальний сніданок, який можна запропонувати, як дорослим, так і дітям. Така страва позбавить вас від почуття голоду до самого обіду, а також зарядить енергією на весь день. Також за своїм смаком кашу можна присмачити кокосовою стружкою, рубаним шоколадом або сухофруктами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 100 гр.
  • Банан – 170 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячу воду засипаємо вівсянку, варимо на повільному вогні близько 20 хвилин, помішуючи.

ce495aff9b71638fd4cedfaa560f09ce

Крок 2. Знімаємо шкурку з банана і нарізаємо колечками.

a17904e727cd3937e18c70ae49bf37b3

Крок 3. До вируючої каші викладаємо бананові колечка, підсипаємо цукровий сік.

83b20a907eb050de2f2e7f535b3d70dc

Крок 4. Складові страви перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.

174b215c69a82979b5dea209bc02853e

Крок 5. Викладаємо солодку кашу з фруктами в тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

b85ee363eb0630ad0b7efff3f8f20bcc

Банановий хліб в духовці

Банановий хліб в духовці – це така страва, яку обов’язково варто приготувати, коли у вас залежалася парочка солодких потемнілих бананів, які вже ні у кого не викликають апетит. Доповнимо фрукти ніжним тістом, волоськими горіхами і ароматною корицею – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 140 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок ванільний – 2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 115 гр.
  • Пюре бананове – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді близько 8-10 хвилин, даємо час охолонути і ріжемо ножем на великі сегменти.

3539a7a7ee279026947622a148e4c6ba

Крок 2. У глибокій ємності з’єднуємо борошно, розпушувач, корицю, два види цукрового піску, соду і сіль.

2d78dfe15a06619100175f4411e60c8f

Крок 3. До сухої суміші додаємо горіхи – помішуємо.

6b8a0a1b751b0400c20faaaf4426c7db

Крок 4. В іншій тарілці збиваємо два яйця.

5347f0858babaa2ce69b55c1a64893f3

Крок 5. Фруктове пюре змішуємо з яйцями.

3fe18d3421439f7c5199c7c8d21974ad

Крок 6. Також додаємо до бананів розтоплене і охолоджене вершкове масло, ретельно перемішуємо.

b65780a18d3838c5a87f9ac3c8a51185

Крок 7. Рідку масу переливаємо в суху суміш і помішуємо лопаткою в одній напрямку до тих пір, поки борошно не зволожити. Переливаємо тісто в форму промазану маслом і присипану борошном, готуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 50-55 хвилин.

3fd52ae9b2fdb41b7c38bce420ac15a8

Крок 8. Після закінчення термічної обробки, виймаємо хліб з форми тільки через 10 хвилин і повністю остуджуємо на решітці.

252ac8388f8fe32cdd4cdabbed4b4552

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу. Смачного!

d34ea25bb8c80d363a7e7f6629e06d77

Оладки з бананом на кефірі

Оладки з бананом на кефірі – це швидка, ситна і неймовірно смачна страва, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Здивуйте себе і свою сім’ю ніжним фруктовим сніданком, з неймовірно приємним ароматом, доповненим молотою корицею.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Кефір – 125 мл.
  • Банани – 1 шт.
  • Борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на робочу поверхню продукти за списком.

6736f5bb5746048e26424f077a4adb4a

Крок 2. Банани розминаємо в пюре і змішуємо з цукром і лимонним соком для збереження кольору.

60e4656b84f901fe35428b4f0914048e

Крок 3. Додаємо яйце і гарненько перемішуємо.

93905bcf7983f26ea180a016630dc381

Крок 4. Кефір злегка нагріваємо і переливаємо до фруктової маси.

529e6676cb5a39e58d26d70e5d9604b4

Крок 5. Туди ж просіюємо борошно і підсипаємо корицю.

82d04d5fe7744da2384b23173b59c0de

Крок 6. Вимішуємо тісто і доповнюємо його гашеною содою.

927325adbb5dad511621a3ff7004c175

Крок 7. Столовою ложкою викладаємо тісто на сковороду з розігрітою олією і смажимо до утворення бульбашок на поверхні.

b8cf1ef59cfd49938bb0b9e941eeac3c

Крок 8. Оладки перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.

3a7255e5c799c3baa9c729874bd809e1

Крок 9. Промокуємо оладки паперовими рушниками і подаємо до столу, доповнивши варенням і свіжими фруктами. Смачного!

a567056ee9efb44b23cac5d473435a4e

Сирна запіканка з бананом в духовці

Сирна запіканка з бананом в духовці – це ніжна і легка страва, головним інгредієнтом якого виступають фрукти. І так як банани самі по собі дуже солодкі, ми не станемо додавати цукор в запіканку, ніж скоротимо калорійність і полегшимо все страву.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Банани – 4 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Екстракт ванілі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску викладаємо м’якоть трьох бананів, розбиваємо яйця, додаємо екстракт ванілі. За бажанням можете додати корицю.

1e9a018d6c896c491e1c4ba8f9e6da72

Крок 2. Перебиваємо інгредієнти блендером.

dd601b67c099410667ef77aa5fbcc2e7

Крок 3. Вводимо в масу сир і ще раз пробиваємо.

5e8834043050aa24bef9dace0462c80b

Крок 4. Вводимо пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності.

6905184ee4563a66a40d465ca885f745

Крок 5. Переміщаємо тісто в форму для запікання.

433c11a61668e2327d9c3e00dced0540

Крок 6. Відправляємо заготівлю в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

a6c500c18affbefeefb3c5945ce3f0be

Крок 7. Печемо 10 хвилин і прикрашаємо верхівку бананом, розрізаним уздовж. Доводимо до готовності протягом 20-30 хвилин. Смачного!

a69480d89c766f7f1ef4ee83e2a0bd83

Бананове печиво

Бананове печиво – це неймовірно ароматне і м’яке частування, яке готується з додаванням натурального меду і вершкового масла. Подібне частування дуже швидко розлітається з тарілок, завдяки своїм прекрасним смаковим характеристикам, тому заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Борошно – 320-340 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші блендера збиваємо банан з м’яким вершковим маслом і яйцем.

43ba2074ca591272273b644e14fe3fb8

Крок 2. Доповнюємо масу медом, цукром і содою, гаскою оцтом – помішуємо.

10a8b7898cbd5f47415e9c82a7b702c7

Крок 3. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто, не прилипає до долонь. Обертаємо грудку тіста плівкою і прибираємо на полицю морозильної камери на півгодини.

7742995fcdccf789a030ba53f11dfffd

Крок 4. Після закінчення часу розгортаємо тісто в пласт товщиною 3-4 міліметри і вирізаємо печиво.

ee68b00ef81bb5a9840b1b8f40d4b9b3

Крок 5. Викладаємо заготовки на деко, устелений листом пекарського паперу, і готуємо при 180 градусах близько 12-15 хвилин. Смачного!

b62e84505ae8eaf0799c3d6543a9876e

Смажені банани на сковороді

Смажені банани на сковороді – це оригінальний і натуральний десерт, який приємно здивує всіх ваших рідних. У рецепті не використовуються ніякі зайві добавки, лише цукрова пудра, яку ми будемо використовувати в якості прикраси. Спробуйте і ви пошкодуєте, не зустріли подібну ідею раніше!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Пудра цукрова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку.

c1cb162260fe76ae71101cd58e680458

Крок 2.Нарізаємо м’якоть кільцями.

aba1f843e6eb619327b401aebf41dbad

Крок 3. У товстостінній сковорідці нагріваємо трохи олії без запаху.

06f249322cf951a10eb86917940b2cc6

Крок 4. Викладаємо скибочки бананів в масло і смажимо з обох сторін до світло-коричневого відтінку.

71e2ac312b3b3b01be3e4f7479fbb9db

Крок 5. Лопаткою викладаємо шматочки на кілька шарів паперових рушників, які ввібрав в себе надлишки жиру.

940c7baae2f0977d9183b986ff6c3083

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

92bee818fe4e39c8875b4715126694cd

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал