Куряча печінка – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Куряча печінка – це корисний і поживний продукт, з якого можна приготувати безліч апетитних страв для домашнього або святкового столу. Кращі кулінарні ідеї шукайте в нашій перевіреній добірці з дев’яти простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото і докладним описом процесу.

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах відрізняється не тільки ніжним смаком, але і корисними поживними властивостями. Готовий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати до столу в якості цікавої закуски. Для приготування паштету з субпродукту використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Масло топлене – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок.

Крок 2. Потім печінку опускаємо в киплячу воду і варимо 15 хвилин. Далі відкидаємо на друшляк, щоб скла вода і даємо охолонути. Трохи бульйону зберігаємо, він стане в нагоді надалі.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо моркву на терці.

Крок 4. Обсмажуємо овочі до м’якості на топленому маслі. Вливаємо сюди пару столових ложок бульйону від курячої печінки і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 5. У чашу блендера кладемо відварну печінку, обсмажені овочі і вершкове масло. Перемелюємо до утворення ніжної однорідної маси.

Крок 6. Солимо вміст за смаком і перемішуємо.

Крок 7. Паштет з курячої печінки в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!

Печінкові оладки з курячої печінки

Печінкові оладки з курячої печінки порадують ніжним смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Апетитне частування послужить чудовою ідеєю для ваших яскравих перекусів. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,4 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Морква – за смаком.
  • Брокколі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Ошпарюємо суцвіття брокколі.

Крок 3. Очищену моркву ріжемо тонкими кружечками. Всі овочі можна обсмажити або відварити до м’якості.

Крок 4. Добре промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок, потім подрібнюємо блендером до однорідності.

Крок 5. До печінкової маси викладаємо підготовлені овочі, висипаємо сіль і перець. Знову подрібнюємо до однорідності.

Крок 6. У масу відправляємо борошно і куряче яйце. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди тісто. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Печінкові оладки з курячої печінки готові. Подавайте до столу!

Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею

Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею – це апетитна і неймовірно смачна закуска, яка підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати живильне частування своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія – 30 мл. + для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Майонез – 200 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо курячу печінку, потім подрібнюємо її в блендері до однорідного стану. У цю масу відправляємо сіль, спеції, курячі яйця і молоко. Перемішуємо до однорідності.

Крок 2. Висипаємо сюди борошно і ще раз гарненько все перемішуємо до зникнення грудочок. Далі виливаємо 30 мл. олії.

Крок 3. Розігріваємо сковороду і порційно виливаємо сюди підготовлене рідке тісто. Розділимо його по всій поверхні сковороди і починаємо обсмажувати.

Крок 4. Так обсмажуємо все млинці до рум’янцю.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 6. У глибокій мисці збиваємо холодні вершки до утворення пишної маси. Додаємо сюди майонез, подрібнений часник, сіль і перець. Перемішуємо.

Крок 7. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку кладемо один печінкової млинець. Обмазуємо його обсмаженими овочами.

Крок 8. Обмазуємо заготівлю підготовленим кремом.

Крок 9. Посипаємо подрібненою зеленню і повторюємо так всі верстви.

Крок 10. Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу!

Салат з курячої печінки

Салат з курячої печінки – це дуже смачний і яскравий салат для вашого легкого вечері або святкового столу. Така закуска порадує корисними і поживними властивостями. Щоб приготувати таке частування в домашніх умовах, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо промиту петрушку і очищений часник. Цибуля обробляємо тонкими півкільцями. Викладаємо все в глибоку ємність.

Крок 2. З помідорів вирізаємо плодоніжку. Самі овочі обробляємо на часточки і відправляємо до решти овочів.

Крок 3. Солимо овочі і перемішуємо. Прибираємо на час для виділення соку.

Крок 4. Добре промиваємо під водою курячу печінку і очищаємо її від плівок. Потім ріжемо тонкими смужками.

Крок 5. Викладаємо шматочки печінки в пакет з борошном. Гарненько струшуємо для рівномірного розподілу борошна.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому печінку близько 6-8 хвилин. В кінці трохи солимо.

Крок 7. Перекладаємо підготовлену печінку в заготівлю з овочами, перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.

Крок 8. Салат з курячої печінки готовий. Подавайте частування до столу!

Котлети з курячої печінки

Котлети з курячої печінки – це дуже смачне, апетитне і поживна тарілку для вашого сімейного обіду або вечері. Такий продукт можна подавати з будь-якими гарнірами. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Сало свіже – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо печінку і очищаємо від плівок. Сало обробляємо на невеликі частини.

Крок 2. Печінка і сало відправляємо в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки вареної моркви і цибулі. Також додаємо вимочений білий хліб. Подрібнюємо вміст до однорідності.

Крок 3. В отриманий фарш додаємо куряче яйце, сіль і чорний перець.

Крок 4. Перемішуємо вміст і висипаємо борошно з манною крупою. Знову все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди заготівлю з печінки.

Крок 6. Котлети обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Котлети з курячої печінки готові. Подавайте до столу і угощайтесь!

Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері

Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері – це ніжне і неймовірно смачне частування, яке можна намазувати на хліб або використовувати в приготуванні різних закусок. Для виконання кулінарної ідеї беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Масло топлене – 20 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Промиваємо і очищаємо курячу печінку, потім відварюємо її близько 15 хвилин.

Крок 3. Відкидаємо готову печінку на друшляк і повністю даємо стекти воді. Трохи бульйону зберігаємо, він стане в нагоді надалі.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо моркву на терці.

Крок 5. Обсмажуємо овочі на топленому маслі до м’якості. Далі вливаємо пару столових ложок бульйону і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Вершкове масло кімнатної температури обробляємо на невеликі кубики.

Крок 7. Охололу курячу печінку з’єднуємо з овочами і шматочками вершкового масла. Подрібнюємо до однорідності за допомогою погружного блендера. Потім додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо блендером. Перекладаємо заготівлю в відповідну форму і залишаємо на ніч в холодильнику.

Крок 8. Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері готовий. Оцінюйте ніжний смак!

Підлива з курячої печінки

Підлива з курячої печінки порадує не тільки яскравим смаком, але і корисними поживними властивостями. Подавайте соковите частування до обіду або вечері з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

Крок 3. Овочі обсмажуємо до м’якості на олії.

Крок 4. Потім викладаємо до них подрібнений болгарський перець. Смажимо все разом на помірному вогні близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 5. Далі сюди викладаємо попередньо промиту і очищену печінку. Краще обробити її на порційні шматочки.

Крок 6. Помішуємо вміст і обсмажуємо протягом 7 хвилин.

Крок 7. Далі в заготівлю відправляємо спеції і томатну пасту.

Крок 8. Заливаємо все це кип’яченою водою, щоб були покриті нею овочі і печінку і перемішуємо.

Крок 9. Тушкуємо підливу під кришкою близько 10 хвилин. За цей час вміст сковороди загусне.

Крок 10. В кінці готування додаємо подрібнену зелень.

Крок 11. Підлива з курячої печінки готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Рулет з курячої печінки

Рулет з курячої печінки – це ніжне і неймовірно смачне частування, яке підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати апетитну закуску своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сирок плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо і очищаємо від плівок курячу печінку. Після відварюємо її до готовності в киплячій воді. На це піде приблизно 15 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо їх на олії до м’якого стану. Солимо до смаку.

Крок 3. У чашу блендера відправляємо відварну курячу печінку і розм’якшені овочі. Перемелюємо масу до однорідності.

Крок 4. У гарячу печінкову масу викладаємо шматочки вершкового масла кімнатної температури і знову все перемелюємо в блендері. Можна додати сіль і спеції за смаком.

Крок 5. Отриману масу з печінки викладаємо рівним шаром на фольгу.

Крок 6. Посипаємо пласт з печінки тертим плавленим сирком.

Крок 7. Акуратно звертаємо щільний рулет за допомогою фольги і відправляємо його в холодильник на 2-3 години.

Крок 8. Рулет з курячої печінки готовий. Прикрашайте і подавайте до столу!

Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді

Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді послужить відмінним доповненням до картопляному або іншому гарніру. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним і поживним. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість курячої печінки і промиваємо її під водою.

Крок 2. При необхідності печінку очищаємо від плівок.

Крок 3. Далі субпродукт нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Відправляємо печінку в сковороду з олією.

Крок 5. В цей час ріжемо ріпчасту цибулю тонкими четвертинками.

Крок 6. Морквину натираємо на дрібній терці.

Крок 7. Овочі відправляємо до печінки на сковороду.

Крок 8. Гарненько перемішуємо вміст.

Крок 9. Закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 10. Відміряємо необхідну кількість вершків.

Крок 11. Виливаємо вершки в заготівлю і додаємо сіль за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо під кришкою 10-15 хвилин.

Крок 12. Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді готова. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал